Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yıllar önce bana eksik-yanlış tanı mı koyuldu?

Can1963

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
52
Herkese selam, konuşmak isteyip fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Yıllar önce madde kullanımından sonra bana panik atak ve obsesif kompulsif bozukluk tanısı koyuldu. (Hastalandıktan sonra madde kullanmadım) Buraya kadar hiç birşey yok. Fakat panik atağın ve obsesif kompulsif bozukluğun dışında bende bazı başka sorunlarda vardı. Mesela en yakın arkadaşımın benim canımı alacağını zannediyordum ve ondan hep kaçıyordum. Çeşmenin Allah olduğunu düşünüyordum. Bildiğimiz kapılar var ya salon kapısı ev kapısı falan o kapıların Azrail olduğunu düşünüyordum ve korkuyordum. Bazen kapıya istemeden odaklanıyor aşırı derecede ölüm korkusu yaşayıp acil bir şekilde hastaneye gidiyordum. Kapıya odaklanınca beni içine çekiyordu, kalbim hızlanıyor Halüsinasyon gibi kapının etrafında efektler görüyordum yansıma gibi tam anlatamıyorum orayı. Parıltı gibi birşey oluşuyordu kapının etrafında. Yıllarca bu problem bende devam etti. Yaklaşık 3 senedir hiç böyle sıkıntılar çekmiyorum. Geçti gitti. Ama ileride tekrar bu problem alevlenebilir mi? Bu ne olabilir? Fikirlerinizi çok merak ediyorum.

Son düzenleme:
@Can1963,

Alevlenmez kardeşim. Rahat ol. Dediğin gibi Geçmiş, gitmiş, bitmiş. Doktora yaşadıklarını tam olarak anlatmadiysan doktor da yanlış teşhis koymuş olabilir. Hiç sorun değil. Bir daha olmayacak...

@Ahmet T, Geçmiş olsun.
@gannicus, Umarım ya, doktora anlatamamıştım bunları. Dedim burda yazayım. Belki böyle şeyler yaşayanlar vardır. Psikoz mu geçirdik acaba o süre zarfında? Düzeldikten sonra bu durumun ne olduğunu hep merak ettim. İleriye dönük birazda olsa hastalığın alevlenmesi konusunda beni rahatlattınız çok teşekkür ederim. Yine de bu konu hakkında fikirleri olanlar varsa dinlerim. Ayrıca burada dertleşiyoruz ediyoruz iyi insanlar iyi ki varlar. 😊🙏

@Pickle,

Hocam benim teşhisi bir türlü koyamadılar. Bende aşırı saldırganlık ve sık ruh hali değişimi var. Birden fazla şeye odaklandığım için beni çıldırtıyor. İlaç kullanımından sonra biraz hafifledi ama saldırganlık ve ruh hali değişimi halen devam ediyor. Bir türlü hastalığımı bulamıyorum. İyi bir tedavi için önerileriniz var mı?

@Can1963,
hocam size tekrardan geçmiş olsun. Ben yokmuş gibi davranıyorum, sağolsun anafranil beni bu konuda biraz daha iyi etti. Neyse ki atlatmışsınız. Düşünmemek en iyi tedavi bence

@dgcnn, söylediklerize uyan bir hastalık yok. Teşhis söylememeleri normal. Hastalıklar tıp kitaplarında belli.

Ruh hali değişimi ile ilgili olarak bipolar var ama bipolar olsaydınız bipolar derlerdi diye düşünüyorum.

Hangi ilacı kullanıyorsunuz? İlacınız antipsikotik veya benzodiazepin ise iyi gelir.

@Can1963,
öncelikle çok geçmiş olsun eğer ilaç kullandıysan psikiyatri ilaçlarını kafana göre bıraktıysan o da yapıyor doktor bu ağrı kesici değil hemen etki etmez der iyi gelmezse gittikçe doz artırır ve bir anda kafana göre bırakma halüsinasyon yapar der madde bırakınca olur mu bilgim yok ama uzun zamandır olmuyorsa geçmiş kendini ona şartlama psikolojik olarak şartlarsan kötü olur

@Pickle,

En iyisi yeni konu açmak hocam iki dakikaya ayarlıyorum.

@Can1963,

Hocam ilaç sizin takıntılarınızı süpürüyor. Kullanmaya devam edin. Bakmayın ben çok fayda göremiyorum ama zaman zaman umursamaz oluyorum. İnanıyorum ki size rahat bir şekilde bu düşünceyi atlatıp güzelce yaşamınızı sürdürmenizi diliyorum.

madde kullanımından kaynaklı yaşamış olabilirsin. ben lisedeyken 2 arkadaşım madde kullanmıştı daha sonra biri ötekini bıçakladı. sebebi tövbe haşa Allah gelmiş niye içtin demiş o da arkadaşını göstermiş o içirdi diye sonra arkadaşına anlatmış o da niye beni Allaha şikayet ediyorsun diye bıçaklamış bacağından.
buradan çıkarılacak hisse madde kullanımı kişinin akıl ve mantığını devre dışı bırakıyor olmadık şeyler görüp bazı şeyler duyabiliyor. umarım madde kullanımı gereği olmuş bir durumdur ve bir daha yaşanmaz. tabi madde de kullanma ama :) çok geçmiş olsun tekrar yaşamazsın inşallah

Son düzenleme:
@dgcnn, teşekkür ederim umarım sizde rahat bir hayat geçirirsiniz.
@Ben_Claudius, madde kullanıldığında insan halüsinasyon görebilir, maddeden maddeye değişir fakat ben bu yaşadıklarımı madde kullandığım esnada yaşamadım. Madde kullandıktan uzun zaman sonra birden oldu. Kullanmıyorum zaten, gençken yapılan cahillikler diyelim. Teşekkür ederim umarım. 🙏

Üst Alt