Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

arkadaslar emeklilik icin yeniden aldığımız raporla beraber eski vergi indirimi gecerlimi yoksa yenidenmi bas vuracaz

@Alibekar, emeklilik için var olan veya alacağınız vergi indirimi artık hiçbir işe yaramayacak vergi indirim kaldırıldı emeklilik zamanıniz geldiği zaman yil ve prim şartları tamamladığınız zaman SGK'ya başvuracaksınız onlar sizi sevk ederek hastane rapor alacaksınız rapor sonucu SGK'ya gidecek işgücü kaybı tespit belirlenecek iş gücü kaybı tespit ediniz mevcut ise emekli edileceksiniz artık bu emeklilik işleri çok zorlaştı neredeyse 10 kişiden 5 kişisi red alıyor artık rapor oranında çok bir anlamı kalmadı buradaki kıstas kişideki çalışma gücü kaybı olacak SGK için hayırlısı olur inşallah

Arkadaşlar bugün haber yapıldı ne kadar doğru ne kadar yanlış kanunları geri çekildi ve 2008 öncesi eski usulu emekli olacaktır herkes yıl ve prim güncellemiştir.

@OturanBoğa belki bilgilerin vardır senin sanırım.

@Avcı05, doğru söylüyorsun bunlar nefes almamızdan bile vergi alır. Ülkeden kaçma isteği hep geliyor ama güzelim ülkemi aptallara bırakamam. 😁😁

@Freedomm, hükumet destekçisi kanal değil mi? Hepsi böyle bunların. Utanmadan yalan haber yapıyorlar. Nasıl insan bunlar. Atv ve a haber yalan yanlış haberler yapıyorlar. Bu kanalları birsürü kişi izliyor birde. 🐑🐑🐑🐑

@Can1963,
Ben izlemiyorum izleyen kendilerine acısın gerçekten sinir bozucu olmuş sizin durumunuz itirazını yapın insanların haklarını zamanlarını dahi gasp etmeye yeltendiler yeter diyorum

@mehmet-41, sizin durum ne durumda ablanızın

@Manemm, ara karar sonrası heyete girmistik işitme testi falan yapıldı ayriyetten geçmişte yanık kazası olduğu için sağ el parmaklarında oynatamıyordu bunu da rapora eklettik dys'den takip ettiğim kadarıyla 20 gün önce rapor SGK'ya gelmiş yine dosya maluliyet tespit büro bölümüne gelmiş halen bir değişiklik yok neredeyse 3 ay olacak

@mehmet-41, geçmiş olsun insaallah guzel sonuçlar çıkar bende 18 Mart ara karar sonucuna istinaden beklemekteyim dosya kurulda diye bekliyor 19 marttan beri dys tabiki herhangi bir donus olmadi

@limi1, @dmndmn, aynen arkadaşlar bugün sgk ya gittim kurul incelemeye almış yani sıraya en iyi en kötü 1,5 ay içinde sonuçlanır dedi memur

@grafakir,

Saka gibiler 6 ayda dönecekler insallah red demezler bu kadar beklemeninde bir güzel tarafı olur hepimiz adina

Mahkemelerin nasıl ki kararları yüksek mahkemelerde incelenip (istinaf, temyiz) içtihat olarak yayınlanıyor ise aynı şekilde sgk sağlık kurulunun kararları da (emeklilik red, rapor red vb işlemleri) yayınlanmalı ki insanlar hangi durumlarda red verildiğini açık ve şeffaf şekilde öğrenebilsin, yoksa böyle kim kime güm güme ortada hiçbir somut karar olmadan keyfi veya torpilli işlemlere de kapı aralanır. vatandaş itiraz hakkını kullanmak isterken örnekleri görebilmeli ki ona göre hareket edebilsin.

@Alibekar,
Eski vergi indirimi belgeleri iptal edildi . Şimdi işgöremezlik raporuna başvuruyorsun

@limi1,
Dys ekranı patlamış yeni sisteme geçiyorlar o ekrandan takip etmeyin SGK ye gidince ara karar olduğunu söylediler ordakiler sistemden görüyorlar boşuna beklemeyin

@Manemm,
Devlet dys ekranını kapatmiş artık o sistem çalışmayacak bana da ara karar çıktı ara kararı ben gidince öğrendim sormasam soylemiyirlardi 😃 bugunde ara karar için hastaneye geldim onu da hallettim artık sonuç bekleyeceğiz bakalim

@mehmet-41,
Dostum dys ekranı patlamiş yeni bir sisteme geviyorlarmiş galiba belge net üzerinden yapacaklar senin sonuç çıkmıştır başvuru yaptığın yere gidersen orda gorebiliyorlar

@dado84, ara karar 18.03 te çıktı 15.04'te kurula gitii tekrar ara karar sonucu bekliyorum.

@limi1,
Aynen bende bugün teslim ettim bakalım bir birbuçuk ay sonra sonuç belli olur dedi ulan ne ugrastiriyorlar ya şaka gibi sürekli engelli raporu olana niye yapıyorsun abi

@ultraslan0101
Orası yoğunluktan patlamış yeni sisteme geçiyorlar belge.net yspacaklar büyük ihtimalle

Arkadaşlar 10.02 di benim başvuru dys ekranı i takip ediyordum 3 ay oldu çıkmayınca yine SGK ya gittim ordaki adam bı baktı sana ara karar çıkmış dedi. 🤣 Ne olacak dedim hastane randevusu al gel sevk evragini vereceğim dedi.ben bugün gittim ama ara karar çıkınca ugrastiriyorlar fazla o bölümün doktoru rapor hazırlıyor sadece ben teslim ettim bakalım bundan sonra ne olacakmış bekleyip göreceğiz ☺️

@dado84, benim dys dün güncellendi henüz kapanma yok arkadaşlar belgenet vatandaşa açık olmayacak belgenet iki üç yıldır var zaten sgk belgenete geçiş yapıyor sadece kurumlar arası iç veri alma gönderme gibi

170 de bilgi veren arkadaş derki yeni başvuranlar artık dys ekranını takip etmeyecek, Belgenet üzerinden takip edecek. Eski başvuralar bizim gibi 3-4 ay olanların işlemleri dys ekranına işleniyormuş. Ne kadar doğru bilemem. Çünkü bu sürecin asla süresi zamanı ve net bir bilgisi yok. Cimere yazıyorum 170 den aldığım bilgiyi veriyorlar. Sağlık kurulu inceliyor onu anladıkta ne kadar daha inceleyecek sorum bu :) 1,5 ay da cevaplanır dedikleri süreçte 4 ay oldu hala tek bir bilgi kırıntısı yok.

Ben artık bayramdan sonra bakacağım. Böylece beklememiş olacağım :)

Benim hastalığım SGK'nın hastalık listesinde varmış. Hastalığım görme azlığıdır ve her iki gözde görme oranı 0.05 oluyor. Süresiz raporum ve askerlik raporumda da aynen böyle detayları var. SG'nın EK-1 listesinde de her iki gözde ağır tanı 0.1 altında olunmalı kısmı var. Eğer böyleyse, ağır tanı olarak emekli olabilir miyim? Bu durumda hastalığımla ilgili çalışma gücü kaybı tespiti raporu nasıl çıkartabilirim? Yani hastalığımı belirten detaylar için askerlik ve süresiz raporumu doktora mı göstermeliyim?

Üst Alt