Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 yılında 5434 sayılı kanuna tabi olup 4C'den ayrılıp tekrar 4C'ye tabi olanlar?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
640
Reaksiyonlar
371
04.06.2007 yılında 4C başlangıcım varken,
17.11.2009 yılında 4C hizmetim sona erdi.

15.04.2019 yılında 4C hizmetim tekrar başladı.

Benim gibi 4C (Emekli Sandığı) 5434 s.k. tabi olup 04.06.2007 yılında işe başlayıp ve 2009 da ayrılıp 2019 yılında 4C ye tekrar dönen varmı?

Ben varim hem 3 defa devlete dondum arada da ssk var evrakkarim sgk da netlesince yazarim

Hangi kurumdan emekli edecekler maas ne olacak gibi merak edilen herseyi uzun uzun yazacagim herkese ornek olsun

@Bahadırdr

Ne kadar primin vardı?
SSK girişinde varmı?

Ne kadar primin vardı Emekli Sandığında.

4600 es 3600 ssk

97 es giris 2006 ayrilis 2010 giris 2012 ayrilis 2018 giris 2019 ayrilis aralar ssk

Emeklilikte hangi ilk giriş SSK GİRİŞİMİ yoksa EMEKLİ SANDIĞI GİRİŞİMİ baz alınır?

Son 7 yil kurumu belirler ilk giris tarihi sigorta baslangici olur hangi kurum olursa olsun yalniz 2008 ekim oncesi 5434 sonrasi 5510 a tabi

Sizin baz alinacak tarih 2007 bu durumda

Bahadırdr

Benim 2003 ilk SSK GİRİŞİM.
2007 ilk EMEKLİ SANDIĞI GİRİŞİM.

PRİMLERİM::::
SSK....... ..... 2.615 GÜN
EM.SAND.....1.275 GÜN
ASKERLİK........450 GÜN (Daha borçlanma yapmadımda)
TOPLAM OLARAK...4.340

O zaman 2003 prim gunu ve yil icin baz alinacak

18 yas sonrasi tabi bi de oyle bisey var 18 yas oncesi sayilmiyo galiba yanlis bilmiyosam

Bu konulari Ufukalp iyi biliyor

16 yil 4340 prime gore tablodan bakmak lazim

Hizmet birlestirmeleri yapmaniz lazim

@Bahadırdr

Sen hizmet bileştirmesini yaptın mı?(BEN KURUMUMA DİLEKÇE VERDİM HİZMETLERİMİN BİLEŞTİRİLMESİ İÇİN)

2003 yılında ilk ssk girişim olduğunda 18 yaşımı bitirmiştim.

Yakın zamanda EMEKLİ olma ihtimalin var mı?
EMEKLİ SANDIĞINDAN TABİ.

Birlestirdim

Evraklar sgk da hersey bitsin ayrintisiyla yzarim benim emeklilik ssk olacak galiba ama emin degilim

Bahadırdr

Ta 1997 yılındaki EMEKLİ SANDIĞI hizmetlerinde işlendimi HİTAP proğramına.

Ssk hizmetleriyle beraber.

ayDÜNYAvazo

Örneğin bahse konu maddede yaş haddi 55 görünüyor ama hesaplanan emeklilik yaşı (misal) 58 çıkıyorsa 58 değil 55 yaşında emekli olur demek istiyor.
Anladığım kadarıyla bazı mesleklerde ve iş kollarında yaş haddi var
Ancak bir de yaş-hizmet süresi bağlantılı emeklilik yaşı var.
Eğer yaş haddi küçük hesaplanan emeklilik yaşı büyük olursa (yukarıdaki örnek gibi) o zaman kanundaki yaş hadleri devreye girermiş

Detayları aşağıdaki 5434 sk metninden öğrenebilirsiniz

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.5434.pdf

@ayDÜNYAvazo;
Şimdi farkettim;
"Hesaplanan Emeklilik Yaşı 5434 S.K. 40. Md. ile İlgili Kanunlarındaki Yaş Haddinden Büyükse Bu Kanunlardaki Yaş Hadleri Esas Alınır"
Bu ibare bende de yazıyor. Rutin bir ibare anlaşılan.
Önemli olan kırmızı ile yazılan cümle. Kırmızı ile ne yazıyor.
Bende aşağıdaki yazıyor Bu arada ben 1 ay önce emekli oldum.

gPmlRL.jpg

AhmetGS17

BENİM HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNDE AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE YAZMAKTA.

Emeklilikte (25 yılın dolumuna kadar aralıksız çalışması halinde) 65 yaşa tabidir. 30.05.2050 tarihinde, 25 yıl hizmeti doldurduğu takdirde emekliliğe hak kazanır. 65 Yaş Sınırına Tabi Olup 30.05.2050 Tarihine Kadar Çalışabilir.

Malülenmi EMEKLİ olacaksınız siz?

ayDÜNYAvazo

Yok zaten oldum. Engelli erken emeklisiyim. Ne kadar hizmet var bu arada. Sizin HİTAP'ta sağlık raporu vb şeylerden hiç bahsetmiyor da ona takıldım

AhmetGS17

Herhangibir rapordan, vergi indiriminden vb. HİTAP HİZMET DÖKÜMÜNDE bahsedilmiyor.

Sizde ne zamandan beri bu şekilde "malüliyet" şeklinde yazmaktadır.

Engelli emeklilik işlemim onaylanıp kabul edildikten sonra. Öncesinde herkeste olduğu gibi emekli olabileceğim yaş ve yıl yazıyordu.

O zaman yenice oldu. Yani emekli olacağın zaman. Bir sorum var vergi indirimi ile emekli oldunda SGDP ödeyerek özel sektörde çalışacakmısın bu konuda herhangibir engel varmı?

Ben vergi indirimiyle emekli olmadım. Memurlarda engelli emekliliği için vergi indirim şartı yoktur.
Ama eski tabirle SSK'lıların yani yeni adıyla 4/a ve 4/b lilerde vergi indirimli engelli emeklisi olunca çalışma durumu olabiliyor. Tabi SGDP ödeme şartıyla sanırım. O konuyu araştırmadım açıkçası. Konuya hakim olan arkadaşlar yardımcı olacaktır

Haziran 2007 ve Nisan 2019 "Emekli Sandığı" girişi olup 4C de emekli olunca çalışmak?

SSK GİRİŞİM= EKİM 2003
Haziran 2007 Emekli Sandığı girişim var. 2009 yılında 4C den ayrıldım. 5434 sayılı kanuna tabi olarak.
Nisan 2019 2.defa Emekli Sandığı girişim var.

BEN 4C den YANİ "EMEKLİ SANDIĞI" ndan EMEKLİ OLURSAM EĞER "sgdp" ödenerek ÖZEL SEKTÖRDE yani SSK lı olarak çalışabilirmiyiz?

(Tahminen EMEKLİ SANDIĞINDAN 1261 GÜN ŞARTINI TAMAMLAYACAĞİM. 300 ü bitti geriye 961 GÜN KALDI)
(EKİM 2022 de emekli olabileceğim çok zaman var daha)

ayDÜNYAvazo Kardeş hani sürekli siyasi parti değiştiren sski bir vekil Kubilay Uygun ''Fırıldak Kubi'' lakabıyla tanınan eski Afyon Milletvekili kardeş sende tıpkı onun gibi yapmışsın beya..devlette iş bulmuşsun gir çık gir çık bu ne ya hayırdır :D))

Şimdi ben 2007 yılından EMEKLİ SANDIĞI girişim olduğu içinmi yüksek memur emekli maaşı alacağım.

Üst Alt