Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vefat eden kişinin bankadan çektiği kredi ile borç durumu!?

SARUHAN

o zamanlar mecburi idi sonra kalktı zaten banka ipotek koyuyor eve insallah babanız daha sonra sigorta ödemiyeyim diye vaz geçmemiştir sizde mağdur olmazsınız inşallah

MRM Bir vatandaşımız bankadan konut kredisi çekiyor, iki yıl sonra hayatını kaybediyor. Mirasçıları 4 yıl boyunca kredi borcunu ödüyor. Sonradan anlaşılıyor ki, kredi kullanan kişi, kredi işlemi sırasında hayat sigortası yapılmasını istiyor, hatta bununla ilgili belgeleri de imzalıyor, ancak banka sigortayı yapmıyor. Bunun üzerine mirasçıların 4 yıl boyunca ödediği kredi borcunun iadesi için banka aleyhinde dava açılıyor ve Tüketici Mahkemesi de davanın kabulüne karar veriyor. Dava, banka aleyhine sonuçlanırsa, krediden kalan borç ödenmeyecek, 4 yıl boyunca ödenen tutar da mirasçılara iade edilecek.

NOT: Kardeş bu bir mahkeme kararıdır. Bu da haberi '' https://www.youtube.com/watch?v=jME-gqMZdYc&ab_channel=ShowAnaHaber ''

algaNihat
Selam
cok tesekkur ederim ilgin alakan icin
2 videoyuda izledim

bakalım banka resmi kep adresi üstünden talep ettiğim evrakları gonderecekmi
bide tuketici hakem heyetinede baş vurdum bakalım oradan da bi cevap gelicekmi
şuanda elimde evrak olmadıgı icin elim kolum baglı
ben şuanda gereken herşeyi yaptım egerki 1 hafta icinde talep ettiğim evrakları
kep üstünden göndermezse banka
resmi kanıtları alıp direk baroya gidip dava acmalarını talep edicem

algaNihat

inşallah arkadaş mağdur olmaz sigorta öder bu söylediğiniz olayda bankanın ihmali var eğer kişi isteyipte yapmadıysa ama tabi o belgelerin elinde olması lazım birde inşallah arkadaş mağdur olmaz eğer sigortası varsa sigorta öder.

5 gün oldu tüketici hakem heyetine daha cevap gelmemiş ve
kep adresi üstünden de talep ettiğim evrakları daha göndermediler

tuketıcı hakem heyetı kararı ıcın cook sabırlı olmalısınız
onların sızden ısteyeceklerı belgelerde olabılır ayrıca
arastıracak bılırkısıler toplanacak karar verecek
zannederımkı sızın hakkınızda hayırlı olur
yalnız basımızdan gecen hakem heyetı kararında haklı oldugumuz halde avukat tutmadıgımız ıcın o konulardada bılgımız olmadıgı ıcın acılan mahkemeyı kaybettık
karsı tarafın avukat ve bılırkısı ucretını bıze yıktılar
garantı kapsamında ayıplı mal olarak pahalı bır bılgısayardı
3 yıldır surundu
ınsan uzuluyor vallahı
sız sımdı hakem heyetıne basvurmussunuz ya
baska avukat parası vermeden durun bence
onlarada elını versen kolunu alamıyorsun
hakem heyetı sızı haklı buldugu kararı elınıze ulasır ulasmaz ıyı bır avukata basvurun ucret neysede
bızım yaptıgımız hatayı yapmayın

tuketıcı hakem heyetı kararı ıcın cook sabırlı olmalısınız
onların sızden ısteyeceklerı belgelerde olabılır ayrıca
arastıracak bılırkısıler toplanacak karar verecek
zannederımkı sızın hakkınızda hayırlı olur
yalnız basımızdan gecen hakem heyetı kararında haklı oldugumuz halde avukat tutmadıgımız ıcın o konulardada bılgımız olmadıgı ıcın acılan mahkemeyı kaybettık
avukat bılırkısı ucretını bıze yıktılar
garantı kapsamında ayıplı mal olarak pahalı bır bılgısayardı
3 yıldır surundu
ınsan uzuluyor vallahı
sız sımdı hakem heyetıne basvurmussunuz ya
baska avukat parası vermeden durun bence
onlarada elını versen kolunu alamıyorsun
hakem heyetı sızı haklı buldugu kararı elınıze ulasır ulasmaz ıyı bır avukata basvurun ucret neysede
bızım yaptıgımız hatayı yapmayın

BDDK gereği sigorta yapmak mecburi değil. Daha öncede sormuştum kredi çekerken, bankacı birine de sordum aynı şeyi söyledi.

Senin gibi durumda olan biri emsal davadan bahsetti, sen araştır onu.

İlk yıl konut kredisi çekilmiş sonraki yıllar yenilenmediği için, bundan dolayı davalık olunmuş krediyi çeken haklı görülmüş. Ödenen parayı, banka müşteri iade etmiş.

GRAHAM BELL
biraz konuyla alakası olacak ama avukat diyince aklıma geldi 2 yılı gecen ufak bir trafik kazası yaptım o zamanın parası belki 100 150 liralık bir sürtme ticari bir dolmuş herhalde bunların aklına girmişler bir şirket int araştırdım böyle dolmuşculardan vekalet almışlar ne kadar kaza yaptılarsa hepsine icra takibi başlatmışlar o zaman benim trafik sigortam o kaza için 800 tl ödeme yapmış neyse eve mahkemeden bir kağıt hakkınızda icra takibi var borç 3600 küsür aracın değer kaybı yatma parası ve faiz avukatlık ücreti bir avukat arkadaşa danıştım kendim araştırdım 2 yıllık zaman aşımı süresine girmiş hemen icra dairesine bir dilekçe icrayı durdurdum bir saat sonra karşı tarafın avukatıda dilekçe vermiş davadan vazgeçmiş yani işin özü yasaları iyi bilip iyi bir avukata danışarak hakkınızı aramalıyız.

GRAHAM BELL
Hakem heyetine başvurdugum dosyayı hemen mi geri cekeyim
yoksa hakem heyetinden gelecek kararı bekledikten sonramı geri cekeyim tam anlamdım ?

Şimdi okudum hakem heytine başvurular geri cekilmiyormuş acıklamayı asagıya ekliyorum

[SIZE=5]Tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum. Ancak, daha sonra Satıcı/Sağlayıcı ile anlaştık. [/SIZE]
Başvurumu geri çekebilir miyim/silebilir miyim?
Başvuruya konu uyuşmazlığın, tüketici hakem heyeti tarafından karar verilene kadar
çözümlenmesi halinde, söz konusu durumun ispatına yönelik bilgi ve belgelerin
tüketici hakem heyetine iletilmesi gerekmektedir.
İlgili bilgi ve belgelerin iletilmesi üzerine tüketici hakem heyeti uyuşmazlığın
konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer olmadığına karar verir.

Son düzenleme:
Rahmetli babam ölmeden önce toplamda bankaya nekadar para ödemiş ???
yukarıdaki hesap özentinden ben hic birşey anlamdım
babamın yatırdıgı para hic yokmuş gibi gorunuyor
cunku babamın actıgı hesap nosu farklı
actıgı hesap ustunden hic para yatırılmış borc taksitleri ödenmiş gorunmur ?
sadece evi tokiye geri devrini verirken babamın actıgı ilk hesap numarsından
devir yapılmış nasıl iş bu anlıyamadım ?

algaNihat

Sizin söyledikleriniz ne yazık ki sıklıkla yaşanıyor.Haklısınız her arkadaşım hakkını mutlaka aramalıdır.

Aslında bilinmeyen bir konuda çektiğimiz kredilere yapılan kredi hayat sigortasının konu başlığı ile faydası kredi çeken kişinin vefat etmesi halinde arkasında kalan yakınlarına yük olmadan borcun kapanabilmesidir.

Bu kredi hayat sigortası yasal bir zorunluluk değildir gerçek anlamda ancak kredi veren bankalara kredi vermesi konusunda yasal bir kanun olmadığı herşeyin takdiri bankalara kalınca sanki bu kredi hayat sigortası mecburiymiş gibi bir algı oluştu yıllar içinde.Bunun yasal bir dayanağı yok durum itibari ile.

Herşey öte sizinde söylediğiniz gibi gerçekte faydası olduğuda aşikardır.

Saygılar ve selamlar.

Hakem heyetine bügün savunma yapmış banka bakalım ne olucak

Bugun kep adresime banka yazı göndermiş
bu yazılyı barodaki avukata rica ettim baksın diye sag olsun baktı
ve dediki boşuna ugrasmayın bundan bişey cıkmaz
bankanın gönderdigi yazıyı buraya ekliyorum ki diger insanlarada örnek olsun
en azından insanlara faydam dokunsun aynı duruma düşen kişiler
bilgi sahibi olsunlar ben elimden geleni yaptım ama sonuç yok yapacakta birşey yok

Üst Alt