Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıp emekli olan engelliler kontrol muayenesine çağrılmaya başladı!

[FONT=Arial]yayınlanan genelge de aşağıdaki madde var. Buna istinaden kontrol muayenesine gitmeye gerek yok diyebilir miyiz.

"01.01.2020 tarihinden itibaren sonlanmış veya sonlanacak “süreli” engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir talimata kadar geçerli kabul edilecektir. Rapor yenilemek amacıyla hastanelere müracaat etmemeleri sağlanacaktır."[/FONT]

turgay99
Raporunuz süreli mi. Mevcut şartlarda hastanelerde kurul hizmeti verileceğini zannetmiyorum.

turgay99...çalışan iseniz işyeriniz emekli iseniz de sgk raporunuz dolsa bile maaş kesemez işyeriniz de engelli indiriminizi uygulamak zorunda...çünkü raporların uzatıldığı karar var sizinde paylaşımınız üzere..

teşekkürler.

emekliyim. vergi indirimini 20 yıl önce almıştım ve sürekli raporum var.

tekrar bir tebligat yaparlar mı? Yoksa genelge iptal edilince tebligata gerek kalmadan kontrol muayanesine gitmem mi gerekecek.

turgay99
Bana gelen mesajda 30 Haziran a kadar uzatılmış ben kontrol sonrası itirazda bulunmuştum

turgay99..vergi indiriminiz ve emekliliğiniz sürekli mi?? neden rapor alacaksınız onu anlamadım ben sürekli??

Çok hastalık seçip raporunu yükseltmek isteyenler çogu çagrılıyor genelde ben 2011 de doktora çıktım askerliktende çürük almıştım sadece gözden kulagımda biri hafşf az duyuyor gözden çıktım heyettedi doktor sadece gözmü dedi evet dedim helal olsun dedi çogu raporunu yüksek oksun diye 5.6 hastalıktan çıkıyor dedi aldım yüzde 41 ankara 46 yaptı 8 senedir emekliyin iyileşme yok douştan gibi çok hastalıkta iyikeşme olmuştur diye çagırıyorlar raporum eskidi aslı jalmadı doktora gittim gastane alamsın ancak olan raporuna saglık bakanlıgından itiraz edecejsin dedi çogu zevk için raporu 50 se yükseltmek içşn çıkıyor çok şeyler gördüm almışım ne ugraşıyon daha

burada zaten o uyarılar çok yapılıyor arkadaşlar dikkate alın derim,herhangi bir sebepden dolayı rapor alırsanız yeniden şu veya bu sebepden dolayı bu shk nın sistemine düşüyor kıllanıyorlar ve zaten emeklilikleri iptal etmek için pusuda bekledikleri için binbir sebeple iptal ediyorlar emeklilikleri veya rapora istinaden olan imkanlarımızı!!..

kontrole çağırdılar beni emekli aylığım kesildi öncesinde 2002 de aldığım %55 lik rapor vardı yıllar sonra değişen sstemde t ceteline göre puanlama yapıyorlar onun sonucunda %8 e düştü oran bende itiraza bulundum haziran da giderim artık malum virüs sebebi ile sonrasında da tebligat geldiğinde emekliliğiniz düştü derlerse de mahkemeye vereceğim

turgay99
il yada ilçe sağlık müdürlüklerinden itiraz edebliyorsunuz kontrol düşük çıkarsa bir ay süresi var

ben raporumun düşük çıkacağını düşünmüyorum. bugün aradım sevk edildiğim devlet hastanesini sağlık kurulu çalışmıyor dediler. SGM ise maile dönüş yapmış 3 ay içerisinde rapor günderilmezse aylığını keserim diyor:).

Emekliyim haziran ayında kontrol muayenesine gitmeyi düşünüyordum.Corona 19 virüs nedeni ile ne yapmamız gerekiz

Aynı dertten bende muzderibim.5 ay var benim kontrole şimdiden telaşa kapıldım.

ikarabay..hocam düşünüyordum derken,sgk mı çağırdı yoksa siz kendiliğinizdenmi gideceksiniz??...gerçi şu an her 2 türlü de heyet kontrol işleri zor gibi aklınızda bulumsun derim?...sgk çağırdıysa zaten durumu bildiğinden emekliliğiniz devam eder diye düşünüyorum ben..

Beni çağırmadılar daha 5 ay var bitimine.3 Ay kaldığından kendim başvuru yapacağım.Tabi hastaneler Rapor için açık olursa.Virüs ne kadar sürer belli değil.

vergi indiriminiz de sürelimiydi,çağırmadılarsa neden müracat ediyorsunuz onu anlamadım ben??

Kontrol muayene raporu zamanında yetişmediği için maaşı kesilenlerin, maaş yeniden bağlandığında ödenmemiş maaşları da aldığıns eminmisiniz? Benim raporum 21 Şubat tarihinde çıkmış ve e-devlet’e geçmiş olmasına rağmen hastane SGK’ya yollamayı unuttuğu için 3 Mart tarihinde maaşım kesilmişti. Bu ay hem Nisan maaşı, hem de bayram ikramiyesi yatırıldı ancak Mart maaşı ortada yok.

Vergi indirim belgelerinde süre bitimi yazar mı?

Vergi indirimi
Benim merak ettiğim raporum sürekli vergimde bir arkadaşım rapor aldı 2 yıl süreli diyor yüzde 45 şu tarihte doktıra çıkacan diyor ama vergi indiriminde yazmıyor tarih falan doktora çıkacan 2 yıl sonra demiyor bu vergilerde süreli olanlarda tarih yazarmı yoksa vergi ündirimi herkesin süreklimi ve ömür boyumu kime sorsam cevap alamadım raporunda 2 yıl sonra doktıra çıkacan diyor vergide hiç bişey demiyor 45 aldın 3 derece diyor yardım lütfen

karatas_52..hocam raporda süre yazar, vergi indirim belgesinde yazar ise süreli yazmaz ise süresizdir..benim mesela raporum 2 yıl süreli vergi indirimim ve emekliliğim süresiz...tabi sgk nın kontrol isteme hakkı her zaman var o ayrı konu,ama şimdilik süresiz takılıyoruz bakalım:))

Arkadaşlar benim bir sorum olacak.. eski işyerinde vergi indirimine başvurmuştum ve sonuçlanıp geldi ve emekli oldum. Şu an iş değişikliği yaptım ve yeniden yeni iş yerimdem çalıştığıma dair yazı sgk belgesi ile tekrar vergi daireme başvurmalımıyım ? Ufukalp

vergi indirimi bir kez alınır süresiz ise çalışma hayatı boyunca gecerlidir yeniden herhangi bir şeye gerek yok elinizdeki vergi indirim yazısı yeterlidir

mehmet-41

yeni işeyerim bu eskiş işyeri ismine yazılmış bizede yazılması gerek diyor insan kaynakları ? şaşırdım şuan...

vergi indiriminiz olduğu için yeni işverenenin bağlı bulunduğu vergi dairesinden hitaben yazı alacaksınız raporla işiniz yok

HakanEs26
İşyerinden çalıştığınıza dair belge alın ve vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine başvurarak, mevcut vergi indiriminizin yeni işvereninize tebliğini talep edin. Onlar işyerinize tebliğ edeceklerdir.

Ufukalp

Teşekkürler abim. Bağlı bulunduığum vergi dairesi de aynısını söyledi.

Kaç yıllık emeklisiniz? Sürekli vergi indiriminden tekrar neden kontrole çağırdılarki?

Tşk merak etiğim şu vergide süre yazanlar varmı şutarihte doktora çkkacan diye 2 cisi arkadaşımım rapor 2 yıllık cergü neden sürekli veriyor vergidairesi süreli bir rapora vergiyi sürekli nasıl verir vergisi süreli olanlatda şu tarihte doktoraökkacanyazıyormu

karatas_52..hocam süreli olanlarda şu tarihden şu tarihe kadar vergi indiriminiz geçerlidir diye yazar,vergi dairresi vergi indirim evrağı ile ilgilenir kontrol tarihi hastahane işleri sgk yı ilgilendirir,o konuda da sgk bilgilendirme yazısını tarafınıza gönderir zaten sürenin dolmasına 3 veya 4 ay kala bilgilendirme yazısını gönderir..

Tşk şanslıymış arkadaşım benim raporumda vergimde süreklide onun raporu 2 yıllık vergisi sürekli şansı varmış

Merhabalar, iki yıl önce vergi indiriminden emekli oldum. Raporun ve vergi indirimim süreli. SGK kontrol muayenesi için sevk göndermiş. Raporu yenilemek için hastane işlemlerimi tamamladım önceki raporunda oranım %50 şimdi %60 rapor sonucum henüz çıkmadı tekrar süreli mı olur? Yoksa ikinci engel raporu süresiz gelir mi?. Bu rapor tekrar vergi indirimi için Ankara ya gidecek mi, yoksa emeklilik devamı için SGK ya iletilmesi yeterli mi? Vergi indirimim süreli olması emekliliğimi hep bu şekilde kontrol olarak etkileyecek mi?Beni bilgilendirirseniz memnun olurum.

Benim Vergi İndiriminden Faydalandığım Rapor 2006 Tarihli 7632 günüm var Resmi Kurumda Çalışıyorum 2011 yılında emekliliğim dolmuş sgk öyle dedi tekrar sağlık kuruluna gönderirlermi beni teşekkür ederim.

Üst Alt