Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni karayolu taşıma yönetmeliğinde en az oran %60 mı oldu?

Yanlız !
Hükümeti haklı görebildiğim tek konuyu da paylaşmak isterim...
Burak Gümüş,
Yani one minute(!), Hükümetin haklılığını anlatma zahmetine katlanma. Mevcut hükümet kanun, yasa, bkk vs, vb erkine sahip mi? Sahip. O zaman yasalar, tebliğler, deneme, yanılma yöntemiyle çıkartılmaz. Önce kendin örnek olacaksın.
Ne yazık ki %60 özür oranınıda yatalak kabul etmiyorlar. Onun için o da yanında %80-%90'a çıkar. Yada özürlü engelli, sakatların cenazelerini indirimli götürün diye kanun çıkartırlarsa kimse şaşırmasın.

11 milyon engelli 'yolda kalabilir'

Şehirlerarası yolculukta indirimli tarifeden yararlanacak engellilik oranı yüzde 40'tan yüzde 60'a çıkarıldı. Bu oran 'yatalak', 'evden çıkamayan engel'li anlamına geliyor

Son dört yılda engellilerin yüzünü güldüren ve yaşam koşullarını düzeltici pek çok yasal düzenleme yapıldı. Ancak düzenlemelerin hayata geçirilmesini sağlayacak yönetmelikler, engellilere 'engel' çıkarmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kabul edilen Karayolları Taşıma Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik bunun son örneği oldu. Ülkemizde yaşayan 11 milyon engelli vatandaşı yakından ilgilendiren bu düzenleme, sorunları çözmekten ziyade daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor.

Kaynak: Sabah - Gündem - 11 milyon engelli 'yolda kalabilir'

Bu haberi okuyunca çok üzüldüm.
Sahipsiz olduğumuzu anladım.
Heran herkez kafasına göre bir düzenleme yapabilir...

Türkiyenin heryerinde %40 engel oranına sahip herkez şehir içi otobüslerden ücretsiz ve şehirler arası otobüzlerde en az %50 indirimle yararlanmalıdır.

arkadaşlar ben %40 engeliyim zaten bilet alırken bize indirim yapmıyorlardı ki gerçek raiç üzerinden %50 kesiliyordu örneğin birine bileti 40 tl'ye verirken bize raiç 60 dır yarısı 30 eder diyip 10 lira gibi bir indirim yapıyorlardı adına da engellilere %50 indirim diyorlardı

bu durumu nereye nasıl şikayet edebilirim

arkadaşlar şimdi anlatacaklarımı iyi dinleyin bugün esenler otogarına gittim birkaç firmaya bilet sordum engelli indirimi diye bir şey yok diyorlar dört tane bilet almak zorunda kaldım hemde zerekadar indirim yapmadılar bütün ısrarlarıma ramen dedimki sizi şikayet ederim istediğin yere şikayet et diyorlar. ya arkadaşlar bugün hayretler içindeyim firmaların isimlerini vermek istemiyorum bu yasalar neye cıkarıyorlar bana diyorki istediğin yere şikayet et varmı öyle birşey ya .
isterseniz yarın istanbul esenler otogarına gidip sorun
ben mardine gideceğim 4 bilet 300 tl aldılar ben % 80 eşim %90 engelli oranıyla bir kuruş indirim yaptıramadım.

şöyle bir meil attım şuanda imkanım bu kayde alırlarmı?

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü'ne
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]

19 06 2009 tarihinde, Mardin Dilmenler otobüs firması ile istanbul'dan mardin'e seyahat etmek için otobüs bileti almak istedim. Yetkililer yer olduğunu söyledikten sonra, kendilerinden, engelli olduğum için (durumumu gösterir belgemi ibraz ederek) %30 indirim uygulanmasını talep ettim. Yasal olarak Karayolları Taşıma Yönetmeliğini hatırlattım.
Ne var ki firma yetkilileri yönetmeliği umursamayarak indirimli bilet kesmeyeceklerini söylediler.
ben %80 eşim ise %90 tam fiyatla 4 adet bilet satın almak zorunda kaldım.

Adı geçen firmanın, yönetmeliği uygulamayarak beni mağdur etmesi karşısında yasal ve idari soruşturmanın yapılmasını ve ceza uygulanmasını arz ederim.
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Adı soyadı: ...................[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Adres: ...................[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]cep .................[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]msn: .................[/SIZE][/FONT]​

%60 bir oran çok fazla bir oran en azından %50 yapsalardı. ne diyelim hayırlısı olsun

arkadaşlar bizim genel ismimiz ne engelliler olay budur işte
engelliyorlar bundan ötesi varmı
bizler hiç bir zaman beraberlik ve birlik içinde olamadıkki neyi kime şikayet ediyoruz bana dokunmayan bin yaşasın düsturunu yapıyorsak bizlere daha cok engeller cıkaracaklar. hani giden gider kalan saglar bizimdir derler ya işte onlarda onu istiyor bizleri kabul edemiyorlar ve bizleri yok sayıyorlar. insan hakketigini yaşarmış derler demekki bizde bunları hakkediyoruz verilen oylarla.. birde söze gelince 11 milyonuz diyoruz hani nerdeyiz bunları yapmalarına birazda biz cesaret vermiyomuyuz bi düşünün arkadaşlar lütfen özeleştiride yapalım.. yinede haklı mücadelemizde hakkımızı arayalım derim ..

Merhaba .. Seyahat indiriminden bizler muzdarip olduk sıkıştıkmı dernekler diyoruz eski bir dernekçi olarak tsd nin mersin şubesinin yönetimindeydim . Mucadelem halen devam ediyor sonuna kadar acaba bu ahkam kesen arkadaşlarımız derneklerimize nekadar katkıda bulunuyorlar veyahut nekadar destek veriyorlar sadece aidat vermeyle olmuyor. "Her üye bir başkandır her başkan bir üyedir " herhangi bir dernekte .Kimsenin sitem etemeye hakkı yok her engelli sitesinin 2000 veyahut 3000 bin üyesi var rakam büyüklüğü küçüklüğü önemlimi değil sonuçta engelli siteleride birer platformdur .Dernek başkanlarını arayıp arkadaşım bak haklarımız gidiyor sizler öne cıkın bizlerde arkanızdayız ve ilternetnet çagındayız filan zaman ankarada eylem yapalım hadin diyelim bakalım o ahkam kesenlere hareketin neresindeler acaba alınan haklar geçmişteki derneklerdeki abilerimizin sayesinde olmadımı ? Ne güzel organizasyonlar yapıyoruz buluşuyoruz ,hadi bakim arkadaşlar ankraya gücümüzü gösterelim çıkın meydanlara diyebileceklermi ben burdan ALİ DOĞAN olarak sonuna kadar arkanızdayım hareketlendirin milleti görelim ....!!!!!

KİMSENİN KİMSEYE KIZMAYA HAKKI YOK KENDİMİZİ AYNANIN KARŞISINA ALALLIM BAKALIM DÜŞÜNELİM ortak hareket ortak mucadele hakkkımızı alana kadar...

Bu yasa maddesindeki indirim olayı gerçekten indirim olmuş.Yani zataen %60 gibi bir engeli olan insanın mevcut otobüslere binmesi değil indirilmesi gibi olmuş.Sanki ulaşım araçları tüm engellilere ugunmuş gibi indirimden bahsediyorlar.

Ali Doğan,
Tam bir eski sendikacı/dernekçi gibi yazmışsınız. Nedense herkes arkamıza geçiyor(!). Oysaki biz yanımızda duracak, kitleleri hareketlendirecek bireyler arıyoruz. Madem eski bir dernek yöneticisi olarak tsd olarak siz ne gibi çalışmalar yaptınız? Tsd bu kanuna karşı nasıl tavır koydu? Yani öyle söylüyorsunuz ki yakında " klavyeni al da git" diyeceksiniz.
Ali Doğan,
Tsd ile hala bir bağınız varsa çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Devlet % 40 altını özürlü saymaz % 40'ın üstü özürlüdür bu yasadir % 60'i % 70 i bilmem neyi saçmalıktan ibarettir.

ali doğan kardeşim hangi engelli derneği bu güne kadar kime ne faydalı iş yaptı.
sadece o dernek yöneticileri o etiketleri ile bi takım yerlerde ona buna gösteriş yapmaktan başka naptılar ..

karar geri çekildi yine % 40 raporu olan % 50 lik indirimden faydalanabilecek

Yani işin özü;
Herkese %30'a kadar indirim yapılabilir diyor yasa. %60 özürlüye'de %30 indirim yapılır diyor. Yani İndirim ilgili düzenleme dostlar AVM'de görsün boyutuna getirilmiştir.

Uzun yol bilet ücretlerinde %50 olan indirim düşürüldü mü ? dün Varan firmasından indirim miktarının %20 olduğunu söylediler.

ben dun ızmırden denizliye bilet aldım daha once 20 ytl olan bılet'i 13 ytl ye alıyordum. şimdi 18 ytl ye biniyorum. yanı sadece 2 ytl fark oluyor artık. Ne yazıkkı zıhnıyete bakın türkiyedeki art niyetlere bakın zaten 46 kişik bir otobuste sadece 2 kişiye engelli bileti vewriyorlardı. 46 x 20 = 920 ytl yapar. 2 engellının bılet farkı 10 ytl. 920 ytl de 10 ytl nın pesıne dusuyorlarya bravo dogrusu.

komisyonda tekrar degerlendirilecegini basında okudum sanırım tepkileri dikkate alacaklar cıkar bir kaç güne kadar ..

Haberlerinizi bekliyoruz koca çorumlu arkadaşım..

Otobüs biletinde yüzde 30'luk indirim için aranan engellilik oranı yüzde 60'tan yüzde 40'a iniyor
Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, şehirlerarası otobüslerde indirimli tarifeden yararlanacak engellilerde aranan sakatlık oranını yüzde 60'tan yüzde 40'a çekmek üzere çalışma başlattı. Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, kısa süre önce yaptığı bir düzenlemeyle şehirlerarası otobüslerde indirimli tarifeden yararlanacak engelliler için aranan sakatlık oranını yüzde 40'tan yüzde 60'a çıkarmış, şehirlerarası yolculuklarda engellilere tanınan yüzde 50'lik indirim de yüzde 30'a indirilmişti. SABAH, Birleşik Sakatlar Federasyonu ve onlarca engelli yurttaşın bu düzenlemeyle ilgili tepkisini gündeme getirdi. Bu yayın üzerine Devlet Bakanı Aliye Kavaf, Ulaştırma Bakanlığı'na bir yazı yazarak, düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesini istedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da devreye girince Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü, engellilik oranını yeniden 'daha makul' bir düzeye düşürmek için çalışma başlattı. Yetkililer, oranı yüzde 40-50 arasına çekmeyi düşündüklerini belirterek, "Tabii bu biraz zaman alabilir. Ancak, engellilik oranını mutlaka yüzde 50'nin altına düşüreceğiz" dedi.

İNDİRİME DEVAM
Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nün bilet fiyetlerinde engellilere tanınan yüzde 50'lik indirimi, yüzde 30'a düşürmesi kararı ise aynen devam edecek. Yetkililer "Oranın şu aşamada bu düzeyde kalacak gibi görünüyor. Ancak, değişik formüller ele alınabilir" dedi.

Federasyon açıklaması

BİRLEŞİK Sakatlar Federasyonu Başkan› Cemalettin Gürsoy: Engel oran›n› yüzde 40'tan 60'a çeken yönetmelik gerçeklerden uzak bir karard›. Milyonlarca engellinin hayat›n› daha zorlaşt›racak olan bu düzenlemeyi gündeme getiren ve bürokratlar›n geri ad›m atmas›n› sağlayan SABAH gazetesi yönetimine federasyon olarak teşekkür ediyoruz

Sanırım en sonunda bizi yüzde yüz indirecekler. Ama otobüsten :)

extınquısher valla cok guldurdun benı Allahta senı guldursun. :) garıbanın üç kuruşuna göz dikiyorar. madem gerı ındırıcen neden cıkarıp bızı otobus yazahanelerınde kavga ettırıyorsun bakanlıgın herhalde canı sıkılıyor canları hersıkılışında hadı boye yapalım soyle oynayalım dıyorlar. oda sessız cogunluk olan engellıre gucu yetıyor.

iş yapar gözükmek başka birşey değil maaşlarını hakediyorlar çalışıyolar imajı çizmek bence

Buda akp nin diğer demokratik yasaları delme girişmi gibidir.
Engelli oranını belirleme cetvelini değiştirerek engellilerin bir kısmını saf dışı etmek.
Zaman zaman bazı konularda olduğu gibi karayolu ulaşımındada engel sınırını % 60 olarak belirlemek. Yakında yasadaki % 40 engelli oranını % 60 a çekmek için yapılan bir oyundan başka birşey değildir, şu yasada %60 gelin anlaşalım bu oran çok düşük % 60 falan çıkaralım diyecekler ve beldeiye ve diğer yasalardaki haklarıda budayacaklar..
İnanın bu cinlik şeytanın bile aklına gelmezdi.
Nerde o kadar engelli derneği var dava açan oldu mu ? hiç ses yok.
20 bin üyesi olan bu siteden bir kampanya varmı o da yok. Biz bu engelleri bireysel tepkilerle aşamayaız AŞAMAYIZ!! bunu artık öğrenmemiz gerekir.
Bireysel başvuryu şikayeti işte öyle kale alırlar. Koskoca Ulaştırma Bakanı Tv. de engelliler için indirim yaptık ulaşımda dedi.
Herkeste sanıyorki söylenen gerçek.
Artık taşın altına elimizi topluca koymamız lazım. En azından arkamızdan gelen genç sakatlar için buna mecburuz.
Çok geç olmadan bu zihniyete dur diyelim. Sakatları siyasete menfeat çıkarlarına yem yaptırmayalım.

Doğru söze denecek tek şey doğal olarak DOĞRU SÖZ dür.

adil korkmaz;
Yalnız bir şeylerin yapılması isteniyor da; "ses çıkaralım, uğraşalım, mücadele edelim" deniyor ya, nasıl olacak, çatı ne olacak? Bizzat benim bildiğim birbirinin kuyusunu kazan engelli dernekleri var. Hele ki "özürlü" sıfatını kafadan kabul eden dernekler sanki bana maça 1-0 yenik başlıyorlar gibi geliyor. bundan gocunmayanlar sistemin çizdiği sınırlar dahilinde birşeyler yapmaya çalışıyorlar ya, her kaybettiğimiz hakkımız çevremizdeki çemberin daralması anlamına geliyor. Yakında kıpırdayamaz olacağız. Duyrulur!

ALİ DOĞAN;
Dediğiniz doğrudur ben sadece bir engelliyim ve birey olarak bu konuda üzerime düşeni yapmak isterim. Sadece birey olarak mı birşeyler yapmaya çalışacağız ben size mesaj atacağım orda ayrıntıları bildiririm.

Kardeşlerim hak verilmez alınır.biz birlik bütünlük göstermedikce kimse bize hak vermez.

ben daha iki gün önce sivasa geldim özürlü kartımda % 40 yazıyor diye bu oran gecmiyor dediler bende yeni saglık raporumu verdim % 68 yazıyor bu sefer kartın nerde dediler bende daha sosyal hizmetler yeni kartı hazırlamadı bana bu rapor gecersiz dediler ben sesimi yükseltince beni üst kattaki yetkiliye gönderdiler oda bu rapor gecer dedi assa indim 60 tl olan birim fiyatını en uzun yoldan hesaplıyacagız dediler bende bilet almıyorum dedim baska bi firmaya gidip % 40 rapor olan özürlü kimligimi gösterip biletimi % 30 indirimli aldım

Üst Alt