Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

Bence bu süreç uzun sürmezz seçim propagandası ne de olsa en yakın zamanda beledıyeler duyurur.

Seçimlerden Sonrada İnsallah Raporunda Ağır Engelli İbaresi "EVET" yazılı OLanlar Sadece Ücretsiz Binebilir Diğerleri İndirimli Biner Diye Bir Yasa Çıkarmazlar Antalya Büyük Şehir Belediyesinin Ve Otobüscüler Odası Başkanlığının Saçmalığı Şuanda Devam Edıyor Umarım Bu Yasa Bunları Düzeltir Ki Düzeltmesi Gerekli Yazılanlara Bakılırsa İnsaALLAH iyi Birşey Olur Ve Devamlılığı Olur

Kanun yürürlüğe girmiş ama detaylar yok, birkaç gün sonra detaylar su yüzüne çıkar.Yerel yönetim birimleri duyuru ile bir şekilde açıklama yaparlar.

Benim anlamadığım bir konu var. Şehir içinden kasıt bulunduğumuz ildeki ilçeden ilçeye giden dolmuşlarda mı bedava? Örnek vereyim. Mesela ben yozgatın ilçesinde oturmaktayım. Yozgat merkeze giden dolmuşlar var. Gideceğim mesafe 35 kilometre. Benim rapor oranımda 100 de 64. Şimdi ben bedava olarak bu dolmuşları kullanabilecekmiyim. Bilgisi olan arkadaşlar varsa bir cevap bekliyorum.

o merkeze giden dolmuşla yozgat belediyesine aitse ücretsiz ama özel diye biliyorum ben ki özelse ücretlidir.

Evet özel. Benim anlamadığım engelliler için bedava ulaşım hakkı sadece demir yolları ve deniz ulaşımı için mi? yoksa şehrin içindeki özel halk otobüsleri için mi geçerli. Yani sadece demiryolu ve deniz ulaşımı içinse benim yaşadığım yerde ne demiryolu tren var nede deniz var. Benim için bir anlam ifade etmiyor. Eğer ki karayolları için geçerliyse belediler tarafından belirnen özel şahıs yada şirketlerden de yararlanabiliyoruz. Diye anladım ben. acaba yanlış mı anlamışım. Konuyu tam olarak bilen birisi var mı acaba?

hayırlısı neyse o olsun seçim öncesi bunu yaptılar yaa ne diyim hayırlı olsun

Bakanlık valiliklere yazısını yazmalı,valilikler ilgili (belediyeler,belediyeler birliği,kurum,işletme vb.) yerlere yazısını yazar ve duyurur
kanunlar , mahalledeki kahvehanede 51 oynamanın kurallarına benzemez, kurallar bellidir,yaptırımları bellidir.
Ne demek ben uygulamam.........Sen kimsin de uygulamıyosun......Kanun var.
Bakanlığımız ne güne duruyor,harekete geçmeli........
Saldım çayıra, mevlam kayıra...bize bunu reva görenler (Kanuna ragmen uygulama mada ısrarcı olanlar ) kendileridir çayıra gitmesi gerekenlerdir.....

Arkadaşlar lütfen haklarımızı koruyalım..hiç olmazsa sayın bakanımızın twitter hesabına bir mesajla isteklerimizi,sorunlarımızı,sorularımızı iletelim...

Her zaman diyorum,yine hatırlatayım (KUSURUMA BAKMAYIN)...
Yazışmalar lütfen insani ve nezaket kurallar içerisinde hakaret ve suçlama tarzı olmamalı (ÖYLE OLDUGU İÇİN DEMİYORUM,DİKKAT EDELİM DİYE KARDEŞÇE UYARIYORUM)

"Biz,Yaşlı,engelli,gazi ve şehit yakınlarımızın Kanuni haklarının uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliği ile ilgili,Muhatabların uyarılmasını saygılarımızla arz ederiz."

Şeklinde ve benzeri yazışmalarla gündem oluşturabiliriz.

Fatma Şahin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Gaziantep Milletvekili

Twitter Hesabı @FatmaSahin_ASPB

Ve herşeyden önce Sayın Bakanımız 2 çocuk annesi bir hanımefendidir.Hepimizinde manevi annesi'dir. Anneler üzülmemeli.

Haklı iken haksız konuma düşmeyelim.

Meclisten geçmesini bekledik cumhurbaşkanının imzasını bekledik Resmi gazetede yayınlanmasını bekledik hepsi gerçekleşti şimdi belediyelerin keyfini bekleme vakti :)

ankarada metrolar ücretsiz mi engelliye yaa ben indirimli kart kullanıyorum sadece ....

selam arkadaşlar

kafa karışıklıklarından bazılarını giderelim

1 ) hiç bir yönetmelik kanuna aykırı hareket edemez ve yönetmelikler kanundaki maddenin halk diliyle nasıl anlaşılıp nasıl uygulanacagını anlatır . yönetmelikler kanunun emrettigi alanı sınırlayamaz . açık olan kanun maddesinin uygulanması için yönetmeligin olmasına gerek yoktur

bu sebeple kanun açıktır % 40 engelini belgeleyen kişiler bu kanundan faydalanır

2 ) % 40 engeli nasıl belgeleyecegiz

a ) hastahanelerden aldıgımız engelli raporu

b ) özürlü kimlik kartlarımız

bunların dışındaki belgelerin ülke genelinde bir geçerliliği yoktur

3 ) şehir içindeki dolmuş yada otobüs olayına gelince

burdaki esas olay otobüs yada dolmuş yada tır yada metro yada kagnı yada atarabası olayı değildir esas olay toplu taşıma olayıdır ve kanun diyorki şehrin genelinde belediyeden aldıgı yetkiyle hizmet veren özel yada tüzel toplu taşımalara engelliler beleş biner . kıssacası belediyenin yetki verdiği otobüs dolmuş metro ulaşım kooperatifi ulaşım şirketi ( varsa atlı toplu taşıma sistemleri ) engellilere beleş

saygılar sunarım

DADAŞ06;

tamam da bunu belediyeler ne zaman onaylayacak yani resmi gazetede yayınlandı ama belediyeler kim bilir ne zaman uygulamya sokacak. bunun için neler yapmamız lazım şimdi belediyeye gitsek böyle bir şeyden habrimiz yok diyecekler

sayın gncali

bakın ben bir maliyeciyim ve sürekli mali kanunlar degişir . bir mükellef geldiği zaman resmi gazetede yayınlanmış bir kanunu gösterdiği zaman benim haberim yok deme şansım varmı ? yada böyle bir lüksüm varmı ? TABİKİ YOK adamı tefe koyarlar . her memur kanunlar çerçevesinde görevlerini yerine getirmek zorundadır yoksa idari suç işlerler ve size şunu idda ederimki memurlar kadar kanundan korkan hatta altına bile edebilecek başka bir zümre yoktur bu sebeple bir kanunu 40 kez okuyup ayrıca 3 tane amirine danışmadan hiç bir işlem tesis edemezler ve uzarda uzar halk arasında buna kıssaca bürakrasi denir lakin çok açık olan bir kanun karşısında hemen işlem tesis ederler ve bu kanun çok açık bir kanundur .

ayrıca yönetmeliğin beklenmesine gerek olmadıgını belirten ibare yine kanunun içinde mevcuttur alta aktarayım 88. maddedin 4. paragrafı şöyledir

“İlgili kurumlar, belediyeler ile belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketler, ücretsiz ve indirimli seyahat hakkının kullanılması ile ilgili olarak gerekli tedbirleri alırlar.

saygılar sunarım

ya iyi diyosunuz da şehirler arasıda %30 çoğu firma indirim yapmıyo ne yapabildik

sayın ekinos

engelliler kanunu çıktıgında engelliler bayram etmişti süper diye ama biz bu kanunun süper olmadıgını hatta bazı maddelerinin rezalet oldugunu anlatmaya çalıştık ama başaramadık velvelev sizin anlattıgınız olay işte bu rezalet olan kısma dek geliyor şöyleki cezai bir yaptırımı olmayan kanun kanun degildir bu sebeple o firmalara bir şey yapılamıyor . lakin son çıkan kanunun cezai yaptırımı var ve artık bu yaptırım devlete gelir kaydediliyor son 2 yılda bu tür yaptırım kararları neticesinde devletin gelir kaydettigi rakam kdv gelirini geçti cok temiz kazanç hatta deli para işin içinde biri olarak bunu rahatlıkla ispatlarım
saygılar sunarım

selam adana da bu sayılan var zaten yen bir şey degil fırınlayıp yeniden sürüyorlar hatta adanada özel halk otobüsü öyleydi sonra ağır engeli deyilim diye özeli kadırdı ZİHNİ ALDIRMAZ başkan şimdi sorarım bld başkanına ağır engelli birinin otobüse binemiceni biliyonuz kelime oyunu yapıyonuz tilkiler sizi seçim geliyor

İndirim otobüs firmalarına göre değişkenlik gösteriyor.Kurumsal firmalarda indirim oranları biraz daha artmaktayken, acente bazlı çalışan firmalarda ayıp olmasın indirimi yapılmakta.
Örneğin Kamil Koç 60 TL lik bilet için 15 tl almıyor.

tcdd %50 indirimliydi 1 hafta önce gittim adamlar hala %20 indirimli diyorlar öğrenci de %20 engellide %20 dedi sen zaten öğrencisin diğerine gerek yok aynı şeye denk geliyor dedi bende o kadar milletin arasında indirim çoktandır %50 oldu diyemedim

gncali;

İnternette biletler yarı yarıya.
Pulman için 40 tl olan bilet 20 tl oluyor.Gişedeki memurun bilgisizliğine denk gelmişsiniz.

r3u7s.jpg

gncali;
bilgisiz olanına denk geldiniz normalde tren engelliye yarı fiyat

selam erkadaslar ücretsiz diyorsanizda peki ben istanbuldan eski sehire gidecem gitdim bilet almaya bana soyleyecekleri su beyfendi melefes kontejan dol bu bir dahaki sefere birdahaki sefer ne zaman diye soruyorum oda bana ayin 10 da bu numarayi arayin eger yer varsa gidersiniz diyecek belesye engelliye eeee bukardarda beles olsun yani

Üst Alt