Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1000 TL maaşım var. Batum'a yerleşmek istiyorum..?

merabalar evet yerleştim ve maaşım 1259 tl oldu çalışmıyorum 12o dolara ev tuttum eşyalı deniz ayağımın dibinde geçinme konusuna gelince sanki türkiyede bir şirkette genel müdür gibi yaşantım var 3 memurun aldığı maaş benim 1 maaşıma tekabül ediyor batumda araç ta aldım audi 2012 model 4100 dolara
kimlikle gidiliyor degilmi 2 ci sorum kaç yıl kalababiliyoruz kaç yıl kaldıktan sonra sonrasında ne oluyor giriş çıkışmı yapcaz oranın vatandaşı olsak olurmu oranın vatandaşı olursak türkiyede emekli maaşına el konulurmu veya çifte vatandaş olabilirmiyiz

tanerbey size hayırlı olsun,mümkünse bende biraz bilgi almak istiyorum.bizleri aydınlatırsanız menmun olurum.

mesela ben bekarım bunun bir avantajı olurmu? ben burda memurum,dolayısıyla gelirim işim var.mecburen işimi gelirimi kaybetme riskim olacak,ama 150000 bin civarı nakitimde olacak,orda nasıl bir hayat kurabilirim.

ben aslında norveç,isveç gibi ülkeleri düşünüyordum ama sizin yazınızı okuyunca batumda biraz ilgimi çekti,ülkenin durumu.sosyal şartları nasıl? biraz bilgilendirme yaparsanız sevinirim.teşekkürler,saygılarımla...

Aretias yazdığınız herşeyde akp üzerinden memleket düşmanlığı var, bu Türkiye düşmanlığı ile gitmeniz bizler içinde hayırlı olacak. Biz cennet vatanımızdan memnunuz. Atamız demişti dahili ve harici diye. İşte örneği.

Aretias en iyisini yapmışsın hayatında mutluluklar dilerim sen söylenenlere kulak asma kendileri iyi bir imkan verilse iyi bir ülkeye mesela ingiltere gibi bugün ülkeyi terk eder , hükümeti eleştirmeyin demek isterler ama nedense emekli olunca bana 1.000 tl emekli maaşı bağlandı nedenini forum sitesinde sorarlar
Aretias salla gitsin bunları mutluluklar

Bende gitmeyi düşünüyor uçak la daha mı kolay olur acaba 2 -3 kalsam kac tl gider?

Batumun erişebilirliği nasıl tekerlekli sandalyeyle gezilebileceK bir yermi tecrübesi olan paylaşabilirmi.

insanları çok yardımsever ben ilk gidişimde gezmek için gümrükte koridor var araçlada gitseniz araçtan iniyorsunuz benim raporum olduğu halde beniim acamiliğimden gstermek aklıma gelmedi mecbur koltuk değnekleriyle 500 mt kadar yürümem gerekti gümrükte valiz taşımak için el arabalarıyla bekleyen gürcü vatandaşları vardı ben bişey demeden beni el arabasına koydu ve 500 mt yürümekten kurtardı 20 tl bahşiş verdim almak istemedi inanın zorla verdim buda benim için çok güzel bir anı oldu tekerlekli sandalyeyle batum içini biliyorum gezebilirsiniz yalnız kaldırımların çoğunda sandalyenin geçebileceği rampalar az ama herhangi birinden yardım isteyin asla ama asla yardım ederler geri dönüşümde raporumu gösterdim ve otobusle sınırı geçtim

emekli olunca ben de yerleşmeyi düşünüyorum bu yazdıklarından sonra Taner bey

Aretias

Merhabalar,
Yaşadığınız yer ve çevre için foto koymanız mümkün olursa, gelmek isteyen insanların aklındaki fikirler daha da netleşir. Yazı dilinde bazı insanlar kafasında canlandıramaz.

Bu arada Halen 2 yıl'mı? Aylık sabit fatura ve kira ücretiniz ilen gıda için harcadığınız ücretleri biraz daha detaylı anlata bilirseniz insanlar burası ilen bir kıyaslama yapar.

Elektirk şukadar
Su bukadar
Kira bukadar
Telefon bukadar
İnterne gibi gibi

Giden gider kalan sağlar bizimdir diye bir lafı var atalarımızın.

bu konuda öncü birilerinin olması güzel kardeş git inş keyfin yerinde olursa haber et bende gelirim hatta ev arkadaşı oluruz fiyat yarıya düşer :D

Batuma yerlesmek konusunda ;) onemli bilgileri paylassaniz en azindan fikir sahibi olalim ne yapmak lazim hangi evraklari almak lazim nerelere basvurmak lazim malum dil bilmiyoruz

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı cevap veremiyorum en iyisi yerinde görmek bazı arkadaşlar yorum yapıyor bilmeden dinlemeden canımı skıyorlar trabzondan batum 3 saat sürüyor giriş kimlikle 15 tl booking.com bakın hostel fiyatları yazar hosteller kişi başı değil oda başı fiyatlardır her memleketlerde olduğu gibi pahalısıda var ucuzuda isterseniz aracınızlada geçiş yapabiliyorsunuz benzin mazot lpg çok çok ucuz 15 tl de araç için veriyorsunuz ilk gelenler 90 gün kalabiliyor batumda türk esnaftan uzak durun gürcü restorantlarında menü isteyin fiyatları menüde yazar armut suyu ve haçapurisini yemeden dönmeyin batum hakkında öyle yazacak güzel şeyler varki aylarca yazsam bitmez googleden araştırınız 10 gürcüden 8 i türkçe biliyor yabancılık asla çekmessniz

Uruguay giden varmı araştırdığım kadarı ile güzel

besiktas;

devletimin sağladığı imkanlarla okudum. Devletimin sağladığı imkanlarla memurluk sınavına girdim derece yaparak memurluğa atandım. 16 yıldır çalışıyorum ve çalıştığım binadaki fiziki şartları devletim engelime uygun hale getirdi. Engelli olduğum ve memur olduğum için ingiltere dahil bütün ülkele vizesiz giriş hakkım var. Buna rağmen ille vatan ille vatan. Bülbülü altın kafese koymuşlar ille vatan demiş.

Gidenlere kızmıyorum. Vatanını kötüleyerek gidenlere kızıyorum. Gittikleri yeri cennet gösterip vatanını kötüleyenler, madem öyle, buradan maaş almadan gidin. O cennet dediğiniz yer size ne kadar maaş verecek, nasıl şartlar sunacak yaşamınız için bir görelim. Kimse şahsi menfaati için cennet vatanımızı kötülemesin. Bu millet ne zorluklar, savaşlar, kıtlıklar gördüde kimse toprağını terk etmedi.

akp değil AK PARTİ malum yerlere kadar yolunuz var. GİDİNİZ VE DÖNMEYİNİZ. hatta biraz daha güneye İSRAİL e kadar yolunuz vardır

DJ_BORAN insanlık için çok önemli ve değerli bir konuya değinmişsin. Aferin.

Vallaha bu üsluba karşı daha farklı bir şey söylerdim amma KIRMIIZ KAR YAĞMASINI BEKLEYECEKSİNİZ.. ANLAYANA

gul38

Sana kendimden bir örnek vereyim.

1.Almanyada malulen emekliyim,aldigim maas 570 euro. Cok az geldi dimi?Aynen cok az ama,Sosyal devlet dedigimiz sey burada gercekten mevcut,lafta degil.

Malulen emekli maasi 570 euro

EV KIRASI 1200 euro ( tamami ni devlet karsiliyor )
ARABA Vergisi yok,otobüs,tren bedava,yakit bedava ( dogal gaz )
Ayrica maasim az oldugu icin 110 euro ek ödeme
hastaligimdan dolayi takriben 600 euro yine ek ödeme

Simdi ben sence Türkiyeye temelli gelirmiyim bu sartlari birakip? Tabiki hayir

Avrupada devlet millet icin var,Türkiyede de millet devlet icin var ( mesala gul38 ) iste bu sebepledirki Türkiye sosyal devlet olam yolunda,yerinde sayiyor.

Elestiri yaptinmi,ya fetöcü derler,ya terörist derler,PADISAHIM COK YASA!!!......!!!!??

Batuma giden arkadasim,YOlun bahtin acik olsun.

gul38

sen kendi çıkarların doğrultusunda burada yazıp milleti kınama bence. AKP hükümeti son 15 yıldır halkı resmen sömürdü emekli maaşlarını düşürüp halkı kredi batağına sürükledi. Her ailede bir kişi icra batağında ülke uçuyormuş inşaat sektörü haricinde gelişme yok burada yalakalık yapıp insanları rencide etme. imkanı olan gider imkanı olmayan gidemez.

neymiş Almanya bizi kıskanıyormuş yahu zır cahil buna kimse inanmaz ya ama çıkar menfaat olunca herkes inanır . ülkenin durumu ortada Hindistan ve Pakistan gibi ortadan ikiye bölünecek konuma geldik hindu ve Müslümanlar gibi İngiliz sömürgesi ile kürt ve türk halkı tam ortadan bölünmeye hazır .Gandhi de istemedi bölünmeyi bana kalsa bende istemem Pakistan geri kaldı ama Hindistan teknolojik olarak uçtu.

Kimse kimseyi kandırmasın ocak ayı emekli maaş zamları %3.36 yani 40 ile 50 tl ama ülkedeki enflasyon farkı bu değil yazık bu halka çok yazık . hükümet arabalardaki cam filmlerini kaldırın diyor içeride terörist mi kadın mı erkek mi belli olmuyor diyor ve 3 ay süre verdi yoksa para cezası işlemi uygulanacak. peki arabamdan filmleri kaldırayım urfa , Diyarbakır da kara çarşaf giyip kadın mı erkek mi ne olduğu belli olmayan teröristler de kara çarşaf dan çıksa ya çok cahiliz çok sonumuz iyi değil.

500 tl aylık maaşım var Madagaskar'a yerleşmek istiyorum. artık bu ülkeden yaşanmaz oldu.

bi kere vatan denince aklına siyasi parti ismi getirmek sizin at gözlüğü kullandığınızın kanıtı. evet işim tıkırında çünkü bütün zorluklarla mücadele ettim. annem beni sırtında götürdü okula. menfaatin yerinde diyen arkadalşar bana kimse hazır sunmadı bu menfaati. ben çalıştım emek verdim kazandım. almanya gibi TÜRKİYE de yedi düveli sömürse, afrikadaki açlıktan ölen çocukların hakkını yese benim memleketimde bol keseden dağıtırdı. ille vatan ille vatan. Mustafa Kemal Atatürk, Sütçü İmam, Hasan Tahsin, Seyit Onbaşı ruhunuz şad mekanınız cennet olsun.

Bir tanıdığım da Ukrayna'ya yerleşmeyi düşünüyor. Ukraynalı bir hanımla evlendi, OF'lu. Olabilir aslında, ufku geniş tutmak gerek..)) Bu konuyu fazla dramatize ve politize etmeye gerek yok, güzelim ülkemizde zaten her şeyi her gün yoğun yaşıyoruz ve kendimize dönemiyoruz. Pahalılık, didişme, mücadele, ...

DJ_BORAN

Siz sanırım Devlet ile iktidarı karıştırıyorsunuz yada ayırt edecek kadar ferasetiniz yok.İktidarlar geçiçidir devlet ise bakidir.Devlet ayrı bir kavramdır iktidar ayrı bir kavramdır.Sizin gibiler olduğu müddetçe Devleti AKP,tüm halkı da Akp li olarak görmeye devam edersiniz.

@gul38

aferin sana burada annesi ve babası olmayıp 1000tl ile 850tl emekli maaşı alıp ev kirası geçim mücadelesi veren arkadaşlar var. Sen şimdilik şanslısın ailen destek olmuş ama şunu unutma onlarda zamanı gelince seni bırakıp hakka yürüyecekler Allah onlara uzun ömür versin . Konu şu arkadaşım sen memursun ve ailenle yaşıyorsun yarın tek kaldığında ve emekli olduğunda eline 1000tl maaş geçtiğinde yine aynı şeyleri söyler misin çok zor işte burada devreye mantık girer ya zengin keriz bulur evlenirsin yada ayağını yorganına göre uzatırsın 1000tl emekli maaşı ile ayakların hep açık kalır o zaman başka ülkelere gitmek zorunda kalırsın. kimse keyfinden doğduğu toprakları bırakıp gitmez vardır bir nedeni 11 ülke gezdim tr ye her geldiğimde bayrağımızı gördüğümde tüylerim diken diken olur senden daha vatansever insanlar var yani ama hayat pembe değil arkadaşım.

Ohrid göl kenarı Makedonya tr den ucuz arkadaşlar araştırın bence küçük bir iş kurarsanız vatandaşlık almak kolay orada yeme içme çok ucuz tavsiye ederim.

@hopeless73
Alman ekonomisi fazla veriyor ve adamlar bu fazla parayı vergileri düşürerek halka geri dağıtıyor işte sosyal devlet bu ama tr de ekonomi hep açık verdiği için vergiler iştah kabartıyor mazot 5 tl oldu. üç tarafımız denizle çevreli vatanımım da balık fiyatları uçmuş bugün hamsi 15tl yüzünüzü batıya çeviren diyen ulu önder Atatürk geleceği görmüş resmen. Japonya da tüketilen kişi başı balık miktarı ile tr de tüketilen balık miktarını araştırın Japonlar 100 yaşına tr deki insanlar 65 yaşına kadar yaşıyor. bim ve a101 ucuz et satacakmış Sırbistan menşeili ne hallere geldik bizim ülkemizde hayvancılık bitmiş tarım bitmiş Meksika nohut u İtalyan pilavı yiyoruz

Sanırım en iyi yaptığımız şeyi bu başlıkta yapmışız Türk milleti olarak.Siyaset meydanına dönmüş başlık.
Biri demiş ki dam üstünde saksağan ,diğeride demiş ki o zaman vur beline kazmayı.

Konu dışı:)

PoleStar

Kardesim düsünmen bile güzel,Bende bazen böyle seyler düsünürüm,Ve akabinde kendime söyle soruyorum!!Acaba bu fikirler,düsünceler engelli oldugum icin mi aklima geliyor?Dogrusu evet.Sonradan engelli oldugum icin,önceleri böyle seyleri düsünmezdim.

Dedim ya,hayali bile güzel,her ne kadar hayaldede kalsa.

Mevlana hayal ile derki; Hayal kurmak pergele benzemeli,Bir ayagi yerde digeri havada olmali.

aretias sen en iyi si hiç bekleme git azerbeycana ama iyi düşün arkanı tutarak geri gelmede akp nin gideceğini düşünüyorsan bana kalırsa sen iltica et azerbeycana

Üst Alt