Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

Ankara'da % 40-59 oranında engellilere toplu taşım araçları indirimli % 60 ve üzeri oranındaki engellilere ücretsiz uygulama var. İnşallah engelliler arası bu ayrımcılık ortadan kalkar.

ankara da yaşayan engelli arkadaşlar belediyeyi dava edin.kesinlikle kazanacaksınız.devlet %40 ve üzeri engellidir demiş.ankara belediyesi engellileri rapor oranlarına göre ayıramaz, ayrımcılık yapamaz.

Arkadaşlar Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı bütün engellilere ücretsiz olacak sanmıştım fakat araştırmalarım sonucunda 17.01.2013 tarihinde bir milletvekili meclis komisyonuna kanun teklifi sunmuş %40 oranında engellilere verilen indirim kartları ve % 60 oranında engellilere verilen ücretsiz seyehat kartlarının bütün illerde geçerli olması için standart getirilmesi istenmiş. Kanun tasarısı meclis komisyonun'da sonuçda Ankarada % 40 ve % 59 oranında engelli olan arkadaşlar için indirimli uygulama devam edecek gibi gözüküyor.

Eee zaten ücretsiz oldu diye otobüs vs.lere sürünerek binip ineriz ! Kucakta "bavul" taşınır gibi kucaklanarak! da olur...
Ne güzel memleket bea.. Kucakta hizmet :)

Engellilere toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı doğru mu?

Merhaba arkadaşlar engellilere toplu taşım araçları ücretsiz olacak diye haber duydum var mı aslı?

arkadaşlar bende kayseride yaşıyorum e oranında ortopedik engelliyim.
Kayseri büyükşehir belediyesi belediye otobuslerınden ücretsiz özeL halk otobuslerı ve tramvaydan indirimli olarak binebiliyoruz.
acaba hpsinemi ücretsiz binecegiz yeni bir haber duyan olursa bilgilendirsin teşekkürler..

kayseride özeL halk otobüsleri ücretli acaba tramvay ve özellerede ücretsiz binebilecekmiyiz ??

Sadece gülüyorum yediniz siz de bu yalanı dimi bu iktidarın adam akıllı yaptığı bir şey söyler misiniz? :)

bakanlar kuruluna gönderilecegini söyledi başbakan bekliyoruz inşallar toplu taşım araçlarıda ücretsiz olur mecliste böyle bir konu var

arkadaşlar siz ücretsiz taşımayı bakmayın bunlar engelli maaşını kestikten sonra engellilere şirin gözükebilmek için yapılmış veya yapılacaığı söylenen çok güzel haraketler maaşın olmazsa bedava seyahat hakkı verse ne olur vermese ne olur hala bunların bi aldatmaca olduğunu görmüyormusunuz

sağlık raporunda ağır özürlü[evet] yazan kişiler ücretsiz yararlanırsa şaşırmayın ;)

kayseride tabiki öncelikli temennimiz oradada ücretsiz olması ama insan şöyle bir düşününce kayseride ücretsiz olması zor gibi malum kayseri parayı güzel kullanan bir millet gayseri para konu oldumu 3 kez 5 kez daha düşünüp öyle adım atan milleet :)
Kayseri de engelliler toplu ulaşımdan ücretli yararlanıyoruz.inşallah ücretsiz olmısını temenni ediyorum.

bende kayseride yaşıyorum inşallah özel halk otobüsleride ücretsiz olur..

açıklama geldi. hürriyet.com.tr den alıntı:

65 YAŞ ÜSTÜNE ÜCRETSİZ SEYAHAT

Devlet demiryollarında bu
vatandaşlar ücret ödemeden seyahat edebilecek. Engelli kardeşlerimiz
demiryollarının, deniz yollarının şehir içi ve dışı hatlarında ücretsiz seyahat
edecek. Ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir refakatçi de bu hizmetten
yararlanacak. 65 yaş üstü vatandaşlarımız demiryolları, İETT ve deniz yollarında
Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edecek. Belediyeler arasındaki farkı
kaldırıyoruz. Saat uygulaması yok. Dileyen dilediği saatte bu hizmetten
yararlanacak. Dede ile torun, nine ile torun arasındaki ulaşım engelini
kaldırıyor, sevenleri birbirine kavuşturuyoruz. Muhalif anlayışlar yine
konuşacaklardır

Samsunda engelliler otobüs ve metroda 75 kuruş ödüyor.Bence güzel

arkadaşlar başbakan dediki bütün karayolu deniz yolu devlet demiryolları ve raylı sistemler hepsi ücretsiz olacak dedi. metrolar tranvaylar bunlara dahilmi.

raylı sistemler dahil ise metrolar da ücretsiz olmalı. örneğin ankara da metro ve ankaray indirimli ücretsiz değil, özel halk otobüsü indirimli ücretsiz değil, sadece ego otobüsleri ücretsiz engellilere tam açık şekilde nerelerden öğrenebiliriz ne zaman uygulamaya geçilir hızlı trenlerden de ücretsiz yararlanabilecekmiyiz ?

Başbakan müjdeyi verdi. Ulaşım ücretsiz olacakmış....
Bla, Bla, Bla, Bla, ......

Başbakan ;65 yaş üstü ve engelli vatandaşlara ücretsiz seyahat müjdesi verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''65 yaş üstü vatandaşlarımız, devlet demir yollarının şehir içi hatlarında, deniz yollarının şehir içi hatlarında, belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarında Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edecekler. 65 yaş üstü vatandaşlar ayrıca demir ve deniz yolları dış hatlarında ise yüzde 50 indirimle seyahat edecekler'' dedi.

Başbakan Erdoğan, engellilerin, devlet demiryolları ve deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatları ile belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat yapabileceklerini belirterek, ''Buraya bir farklılık daha getiriyoruz, ağır engelli kardeşlerimizin yanında bir de refakatçi bu hizmetlerden istifade edecek'' dedi.

%47 raporum var ego otobüslerinden ücretsiz faydalanırmıyım

Merhaba arkadaşlar %47 raporum var şuan ego otobüslerine indirimli kullanarak biniyorum fakat yeni çıkan yasaya göre özürlüler ücretsiz binecekmiş diye duydum ama konu tam hakim olan biri net bilgi verebilirmi ?

iyi de TCDD de zaten benzer bir uygulama vardı engelliler için %90 ve üzeri ağır engelliler ücretsiz seyahat edebiliyorlardı diye biliyorum yanlarında refakatçileri de ücretsiz faydalanıyordu şehirlerarası hatlarda yine aynı şeyi yapıp karşımıza oranın kaç diye sıkıntı çıkartmazlarsa güzel bir şey bu eğer tüm engellileri kapsayacaksa.

ihsen;

öyle deme arkadaşım %70 olan otobüsü ne yapsın benim oranım %80 ama ben otobüs kullanmak zorundayım çünkü araba alacak param yok zaten yanlışlık da burada %40 ve üzeri herkese istanbulda ki gibi ücretsiz yapmalılar ayrıca verdikleri başbakanlık kartını göstersek yetmeli hem özel otobüslerde hemde metro ve bilumum benzeri toplu taşımalarda

ücretsiz seyahat ne zaman başlayacak ne yapmamız gerekir bu konuda bi yere başvurmamız gerekiyo mu

ahmetacar_45;

Seçimler yaklaştığı zaman detaylar ortaya çıkar ;)

evet ahmet kardeşin dediği gibi ''ücretsiz seyahat ne zaman başlayacak ne yapmamız gerekir bu konuda bi yere başvurmamız gerekiyo mu''

% oran önemlimi mesela %47 yim ben üçretsiz faydalanabilirmiyim

milletin üç aylıklarınıo klesip sonrada bedava trene otobüse binin diyen zihniyet bukadar olur işte

Ya zaten yarın öbür gün hepsi özelleşecek ve bu indirimlerin anlamı kalmayacak.

aynurrr;
Seçim stratejisi :=)

Üst Alt