nesli06 yazdıkların için teşekkür ederim... ameliyatı aynı anda olma isteğimin altında çalışıyor olmam yatıyor... işyerim en fazla 4 ay maaş vermeye devam edebilir, sonrasında maaşım kesilecektir... ben ortalama 6 ay gibi bir sürede işe dönmeyi planlıyorum... bu sebeple ameliyatı aynı anda olmak istiyorum... ayrıca ameliyatsız bacaktan destek almaktan bahsetmişsin... ben şuan çift koltuk değeneği kullanıyorum... yani ameliyat olsam da değenekleri kullanmaya devam etmek zorundayım... benim tüm eklemlerimde kısıtlık mevcut.... ama en önemli kısıtlığım ayak bileklerinden yanadır... hatta ayak bileklerimdeki kısıtlıkların artması sonrasında değenekleri almak zorunda kaldım diyebilirim... ardından dizlerde kısıtlık oldu.... kalçalarda keza... durumum açıkçası biraz kritik... ne öldürüyor ne güldürüyor...
planım şu: her ne kadar kalçalarımdan ağrı çeksem de öncelikle dizlerimden ameliyat olmayı planlıyorum... şuan kalçalarım ağırdığından bu konuya yoğunlaşmış olsam da dizlerim tam düz olarak açılmadığı müddetçe kalçaları düzeltmek mantıksız olacaktır... ayakta iken bacaklarım düz vaziyette olabilirse (şuan hafif dizlerimden bacaklarımı kırmışım gibi durmaktalar) kalçaları da protezle halledesem en azından hayat kalitem artacaktır diye düşünüyorum...
kısacası ben hem çift taraflı diz hem de çift taraflı kalça protezi ameliyatı olmayı planlamaktayım... bunu 6 ay içinde elbette tamamlayamam ama belki ücretsiz izin alarak (+ 6 ay daha, toplamda 1 yıl işten uzak kalmak pahasına) bu ameliyatların tamamını yaptırmayı düşünmekteyim...
tüm bu işlemlerin ardından değenekleri bırakabilir miyim??? şüpheli... ayak bileklerim kısıtlı... fazla yüklenmeye gelmezler... senelerdir bastonların etkisiyle rahatlar, üzerlerinde yük yok.... ammma eğer kilo verirsem (şuan 67 yim) ve ayak bileklerim de diz ve kalçalarımdan alacağım güçle eskiye oranla daha rahat olacaklarını hesaba katarsak belki de farklı bir hayat sürmeye başlayabilirim... (umut fakirin ekmeği)
acaba bu 4 ameliyatı olmuş birisi aramızda var mıdır??? bilgilerimizi paylaştıkça inanın kararlarımızı daha doğru alabiliyoruz...
bu arada kemiklerim genel itibariyle sağlamdır ama dediğin gibi bu ameliyatlara uygunluklarını bende merak ediyorum ve en kısa zamanda bu işin hastane bacağını hayata geçirerek süreci başlatacağım... şuan için buna değer mi değmez mi onu anlama çabasındayım...