Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

HOŞCAKAL

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
4
SGK Hastalık Listesi'ne göre sağ 98 sol 96 Desibel acaba kapsama giriyor muyuz

İsitme engelli ve konuşma bozukluğu olanlar icin yeni düzenlemeye bağlı çalışma gücü kaybı listesi 2021 tarihli

ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI
1. Komplikasyonlu sağırlık
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Yardımsız ayakta durmayı engelleyen denge bozuklukları ile birlikte olan, ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen kalıcı iki taraflı çok ileri (500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 91dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen, kalıcı iki taraflı çok ileri (500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 91dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan, kalıcı iki taraflı ileri/çok ileri (cihazsız olarak yapılan ölçümde 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 71dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

2. Dil

Etiyolojisine bakılmaksızın dilin en az 2/3 ünün alınması

3. Larenks

Etiyolojisine bakılmaksızın kalıcı stoması olan veya sürekli kanül kullanmayı gerektiren larenks hastalıkları

4. Ses organları

Düzeltilemeyen ağır dispne ile birlikte olan iki taraflı hastalık, travma ve tümörleri

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar

Ağır afoni ile birlikte olan iki taraflı hastalık

5. Burun

Burnun tam kaybı

6. Çene

Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a) Cerrahi veya travma sonucu orta ve alt yüz kemiklerinin birlikte kaybı;
Mandibula ve maksillanın %50’den fazla kayıpları
b) Yüz kemiklerinde cerrahi veya travma sonucu meydana gelen ve dış görünümde ileri derecede deformiteye sebep olan ve aynı zamanda ağır konuşma ve çiğneme fonksiyonlarını bozan durumlar

Aşağıdaki kriterlerden en az birinin sağlanması,
a) Cerrahi veya travma sonucu mandibulanın %50’den fazla kaybı.
b) Burun ve sinüs boşluğuna açılma ile birlikte maksilla’nın tam kaybı. (fonksiyon kaybı ile birlikte alveoler çıkıntıda %50’den fazla kayıp)

77 sağ 70 sol desibel işitme kaybı ile emeklilik şartlarım nedir?

Sol kulagimda 70 sah kulagimda 77 db isitme kaynlbi tesbit edildi.engellli emekliligi yada malulen emekli olma sansim varmi?

ilhan43000

merhaba benim raporda KKB karşısına 65-80 rakamı var en yüksekleri (işitme cihazı olmazsa duyamıyorum)ve yüzde olarak 30 yazılmış ....ama her hastane inanın farklı gidip heyete girmeniz lazım.

evet emekli olursun paylaştığın listede en düşük 71 db diyor 500-1000-2000-4000 hepsi 70 olduğunu farzedersek

280-280 olur tabloya da bakınca %40 oluyor yani işitme ortalaması 70 üstü olan herkes %40 üstü rapor alır haliyle emekli olur kontrol

müayenesinden de ileride gene geçer 2025 bekle beni emekli olucaz inş. tek sıkıntı alacağımız para

hanifeaydin

işitmede kafalarına göre yazamazlar 500-1000-2000-4000 değerlerini yazın hesaplaam yapalım

İşitme engelliler yeni yönetmeliğe göre emekli olabiliyor mu?

İşitme engelliler emekli olabiliyor mu bu yeni sistemde?

SGK Hastalık Listesi'ne baktım ve anladığım kadarıyla % 40 engellilik alan veya 71 decibel üstü kaybı olanlar emekli olabilir.

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar,

Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan, kalıcı iki taraflı ileri/çok ileri (cihazsız olarak yapılan ölçümde 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 71dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı
KOKLEAR İMPLANT AMELİYATI KİMLERE YAPILMAZ
⦁ İşitme kaybı olmasına rağmen işitme cihazından yeterli fayda gören kişilere yapılmaz.
⦁ İç kulak yapısı ileri derecede bozuk olan ve/veya işitme siniri olmayan kişilere yapılmaz ( Bu hastalara beyin sapı implantı yapılır ).
⦁ Doğuştan işitme kayıplı olup 5-6 yaştan büyük olan ve hiçbir dil gelişimi olmayan çocuklara yapılmaz
⦁ Erişkin dönemde işitme kaybı gelişen ve üzerinden 10-15 yıldan fazla geçmiş kişilere yapılmaz.

Benim hastalığım sensörinöral(sinirsel) işitme kaybı. Hastalığında tedavisi yok. Sadece biraz daha duyabilmek için bu ameliyat yapılıyor. Fakat ben 15 yıldır bu hastalıkla yaşıyorum. Ve bu ameliyat artık benim için yapılamaz. Sağlık kurulu nasıl bir değerlendirme yapar? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba bende işitme engelliyim yüzde 42 sürekli engelli raporum var. 90 doğumluyum 2006 sigorta girisliyim 4400 günüm var.
3 ay öncesine kadar cihazla duyabiliyordum işitme komple gitti sağ kulak hastanede 63+/115+ db sol kulak 63+/108 db çok ileri derecede sensörinoral tıp kalıcı işitme kaybı tespit edilmiştir test sonuclarim ve coclear implant ameliyatı olmamı söylediler hamilelik durumumdan dolayı olamıyorum şuan doğumdan sonra olacağım. Engelli raporunu yeniletmedim ve böyle yasa çıktı napmam lazım anlamadım 3 sorum olucak.
1- Engelli raporun işitme komple gittiği için yüzde 50 üzeri çıkar diyenler var raporumu yenileme yoluna gitmelimiyim sizce?
2- Yeni yasayla emeklilik durumu olursa 2026 da mi emekli olacağım?
3- Coclear implant tedavisi olduğumda benim emeklilik hakkim gider mi ?

@rgofis,
@s3yh4n,

İşitme kayıplarında engellilik kriterleri konunun ilk mesajındaki gibi. Bu sınırlar içerisindeyse kişi emeklilik mümlün, değise emeklilik maalesef hayal.

@OturanBoğa selamlar tek hastalığım doğuştan KKB ilk raporum 2004 yıl %40 ve 2023 yeni rapor çıkarıp %44 oran var Db işte sol - 77 Sağ - 86 ve ileriye derece işitme kaybı var sizce sgk emeklilik için zorluk çıkar mı?

sgk başlangıç - 01.03.2005
Prim - 5865 gün

@virus1,

31.12.2008 dahil öncesi girişliler için getirilen emeklilik şartları

Hafif Düzey %40-49 18 Yıl - 4100 Gün
Orta Düzey %50-59 16 Yıl - 3700 Gün

olarak bu şekilde belirlenmiş.

SGK Sağlık Kurulu tarafından inceleme sonucu en az Hafif Düzey olarak çalışma gücü kayıp tespiti yapılırsa emekli olabilirsiniz. Çalışma yılı ve prim günü yönünden eksiğiniz yok.

Sayın @OturanBoğa sağır ve dilsizlerin durumu ne peki ablam örnek hem konuşamıyor hiç duyamıyor tek hastalık nasıl olacak onu anlamış değilim

Merhabalar, ben işitme engelliyim. engelli raporum %62. Sigortalı işe giriş 2008. Ben emekli olabilir muyum?

işitme kaybından %42
kronik HepatitB den %15
toplam %51 engelli raporum var
SSK başlangıcım 2010 ve son 2 yıldır kendi işimi yaptığımdan BAĞKUR borcum var.
Erken emeklilik durumum ne olur sizcce.?

@bekirce,

Yeni düzenlemeye göre İsitme dereceniz engellilik çalışma gücü kaybına giriyor oda 18 yil 4100 güne 18 yaş şartı ile tabi oluyorsunuz diger hastalıklar esas alınmaz zannimca

İyi akşamlar herkese işitme cihazı almak için odyometri testine girmiştim şehir hastanesinde..Bilateral ileri derecede sensörinöral işitme kaybı tanısı koydular. Altta yazan ölçüm değerleri ile çalışma gücü kaybından emekli olabilirmiyim…

SAG KULAK 500 HZ DE KEMIK YOLU 60 DB HAVA YOLU 85 DB 1000 HZ DE KEMIK YOLU 75 DB HAVA YOLU 90 DB 2000 HZ DE KEMIK YOLU 85 DB HAVA YOLU 105 DB 4000 HZ DE KEMIK YOLU 80 DB HAVA YOLU 105 DB . SOL KULAK 500 HZ DE KEMIK YOLU 60 DB HAVA YOLU 80 DB 1000 HZ DE KEMIK YOLU7O DB HAVA YOLU 100 DB 2000 HZ DE KEMIK YOLU 75 DB HAVA YOLU 80 DB 4000 HZ DE KEMIK YOLU 85 DB HAVA YOLU 120 DB DIR.

@hazar01,

Sağ 120 desibel sol 120 desibel hastada Total işitme kaybı hiç konuşma yok yazıyor raporda KBB kısmında malulen emekliliğe girdik 60 kaybetmediğine hükmetti SGK ret etti itiraz ettik yüksek sağlık kuruluda ret etti Sağ 120 desibel sol 120 desibel hastada Total işitme kaybı hiç konuşma yok yazıyor raporda KBB kısmında bu durumda emekli olamıyorum tabloya göre cevap verirseniz sevinirim

Kaç puan ediyor emekli olmak için ne yapmamız lazim

@OturanBoğa

@muhendis3232

Son düzenleme:
@(Gölge),

Malulen emeklilik te tek hastalıktan yüzde 60 isterler o yüzden emekli etmezler siz diger şartlarınız prim gün tutuyorsa engelli emekli olursunuz

Siz agir engelli olabilirsiniz ama malulluk istenen engel seviyesinde değilsiniz yatalak işleri kendiniz göremez halde olmanız lazım benim bildiğim abim de aynı konuşamıyor İsitme kaybı neredeyse hiç duymuyor SGK agir engelli sınıfı ile emekli etti malul emeklisi olmadı abim

Agir engellide o zaman 15 yil 3600 gun isteniyordu simdi orta sınıf oldu 16 yil 3700 gun oldu sanırım

@(Gölge), malulluk KBB kısmında giren yok diye biliyorum varsada kendi işlerini göremez halde olması lazım

Herkesin gözden kaçırdığı bir ibare var hafif iş gücü kaybında 71 DB ve üstü kayıp yazıyor ama birde ameliyat ile cihaz takılmış diye bir şey de yazıyor altta onada dikkat edin

Cihaz takılan veya takılmayan , takılmayan ve kendi işlerini göremeyen engelliler bunlar çeşitleri var engel gruplarında tanıları farkli

@(Gölge),

Rahatlıkla emekli olursun yeni yasa her iki kulakta 71 desibel üstü olduktan sonra emekli ederler sendede 120 desibel her iki kulak.

Arkadaşlar şunu unutmayın her iki kulakta 71 desibel üstü olduktan sonra emekli ederler vay cihaz vay ameliyat vay şu bu diye takılmayın sonuçta işitme testine bakarlar yeterki 71 desibel üstü çıksın.

@hazar01,

Sağ 120 desibel sol 120 desibel hastada Total işitme kaybı hiç konuşma yok yazıyor raporda KBB kısmında malulen emekliliğe girdik 60 kaybetmediğine hükmetti SGK ret etti itiraz ettik yüksek sağlık kuruluda ret etti Sağ 120 desibel sol 120 desibel hastada Total işitme kaybı hiç konuşma yok yazıyor raporda KBB kısmında bu durumda emekli olamıyorum tabloya göre cevap verirseniz sevinirim

Kaç puan ediyor emekli olmak için ne yapmamız lazim

Yanliş anladınız ayrı ayrı 120 sağ 120 sol yazıyor raporda

Nasıl emekli olabiliriz ne yapmamız lazim malulen olabilirmiyiz

Üst Alt