Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

kayseri engelli yaşlı hizmetleri müdürlünü biraz önce aradım KART DAGITIMI YAPIYORUZ DEDİLER...AMA ÜCRETSİZ ULAŞIM İCİN HALA GENELGE YAYINLANMADI DİYOR MEMUR ARKADAŞ....KAYSERİ ENGELLİ YAŞLI HİZMETLERİ TEL...0352 231 03 93

arkadaşlar ücretsiz ulaşım bu kartlarla sağlanacak. ama yönetmeliğin çıkması lazım. lütfen duyarlı olalım engelli yaşlı hizmetleri genel müdürlüğüne bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde konuyu herkes sorsun. etki tepki doğurur.

Dün ben aradım ne zaman çıkacaklarını bilmiyorlar bile yahu ayrıca çıksa idi internet sitelerine haber olurdu en baştada engelliler.biz sitesine
Kardeş Özel medikar hastanesınde Çalışıyorum Karabükte. Sen nerede memursun ? Esentepedeki Eski orman İşletme Müdürlüğünün Binasına Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Açıldı. Ora ile görüştüm buraya yazmadan önce.

Yönetmliğin Onlara Geldiği. Özürlü Kartlarımızla Otobüslerden Yararlandığımızı sölediler. Bende eskiden vardı kart.

RAPOR ASLI + FOTOKOPİSİ
2 ADET RESİM
KİMLİK FOTOKOPİSİ

istenen evraklar ise bunlar.

KARABÜK AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI İLE GÖRÜŞMEM SONUCUDA YASANIN ONLARA GELDİĞİNİ VE OTOBÜSE ÜCRETSİZ BİNECEĞİMİZİ BELEDİYELERİN YETKİLERİ BUNLARA AKTARDIKLARINI BİLDİRDİLER.

BİLDİRİM YAPAN ŞAHSIN ADI HAKAN BEY

Arkadaşlar ben karabük aile ve sosyal politikalar bakanlığını aradım onlar ücretsiz seyahat kartı dedikleri aslında bildiğimiz engelli kartı imiş onun için bende zaten vardı extra bir kart falan çıkmayacakmış ben sordum ayrıca başladı zaten diyor

Facia kardeş bende yeni aldıydım o kartı bende aradım o zaman ücretsiz binmeye başlıyoruz herhalde ben karabük sgk da çalışıyorum

Daha önce sürekli raporu olan ağır engelliler neden yeniden belgelerle başvurup kart çıkarmak zorunda bırakılıyor ki ? Sistemde kayıtlı değil mi zaten bilgiler ve resimler ? Kendileri çıkarıp neden adrese teslim etmiyorlar acaba ?

Birde göster geç olacaksa günde şu kadar limitin bir anlamı kalmıyor. Göster geç olayı özel halk otobüslerinde yine bir sürü tan tana çıkarır.

0312 705 40 00 nolu telefonu aradımız engelli yaşlı hizmetleri genel müdürlüğüne bağlandım. ordaki kişi diyorki yönetmelik son aşamada maliye bakanlığına takıldı diyor. maliye bakanlığı incelemesini yaptıktan sonra resmi gazetede yayınlanacaktır diyor. ne işse anlamadım gitti. ankarada ankarada karta geçildi. serbest kartların dağıtımına başlanmadı halen.

Arkadaşlar karabük aile ve sosyal politikalar bakanlığına göre şuanda biz binebiliyoruz desktop kardeş bu numarayı ara beyefendiyle bir görüş istersen 0370 412 29 02 bizede bilgi ver

Karabükte Sıkıntı yok su anda. Yasanın Geldiğini sölediler. Yönetmelik geldi diyor adma bılmıyorum. Ben bınıyorum valla qöster qeç.

ilginç ankarada halen uygulanmıyor. ankarada yeni bir sisteme geçtiler. ankarakart diye engelliler için serbest kart verilecekti halen uygulamaya girmedi. bekliyoruz bakalım. ne yönetmelikmiş ya bir türlü çıkmadı gitti.

Tmm facia kardeş ben bugun iş çıkışı bir deneyim bakayım ne olacak

EK-1
BİLGİ EDİNME BAŞVURUSU FORMU
(Gerçek Kişiler İçin)

Başvuru sahibinin adı ve soyadı:
İbrahim
Oturma yeri veya iş adresi:
ankara
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik No: (Elektronik ortamda yapılacak başvurular için doldurulması zorunludur.)
12345678910
Başvuruya hangi yolla cevap almak istersiniz?

Yazılı Elektronik
Elektronik posta adresi: (Elektronik ortamda yapılacak başvurular için doldurulması zorunludur.)
ibrahimdo
İmzası:

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi veya belgeler aşağıda belirtilmiştir.
Gereğini arz ederim.
İstenen bilgi veya belgeler:
(Not: Ayrılan bölümdeki boşluk yetmediği takdirde, başvuru için boş sayfa / sayfalar kullanılabilir.)

Müdürlüğünüz tarafından hazırlanması gereken engelliler için ücretsiz ulaşım yönetmeliği halen yayınlanamamıştır. Kurumlar bir yönetmelik yayınlanmadan önce taslak metni kamuoyuyla paylaşmaktadırlar. Bilgi edinme hakkı kanunu çerçevesinde taslak halinde olan engelliler için ücretsiz ulaşım yönetmeliğinin bir metnini mail adresime gönderilmesini istiyorum. Gönderilmemesi halinde bilgi edinme değerlendirme kuruluna başvuru yapıp hakkımı orada arayacağım. Bilgi ister çalışmalarınızda başarılar dilerim.

arkadaşlar hazırlanmakta olan yönetmeliğin taslağını istedim. bakalım ne cevap vercekler. olumsuz dönüş olursa bilgi edinme değerlendirme kuruluna başvuru yapacağım.

arkadaşlar sizlerde formu eksiksiz doldurup aşağıdaki adrese gönderin
mail adresi: bilgiedinme.oyhgm@aile.gov.tr

üçretsiz seyahat etmek için ne yapmam gerekir bir kartı yada belgesi varmı bende %57 engelliyim...

Krdeşim aile ve sosyal politikalar bakanlığına gideceksin rapor aslı ve fotokopisi 2 adet resim kimlik fotokopisini alıp gideceksin birde oraya sorp öğreneceksin ne yapmam gerekir diye

facia arkadaşım merhaba göster geç derken yeni kimlik kartı mı verdiler yoksa bu eski engelli kimlik kartı ilemi gösterip geçiyorsun bunu bir açıklarsan çok sevinirim hem arkadaşlarda bilgilenmiş olurlar.

Yeni kimlik kartı diye birşey yok bu ilde normal özürlü kartıyla geç yapıyor bugun ben iş çıkışı deneyecem bakalım ne olacak

aaa ardaşım özürlü kimlik kartı dediyin...başbakanlık özürlü kimlik kartımı

evet başbakanlık özürlü kimlik kartı

Kayseri'de öyle göster geç yok arkadaş özel halk otobuslerıne bınıyoruz adamların gözü bilet diye düşüyor..,
keşke gösterip geçsek Kayseri,İzmir değilki ;) yobaz bir memleket..

kardeşş @facia karabükte özel halk otobuslerı varmı hepsimi ücretsiz ??

http://www.karaman.bel.tr/HaberDetay.aspx?HaberId=1091
k
araman il sakinler...!!

ahmet3847 arkadaşıma katılıyorum kayseri de göster geç yok...kayseri de bu uygulama sıkıntılı başlar gibime geliyor ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ ŞÖFÖRLERİ TARAFINDAN

Ben anlamıyorum kanun çıkmış biz hala yönetmelik ile ugraşıyoruz bence direk başbakanlığa msj atalım BİMER aracılığı ile yönetmelik çıkmadan uygulayan şehirlerde var mesela istanbul, izmir. Ama ankara hala uygulamaıyor...
YAZIK...

iyide bu ankarada vede diğer illerde ne zaman kullanılmaya başlanacak o yasadan haberimiz varda biz engelliler ne zaman kullanacağız

ücretsiz seyahat

bu akşam haberlerde şöyle söyledi.engellilere yeni seyahat kartı verilecek.raporlarında ağır özürlü yazılmayan oran ne olursa olsun yanındki refakatçı ücretsiz binemiyecek.ancak ağır özürlü emaresi bulunan raporlara refakatçi faydalanacak

ücretsiz seyahat derken şehirler arası mı?

bizim burada ücretsiz zaten engelli ve 60 yaş üzerine

Arkadaşlar bugun ben bindim otobuse gösterdim ve geçtim arkadaşlar kayseri veya baska bir yer ne olursa olsun kavga bile etseniz herkesin içinde genede size verilen bu haktan yararlanın ne olursa olsun taviz vermeyin yoksa işe yarar bir hakkımız var o da gitmesin

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin ücretsiz seyahat hakkından yararlanırken de kullanabilecekleri ''Engelliler İçin Kimlik Kartları''nı yeniledi-Kartlarda,kart sahibinin ağır engellilik durumu ile ulaşımda refakatçi bulund

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerinücretsiz seyahat hakkından yararlanırken dekullanabilecekleri ''Engelliler İçin Kimlik Kartları''nı yeniledi. Kartlarda, kart sahibinin ağırengellilik durumu ile ulaşımda refakatçi bulundurma hakkı belirtilecek.
Müsteşar Ahmet Zahteroğulları imzasıyla illere gönderilen duyuruda, 4736 sayılı Kamu Kurumve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve HizmetTarifeleri ile Bazı Kanunlarda DeğişiklikYapılması Hakkında Kanun'da yapılan değişiklik hatırlatıldı.
Değişiklikle, engelliler için sağlık kurulu raporuyla yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk vatandaşlarının kendilerine ve ağır engellilerin kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere birlikte yolculuk ettikleri refakatçilerine, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı getirildiği ifade edildi.
-Problem yaşamamaları için
Ücretsiz seyahat hakkının kullanımına ilişkin hususları düzenleyecek yönetmelik çalışmalarınınyürütüldüğü kaydedilen duyuruda, Engelliler İçin Kimlik Kartı'nın bakanlık il müdürlerince verildiğianımsatıldı.
Ayrıca, daha önceki Engelliler İçin Kimlik Kartı'nın, kart hamilinin ağır engelli olup olmadığına dair bir ibare içermediği ifade edilerek, ağır engellilerin ve refakatçilerinin bu haktan herhangi bir problemle karşılaşmadan faydalanmasını sağlamak üzere, kartın ''ağır engellilik'' bilgisini de içerecek şekilde revize edilmesi zorunluluğunun doğduğu da belirtildi.
-Yeni kart için eskiler iade edilecek
Bu çerçevede kartlar, ağır engellilik bilgisini de içerecek şekilde revize edildi, yeni tasarıma uygunkartlar ise il müdürlüklerine gönderildi.
Engelliler İçin Kimlik Kartı'nın yeni tasarımında, güvenlik unsurlarının artırılması ve daha işlevsel birkullanımın sağlanması amaçlı bir takım değişiklikler yapıldı. Buna göre, ağır engelli bireylerinkartlarına ''Ulaşımda Refakatçi Hakkı Vardır'' ibaresi eklendi, ağır engelli olmayan bireylerinkartlarında ilgili bölüm boş bırakıldı.
Engelliler İçin Kimlik Kartı sahibi olan ve ağır engelliliğini ispatlayıp yeni kart talebinde bulunanvatandaşlardan mevcut kartları iade alınacak ve yenisi düzenlenecek.
Muhabir: Hande İlbeyi Canca
Yayınlayan: Cemil Kartal

AA

AAA Arkadaşım başbakanlık özürlü kimlik kartınımı gösterip gectin...

Ankaray'da kabul etmiyorlar. Bu sabah kartımı gosterdim burada gecmez bilet alacaksın dediler.

Üst Alt