Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi alıp emekli olan engelliler kontrol muayenesine çağrılmaya başladı!

kendi giden bir arkadaşıma sana davet gelmeden gönderemeyiz demişler.yani onlar istediği zaman oluyor.ben kontrol muayenesi istiyorum demeniz yeterli değil

Aynı şey bizimde başımıza geldi. İl.yada ilçe sağlık müdürlüğüne rapora itiraz edip başka bir hastaneye sevkinizi isteyin

zekiş

Evet raporu aldığım hastaneye isteyebilir miyim acaba başka ilde İstanbulda bana evrağı gönderen İstanbul Unkapanı sgk

Evet ama rapor aldığın hastane sgknın listesinde varsa

Hastslıga göre öagırırlardır genelde çok hastalıktan rapor slanlar inceleniyor ben gözden aldım 1997 de askerlikten çürük2004 teraporaldım 2011 dede vergi aldım doktor demişti bana başka hastalın varmınyok demiştim çogu numaradan 5.6 bölüme çıkıyor demişti 2013 ten beri emekliyim vergim sürekli bikere vergi alanı çagırmamaları lazım

2008 ekiminden önce ssk girişi var ise eğer kişinin vergi indirim belgesi süresiz ise raporu tekrardan yenilemesine gerek yok.Emeklilik rapora istinaden değil vergi indirim belgesine istinaden yapılır. dirhem

Tşk o zaman benim vergim sürekli 2013 te emekli oldum ilerde otobüd başbakanlık kartı için süreklide olsa yenile kartını derlerse ugraşmam emekliyim sonuçta otobğse binsem ne olur

Ben 2011 de vergi aldım 3 derece raporumda sürekli gözden gözlerim az görüyor askerdende çürük aldım 2013 te emekli oldum sormak istediğim gözüm çok az görüyor ama göz bebegimin biri dışa biri içe bakıyor boynumu eyiyom hep kısacası amaliyat olacam boynumu eymeden bakmak için görmem düzelmezmiş artık diyorlar amaliyat olursan sgk maaşını keser yaşlılık emeklisiyim vergiden oldum devlette oldunmu sgk görüyor görmen düzeldi sanar derler diyorlar lütfen bilenşer cevap yazın ne yolu seçeyim azda görsem göz bebeklerim ortalatıp boynumu eymek istemiyom görmem bitmiş düzelmesi imkansuzmış

karatas_52

üstat seninki görüntüyü düzeltmek için ameliyat galiba. öyle anladım ben. görme gücünde ilerleme olmayacaksa rapor oranın değişmez. zaten ameliyat öyküne de yazılır o görüşün iyileşmediğini. aksi durumda sgk ya verirsin. onlar seni görüyor sanır diye bişey yok. e benim de kolum yok ortopedik ameliyat olsam sgk buna kol takmışlar mı diyecek :) ona inanma sen sonuçta ne için ameliyat olduğun belli.

Tşk kardeş sgk bişi demedi ben çok kişi dedi gözün çok az görüyor amaliyat ol bebehi biri dışa biri içe bakıyor doktor ortalayacam görmen artık imkansız dedi amaliyat oldumu sgk görürmü olsammı olmasammı ne yapacamı çözemedim boynumu eye eye boyun fıtı olmuşum rapor vermicek hastane sadece muayne oldum lafan yamuk hözden öle oluyor dedi bilmiyom artık ne yapacamı 2013 ten beri vergiden emekliyim

karatas_52
sgk ameliyat olmuşsun diye olumsuz işlem yapmaz. kaldı ki zaten elindeki rapor devam ediyor. sgk kontrol muayenesi diye tekrar rapor isteyebilir sadece. engel oranın kaç bilmiyorum da %60 70 lerdeyse bir sorun çıkmaz. gözünün görünüşü düzelse de görüş düzelmediği için 30 puan oran düşecek değil ama 40 42 vs gibi sınırda ise o zaman oranın bir iki puan düşmesi ile 40 'ın altına inme durumu olacaksa nu doktorlarla görüşmende fayda var. emekli maaşın 40 'ın altına düşerse kesiliyor

Tşk raporum yüzde 50 zaten vergim yüzde 50 di ankara 56 yaptı ben sadece devlette amaliyat olcam sgk haberi okur diye duydum yoksa rapor zaten sürekli askerede almadılar doktor görmen bitmiş dedi zaten hayırlısı tşk ler

Gözlerimden görmüyor 7 senedir emekliyim gözümün biri dışa bakıyor doktor amaliyatla düz yapayım dedi görmen düzelmez douştan dedi sadece boynunu eymeden düz bakarsın dedide bende şimdi amaliyat okursam sgk görüyor sanar tekrar rapor ister ugraşmayayım diye olsammı olmasamı diyom amaliyat olursam sgk görürmü kafam karıltı özellerde çok pahalı

karatas_52

Görme kapasitesinde bir değişiklik olmayacaksa, kontrole cagrilsaniz bile gözde aynı görme/görememe orani cikarsa engellilik oranınız düşmez kanaatindeyim.

Aynı olay şuanda başıma geldi.2015 yılının mayıs ayında emekli oldum. %43 vergi indirim belgem bulunmaktadır.Sol diz altı amputasyonluyum. Benden kontrol muayenesi için rapor almamı istiyor SGK. Emekli maaşı durduruldu ve bana hiçbir tebliğ gönderilmedi. Yapılmak istenilen nedir anlamış değilim. Ne yapmam gerekiyor.

Raporum sürekli ve 2011 yılında şişli Etfal Hastanesi'nde aldım.

Maksat nedir bilmiyorum ama artık bu ülkede engelli olmak engel oldu. Ayağım yok protez kullanıyorum neyin kontrolü yapacakmış.

kontrol muayenesi

neden böyle bir şey yaptıklarına dair bir soru sorsaydın keşki ? sonuçta kazanılmış bir hakkın var

Sordum lakin cevap alamadım müfettiş istiyor diyerek geçiştirdi

esmekaya68

Geçmiş tarihte kazanılmış emekliliklerin acaba sahte raporlamı yapıldı şüphesiyle herkese karşı yapılan birşey,kısacası herkese sahtekar gözüyle bakılıyor niye,10000 den fazla hastane şebekeleri tarafından verilmiş sahte rapor varmış buna istinadende emekli olnların gerçekten hastalığı varmı yoksa bu yoldanmı emekli oldu teyidini almak için herkesi madur ediyorlar.Böyle yapmakla çözüm olacağını düşünüyorlar ama şebekeleri tamamen ortadan kaldıramıyorlar....

Merhabalar,

benim hastalıklarım diyabet hiper tansiyon ve epilepsi var sürekli %42 oranında raporum var 2016 yılında vergi indiriminden emekli oldum beni çağırdıklarında tekrar aynı raporu alabilir miyim acaba ve bu zamana kadar aldığımız emekli maşını tekrar geri isterler mi

Raporum da kontrol muayenesi şartı olmadığı halde sol ayağımın diz altından olmaması na rağmen maaşı kesdiler.Şayet aynı oranda rapor almazsan emeklilik iptaline giderler.

Vergi İndirimi raporuyla 15 yıl önce emekli olmuş kişiler maaşları sgk ya gerimi ödeyecek o zaman gerçekten çalışamayacak kişiler aslında ülkemizde a dan zye emeklilik kalkacak kimse ayrılmaksızın kölelik gelecek olan garibana oluyor zaten

[FONT=Verdana] pekgoz Arkadaşım. Arkadaşlar !!! Galeyana gelmeyin. Devletin engelli bireyi kontrol muayenesine çağırma durumu yasal ve kanunen makul. Bazı uyanıklar sadece burada konular açarak aldıkları sahte raporlarla haksız kazanç sağladıkları ve ceza alacaklarına dair endişeliler. Kendilerini destekleyecek engellli kişileri de kışkırtarak konunun gündem teşkil etmesini ve mağduriyet çıkartmak istemekteler. Lütfen resmi belge ve bilgisi olmayan kişilerin paylaşımlarını dikkate almayınız. Kanununa göre Kazanılmış haklar geri alınamaz. Ola ki oldu. Dava açabilir ve kazanabilirsiniz bu kadar NET. @esmekaya68 Ayrıca şuan mevcuttaki mevzuata göre ektremite amputasyonlarında %40 rapor verilmekte. Kaldı ki düşürülse ve sizden maaşlar talep edilse dahi söylediğim gibi dava açarak hakkınızı geri kazanabilirsiniz. Lütfen İnsanların kafasını bulandırmayalım. [/FONT]

yazdıklarımın sizinle ilgisi yok aslında olay sahte rapor ile asla ilgisi yok zaten devlet hastanelerinden insanlara yazık oldu hep ezilen gariban böyle bir olay birilerine dokunsaydı duyulmazdı bile

KESİNLİKLE BENİM RAPORUM SAHTE DEĞİL HAKSIZLIK VAR OLAY O BUNLARI YAZMAM SİZE DEĞİL YANLIŞ ANLAMASIN KİMSE

Ben yanlış anlamıyorum.Burada başımızdan geçenleri paylaşıyoruz.İsterseniz gelen yazıyı paylasabilirim.Ayrica diz altı proksimal deresecesi %43 dür.

esmekaya68

E tamam işte kendin %43 olduğunu biliyorsun. Sorun ne neyinden endişe ediyorsun ? :) Gireceksin heyete verecekler raporu tertemiz hayatına devam edeceksin. Kazanılmış hakkının da iadesi için Kanuni hakkın olduğunu da ifade etmişim. Neyin peşindesin yani onu anlamadım. Her şeyde olduğu gibi engellilerin ve engelli durumlarının istismar edildiği aşikar ve bu kişiler yakalanıp cezalandırılmalı.
Ben anlamıyorum. Kimseyi ima etmiyorum kimseye ithamda bulunmuyorum isim vermiyorum. Sizi rahatlatacak açıklamalar yapıyoruz ama benim raporum sahte değil veya hemen savunmaya geçiyorsunuz. Hep söylüyorum yarası olan GOCUNSUN bir zahmet.

Arkadaşın derdi nedir bilmiyorum ama burası şikayet ve sorunlarımızı paylaştığımız ortak bir platform.Ne kendime bir yandaş bulmak nede galyana getirmektedir niyetim.Her seferinde rapor almaktan hastaneyle uğraşmak dan bıktım.Protez yenilenecek koş hastaneye rapor al.Kontrol muayenesi olacan koş hastaneye.Sol ayağım yok ve bu benle mezara gidecek bir durum.Ta ki kurum bana protez için ödeme yapmaktadır.Konu budur sağa sola çekmeye gerek yoktur.

1-Hukukta " Dava aç kesin kazanırsın" çok tehlikeli bir laftır, inanmayınız.
2-Kazanılmış hak geri alınmaz da günümüzde geçerliliği olan bir kavram değildir. Biraz düşününce önümüzde büyük örnekler olduğunu görürüz. Misal EYT ler
3-Bizim sistemimizde yetkili sağlık kurulundan aldığınız raporu Ankara diye tabir edilen yerden 22 puanlık bir takdir hakkı ile düşürebiliyorlar. Bunu yaparken gerekçe,dayanak, yada itiraz mercii bildirmeden yapıyorlar üstelik...
4-İnsanların asla umutlarını kırmayın belki sahip oldukları tek şey odur derler.Doğru. Ancak umut kırmayacağız diye yalan yanlış bilgide vermemek gerek bence.

[FONT=Verdana]@esmekaya68 Sizin sorununuz ile ilgili yukarıda cevap verdiğimi düşünüyorum. 20 sene hastanelerde ve kurumlarda sürünmüş biri olarak bir çok engelli arkadaşımız ile empati kurabilecek seviyedeyim. Sorununuzu defalarca dile getirmeniz çözmüyor ki size çözüm yolu da ifade edilmiş durumda.

[FONT=Verdana]@Makiyato emsal kararlar mevcut olduğu için bu kadar kesin konuşuyorum. Söz konusu örneklendirmek gerekiyor ise kendi rahatsızlığım olan AKONROPLAZİ hastalığı cetvelden çıkarılmıştı. Ben daha önceki raporuma istinaden mahkemeye başvurdum ve beni haklı bularak engelli olduğum kanaati oluştuğuna dair mahkeme karar verdi. Daha sonrasında da Sağlık bakanlığı tekrar engelli cetveline aldı.
Bilmediğim bir konu hakkında yorum yapmak ne tarzım ne de tasvip ettiğim bir şeydir. Benim dikkat çekmek istediğim nokta bazı kendilerini akıllı olarak gören kişilerin yapmış olduğu usulsüzlük ve haksız kazanca kılıf arama çabalarıdır. Tekrar ediyorum isim vermedim ve ithamda bulunmadım. Ancak birileri oldukça gocunmuş ki yaraları var diye düşünüyorum.[/FONT][/FONT]İyi günler.

Yok ben askerlşktend3 çürük aldım rapordada sürekli hiç çagırılmadım görmüyor gözüm bşri çok a görüyor bazen kuaynede doktorlar bile şaşırıyor hiç böyle hasta görmedik diye kafamı eyiyom iyileşmem imkansızda 3 aylıkken fark etmiş annem douştanda olabilir merenjit geçirmişim ben rapor almak istedim tekrara eskidi alamasın dedi hastane ancak saglık bakanlıgına itiraz edersin dedi ferçi emekliyim 7 yıldır laybolsada raporum öbemli deil sadece otobüslerde işe yarıyor

covid-19 dan dolayı kontrol muayenelerinde erteleme var mıdır? Benden de kontrol muayenesi istediler ama hastaneye gitmeyi malum nedenden istemiyorum.

Üst Alt