Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

15 Ocak 2025'den sonra emekliliğe başvuranların adım adım sgk süreci

İtiraz dosyası için bağlı olduğum sgk'yı aradım. Posta yoluyla gidiyor dosyanız en az 1 ay daha da uzarsa 3 ay üstüne de çıkabilir dedi. Kaplumbağa gibi hareket ediyorlar.

bizde itiraz dilekcemizi verdik hayırlısı diyelim

yanlız olumlu olacagını düsünmüyorum cunku emekli yapmamak için ugrsıyorlar

ben ek1 listesinde hastalıgımın kriterlerini incelediğimde orta düzeyde vermeleri gerekirken bana iş gücü kaybı yok tur deniyor ya biz okudugumuzu anlamıyor birsey bilmiyoruz yada bunlar ekonomik şartlar nedeni ile eyt nin acısını bizden cıkarıyorlar

@hakkaan,
maalesef doldurup direkt olarak veriyorsun. Fakat öyle ayrıntılı bir dilekçe değil boşlukları dolduruyorsun İsim Soyisim, telefon, tc, adres bilgisini giriyorsun o kadar bir de ilk ücreti elden alıyorsun bankaların olduğu bir liste var bi tanesini işaretleyip ilk maaşın yatınca kimlik belgenle maaşını alıyorsun daha sonrasında bi tane bankayla anlaşırsın düzenli olarak oraya yatar.

@hasan_0107,
abi Alo 170 e talep acmistim. SGK mudurlugunden su cevap gelmis.

13.05.2025 tarihli xxxxx sayili karar ile hafif duzeyde is gucu kaybi belirlenmistir. Aylik baglama islemi baslamis olup, tarafiniza haber verilecektir.

Benden o zaman basvuru dilekcesi istemiyorlar mi anlamina geliyor ? cok tesekkurler

@hakkaan,

hocam haber falan vermelerini bekleme sonuçta hak kazanılmış olumlu sonuçlanmış. Beni kimse aramadı ben kendim gittim öğrendim. İşten çıkışımı aldım ve direkt dilekçemi verdim. Onların keyfini beklersen 3-5 ayda anca dönerler. Sen git dilekçeni ver en azından günlük ödemen biriksin. Dilekçeyi her türlü vermen gerekiyor bildiğim kadarıyla sonuçta müracaat edilmesi gerekiyor.

@grafakir,

İl müdürlüğüne gittim de gopa sevketti beni dosyanın orda olduğunu söyledi burası ile işin yok dedi oraya da gittim daha hastaneden evrak gelmedi dediler ,😂 on gün oldu hesap et hayır merak ediyorum bu red alanlar veya emeklilik onayı alanlar ne zaman başvurdu da bu kadar çabuk onaylandi

Ara karar süreci 20 gün sürmüştü. Ara karar sonrası 6 mayıstan bu yana bekliyorum. 1 ay daha mı beklerim.

@dmndmn,
Ben de öyle düşünüyorum bende ara karar icin geçen hafta muayene oldum teslim ettim bir ay daha bekleriz araya bayram da giriyor bahaneleri de var 😀

kurum içi yazışma demek, sağlık kuruluna gönderildi demekmiş oda 1.5 ay sürermiş.

@hasan_0107,
Sonuç ağır da olsa tekrar çalışmaya devam edebilir miyiz toplam dys de sonuçlanması kaç ay sürdü? Şuan dys de onaylandı yazıyor mu

Zamanında şekerden tansiyondan basit hastalıklardan emekli olan insanlar ve hükümetin oy kazanmak için çıkardıkları eyt ile erken yaşta emekli olan insanlar yüzünden bizim gibi insanlar emekli olamıyor. Kendimede üzülmüyorum benden çok daha ağır durumda olan insanlar var burda onlara çok üzülüyorum. Çok yazık, böyle sistem olmaz olsun. Amarika bizi kıskanıyor. Eğleniyor muyuz?

@Can1963,
Ya ocakta yasa cikmasa 2026 Şubat'ta enekliydim vergi indirimi yazımı da almıştım şimdi işgücü kaybı raporu ile uğraşıyorum. Bide raporum sürekli yüzde 55 tek hastalık bide adamlar ara karar çıkardılar gittim bir daha doktor güldü ne istiyorlar bunlar acaba daha dedi

@Dertli58,
Dys ekrani artık çalışmayacak net bilgi verdiler SGK dan yüzde 59 a kadar bildiğim 60 üzerinde malulen emeklilik yapıyorlar

@dmndmn,
Sen ara karar için Nisan'da muayene oldun ben Mayıs ortasında oldum daha ne kadar bekleriz acaba ben temmuz sonundan umutluyum dosyaları yavaş yâvaş eritmeye başlayacaklarını söyledi bayram sonrası il başkanlığı

@dado84, doğum esnasında sağ kol.

@Dertli58, teşekkür ederim. Nörolojik brekial pleksus (sağ kol). Benim sgk girişim 2008 invesi olduğu için istersem calisabiliyorum

@Dertli58,

Hocam dys iptal. Orda hâlâ benim durumum kurulda yazıyor ama sonuçlandı ve dilekçe mi verdim. Benim %60 oranım var evet ağır olarak geçiyor ama ben doğuştan engelliyim sonradan değilim doğuştan engelli olduğum için malül sayılamam o yüzden çalışmaya devam edebilirim. Bunu bizzat sgk çalışanı söyledi. Sizin durumunuzu bilmiyorum sonradan engelli olduysanız çalışırken ya da başka şekilde %60 oranınız varsa malül sayıyorlar.

@hasan_0107,

Yok hocam benimde doğuştan %40 engelli raporum var süresiz hastalığım serabral palsi sevk li gitmiştim durum bildirir raporu sgk iletilmiş. Tespitte gözüküyor. 2 ay olucak tahmini olarak sizin kaç ayda sonuçlandı? Benim kurulda yazında sgk gidip soracağım

@Dertli58,

toplam 3,5 ay sürdü cp rahatsızlığınız varsa kronik rahatsızlık olarak geçer emekli olduğunuz da çalışmanıza engel bir durum olacağını düşünmüyorum.

Becker Kas Hastalığı, kas zayıflığından emekli olan var mı ? :)

Benim ara karar raporunda 4.evre Ambulasyon derecelendirme var. Hastalık listesinde hafif derecede iş gücü kaybına giriyor.

Bu vicdansızlar bu dosyayı bayramdan sonraya bırakmış belli kafaya takmışlar.

Arkadaşlar sevk ile gittiğimiz için ne oran verildi bilemiyoruz nasıl ögrenebiliriz? Ögrenemez isek red gelirse yinede ögrenemezmiyiz oran

@Hsn78, Bir diyabet hastası olarak size cevap vereyim. Tip 1 veya tip 2 diyabette doğru tedavi ve bakım ile iyi bir şekilde yönetilebilir. Burada kalp ameliyatı olup emekliliğine red gelenleri gördük. Nörolojik, ortopedi ve ağır derecede psikiyatri rahatsızlığı olup emekliliğine red gelenleri gördük. Soruyorum şimdi size, saydığım bu branştaki hastalıklara göre tip 1 diyabet basit bir hastalık değil mi? Ayrıca konuyu çarpıtmayalım her hastalığın zorlukları vardır. Benim sitemim yukarıda saydığım branştaki hastalıklara göre daha hafif hastalıkları olan kişilerin emekli edilmesine.

Son düzenleme:
Üst Alt