Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 yılında 5434 sayılı kanuna tabi olup 4C'den ayrılıp tekrar 4C'ye tabi olanlar?

ayDÜNYAvazo işe girmeden malulluk ıs yapamaz konumdaysa işe ne diye alsınalr ozaman işe iş yapsın dıye alıyorlar. ? Bastan malulse calısamayacaksa bunu calıstırdılarsa hukuki bır suc ıslemıslerdır.

malul demek calısamaz demek ekpssye gırerken calısabılır kısmı ısaretlı sen yuzde altmısla bastan gırmıssen mesela devlet buna gore almıssa senı ona gore emeklı edemez sonrada olusması lazım ıs gucunu yıtırmen lazım.Calısamayan engellılerede devletın sahıp cıkması lazım tabı orası ayrı konu madur etmemelı. Belkı ben yanlıs bılıyorumdur benım anladıgım bu.

Acil Cevap: Ssk ve Emekli Sandığı toplam 4790 günüm var. Malülen Emekli olabilirmiyim

Acil Cevap Bekliyorum: Ssk ve Emekli Sandığı toplam 4790 günüm var. Malülen Emekli olabilirmiyim?
SSK=2615 gün
EM.SAND=2175 gün
(1050 gündür EMEKLİ SANDIĞI çalışanıyım)

İLK SSK= 1 Ekim 2003
EMEKLİ SANDIĞI= 4 Haziran 2007

Dereli 34

Var raporum %65 olarak kayıtlı hitap ta "HİZMETLİ" olarak. Şartları nedir acaba?

EVET tek hastalıktan.

Sizin engelli raporunuz %90 olsa bile malulen emekli için yeterli değil, malulen emeklilik için SSK ya başvuru yapacaksınız SSK sevki ile hastaneye gidip rapor alacaksınız, alacağınız raporda hastane oran yazmaz, SSK kurulu hastanenin raporunu inceleyip malulen emeklilik için oran belirleyip malulen emekli kararı verecek

Sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) Emekli olabilir. (emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)

Siz yanlışmı biliyorsunuz.
ŞİMDİ BEN KAMUDAN MALÜLEN EMEKLİ OLAMAZMIYIM?

Bu konuda başka görüşü olan varmıdır?
ARKADAŞLAR...
😁😁

Bende malulen emekli oldum, yukarıda yazdığım şekilde işlemleri kendim yaptım.

Çok Teşekkür ederim sana.

BU KONUDA GÖRÜŞÜ OLAN VARMI?

Raporum %65 ve tek hastalıktan.

SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜNDE:

5434 SAYILI KANUNA TABİYİM BEN.
😁😁😁

5434 SK tabi 1261 gün dolmadan malülen emeklilik olunursa endüşük memur maaşı olurmu?

Acil Cevap Bekliyorum: Ssk ve Emekli Sandığı toplam 4790 günüm var. Malülen Emekli olabilirmiyim?
SSK=2615 gün
EM.SAND=2175 gün
(1050 gündür EMEKLİ SANDIĞI çalışanıyım)

İLK SSK= 1 Ekim 2003
EMEKLİ SANDIĞI= 4 Haziran 2007

5434 SK tabi "hizmetli" malülen emekli olursa "asgari" ne kadar maaş bağlanır?

SSK TOPLAMI=2615 gün
Emekli Sandığı=2175 gün

EmekliSandığıGirişi= 4 Haziran 2007

Hala daha soruyorsun 1 dilekçe vermedin her yere konu açıyorsun daha emekli olmaya 3 senen var neden merak ediyorsun anlamıyorum. Sürekli aynı mevzu emekli olacağını da hiç zannetmiyorum insanlar da bu kadar bunaltılmaz ki. Ya bi konuya bakmaya giriyorum bak senin emeklilik hikayen. Yazmayayım dedim ama artık dayanamadım 1 dilekçe ile halledilecek işi yazdın da yazdın

Ya burda kim bilecek boşuna vakit kaybı geçen hafta da açtın sordun sgkya dilekçe vermek 2 dakikanı almaz. Bunu demek istiyorum ama sen ısrarla buraya soruyorsun net kimse bilemez. 2 tane seçenek var ya emekli olup ilk maaşı beklemek yada dilekçe vermek. Yani buraya yazmanın hiç bir anlamı yok

Bugün dilekçe gönderdim iadeli taahhütlü olarak Ankara'ya PTT yoluyla. Dilekçeyi ilçedeki SGK doldurdu. Ne işe yarayacağını ben pek anlamadım. Malülen emekliliği işaretledi görevli.
(EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ / KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI / ÇANKAYA/ANKARA)

Bu adrese ben gönderdim 1 sayfaydı.

FORM du.

Sana mutlaka cevap verilecektir iadeli taahhütlü öyle. Neden malüllük işaretledi emekli olmak istiyorum diye mi dilekçe yazdın

i_brahi_m

Orda hazır form vardı onu doldurduk. Emekli sandığı sicil No, Adres ve Telefon no bilgilerini forma doldurduk. Hastaneye sevk mi ne olacakmış.

Sigortalılık statüsü (4c) işaretledi.

ayDÜNYAvazo emekli mi olacaksın yoksa sadece maaşı sormak için mi verdin dilekçe yi. Emeklilik işlemlerini çalıştığınız kurum yapmıyor mu yanlış mı biliyorum

Ee ne olacak şimdi emeklilik için işlemleri başlatırlarsa ne olacak

Söylemedin mi sadece ne kadar maaş alacağımı öğrenmek istiyorum diye. Gerçi çalıştığın kurum emeklilik için işlemleri başlatıyor diye biliyorum

Pekala 5434 e tabiyim şimdi. Benim malülen emekli olmamın önünde engel varmıdır? (35 aydır(1050 gün) kesintisiz EMEKLİ SANDIĞI primim yatırılıyor)

Ssk=2615 gün
E.S=2175 gün
Askerlik=450 gün

m3abjzo.jpg
[/URL][/IMG]

Bu yazıya göre görüşün nedir Bülent Abi. OturanBoğa

ayDÜNYAvazo

Malulen emeklilik için temel kural, en son hangi statüde sigortalı olunmuşsa emeklilik de o statüde olur. Sonra:

1- İlk kez sigortalı olduğun tarihte maluliyeti gerektirecek (%60 ve üzeri) düzeyde işgücü kaybın olmamalı
2- Malulen emeklilik talep edeceğin tarihte SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanılı teşhisin olmalı
3- En az 10 yıllık sigortalılık ve en az 1800 primin olmalı.

Bu şartlar varsa, malulen emekli olabilirsin. Ama unutma, malulen emekli olduğunda emekli maaşı alırken çalışanın şartları vardır. Detaylara şuradan ulaşabilirsin.

Pekala yukarıdaki yazıya göre ben malülen emekli olabilirmiyim sence?

Bu yazıda malülen emeklilik ile ilgili hiç bahsetmiyor nedense?

Sence benim için malülen emeklilik şartları nedir?

Olabilirmiyim ki?

Yukarıda belirttiğim şartların uyuyorsa, emekli olmak istiyorsan, maaş ile geçim sıkıntısı çekmeyeceksen başvur tabii

Bana gelen bu yazıdan anlayan varmı acaba?

"5434 SK." veya "5510 SK." iki kanuna tabi memurların Malülen Emeklilik şartları eşitmidir?

Benim SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜnde aşağıdaki şekilde yazmaktadır?

Sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) Emekli olabilir. (emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)

Malülen Emekli olabilirmiyim sizce?

4C de 5434 Sayılı Kanuna tabi olanlar 1800 günle malülen emekli olabilirlermi acaba?

Acil Bilgiye İhtiyacım Var Benim.

1)-Son çalışılan sigorta kolunda yani EMEKLİ SANDIĞI nda 1261 günün dolması gerekiyormu? (SON 1110 Gündür Emekli Sandığı çalışanıyım ben)

2)-Eğer malülen emekli olabilirsem endüşük memur maaşımı alırım 5434 SK Tabi olduğum için.

3)-Görevde 6 yılımı geçirdim. Hesapladım 30600 tl emeklilik ikramiyesi alabileceğim.

4)-1800 gün prim yeterlimidir malülen emekli olmaya?

Hocam Allah aşkına sen iş bulamıyor musun sgk nın bileceği soruları neden buraya soruyorsun kim nerden bilsin. Bakıyorum garip garip konular açıyorsun kimse cevap bile vermiyor bu tür soruları ya cimerden soracan yada sgk ya dilekçe ile. İlla her seferinde bi konu açıyorsun bilerek mi yapıyorsun yoksa gerçekten bilmiyor musun.
Yazmayayım dedim forumda her yerde ya konun var yada msjın

Üst Alt