Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

İlginiz için teşekkür ederim genel görüş 30.3.2013 tarihli 28603 sayılı resmi gazete'de yayınlann yönetmeliğe göre eskiden alınan ve ''süreklidir'' ibareli raporlar kazanılmış haklar çerçevesinde değerlendiriliyor ve haklar korunuyor şeklinde.Hacettepe'de ki rapor birimi de aynı şeyi söyledi ve ekledi ''sizin raporunuzda bir sorun olsa sizinle iletiişime geçerler''dediler ancak il müdürlüğün'deki kişi bilmeden yorum yapıp kafa karıştırıyor.Rapor devletin veri tabanına işlenmemiş olsa 2006 yılında değişim için gittiğim nufus idaresi %85 özürlü olduğumu nereden bilecek ?Ego'da kendi verdiği serbest kart için kayıt tutmuştur .Onlarda daha önceden nufus cüzdanı-özürlüğü kimliği ve raporu almadan bu kartı vememişlerdi.Babam üzerinden sağlık güvencem var.Genel sağlık sigortası yürürlüğe girmden önce sıra kağıdında ''özürlü çocuk'' ifadesi yer alıyordu Gss girdiğinde bile hiçbir işlem yapmadan güvence devam etti şimdi sıra kağıdında ''emekli oğlu ''ifadesi yazıyor(yaşım 39) hastaneye başvurduğumda elektronik panoda isimin yanında ''özürlü vatandaş'' ibaresi çıkıyor genelde ben belirtmeden. Bakanlıktan bu ay içinde kimliğini verip yeni kilmlik alan var mı? 2008 öncesi sürekli raporlu olup ?tekrar ilginiz için teşekkürler

Arkadaşlar 20 Ocak 2014 tarihi saat 20:00'da 153 belediye hattını aradım ve engelli kimlik kartının kullanımını sordum. Görevli bayan bu kartlarla otobüse binilemeyeceğini 1 şubat tarihinden itibaren kartları alabileceğimizi ve bu kartlarla ücretsiz binileceğini şimdi ücretsiz binilmesinin mümkün olmayacağını belirtti. Forum akışında 153 hattını arayan diğer arkadaşlara ise binilebileceğini belirtmişler ben bu farlı söylemlerin neden kaynaklandığını anlayamadım. Kanımca 1 şubattan sonra hiçbir belediye çalışanının bir söz söylemeye hakkı olmayacak ben bu tarihi bekliyorum. iyi akşamlar şimdiden

battal;

Şöyle bir durum var Alo 153 Engelli kimlik kartı ile ücretsiz binilebileceğini bana söyledi. Fakat Ego şöförleri bu konuda yeterli bilgi sahibi olmadığı için sıkıntılı. 3 şoföre sordum hepsi olumsuz. 1 Şubattan sonrasını bekliyorum Ankara Kart almak için. 9 gün kalmış, resmi duyuru yazısıda var. Bu çelişki kurumlar arasındaki iletişimsizlikten kaynaklanıyor ve uygulamanın ilk zamanları olduğu için ilk gün sancıları bunlar. Zamanla yerli yerine oturur herşey. Şu an Engelli kimlik kartıyla ücretsiz binen de var, şoförle tartışanda var hatta şoförün gülümseyip "buyrun geçebilirsiniz" dediği arkadaşlar da var. Bana hep olumsuz şoförler denk geldi, 1 şubata kadar indirimli kartımı kullanacağım.

TCDD ne oldu acaba haber yok mu hala ne biçim ülkede yaşıyoruz kanun çıkalı 6 ay oldu hala yönetmelikle uğraşıyoruz

20-mart gibi kesin olur çünkü seçimler var olmazsa kendılerı bilir ;)

2 akşamdır 551 hat nolu otobüse biniyorum sorun çıkmadı. şöför geç diyor. metro ve ankaraya dün bindim güvenlikler baktı tamam geçin dedi.
metro ve ankaraya sorun çıkarmıyor. bilginize. ama 1 şubattan itibaren ankara kartınızı almak şartıyla. 15 şubata kadar engelli kartıyla binilecek. 15 şubattan sonra ankara kart alınmak zorunda.

[FONT=Verdana]sincan hatlarında ücretsiz[/FONT]özellikle bakanlık kimliğini göstererek biniyoum 153 arayıp şöföre bakanlık kimliğiyle binebileçeğimi şöföre dedi duyrular tüm bölgelere gidecek dedi

ahmet3847 yine katılıyorum.bir kayserili olarak 30 mart 2014 secimlerin akp büyük şehir belediyesi başkan adayı mehmet özhasekiye oyum yoktur.

yha arkadaşlar ben karabükte oturuyorum ama ailem ankarada memleketim ankara bu ankarakart belli bir süresi varmı yanı şuşu tarih arası verilecektir ondan sonra verilmeycektir diye birşey varmı

1 şubattan sonra ikamet istenmeden 40 olan ve üstü engellilere verilecek ve artık aile sosyal politikalar bakanlığı kimliği ilede ücretsiz binebilirsiniz bazı şöförler sıkıntı çıkarsada 153 arayın hemen şöförün yanında

ewet kesinlikle oy vermeyelim chp gelse şimdiye yaptıydı kayseri büyüşehir belediyesi izmiri,aydını,kocaelini,sakarya gibi illeri örnek alsın engelliler olarak kayseri hiç ilerlemedi halen otobuslere ücret ödüyoruz ... yazık

Bir kayserili olarak şahsen bende haseki beye vermeyi düşünmüyorum bu işlem böyle gittikçeeeeeeeee...........

BİMERE MESAJ ATTIM ÜÇRETSİZ ULAŞIM NE ZAMAN YÜRÜRLÜGE GİRECEK VE KAYSERİ UYGULAMAYA NE ZAMAN BAŞLAYACAK DİYE GELEN MESAJ AYNEN ŞU ŞEKİLDE KAYSERİ BELEDİYESİNDEN GELEN.........6495 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 02.08.2013 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun 88. maddesinin 2. fıkrasında “engelliler için sağlık kurulu raporuyla %40 ve üzerinde engelli olduğunu belgeleyen Türk Vatandaşlarının kendileri, ağır engellilerin kendileri ile birlikte birden fazla olmamak üzere birlikte yolculuk ettikleri refakatçileri, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlerei birlik, müessese ve işletmelere veya belediye tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu yaşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanırlar.” denilmekte, bahse konu kanunun 88.maddesinin 5 fıkrasında da “İkinci ve üçüncü fıkra hükümleri kapsamında hizmet verecek toplu taşıma araçları, toplu taşıma hizmetlerinin kapsamı ile bu hizmetlerden ücretsiz ve indirimli yararlanmaya ilişkin usul ve esaslar, Maliye, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme, İçişleri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının görüşleri alınmak suretiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelikle düzenlenir” şeklinde olup,talebiniz ilgili mevzuat tamamlanınca, çıkarılacak yönetmeliğe uygun olarak yerine getirilebilecektir. MESAJIMI BİMER BELEDİYEYE GÖNDERMİŞ BU MESAJ BELEDİYEDEN GELEN....KAYSERİ BÜYÜK ŞEHİR BELEDİSİNE SECİMDE BENDEN OY MOY YOKKKKKK.

sayın kcetaş ankara belediyesi yönetmelik çıkmadan uygulamaya başladı. acaba ankara belediyesi neden böyle bir uygulama yaptı bilemiyorum. demekki bazı şeyler belediyenin insiyatifinde. şuan ego otobüsleri ve metro ankarayda başbakanlık kartını gösterip ücretsiz biniyorum. lakin 15 şubata kadar geçerli 15 şubata kadar ücretsiz serbest ankara kart almalıyım. egonun duyurusu bu yönde

Kayseri kendi başına ayrı bir ülke herhalde destkop arkadaşım ankara belediyesinin uyguladını kayseri uygulamıyor..

bugün aile sosyal politikalar bakanlığına bilgi edinmek için mail atmıştım bana gelen mail aynen şu şekilde...

Sayın VEYSEL KÖSEOĞLU
Bakanlığımıza bilgi edinme talebiyle yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup, 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazi vatandaşlarımızın; bütün belediyelerin şehir içi toplu taşıma araçlarından, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının şehir içi ve şehirlerarası ulaşım hizmetlerinden ve deniz ulaşımının şehir içi hatlarından ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmaları amacına yönelik yasal düzenleme çalışmaları devam etmektedir. Konuyla ilgili kanun Resmi Gazetede yayımlanmıştır, ancak ücretsiz ulaşımla ilgili yönetmelik çalışmaları devam etmektedir. Yönetmelik tamamlandıktan sonra Bakanlığımız web sayfasında yayınlanacak olup Bakanlığımız web sayfasını takip etmeniz yararınıza olacaktır.
Bilgilerinize.

T.C.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
Akay Caddesi No:6 Bakanlıklar / ANKARA
0312 422 55 00 pbx

yani 81 ilde uygulamaya geçmek için GENELGEYİ BEKLEMEK ZORUN DAYIZ....NEREYE MAİL ATSAM GENELGE YAYINLANACAK DİYORLAR.

Pazartesi günü metroya binecektim yanımda refakatçi ile gittim ben geçtim refakatçime kart bastırdılar nedeni % 75 ve üzeri olanlar refakatçi bindirebiliyormuş...Bu sorunla karşılaşan oldumu ?

başbakanlık engelli kimli ile bindiyseniz üzerinde refakatçı ile dolaşır yazmadığından kart bastırmışlardır bide agır engelli yazmıyor başbakanlık kimliğinde kimliği değiştirmen lazım ha yok belediyenin engelli kimli ile bindiyseniz buda zaten değişeceği için tek siz binmek zorunda kalıyorsunuz zaten ankara kart alırken sorun ortadan kalkar buda benim fikrim konuyu daha iyi bilenler yazarsa sevinirim

yürürlüğe girsin artık yeter ya... fizik tedaviye gidip geliyorum otobuse bindiğimde biletim olmuyor hergün hergün biz engelliler normal kişiler gibi değiliz yoruluyoruz
Kayseri'de bir an önce çıksın artık....

Akşam işten çıkmadan 153'ü arayıp güvenlik refakatçimi bindirmedi % sınırlaması varmı diye sordum %65 ve üzeri raporu olanlar refakatçide bindirebildiklerini söyledi yine sorun yaşarsanız güvenliğin yanında arayın ismini öğrenin dedi,teşekkür ettim kapattım.Kızılay metro yer altında bulunan 153 merkezine gittim aramayla uğraşmayım direk yanına gideyim diye konudan bahsettim kendisine oturtmuşlar oraya birisini önünde samanı yoktu bi dünyadan haberi yok olursa 153'ü ara orada diyor o ne diye oturuyorsa akşam akşam bulaşmayım dedim sabır çektim gittim.etroya vardım güvenliğe gösterdim eski serbest kartımı yanımda refakatçimde geçti siz nereye dedi refakatçisiyim dedi ses etmedi buyurun dedi bindik...

Ego Genel Müd. Halkla ilişkiler bölümünden edindiğim bilgi şu yönde.Elimizde bulunan başbakamlık kimliği ile başvurduğumuzda sadece engelli kişi AnkaraKart alacak(refakatçisiz) Bakanlıktan yeni kart çıkartıp(refakatçili ibaresi varsa kartın üzerinde)o zaman refakatçili verilecekmiş. Aslında öğrenci-Öğretmen kartları dağıtıma başlandığında bizim kartlarımız da başlasaydı zorluk olmazdı çünkü daha düşük bir sayıdaydı.Şu an 60 yaş ve üzeri kartlar da dağıtıldığı için heryer çok kalabalık inşallah kimse sıkıntı çekmeden kartlarını alır.Kart değişimi sırasında tüm eski(ego otobüs serbest ve Metro indirim)kartlar da geri alınıp AnkaraKart verilecekmiş hepsini yanınızda bulundurun.

arkadaşlar dün akşam Akyurt tarafından ulus hattına bindim sıkıntı çıkmadı Bu gün metroya bindim sıkıntı yok Kızılaydan aktepe otobüsüne bindim geçmez in dedi inmedim 153 arayalım dedim banane falan dedi sonra eski indirim kartını sordu gösterdim gene kart bas dedi gene arayalım dedim şoförü meşgul etme geç diye söylendi ankarakart çıksa da artık uğraşmasak

% 40 VE ÜZERİ ENGELLİ VATANDAŞLAR;
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, Başbakanlıktan ve Ankara Büyükşehir Belediyesinden aldıkları Serbest/İndirimli Kartları ile,
Ağır Engelliler ise yine aynı kartlar ile refekatçileri ile birlikte Ankaray ve Ankara Metro İşletmesi Raylı toplu taşıma hizmetlerinden 15.02.2014 tarihine kadar ücretsiz olarak yararlandırılacaktır

65 YAŞ VE ÜZERİ YAŞTAKİ VATANDAŞLAR,
Ankarakart edinerek toplu taşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlandırılacaktır.

15.02.2014 Tarihinden sonra serbest geçiş hakkı bulunan tüm yolcular Ankarakart edinerek raylı toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlandırılacaktır.
Kemal Temiz
Raylı Sistemler Dairesi Başkanı​

arkadaşlar son birkaç gündür bahsettiğim dışında sıkıntı çıkmamıştı fakat ne varki bu gün belediyenin yarım otobüs öto dediklerinde 20 dakika yolculuk ettim 10 dakikası muavine pasoyu anlatmakla geçti bu otobüslerde geçersizmiş öğrenci pasolarında geçti ama onlardan indirimli aldı bende zaten eski indirimli pasoyla binmeye çalışmıştım hani ego otobüslerinde dediği için ücretsiz diye diretmedim sonra acır gibi geçmez ama kabul ettim dedi bende bakın normalde ücretsiz oldu bu benim acınacak durumum değil yasal hakkım dedim ben egoya bağlı değilim bu özel otobüs dedi önünde neden büyükşehir belediyesi yazıyosa vede neden diğer pasoları kabul ediyosa gocundu herhalde beni otoyolun ortasında yağmurun altında indirdi sizce napmam lazım şikayetçi mi olayım yoksa belediyeye dilekçe mi vereyim 153 arayıp plakasını hareket saatini verdim gerçi ama yediğim yağmur bir yana 1 saat geri durağa geçmeye çalışmam bir yana sırılsıklam olmam bir yana adamın o kadar yolcu arasında ezici lafları koydu yani

hattını vede indirdiği yeri mavi masaya bizzat gidip anlat ben olsam o hatta ki bütün otübüsleri men ettirim

mavi masa ve emniyet ile görüştüm belediyeye resmi yazı ile başvuruda bulunuyorum

arkadaşlar bende cumartesi sincan tarafından bir otobüse bindim şöför geçmez bu kart dedi ben de kullanılıyor dedim 153 arayım dedim oda ara istediğin yeri ara şikayet et ben 10 yıllık şöförüm yok böyle birşey dedi yüksek sesle konuşunca bende aradım yanında 153 durumu anlattım durumu ordan bana şöförle tartışmayın hat ve plakasını bana verin derhal geregini yapalım dedi bende şöföre plakanı soruyorlar deyince adamın tavrı bir anda degişti telefonu aldı benim haberim yok filan dedi kapattı bana tamam geç dedi bende 1.30 kuruş için kendimi düzenbaz yerine düşürmem belliki bu kartlar kullanıyor ama bak herkezin içinde rencide oldum dedim sonra en iyi dostluklar kavgayla başlar misalı adamla dost olduk yanlız böyle devam ederse egonun her şöförüyle dost olocaz anlaşılan

Sayın Yandex rumuzlu arkadaşım öncelikle başınıza gelenlerden dolayı üzüldüğümü söylemek isterim ayrıca medeni cesaretinizden dolayıda tebrik ediyorum. Bende ankarada yaşayan birisi olarak bunların başıma gelmesinden korktuğum için şimdilik kartların dağıtılacağı güne kadar otobüslere binmeyi düşünmüyorum, keza şoför hakkım olan bir şey için size söylediği kelimeleri bana söylerse o şoförle çok büyük kavgaya tutuşuruz o yüzden beklemedeyim. Senden öğrenmek istediğim 153 teki yetkiliye durumu nasıl anlattığını öğrenmek istiyorum. Geçen hafta içi akşam üzeri ben 153'ü aradığımda şimdi engelli kimlik kartıyla binemeyeceğimizi şubay ayı içerisinde dağıtılacak kartlardan sonra bineceğimizi söylemişti. Şimdi bu durumda bu şartlarda otobüse binip şoför bu kartla binemezsiniz derse ve ben 153'ü aradığımda evek şoför haklı 1 şubatta bineceksiniz derse orda iyice yerin dibine geçmeyelim. Bu konuda 153 ile aranızdaki iletişimi bize aktarırsan sevinirim. Şimdiden Herkese iyi yolculuklar diliyorum.....

Battal kardeş içiniz rahat olsun, belediye otobüslerine rahatlıkla binebilirsiniz ama özel halk otobüslerinden uzak durun. Şoför arıza çıkarmaya kalkışırsa 153'ü arayacam dersiniz anında kedi gibi uysallaşıyorlar. İnşallah gerek kalmaz ama 153'ü aramak durumunda kalırsanız oldukça ilgili davranıyorlar. Şikayetinizi alıyorlar ve eminim gereğini de yapıyorlar. Mesela önceden Sincan tarafındaki 5. bölge şoförleri çok arıza çıkarıyordu, şimdi engelli kartını görünce süt dökmüş kediye dönüyotlar.

Arkadaşlar Ankara'da ÖTA yani özel halk otobüslerinde engelli kartı geçerli mi? Veya ileriki zamanda geçerli olacak mı? Ben geçerli değil biliyorum. Bu özel halk otobüslerini 153'e şikayet ettiğiniz zaman gereği yerine getiriliyor mı? Lütfen bilgisi olan cevap yazsın...

Üst Alt