Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaşlı, engelli, şehit ve gazi yakınlarına 'Ücretsiz ulaşım' hakkı

Bimerin cevabı qeldi KARABÜK İli için.

Başvuru Numaranız :324258

Yapılan tahkikat neticesinde; Belediyemiz denetiminde çalışmakta olan Özel Halk Otobüs işletmecilerine 12.07.2013 tarihli 4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında çıkarılan Kanun ile düzenlenen Engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat edebilmelerine olanak sağlayan ilgili Kanunun 1. maddesine aykırı haraket edildiğinden dolayı haklarında zabıt varakası tanzim edilerek cezai işlem uygulandığı anlaşılmış olup, konunun sürekli kontrol ve takibimiz altında tutulacağının bilinmesine.

walera;

yaa neden böyle dedin bu karar eshotun yada izmir büyükşehir belediyesinin yada chpnin kararı değil bu hükümetin almış olduğu karardır eshot onu uyguluyor.böyle karara saygılı olunuz tekrarlıyorum izmirde başbakanlık yada bakanlık engelli kartının gecerli olması hükümet kararıdır.chp il başkanlığının büyükşehir belediyesi yada eshotun aldığı karar değildirrrrrr.bu karar hükümet kararıdır anla artık

özer galiba sende anlayış zorluğu var neyi anlamadık benim üstteki yazımdan bunu çıkardıysan bravo önce birdaha bir oku akıl süzgeciden geçir yazımı

her ikinizde doğru söylüyorsunuz:
kanunu çıkartan akp'li hükümet, kanunu uygulayan chpli belediye, hükümetin çıkarttığı kanunu iplemeyen akp'li belediyeler...
her ne kadar parti olayını sevmesem de olayın ucu hep oraya varıyor..

akpli belediyeler uygulasın yasayı alınlarından öpelim belediye başkanlarını

Sayın arkadaşlar bu yasa kanunla çıkartıldımı evet

peki burda uygulamayan hangi belediye il ise onla uğraşıp şikayette bize kalıyor

suç bizde belediye mevcut kartıyla binenimiz çoğunlukta dır bende dahil

başbakanlık kartıyla hergün otobuse binelim

bindirmeyeni şikayet edelim

uygulamaan hangi partinin belediyesi olursa olsun şikayet edelim

gerekirse mahkemeler niçin var

şikayet edelim

Son düzenleme:
Yok akp yok şu yok bu siz ücretsiz ulaşımı tartışıyorsunuz işi gene siyasete başlıyorsunuz Türkiye bu yüzden ilerleye miyor işte asırlardır bize sağ sol şu parti bu parti diye dışardan empoze ediyorlar bizde sazan gibi o mihrakların oyununa düşüyoruz. Arkadaşlar kanun varmı var o zaman ne diye tartışıyoruz mahkemelerde var gidip hakkımızı ararız ona bu hırlaşmak niye yani ben bunu anlamıyorum

şehirler arası uçak da geçerli indirim oranı % 25 olması lazım. ben hiç uçağı kullanmadım. liste fiyatı üzerinden (kampanya fiyatı hariç olmak üzere) indirim yapılıyormuş. sanırım ank-ist arası 80 tl iken indirim yok; 200ken %25 indirim var.. yanlış da biliyor olabilirim..

iyi olur vallah yav şehirler arası tren beleş hee thy ucaklarıda beleş olsun fenamı olur:D

ben mayıs ayının 9 unda istanbulda kadıköyden sabiha gökçen havalimanına gitmek için kart dahi çıkarttım anında çıkarıyorlar 10 lira ücret aldılar ama otobüse binmeye kalktığımda özel halk otobüsünde bu geçerli değil dediler binemedim bişeyde yapılamıyor zaten 2 günlüğüne doktorda randevum olduğu için gitmiştin bırakın başbakanlık engelli kimlik kartını belediyenin kendi kartıda olsa almıyolar bu konuda tam bir yasa varsa özel halk otobuslerinide kapsıyan bilmek isterim ona göre bimere veya gerekli yerlere başvurmak için

Kadıköy - Sabiha Gökçen arasında çalışan E-10 Belediye otobüslerine(renkleri fark etmez) engelli kartları ile ücretsiz binebilirsiniz.
Birde aynı yerden kalkan Belediye özel servisi Havataş otobüsleri vardır şehirler arası otobüsler gibi bunlar ücretlidir.

KARABÜK İÇİN BİMERE YAZDIĞIM CVP GELDİ

Yapılan tahkikat neticesinde; Belediyemiz denetiminde çalışmakta olan Özel Halk Otobüsü İşletmecilerine 12.07.2013 tarihli 4736 Sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri mal ve Hizmet Tarifeleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Çıkarılan Kanun ile düzenlenen engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın ücretsiz seyahat edebilmelerine olanak sağlayan ilgili kanunun 1. maddesine aykırı haraket edildiğinden dolayı haklarında zabıt varakası tanzim edilerek cezai işlem uygulandığı anlaşılmış olup, konu hakkında da Karabük Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne de 12.05.2014 tarihli ve 932 sayılı yazımızla bilgi verildiğinin konunun sürekli kontrol ve takibimiz altında tutulacağının bilinmesine

FACİA KARDEŞ AYNISI GELMİŞ NASIL BİR SORUN YAŞIYORMUSUN HALA AKILLANDILARMI DERSİN BU OTOBÜSCÜLER

dün zabıtaya gittim 60 tane ceza yazıp göndermişler bende tutanak tutuluyormu diye bir merak edip gittim sordum bu soruyu bunlar tutanağı tutup aile ve sosyal politikalar bakanlığına bildiriyorlarmış her neyse 60 tane geçirdik durmak yok karabük yola devam :D

evet bende devamli E10 kadiköy sabiha gökçen hatdini beleşşşş kullaniyomm

keremöz konu burda turuncu kartla beleş binmiş sayılmıyorsun insanları yanıltmayın bakanlık kartıyla binnmek ieetttin verdiği turuncu kart olmadan binebiliyormusun onu söyle konuyu saptırmayın

sayın arkadaşlar

153 mavi masaya yapmış olduğum müracatın cevabını mail ortamında bana bir türlü gönderemediler . telefonda okudular ben bu maili istediğimi ilettim . arkadaş gerçekten ilgili bir görevli . gelelim konunun özüne

başbakanlık kartını geçerli saymamalarının açıklaması şuymuş : ankara kart alarak bindiğiniz otobüslerde otamatik olarak bir istatistik yapılıyormuş bu istatistik ışığında daha kaliteli imkan sunarak engellilere kolaylık sağlama tebbirleri alınacakmış ( özürlü asansörlü otobüslerin verilmesi gibi ). kıssaca bu mail gönderebilirlerse burda yayınlayacağım .

bu açıklamanın akabinde bende cevabı yeterli bulmadığımı belirterek devamında şu sorunun cevaplanması dilekcesinde bulundum : kanuna aykırı uygulmada bulunularak başbakanlık kartını geçerli saymamanızın kanuni dayanağı nedir ? ( kıssaca yazdım dilekçe biraz uzun tabiki )

saygılar sunarım

izmirde chp var ama akp hükümetinin kararını uyguluyor yani başbakanlık engelli kartı yada aile ve sosyal politikalar bakanlığı kartı gecerli eshotun daha önce verdiği engelli kartı ise seneye kulanıma kapatılacak
keşke akpli belediyeler bunu uygulasalar.inşallah uygular

ankarada ben ankarakartımın dışında şu an egoya bakanlık kartıyla biniyorum sıkıntı yok 5 bölge özellikle ankarakartımı okutmadan bakanlık kartıyla biniyorum

sayın turan yılmaz
bana verilen cevapta başbakanlık kartını geçerli saymıyorlar . sen biniyorsun otobüs şöförünün insiyatifiyle . kıssacası başbakanlık kartını belediye tanımıyor verilen cevap bu . ikinci dilekceme verilen cevaba göre mahkemeye gideceğim .

saygılar

Karabük İlinde Halen Otobüslerle sorunlarımız devam ediyor. Şimdide tutturmuslar %70 olması lazım engel oranınızın aksi takdirde 1 TL ödeyeceksınız diyorlar. Hangi kanunda böle birşey yazıyor. %40 ve üstü diye geçiyor yasada. Bu Karabük Belediyecilerin iki yakası bir araya gelmez inşallah.

facia sen bence izmire taşın izmirde başbakanlık veya bakanlık kartıyla 24saat boyunca binebilirsin hemde bedava

Bende Antalyada bi ücretsiz biniyorum toplu taşıma araçlarda bir ücretli ne yaptıklarını anlamıyorum açıkcası, ama şehirler arasındada indirimli seyahat ediyorum genelde bileti ben aldığım zaman, babam aldığında uğraşmaz hiç indirimle falanda şehirlerarası ücretsiz olacak diye duymuştum hatta pilot uygulamalar baslandığınıda dair duyum almıştım... :)

Bakanlık kartıyla ankarada bi kaç kez binmiştim

dün akşam binemedim şöförle tartıştım sonra kartı okuttum

ve egoyu aradım şaka gibi bakanlık kartı gecmez

neymiş kaçak falan binen olmasın falan filan

diyorumki tbmm meclis yasa koymuş kanun koymuş

siz bunu uygulamıyorsunuz dediği

diyoki eskiden 40 indirimli idi şimdi üçretsiz

halk otobusleri üçretsiz

halk otbuslerinde sıkıntı çıkaranları mutlaka valiliğe şikayet edin diyede ekliyor

ne acayip bi ülkeyiz yasa konur uygulanmaz

kanun çıkar herkes kafasına göre takılır

turan bey izmirde olsanız bakanlık kartıyla binebilirdiniz hemde 24 saat boyunca
karar akp hükümetinin uygulayan chpli izmir belediyesi ne ilginç dimi

Bunun birazı siyasi birazı ahlaki
çoğu yerde başbakanlık kartı gecerli aslında haklılar
niyemi bakanlık üçretsiz ulaşım hakkı kim varsa
bunlara elektronik kart verecek ve türkiyenin
neresi olursa olsun okutup gececek bu olmadığı
sürece konuşur dururuz boşa
o yasayı bilmez birine anlataman biri haberi olmaz

AMA TEK KART ELEKTRONİK VE TÜM TÜRKİYEDE GECERLİ YAZACAK
ONDAN SONRADA BAKIYIM NASIL SORUN ÇIKARTACAKLAR POLİSDE ÇAĞIRSAN
SESLERİ ÇIKMAZ OLMADIĞI SÜRE CE NAFİLE

ankarada banliyö trenlerine binilebiliyormu sıkıntı çıkıyormu ?

bu iş anca cumhurbaşkanlığı seçiminden önce belki düzelir, gerisi teferruat

Üst Alt