Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıp emekli olan engelliler kontrol muayenesine çağrılmaya başladı!

Konular
2
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi alan ve emekli olan vatandaşların türkiye geneli kişi ayırmaksızın raporun sürekli-süreksiz olduğu ayırt etmeksizin kontrol muayenesine tabi tutulacağından haberiniz varmı? il sağlık müdürlüğü tarafından başlatılan bu uygulama tüm vatandaşlara kontrol muayenesi yazısı ile ilgili tıp fakültesi ve araştırma hastanesine sevkleri yapılmaya başladı. tarafınıza yazı geldikten 3 ay içinde kontrol muayenenizi yaptırın aksi halde maaşlarınız durdurulacak,
saygılar, şahin sosyal güvenlik müşavirliği.

şahinsgkuzmanı

Merhaba elinizde resmi bir yazı varmı? Bir ikincisi devlet zaten gerekli gördüğünde rapor sürekli de olsa muayneye çağıra biliyor bu yeni bir şey değil.

Vergi indirimi alırken illagal bir işe girilmediyse zaten endişe edilicek bir şey yok.

Ümit Kurtuluş
evet son zamanlarda irtibat ofisime gelen yazılar mevcut işkembeden söylemiyorum. vatandaş mağdur olmasın diye bilgilendirmek istedim. evet haklısınız illegal bir işe girilmediyse yazı ellerine geçer geçmez hastaneden kişiler kontrol muayenesini yaptırsın. çünkü yasal süre 3 ay. saygılar..
hakanmemik
9 yıldır maaş çeken ve hastalığı kalıcı olup sürekli raporu olan bir vatandaşın eline gelen yazıya istinaden gerekçe nedir diye kurum yetkililerine sorduğumuz sorunun cevabı olarak il sağlık müdürlüğü türkiye geneli böyle bir karar aldığını ve 3 aylık süre içinde kontrol muayenesine gidilmesi gerektiğini belirtti. aksi halde maaş durdurulur dendi. benim burdaki paylaşımımda kişilerin eline bir yazı geldiğinde panik yapılmadan daha önce yaptıkları gibi heyete çıkmaları gerektiğini belirttim.
hakanmemik
9 yıldır maaş çeken ve hastalığı kalıcı olup sürekli raporu olan bir vatandaşın eline gelen yazıya istinaden gerekçe nedir diye kurum yetkililerine sorduğumuz sorunun cevabı olarak il sağlık müdürlüğü türkiye geneli böyle bir karar aldığını ve 3 aylık süre içinde kontrol muayenesine gidilmesi gerektiğini belirtti. aksi halde maaş durdurulur dendi. benim burdaki paylaşımımda kişilerin eline bir yazı geldiğinde panik yapılmadan daha önce yaptıkları gibi heyete çıkmaları gerektiğini belirttim.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]şahinsgkuzmanı işkembeden attığınızı düşünmedim sadece konun önemine binaen resmi bir duyuru vs.. görmek istedim bilgilendirmeniz için tşkler

Konu hakkında diğer arkadaşlarımızdan dönüşler olursa bilgi paylaşımı arttmış olur.

hakanmemik
bende kuruma bildirilen adrese yazı gönderildiği için paylaşmak istedim. yanıma gelen vatandaş posta kutusuna bırakılmış gidilmiş. ya haberim olmasaydı napacaktım diye tedirgin olmuş bu bakımdan bu durumdan emekli olanlar varsa bilgilendirmek istedim. bu arada bilgilendirmeyi vazife bilir ve kişi veya kişilerin mağduriyetini engellemeyi hedeflerim, saygılar.

@şahinsgkuzmanı[FONT=sans-serif]
tşk ederiz bilgilendirmeniz için bence iyi olmuş böyle bir raporun yeniden istenilmesi ben dahil engelimiz devam ediyorsa emekli aylığını alırız devam etmiyorsa çalışmaya devam edeceğiz ama işte 10 sene önce rapor alanlar ile şimdiki rapor oranları farklı olacak bu durumda mağdur olanlarda olacak [/FONT]

sgk bu ülkede en fazla cari açık veren kurum böyle bir karardan bende memnunum. durmadan kanun değişikliğinden kaynaklı mağdur olacak vatandaşlarımız olacak ve usulsüz rapor alanların da son zamanlarda iyi bir çalışmayla tesbit edilmesi ve bununla ilgili tedbirlerin alınması daha refah dolu bir hayatın olacağı için mutluyum. hak edenin hakkını aldığı bir ülke olması dileğiyle.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]şahinsgkuzmanı[FONT=sans-serif] herkes hak ettiğini almalı başkalarının hakkı yenmemeli adil ve sağlam bir düzen içinde olunursa insanlar bir korku içinde yaşamaz ve sistem tam anlamıyla işini yapmış olur. Eski rapor alıp hem kurumu hemde bizleri zor duruma sokan şerefsizlerin bir an önce tespit edilmesini canı gönülden istiyorum.[/FONT]

@şahinsgkuzmanı
size katılıyorum sgk en fazla açık veren kurum haksız yere emekli olanlar haksız yere emekli maaşı alan o kadar çok dul ve yetim varki birde kanunlardaki değişikler nedeni ile böyle bir kararın alınması güzel olmuş insanlar kanunlara uysa bu kanunları kendilerine göre çevirmeseler daha iyi olcağız işte olmaıyoruz malesef aslında birde şu sorun var hastanelerde heyete giriyoruz ya heyet doktorları tam bir sinir hiç dinlemeden etmeden sağlam yazıyor benim başıma kaç kere geldi dinlemiyorlar yeniden o hastanenin engamesini çekmek zorunda kalacağız işte kuruların yüzünden

vergi indirimi alan ve emekli olan vatandaşların türkiye geneli kişi ayırmaksızın raporun sürekli-süreksiz olduğu ayırt etmeksizin kontrol muayenesine tabi tutulacağından haberiniz varmı? il sağlık müdürlüğü tarafından başlatılan bu uygulama tüm vatandaşlara kontrol muayenesi yazısı ile ilgili tıp fakültesi ve araştırma hastanesine sevkleri yapılmaya başladı. tarafınıza yazı geldikten 3 ay içinde kontrol muayenenizi yaptırın aksi halde maaşlarınız durdurulacak,
saygılar, şahin sosyal güvenlik müşavirliği.

Arkadaşlar Allah yardımcımız olsun

Yıl varmı acaba ben mesela 3 ay oldu emekli olalı bendemi gidicem

Yıl varmı acaba ben mesela 3 ay oldu emekli olalı bendemi gidicem
vergi indirimi raporunuz eski tarihli ise sizede yakın zamanda yazı yollarlar.
bu karar tahminimce usulsüz alınan raporlar ve kanun değişiklileri sebebiyle bilgileri güncelleştirmek için olabilir.

uygulama yapılması gereken bir uygulama bas parayı al raporu durumları mevcut,lakin geçen zaman ve özür ölçütlerinin zamanla değişmesi büyük problem,insanlar bu korkuyla nasıl yaşayacak,veya bir ev almak istese kredi borcuna nasıl girecek

Sayın şahinsgkuzmanı madem konuyu actınız kimlerden rapor isteniyo cift raporu olup farklı oran olanlardanmı 2013 te degişen puan cetvelinden öncekilerdenmi yoksa herkestenmi forunda degişik konular acıldı fakat sizin gibi genelleme yapan olmadı örneklerini gösterirseniz uygun olur

Acaba hastalığın devam edip etmediğinemi bakılır yada tekrar engelli oranı mı belirlenecek

acaba biz kendimiz mi başvursak kontrol muayenesine,:rolleyes: beklemektense en azından kafamız rahat olur sizce ne dersiniz arkadaşlar ...

Ben ihtimal vermiyorum boyle bir şey olacagına

snelman

mantikli aslinda dusunmedim degil aslinda egerki butun vergi indirimiyle emekli olanlardan kontrol isterlerse tahminim %85 inin emekliligi iptal edilir bekliyip gorecez artik nasip artik

Hala net bi cevap alamadık

Arkadaşlar kargaşaya gerek yok. Net cevaba da gerek yok. Devlet zaten kontrol muaynesi yapıyordu. Özellikle şikayet yoğun bir şekilde ise hastane ve o yılla yoğunlaşıyorlar.

Örneğin A hastanesi için 2005 yılında alınan raporlarda sahtecilik olduğu şikayeti çok giderse devlet A hastanesi 2005 yılındaki alınan raporların yenilenmesi için o yıl o hastaneden rapor alanları tekrar çağırıyor.

Arkadaş iş SGK danışmanlığı yaptığı için muhtemelen bulunduğu ildeki bir hastane incelemeye alındı. O hastaneden rapor alanlar tekrar muayneye çağrılınca bir yoğunluk oluştu. Arkadaş iyi niyet ile bir bilgilendirme geçmek istedi.

Endişelenmeyin. Tüm Türkiyede alınan tüm raporların tekrar incelemeye gircek diye birşey yok.

1998 de aldığım raporu alamayacağım korkusu olsa da bence çok mantıklı bir uygulama haksız alanlar var ise ayıklanmalı.
Erkek adamı rahim ağzı kanserinden emekli eden haberleri de okuduk rahmetli babasının parasını almak için anlaşmalı boşanıp birlikte yaşayan insanları da gördük...

Her zaman derim Hak yiyen b.k yesin diye :)

fevzieryilmaz

Burası Türkiye davanda haklısın ama kurunun yanında yaş olan da yanıyor misali bak kendin de söylemişsin 1998 yılında aldığın rapor oranını yakalayamazsan sen de anlarsın, tamam ayırt edilsin ama bu şekilde değil başka bir yol bulsunlar sen yasayla 2 sefer özür oranlarını düşür daha sonra gel sürekli raporu almış insanı sen muayene tabii tut mantıklı değil benim dava sürecim başladı devlet ile uğraşılmaz ama ben uğraşacağım hadi hayırlısı

Allah yardımcın olsun kardeşim.
Hakkım var ise devam ederim haksızlığa uğrar isem sonuna kadar da savaşırım.

Ak koyun kara koyun çıksın bence ortaya,parayla rapor alanları ve verenleri görelim bakalım...

Sgk'da calısan bir komsuma sordum boyle bir sey var mı diye yok dedi ancak sahte rapor veya hastane hakkında inceleme yapılırsa o zaman o tarihte kişilerden kontrol istenebilir ayrıca sgk nın istediği zaman kontrol isteyebilir dedi rahat olun bence arada böyle seyler cok duyuyoruz

arkadaşlar öncelikle yazdıklarım doğrudur ve zaman içerisinde herkese gelecek bu yazı tabi bununla ilgili vatandaşların maduriyetinin giderilmesi ilede araştırmalar yapıyorum.
örneğin kişiler yasa değişikliğinden etkilenmez diye yargıtay emsal kararlar var. kişinin hastalıkları sebebiyle aldığı rapor değerlendirilirken o anki yasa kapsamına göre değerlendirilmesi gerekir ve kazanılımış hak geri alınmaz, mevcut hastalık kanun değişikleri sebebiyele ilk deerlendirme kapsamındaki yasaya göre değerlendirilmeli. yeni yasaya göre tekrar rapor alanların ve bu rapor bi öncekine göre düşük çıkarsa dava yolu açık ve alamadıkları maaşı alırlar. yargıtay kararlarınıda düzenleyip sizlere sunarım saygılar, ŞAHİN SOSYAL GÜVENLİK MÜŞAVİRLİĞİ-ANTALYA

ayrıca alamadıkları maaşlarıda geriye dönük gecikme zammı ilede talep edebilirler.

tb2nhf
yeni puan cetveline göre değerlendirilirseniz şayet ve hak kaybı yaşanıyorsa burda hakınızı arayın çünkü mevcut hastalık ozamanda aynı ve hala aynı ise eski kanun hükümlerine göre değerlendirilmeniz gerek çünkü sonra çıkan kanun geçmişte edinilen hakkı yok sayamaz saygılar.
örnek verecek olursak ozaman tüm normal emekli olanlarda şimdiki kanuna göre tekrar değerlendirilir,sizce bu mantıklımı hakkınızı arayın böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız. bu konuları ekibimdeki avukatlarımlada istişare içindeyim 7/24 bana yazabilirsiniz saygılar.

Ümit Kurtuluş

evet devlet kontrol muayenesi zaten yapıyordu. devletimiz herkesinde bildiği üzere 15 temmuz olayını yaşadı ve kurumlar içinde kadrolaşan örgüt ve elemanlarını tespit etti ve ayıkladı bu zaafiyet yaşanmışken neden raporlar hakkındada böyle bişey olabileceği düşünülmesin bununla ilgilide rapor güncellenmesi yapılıyor olabilir. hani insanlar hep bir dayısı olması için uğraşır misali belki bu usulsüz alınan raporları ortaya çıkarmak içindir yani her şey olabilir. tabiki endişelenmeyin herkes sıkıntı yaşayacak fakat sonunda temiz bir sayfa açılacak.
evet sgk danışmanıyım ve 2006 yılından buyana dürst bir şekilde iş yapmaktayım. varsa eğer usulsüz bişey herkes bedelini ödemeli. bu siteyede yeni üye oldum, ve uzun zamandırda takip edip beğendiğim bir site ve elimden geldikçede siz değerli vatandaşlara burdan yardımcı olmayı düşünüyorum. her zaman para için çalışmıyorum bazen gerçek ihtiyaç sahiplerinide bilgilendirmek gerekir. saygılar.

Üst Alt