Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıp emekli olan engelliler kontrol muayenesine çağrılmaya başladı!

2006 yılında ki raporunuz ile vergi indirimine başvuru yaptıysanız elinizde vergi indirim belgeniz varsa göndermeye bilir ama yoksa kesinlikle yeni rapor almanız için yönlendirecekler benim arkadaşı 2006 tarihli raporu olduğu halde vergi indirimi yoktu 2007 öncesi raporları vergi indirimi yoksa tekrar sevk ediyor

Selam ben ikinci kurulda süresiz 52 vergi indirimi aldım ilki süreli 75 gitti Ankara'ya 45 geldi emekli oldum kestiler maaşı ikinci süresiz 52 gitti dusermi oran

Benimde şöyle bir sorum var şimdi diyelim raporumuzu vergi dairesine verdik ve emekli olmak için işlemlere başladık onlarda raporu Ankaraya' ya yolladılar, sonra rapor Ankaradan uygun şekilde onanıp geldi, rapor gelir gelmez emekli olmak gibi bir zorunluluk varmı? Atıyorum bu işlemden bir yıl sonra ben emekli olacam diyebiliyormuyuz?

Makiyato
Raporu vergi dairesine verip vergi indirimi başvurusu yapmak emeklilik işlemlerine başlamak demek olmuyor. Rapor onaylanır, sürekli vergi indirimi hakkını elde edersiniz, ondan sonra bu vergi indirimine istinaden isterseniz 10 yıl sonra emeklilik başvurusu yaparsınız.

Ufukalp

Anladım benim kafamı karıştıran bu emeklilik bölümünde memurların emekliliği ile ilgili kısımda memursanız vergi indirimine gerek yok anlamında bir ibare vardı. Tamam miktar olarak çok düşük harbiden gerek yok, ama memur olarak erken emeklilik için mutlaka bu gib belgesini almamız gerekiyor sanırım.

Makiyato
O bilgiyi memur için vermedim, devlet memuru iseniz sizin emekliliğinizin vergi indirimi ile bir ilgisi yoktur. Yukarıda verdiğim cevap sadece 1 Ekim 2008 tarihinden önce sigortalı olan 4A sigortalıları için geçerlidir.

Bilgisi olan bir arkadaş bana da cevap verebilir mi? Vergi indiriminden emekliyim. Sağlık raporum da vergi indiriminde 2 yıl süreliydi. SGK kontrol muayenesi için sevk kağıdı gönderdi adresime. Kontrol muayenemi yaptırdım ve yine %50 oranla raporumu aldım. Hastane SGK ya kendi gönderiyormus raporu. Benim sorum şu; vergi dairesi ile alakalı bir şey yapmam gerekiyor mu? Emekliligimin devamı için raporun SGK ya gitmesi yeterli mi?

nocte
Bende bugün kontrol muayenesi bitirip rapor için kurula girdim. Bundan sonra hastane sgk ya gönderiyor, işlemler sgk tarafından yürütülüyor. Bizlerin vergi dairesi ile herhangi bir işlem yapmamız gerekmiyor. Haydi hayırlısı olsun bizim için. İlk vergi indirimi süreli geldiyse, ikincisinin süresiz gelme ihtimali çok yüksek kronik hastalıklar için.

atilla3500

Cevabınız için teşekkür ederim.. Raporum ve vergi indirimim daha önce 2 yıl süreliydi. Yeni kontrol muayenesinden aldığım rapor bu kez 3 yıl süreli verildi malesef... Süreğen kronik rahatsızlığım olması ve bu şekilde işaretli olmasına rağmen. Anlayamıyorum bu durumu. Bı durum da vergi indirimi ve emekliliğim yine süreli mı olacak? Çalışırken işyerine gelen vergi indirimi yazısı şimdi nereye gönderilecek ve ben süreli süresiz nasıl bilecegim? Sizin de hakkınızda hayırlısı olsun.

Iyi geceler arkadaşlar bilgisi olan arkadaş yardımcı olabilirmi ..4 ay önce konya numune hastanesinin vermiş olduğu%42 süresiz rapordan süresiz vergi indiriminden emekli oldum kalça protesi kötü sonuç tan..beni sgk konya meram tıp hastanesine sevk etti ve oranı %19 düşürdüler ama ben ameliyatıyım tedavi olmadım daha da ķotü durumdayım ne yapabilirim bilgi verirseniz teşekkür ederim

Bugün SGK yı aradım. 19 unda hastahane raporumu iletmiş. 24 ün de Ankara'ya gönderilmiş. Ankara'dan ne zaman gelir onu bilemiyoruz cevabı aldım. İlk başvurum da 4 ayı bulmuştu. Pandemi döneminde sağlık kurulları kapalı olduğundan Nisan ayında sevk edilmem gerekirken bu süreç Haziran ı buldu sağlık kurullarının kapalı olmasından kaynaklı. Ankara'dan gelmesi ne kadar sürer İkinci vergi indirimi için bir fikri olan var mı arkadaşlar?

nocte
Benimde 28 haziranda çıkan kontrol raporum 30 haziranda hastane tarafından sgk ya gönderilmiş. Bildiğim kadarıyla kontrol muayenesi değerlendirmesi, vergi indirim başvurusundan farklı olarak daha kısa sürede ve farklı bir sıralama ile yapılıyor.
Vergi indirim sonucu 5,5 ayda gelmişti. Kontrol sonuçları 2-3 ay içinde geliyor du. Ama bu aralar nasıl olur kestiremiyorum.

Bildiğim kadarı ile ÜNİVERSİTE ve ARAŞTIRMA HASTANELERİ GENELDE SÜRELİ RAPOR VERİYORLAR NE KADAR KRONİK OLURSA OLSUN RİSK ALMIYORLAR ÖNEMLİ OLAN ANKARA NIN BU SEFER NASIL HARAKET EDECEĞİ

Cevaplarınız için teşekkür ederim. atilla3500 inşallah dediğiniz gibi vergi indirim başvurusundan farklı değerlendirilip en kısa sürede sonuçlanır. Mümin Çelik raporum her iki başvurum da da devlet hastanesi sağlık kurulundan süreli çıktı. Dediğiniz gibi bakalım bu kez Ankara nasıl bir sonuç iletecek. Gelişmeleri yazarım. Hepimiz için hayırlısı olsun.

28 Eylül 2021 Sayı 31612 MALULİYET VE ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI TESPİTİ
İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Kontrol muayenesi ve değerlendirme
MADDE 15
(4) Kontrol muayenesi değerlendirmeleri ilk maluliyet kararına esas mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır.

Üstteki yönetmelik deki maddenin benzeri https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm bu yönetmeliğe eklenmelidir çünkü sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olmuş engelli mağdur olmayacaktır sizlerden ricamız lütfen bunu değerlendirmeye alınız
sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile çalışan 4A SSK ı çalışarak emekli olmuş engellileri ilgilendiriyor

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra 2-3-7 yıl geçtikten sonra SGK tarafından kontrole çağrılarak ( En son çıkan yönetmelik de Engelli ölçüt oranları aşağı çekilmiştir.) Yeni yönetmeliğe göre rapor alınıp engel oranı yüzde 40'ın altında kalanların emekli maaşı kesiliyor, aynı engel devam ediyor engelin de iyileşme yok.
İlgi yönetmelik de kontrol muayeneleri hakkında kesin hüküm olmadığından mağduriyetler oluşmaktadır.
Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
20.02.2019 - https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

Üst Alt