Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1000 TL maaşım var. Batum'a yerleşmek istiyorum..?

biz özel sektör çalışanları 8 9 saat boyunca kıçımızdan ter akıtarak çalışıyoruz işverenlerimiz sağolsunlar canımıza okuyorlar bu ağır şartlarda çalışıp emekli olduktan sonra alınan cücük kadar maaşla insan biraz rahat yaşamak huzur bulmak istiyor bu sebeble farklı ülke arayışına girmesi çok normal ..

siz şanslı bi insanmışsınız okumuşsunuz çalışmış şansınızda yaver gitmiş ve bi devlet kurumuna atanmışsınız rahat masanızda kendinizi kasmadan germeden çalışıyorsunuz ve ay sonunda hesabınıza 3000 tl ye yakın maaşınız yatıyor kısacası tuzunuz kuru toksunuz açın halinden anlamanız mümkün değil o sebebten ötürü insanları kışkırtıcı cümlelerden uzaklaşın derim yoksa tepki üstüne tepki yersiniz.

Biz istemeyizmi doğduğum büyüdüğüm çalıştığım ülkede hayatıma devam edeyim ama olmuyor işte i m k a n l a r beyfendi gürcistana gitmeyi düşündüğünde 1000 tl maaş alıyor ekmek olmuş 1 lira simit olmuş 1,5 tl vergiler benzin mazot almış başını gitmiş tepedekiler kraliyet yaşantısı sürerken halkı yardıma muhtaç olmuş ne yapalım

@gül38 hanım siz söyleyin ha bide demişsiniz ki madem ülkeyi terk ediyor maaşınıda almasın afedersinizde size ne siz mi veriyorsunuz yıllarca anıl teri dökülerek kazanılan emekli maaşını ha madem çok seviyorsunuz bu ülkeyi almayın maaş vatan millet aşkına ücretsiz çalışın siz öncü olun ... @gül38

Son düzenleme:
3 ay maaşı yatmasın işe gitmez Gül Hanım ayrıca emekli olduğunda 1000tl maaş bağlandığında oturup düşünür artık nasıl geçineceğim diye çünkü engelli bir insan ömür boyu çalışamaz illaki emekli olacak.

bu ülkede imamların maaşlarını 3 ay yatırma namaz kıldırmazlar ve ezan okumazlar hepsi isyankar olur . ayrıca hükümet en fazla bütçeyi diyanet işlerine ayırıyor ve her cuma namazında buna rağmen imamlar cemaatten para topluyor ya ben ibadet edip huzur bulmaya camiye gidiyorum orada bile para istiyor imamlar. Evime yakın cami de cuma günü hoca ile bu konuyu tartıştım başka camiye git para istemeyen dedi ne hale geldik valla

inanç kısmını bilmem camiye gitmem namaz kılmam ancak allaha olan inancımıda sorgulayacak insanın anlını karışlarım .

mevzuya dönecek olursak batum iyidir batum candır bu konuyu okuduktan sonra alternatif ülkelerin arayışına girdim işçi emeklisi maaşı ile rahat yaşanacak ülke varmı diye ..

devletin sağladığı bütün imkanlardan faydalanıyorsun ben devlet memuru değilim, özel sektörde çalışıyorum bende senin yerinde olsam bu imkanlarım olsa bende seninle aynı fikirde olurdum bu kadar imkanı bırakıp başka biyere gitmek aptallık olur sen gitme

Akp denmesine bile tahammülü olmayan nesiller yetişiyor :);)

iyi akşamlar taner bey ben izmirden yazıyorum size özelden yazdım ama bir cevap alamadım bende batuma yerleşmek istiyorum eğer mümkünse şubat ayında batuma geleceğim hem gelip görmek hemde gözlemlemek istiyorum acaba birlikte bir kahve icebilirmiyiz .

mefyori

İzmir gibi bir şehir bırakılır mı? ya merak ettim . Batum a neden gitmek istiyorsun ?

Gürcistan artık pahalı hale geldi diye biliyorum.Bırakın 1000 TL yi 2000 TL ile bile orada geçinmenin zor olduğunu düşünüyorum.Güncel olarak durum paylaşacak varsa buyursun yazsınlar.Mesela kira v.s yi düşünce ne kadar para kalacak ve bu kalan para ile rahat bir hayat sürülebilir mi sizce?

Sugaremro

1000tl maaş ile dünyanın hiç bir yerinde yaşayamaz sın. Gelişmemiş köy gibi bir yerde müstakil ev kiralasan 350tl kira ödersin elektrik su ısınma yeme içme giyim hastane ve sağlık giderleri vs çok zor kira vermesen kendi evin olsa bile 1000tl ile yine ay sonu çok zor gelir insan kayış koparır. zaten tr de kayış koparan çok özellikle bu 2000 yılından sonra emekli olan 740tl ile 900tl arası maaş bağlananlar kafayı yedi Recep Tayyip Erdoğan Dönemi 2000 yılından sonraki emekli olanlar için hayat çok zor.

İron

Bende 2 aya kadar emekli olmayı planlıyorum ve hesaplama yaptığımda 2000 TL gibi bir emekli aylığı alacağım gibi gözüküyor.
O 700- 900 TL aylık alan arkadaşlar birilerini suçlamak yerine bence asgari ücretin 2 katını kazanıp sigortaları asgari ücretten yatan arkadaşlar olabilirler.Bir çoğu da bunu işveren ile ortak olarak anlaşarak yapıyorlardı.

Yada şöyle olabilir mi ben hiç aralıksız 21 sene çalıştım diğerleri 10 sene çalışıp benimle aynı aylığı bekliyorlar mesela.
Kimse kimseyi kandırmasın 20 sene asgari ücretin 3 katıyla primi yatmış kişiyle 10 sene asgari ücretten çalışmış kişi kendini bir tutuyorsa bence sorun bizim kafamızda derim.

Not:Bu yazdıklarımın hiç bir siyasi görüşle alakası yoktur.Başımızdan bu gider diğeri gelir ama alışılagelmiş bu düzen maalesef devam eder.
Hak ve hukuktan bahsedeceksek önce kendimize dürüst olmalıyız.Hak eden hak ettiğini almalı.

ben senden 3 sene eksik çalışmışım vede zor iş bulmuşum vede anlaşmak şöyle dursun işverenle en ufak ricada bile işini kaybetme riskin varki yüksekten ödetmek imkansız ve yarı yarıya fark var bu nolcak tuzu kuru olan konuşuyor bence açıklamam siyasi değil asla haksızlık

Sugaremro

arkadaşım sen 2000tl emekli maaş alacağım diyorsun iyide senden de çalıyor belki 2800tl emekli maaşı alacaktın 2008 referandumunu oku 2000 yılından önce emekli maaşlarının bağlama oranları ile 2000 yılından sonra bağlama oranlarına bak! burada asgari ücretle çalışanda ve primleri yüksek yatan da çaldılar diyorum sen neyi savunuyorsun anlamış değilim . Bana bağlanan maaş senden yüksek daha yüksek olması gerekirdi aslında ama maalesef 2000yılından sonrasına haşırttı blackboard yaptılar:D

İron

hayırlı sabahlar izmir gibi bir şehir bırakılırmı ?diye sormuşsun istersen kendi acımdan anlatayım ülke olarak son 15 yılda cok değişdik biraz gözlemleyen ne demek istediğimi anlar özellikle tek adamlık ülkede hakim mualefet yok susturulmuş yada sindirilmiş insanların kültür düzeği her gün daha kötüye gidiyor aslında yazacak cok şey var ama burası yeri değil.

ekonomiye gelince halkın alım gücü her gecen gün kötüye gidiyor özellikle kira,gıda,ulaşım,enerji fiyatları aldı başını gidiyor sanırım dünyanın en yüksek vergisini ödüyoruz gazeteler televizyonar her gün yeni cinayetler cinnet geciren insanları yazıyor son yıllarda ülkemiz iyi eğitim almış insan göcü veriyor bunu biraz kendimize sormalıyız halkın yüzde 50 yada 60 bütün bu olup bitenlerden bi haber acıkcası ben bir baba olarak cocuğumu daha güvenli alım gücü yüksel her şeyden önemlisi daha özgür bir ülkede yaşamasını istiyorum illaki batum olacak diye bir düşüncem yok bana kalsa ilk ucakla almanyaya gidip oraya yerleşmek isterim ama bu o kadar kolay değil işte bu yüzden gidebileceğim yerlerim icinde batum bana uygun geliyor .şimdilik yazacaklarım bu kadar saygılar

haklısın yapacak bir şey yok %5.65 emekliye yapılan zam oranı ama ülkede enflasyon çift hanelerde yazık bu halka birde bizim halkımız bilinçsiz , okumuyor , araştırmıyor saf yani

en azından Ali Tezel i takip edin
[FONT=Helvetica]
"Bugün asgari ücret üzerinden prim ödeyip emekli olan birisine 718,69 lira emekli aylığı bağlanmaktadır. [/FONT]

[FONT=Helvetica]
Şayet 1 Ekim 2008 reformu (!) olmasaydı aynı kişi bugün 1822 lira emekli aylığı alacaktı"[/FONT]

Üst Alt