@
Sea1 merhaba.evet 21 ekim de sag kalcamdan dogumsal yuksek kalca cikikligina bagli,total kalca protezi amaliyati oldum.benim cikikligim cift tarafli,henuz sag bacagimdan ilk amaliyati oldum.beni cok az doktor amaliyat etmeyi kabul etti.ankarada berk guclu ve istanbulda fahri erdogan bu doktorlar.ben fahri erdoganda karar kildim,cunku cok fazla riskli operasyonu vardi.herseyden once benim durumumla kendi durumunuzu ne kadar kiyaslayabilirsiniz bilemiyorum,cunku bende coklu eklem deformasyonuna bagli dogumsal bir rahatsizlik var,yani burdaki bir cok kisi gibi sadece kalcam cikik degildi.zaten beni en cok korkutan konuda buydu.tum eklemlerimde bir deforme var,ama fahri hocam bana sunu dedi" tum vucudunun eklemlerini tamir edelim demiyorum sana,sadece yapilacak yerleri duzeltelim ki hayatini kolaylastiralim".cok mantikliydi,kalca ve dizler duzelebilirdi ve oncelik tabi ki kalcalardaydi.
herkez bana felc olacagimi soleyip durdu.ama hayatimin kisitlanmasi ve neredeyse durma noktasina getirecek kadar yogun yasadigim agrilar,farkettim ki artik fiziksellikten cikti ruhsal aciya donustu.aci insanin ruhunu da inciten bisi malesef.genel anlamda ailem dahil bu amaliyata onay vermedi.ama ben cok fazla arastirdim ve kendime bi yol cizip Allaha emanet girdim operasyona. Sunu kesinlikle belirtmek isterim ki ,3 yila yakin hem bu siteden arkadaslarla,hem iletisime gectigim doktorlarin tedavi ettikleri hastalarla yaptigim gorusmeler sadece ölesine bir fikir edinmekmis!!!bunu neden dedigimi az sonra aciklicam.ama amaliyat olmayan arkadaslarin bu fikirlere ne kadar ihtiyaci oldugunu biliyorum.
ben resmen yalvarir hale geliyordum bilgi almak icin,o nedenle amaliyata karar verecek arkadaslarin durumlarini cok cok iyi anliyorum.amaliyat belimin kaymis olmasi nedeniyle genel anastezi ile yapildi.uyandigimda ilk yaptigim sey ayak bilegimi sallamak oldu,bunu uyandirma odasinda kendi kendime narkozun etkisi ile yaptim ve size nasil bi sevinc yasadigimi anlatamam.arkadaslar hic bir sey anlatildigi gibi degildi,yukariya cikardilar ve ben ömrümce ,38 yasindayim bu kadar caresiz bu kadar yuksek bir aci cekmedim.size yasadigim aciyi asla tarif edemem,diri diri sizi kesmisler civilemisler gibi,ölümcül bir acı sancı.damardan ilac veriolar gececek diolar herkez basimda ama o belki 15 belki 10 dklik aci ölumculdu,sonra cok hafif azaldi,sakinlestirici verip uyuttular beni.
ilk 2 gun asiri siddetli agri aci yasadim,verilen ilaclar yan etki yapti ve 2 gun boyunca araliksiz kustum,agrinin siddeti tansiyonumun cikmasina neden oldu,tansiyonumu dusuremediler acilarim azalmadikca o tansiyon inmedi,kan degerlerim dustu takviye kan verdiler,ama pes etmedim .hep zorla yedim bi dk sonra kustum,ablam sagolsun benimle birlikte mucadele verdi,artik tum hemsireler halime resmen uzuluyordu.2.gun fiyoterapist beni oturttu,cilgin acilarla sadece 30 sn oturabildim,bas donmem ve kusmam zaten beni perisan etti.o iki geceyi hic unutmucam omrumce...
fahri hocam amaliyatin tahmininden cok daha iyi gectigini soyledi,ayagimi salladigimi gordugunde bizimle beraber coookkk sevindi tamam bak bitti iste artik gecti korkma dedi.arkadaslar cok enteresandir,benim bacagim yaklasik 8 cm uzadi,ben diger arkadaslar gibi hic bir sinir agrisi cekmedim,cunku damar ve sinir yapim uzamaya cok uygunmus,fahri hoca bu kadar uygun olacagini inanin asla tahmin etmezdim dedi.3 gun hastanede kaldim,4 gun taburcu oldum,ilaclar kesilince kusmam aninda bitti.ama ben cok aci cektim,kesik acim ve bacagimdaki morluklar korkunc sanci yapti,bacagim davul gibi sisti.simdi bugun 11.gunum ve morluklar hafifledikce benim acilarim azalmaya basladi.ayagimin ucuna basiyorum komple yuk vermem yasak.sunu belirtiyim herkezin amaliyata verdigi tepki fakli,kimi aylarca sinir agrisi cekiyor,kimisi 3 ayda turp gibi oluyor.
o nedenle yukarda yazimda belirtmistim, aldigim bilgiler yalnizca fikir edinmekmis dedim.amaliyat olacak arkadaslar bu bir kura gibi,sansiniza ne cikarsa.burda doktor cok onemli ,sonra size bebek gibi bakacak bir refakatci olmasi cok onemli,dirayetiniz kendinize inanmaniz cok onemli.acikcasi ilk bir hafta yasadigim agri ve aci seviyesi ,cok yuksekti.amaliyatli ayagim 8 cm.digerinden uzun,diger sol bacagim ve kalcam zaten agriyor ve tum yuku o tarafa vermek ,hep ayni yone yatmak siddetli agri ve uykusuz geceler demek...umuyorum ki daha iyi olacagim,her gun birazcık daha iyiyim farkindayim.ama benim yolum bir cogunuzdan uzun,zira 2.kalcam var.aklima gelenleri yazdim,sormak istediginiz bisi olursa cevap veririm,cunku sizi en iyi anlayanlardan biri benim....