Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1000 TL maaşım var. Batum'a yerleşmek istiyorum..?

Aretias

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar erken yaşlılıktan emekliyim ve 1000 tl maaş almaktayım bu maaşla geçinemiyorum türkiyede gürcistan batum a yerleşmek istiyorum ailemle sizin değerli görüşleriniz benim için çok önemlidir yorumlarınızı bekliyorum saygılar...

Son düzenleme:
ilginç bir durum ilginç olan geçinememeniz değil gürcistan batum a taşınacak maddi gücü nasıl bulacağınız bulduktan sonra orda ne iş yapacağınız ? yoksa ordada geçerli mi maaşınız :)

polis memurunun aldığı maaş 360 lari 400 tl karşılığı deniz kenarı daire kiraları 150 200 tl arası benzin 2.33 lpg 1.26 1 ay kaldım 1000 tl orda rahat geçinirim her şey çok ucuz vize yok kimlikle geçiş 15 tl 2 sene kalma tekrar çıkış hemen giriş 2 yıl daha dewamlı kalabiliyorsun 2 yıl aralıklarla lafın özeti akp gitmedikçe batuma yerleşirsem türkiye ye dönesim asla yok yorumları değerlendirip kararımı kesin vereceğim insanlarımız olmuş saatli bomba trafikte bile kimseyle munakaşa etmeye gelmiyor hemen saldırı potansiyel suçlar arttı insan vatanından ayrılmak istermi ama akp ortamı harika yaratıyor her gün şehit haberleri her gün heyacan dayanamıyorum şaşırdım

Batum tam eğlence yeri:DKeşke imkan olsada bende yerleşsem oraya:D

madem öyle kalabilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun :) ordaykende yazın imkanlarıda burdan gelmek isteyenler olabilir bilgileri olsun :)

Banada çok cazip geldi bu konuda bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yorum yapsınlar

2 yıl giriş çıkış yapmadan kalabilme kesinmi? 90 gün diye biliyorum.

iyi fikir akp zor gider sen kalırsın orada artık:) şaka bir yana Azerbaycan bizden çok geri 1980 Türkiye ` si gibi Batum nasıl acaba ? Azerbaycan gibi ise sakın gitme . Azerbaycan dan Türkiye ye göz protezi yaptırmaya gelen insanlar var düşün yani hastaneleri hala bizim 1980 dönemi gibi. Azerbaycan ın insanları çok sıcakmış bizlere karşı iyi düşün derim.

Ev kiraları tahmini ne kadar hayat kalitesi yaşam nedir nasıl dır

1 ay öncesine kadar 90 gün kalabiliyordun 2 seneye çıkardılar azerbaycanla kıyas bile edilemez tam bir avrupa şehri sınır girişinde ab bayrağı dalgalanıyor yakındır ab ye girerler en önemli bir ayrıntı ise tüm devlet dairelerinde işinizi tek bir binada toplanmış yani devlet le bir işiniz olduğunda tek bir binada işinizi halledebiliyorsunuz türkiyedeki gibi ordan oraya koşmuyorsunuz

1000 tl ile rahat rahat geçinirim mi diyorsunuz yani?

gelişmişlik ne düzeyde acaba.

son sorun, dil?

halk yardımsever nerdeyse hemen hemen her gürcü türkçe konuşabiliyor zaten trabzon artvin rize halkından çok insan iş yeri açmış hatta türk caddesi bile var dediğim gibi türkiye fiyatlarının 3/1 kadar yiyecek içecek giyecek ben 1 ay kaldım restaurant ta yedim içtim hostel de kaldım 1500 tl ile gittim türkiye ye 380 tl ile geri döndüm 1 ay içinde 1120 tl harcamışım (içki) dahil not : asla türk iş yerlerinden alış veriş yapmadım çünki çok kazık...

Ergin

yok ya ben belgeselini izledim şimdi gece hayatı çok ucuz değil . Vizesiz girişler serbest olduğu için karadeniz uşakları kaçamak yapmağa hafta sonu gittikleri için fiyatlar artmış. Ayrıca para birimi bize yakın nasıl geçineceksin. İş imkanı olmaz orada liman kenti yazlık yer

İron

hangi belgesel hocam o ?

para birimi bize yakın ama hayat ucuzdur. örneğin istanbul'da kıymanın kilosu 40 lira. batum'da 15 lira ise bu da daha ucuz olduğu anlamına gelir.

ıron ben gece hayatını kastedmedim yerleşmeyi düşünüyorum

Aretias

Kardeşim gece hayatı hareketli olan yerde hayatta pahalı olur .

Ben türkiye den ucuz olduğunu sanmıyorum sadece araba ve benzin ucuzdur.
Gürcistanda kira giderinin yanında 2 kişili Alile için ortalama gaz ( kışın 200 -250 usd civarı) , elektirk (50 usd civarı) ,Su ve Çöp (Gürcistanda su saati çoğu evde yoktur bu son yapılan uygulama ile eletrik tüketimine belirli bir yüzde ile endekslenmiştir. 20 usd )Gıda ve giyimin % 70-80 i türkiyeden gelmektedir. Dolayısıyla fiyatlar türkiyenin biraz üzerinde seyretmektedir.

polis memurunun aldığı maaş 360 lari tl karşılığı 400 tl 1 ay kaldım memurlar 400 tl geçiniyorsa ben hayli gecinrim gece hayatı olmayan hangi memleket var söylermisin illada gece hayatına akacaksın diye bir şey yok...

Gürcüler türkleri sevmiyo diye biliyorum güvenilir birini bulman lazım çünkü fayiş fiyat isterler eve vs.
gidersen burdan durumunu bildir belki ilerleyen yıllarda bizde geliriz..

Iki seneye çıkarıldığını net olarak nereden öğrenebiliriz. Kesin mi? Emin misiniz? Türkiye gürcistan arasında ki 2011 yılında ki protokol da geçmiyor.

2 yıla çıktı 1 ay önce eskiden 3 ay dı

batuma yerleşecek arkadaşın dikkatine batumda kiralar dediğiniz gibi ucuz değil 400 den aşa bulamazsın orada 4 şey ucuz araba yakıt kadın içki diğerleri çoğu türkiyeden gidiyor pahalı 1000 liraya gidin karadenizin küçük bir ilçesine 200 liraya bir ev tutun mis gibi hava yiyeceklerde ucuz rahat geçinirsiniz genelde batumu tercih etmenizin nedeni eğlence olmasıdır ŞUNU İYİ DÜŞÜNÜN ORADA EĞİTİM DÜŞÜK ÇOCUKLARINIZ NASIL OKUYACAK ORADAN ALINAN DİPLAMALAR BAŞKA ÜLKELERDE İTİBAR EDİLMİYOR bence gidin fatsa perşembe ilçelerine rahat yaşarsınız 1000 tl ye

Merhaba gurcistana yerlestinizmi benimde emekli olup orada yasama gibi bir dusuncem var

merabalar evet yerleştim ve maaşım 1259 tl oldu çalışmıyorum 12o dolara ev tuttum eşyalı deniz ayağımın dibinde geçinme konusuna gelince sanki türkiyede bir şirkette genel müdür gibi yaşantım var 3 memurun aldığı maaş benim 1 maaşıma tekabül ediyor batumda araç ta aldım audi 2012 model 4100 dolara

Aretias İyimiş taner mutluluklar nasip olursa bende turla gezmeye gelecegim bu sene

Güzelmiş emekli olunca bende düşünmeye başladım.

Ergin

kilosu 15 lira olan kıyma.. Hem de BATUM da fazla söze gerek yok aslında. NE ETİ OLDUĞU ORTADA

Üst Alt