Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yurtdışında çalışan engelli arkadaşımız var mı?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Aramızda yurtdışında çalışan engelli arkadaşımız var mı? Ne gibi şartlar aranıyor? Yaşadıkları zorluklar neler?

Engelli olarak yok, diğer ülkeleri bilmem ama Kanada, Norveç gibi bir Ülkede engellinin yaşayacağı bir zorluk yok gibi.yaşayacağı sorun sadece hava koşulları olabilir. şart olarak dil bilmek gerekli.

İstorika

Yaşanılan zorluk yok tersine imkanlar daha iyi avantajlı. Sadece yaşanılan ortama kültüre uyum sağlamak gerekli

Muharrem77]

Yurtdışına gitmek kolay değil maalesef. Özellikle de çalışmak için..

valla 2 yıldır isvece gitmeye ugraşıyorum,nasıl kolaysa banada bir akıl verseniz bir zahmet:),isveç vatandaşı arkadaşım var,kendi işyeri var yani işimde hazır sayılır,bu sene vize aldım güç bela,birde kamuda çalıştıgım halde,vizemi isveç konsolosu pandemi nedeniyle dondurdu,bana pandemi bitene kadar ülkeye giriş yasak diyorlar,arkadaş gelip beni alacaktı sözde,o gelebiliyor ama ben gidemiyorum,seneye pandeminin bitmesini bekliyorum,ayrıca hemen oturum iznide alamıyacam,5 sene isveçte yaşamam lazımmış,şimdi hiçç birşey kolay degil yani,6 ayda 2000 euro param gitti,hala ortada bişey yok:)

neyse soru başlıgı başka,konuyu dagıtmış olduk ama kusura bakmayın:)ama en kötü avrupa ülkesi bile bizden çok iyidir,en azından insan hakları var,adalet var,suç işlediginde başbakanda yargılanıyor,sende yargılanıyorsun,kimseye ayrıcalık yok,bitontek aşısını bulan türk çift bisikletle işe gidip geliyor,oysa milyarder insanlar,hayata,kültüre bak:)

ebru hanım,sevgilim degil erkek arkadaşım,çocuklugumuz beraber geçti,20 yıldır isveçte,küçük çaplı mobilya üretim fabrikası var,allah var benden bir lira talep etmedigi gibi,bazı masraflarımıda karşıladı,kalacak yerim işim hazır,bende kal dedi ama evli oldugu için ben onda rahat edemem,kardeşim sayılır,geçmiştede bana çok destek oldu,kaldıki ben kamudan istifa edecem giderken güvenmesem bu riske girmem,tabi bazı zorlukları olacak,orda oturum filan şartları var,hava erken kararıyor,ama zaamanla alışırım inşallah.

hayır dil bilmiyorum,gidince kursa yazılacam,:),zaten isveçte oturum hakkı alabilmen için kesintsiz 5 yıl yaşaman lazımmış,tabi başka şartlarda var ama ben onları denemek istemiyorum,evlilik gibi yada ilagal işler filan:)ama avrupa eskisi gibi degil,türksen çok zorluk çıkarıyorlar,bazı ülkelerde evlensen bile gidemiyorsun,illa çocuk yapman şartı var,eşinin alman ingiliz yada isveçli olması bişey sana fayda saglamıyor.

sleeping beauty
ebru hanım,ben zaten herşeyi göze aldım,en fazla işimden olurum ama başaracagıma inanıyorum,arkadaşım bana çok maddi manevi yardım etti,allah razı olsun ondan.burda fazla aile bagım dostum filan yok,üzülecek bir durumum oldugunu sanmıyorum,yinede hayırlısı olsun,zorlanacagım tek şey orda hava erken kararıyor,ankara istanbul gibi sosyal hayat fazla yokmuş:)

Daha iyi şartlarda yaşama istediğini anlıyorum, ama Avrupa da daha iyi yaşayacağını düşünmek biraz romantizmmiş gibi geliyor bana.

Dil ve uyum en önemli kriter. Bu iki kriteri sağlarsanız GELİŞMİŞ ÜLKENİN ev sahipleri sizi kabullenecektir. Ama bu Avrupa ülkesi işssizliğin ve ekonomik sıkıntıların olduğu bir ülke ise ne olursa olsun istihdam tükkettiğinizden yabancılara tepki olur.

Bir de kendi açınızdan bakmak lazım; mühendislik/avukatlık/Dr Luk veya başka bir nitelikli iş yapmayacaksınız ve işçi olarak gidiyorsanız güneşsiz ve kapalı/yağışlı hava, karanlıkta ilk işe gidip, karanlıkta eve dönmenin yanında bir de monoton bir yaşam tarzı, çok çalışmak zorunda kalacaksınız.

Ama illaki gidip de yerleşeceğim diyorsanız naçizane tavsiyem mümkün olduğunca yabancının çok az olduğu, hatta mümkünse hiç Türk/Yunan/İtalyan/İspanyol/Yugoslav/Romanyalı nın yaşamadığı bir yer seçin.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet dogrudur haklısınız,isveçte öylemi bilmiyorum,evrakları arkadaş hazırladı,ne kadar masraf etti hiç söylemedi,esasen durumuda iyi sayılır ama ben kimseye borçlu kalmak istemem,iş kesin olursa krediyle aldıgım ev var,onu satacam,hem bana güvence olur hemde kimseye yük olmam.

mubi bey,daha iyi şartlardan ne beklediginize baglı,benim fazla beklentim yok aslında,zaten daha önce gittim gördüm gezdim,evet hava şartları biraz zorlu,iklim farklı ama ben hepsini göze almış durumdayım,hem denemiş olurum,içimde kalmasın diye düşünüyorum.

MuBi

Yabancının olmadığı yer mı var?Her gelişmiş ülkede bir sürü göçmen var

Herkes farklı tecrübe yaşıyor. Ben ısrarla yabancılar dan uzak durmak gerektiğini savunuyorum. Birlikte yaşam kültür dayatması o beraberinde getiriyor. Berlin'de bir sokak Sivas, biri Çorum, biri Yozgat gibi, hakeza italyan, çin, yugo muahalleleri de var. Berlin'de bir alman sleeping beauty nin dediği gibi en fazla arkandan konuşur, ileri giderse dersini alır. Ama insanca yaşacaksak genel halkın kabulü esastır. Yani seni Türklerin çokluğu değil, herkesin kabulü korumalı. Bilmiyorum anlatabildim mi.

Özellikle dil öğrenme aşamasında ne kadar ana dilinden uzak kalırsan o kadar hızlı öğrenirsin.

ebru hanım,şahsen ben sizden başkasının sözüne güvenmem,avrupada yaşayan bazı arkadaşlar var,yok şöyle yok böyle sakın gelmeyin tarzında konuşuyorlar,bir kere şuna inanmışlar,biz yatalım devlet bize para versin,kardeşim yok öyle birşey artık,eskidenmiş onlar,hayat avrupadada zor ama çalışacaksın ordada,kurallara uyarsan hiç sıkıntısı olmaz bence.

Büyük şehirlerde kesinlikle yabncının olmadığı yer imkansız. Ama mesela Almanya dan bir örnek vereyim. Frankfurt ile offenbach arası 16km ama 2 farklı şehir, Türkiye'deki gibi ayırım yok. Ankara da benim oturduğum semtten 40km yol var Pursaklar a veya Kayaş a. Organize sanayi bana 30 küsür km. yani Frankfurt dan çiktım neredeyse hanau a geldim o da başka bir şehir [emoji6]

benim işim gayet güzel,maaşımda türkiye ortamında tatmin edici ama birazda macera arıyorum galiba:),esasen imkanım olmasa hiç düşünmem ama imkanım varken degerlendirmek istiyorum,öyle çok büyük hayeller peşinde degilim,kimseye muhtaç olmadan yaşayım bana yeter,huzurlu olayım yeter,en fazla memurluktan olurum,başka kaybedecegim bir şeyim yok,allah herkese gönlündekini versin inşallah:)

istorika kardeşimede nasip etsin inşallah.:)

sleeping beauty

teşekkür ederim,allah razı olsun sizden,inşallah sizinde bahtınız gönlünüz gibi güzel olur,istorikada inşallah sizin sayenizde hayellerine kavuşur allah yardımcısı olsun inşallah.

Bu durumu daha fazla düşünmeye başladım. Çünkü bizi kamuya atamaya niyetleri yok,elde pek seçenek kalmadı..

hayat avrupadada zor ama çalışacaksın ordada,kurallara uyarsan hiç sıkıntısı olmaz bence.
ben katılmıyorum bu sözünüze çalışacaksın ama bi nedenle işten çıkabiliyorsun sosyal devlet ilkesi var vatandaşına bakması lazım tek yönlü düşünüyorsunuz siz şanslı olabilirsiniz arkadaşınızın yanına gidiyorsunuz bi yabancının yanında çalıştıgınızı düşünün özel sektör mesela adamın canını alırlar valla çalışmak kolay degil devletin bakması lazım vatandaşına özel sektöre çanak tutmaması lazım

siz işci olarakmı gidiyorsunuz?????????????

istifa etme bence ücretsiz izin alabilirsin 1 yıl alma hakkın var

paranoya,çalıştıgım kurumdan 1 yıl ücretsiz izin alma şansım yok,ekip olarak görev yapıyoruz benim yerime işi bilen adam koyamazlar,dedigin gibi patronum arkadaşım olmasa bu saatten sonra bana zor gelir,çünkü burdaki işimde rahatım,bu saatten sonra bedenen çalışamam:)ben avrupanın sosyal haklarını begeniyorum,insana deger veriyorlar,mesela benim gidecegim ülkede devlet vatandaştan vergi topluyor,harcadıgı kadar harcıyor,eger artarsada vatandaşına artan parayı paylaştırıyor,düşününce şaka gibi geliyor:)yaşadıgım hayattan çevremden sogudum,hayatıma yeni heyecanlar katmak istiyorum,nasip kısmet bakalım zaman ne gösterecek.:)

her ülkede vergi var kapitalizm sonuçta avrupada diyorsunuz artanı paylaştırıyorlar orda dediginiz gibi insana deger var sosyal devlet var
burda biz bize yeteriz diyoruz iban paylaşıyor devlet halktan topluyoruz devletin halka bakması lazımken boş yere harcanan parada cabası

Burada engellileri ne özele ne de kamuya almak istiyorlar. E o zaman napacak bu engelliler?560 lira ile mı geçinmeye çalışacak? Hatta bu parayı alamayan engelliler de var,onlar ne yapacak? Bir şekilde yurtdışına gitmek lazım. Ama nasıl?...

türkiyede işsizlik maaşı belli kıstasları var zor alınıyor verirsede bu zorluktan sonra 8 ay falan veriyor ondan sonra kesiyor ne halin varsa gör diyor bu kıstaslar çok zor
bide okuyan insanlar var hayatı okumakla geçiyor onlara hiç bir şey yok en büyük işsiz ordusu okuyanlar bence alımlarda az atanan iş sahibi olanlar çok az bir kesim
kira yardımı yok engelli 550 tl gibi maaş alıyor adamı bitirmeden engelli etmeden bu 550 tl yide alamazsın sigara parası bile degil çalışan kesimde büyük faprikaları bilmem ama genelde sigorta yapılmıyor kafede çalışan fırında çalışan berberler v.s çalışan kesimin çogunu esnaflar oluşturuyor esnafların sayısı çok sigorta yapılmıyor işveren sigorta yapmıyor eşşek gibi çalıştırıyorlar çalışma saati fazla örnek bi kafede çalışsan 8 saati rüyanda görürsün 16,17 saat çalıştırıyorlar

sleeping beauty
kim ya hatırlamadım dixfilexmi nikinin adıydı aynende odur o yok forumda kayıp aram iyi degil onla:cool::cool::cool::cool::cool::cool:

sleeping beauty
teşekür ederim çok iyisin

en güzeli evlenerek gitmek en saglamı o;);););)

Benim en son tercihim edeceğim yol bu :)

iyi çocuktu evet biraz zıtlaştık aramız bozuldu

bende yazın kübaya gitmeyi düşünüyorum latin amerika orda kalırım büyük ihtimal:):):):):):)

Üst Alt