Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2007 yılında 5434 sayılı kanuna tabi olup 4C'den ayrılıp tekrar 4C'ye tabi olanlar?

SSK GİRİŞİM= EKİM 2003
Haziran 2007 Emekli Sandığı girişim var. 2009 yılında 4C den ayrıldım. 5434 sayılı kanuna tabi olarak.
Nisan 2019 2.defa Emekli Sandığı girişim var.

BEN 4C den YANİ "EMEKLİ SANDIĞI" ndan EMEKLİ OLURSAM EĞER "sgdp" ödenerek ÖZEL SEKTÖRDE yani SSK lı olarak çalışabilirmiyiz?

(Tahminen EMEKLİ SANDIĞINDAN 1261 GÜN ŞARTINI TAMAMLAYACAĞİM. 300 ü bitti geriye 961 GÜN KALDI)
(EKİM 2022 de emekli olabileceğim çok zaman var daha)

Ben şimdi 5434 e mi tabi olarak emekli olacağım.

gPmlRL.jpg

Bu kırmızı ibarenin hitap ta yazması için siz ne yapmıştınız ki?

Merhaba

Ben 2000 mezunu astsubayım 2015 haziranda kendi isteğimle istifa ettim.
4C li olarak 6.675 gün pirimim var

Sonrasında 4A lı olarak 1.040 gün pirimim var

Toplam 7.700 gün pirimim var.

%42 oranında engelli raporu aldım vergi indirimi için vergi dairesi bakanlığına başvuru yaptım dosyamı ankaraya gönderdiler 6 nisan 2021 de onaylanmış olarak geldi.

4C li olarak vergi indiriminden nasıl emekli olurum. Ankara emekli sandığına başvuru yapsam engelli olarak emekli olabilir miyim.

Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum

MEHMET DNCKL
Şimdi SSK lı olarak özel sektördemi? çalışmaktasınız? Primleriniz 7700 gün gayet fazla. 4C den nasıl emekli olursunuz orasını bilemiyorum işte.

Sanırım şuan çalışmasanızda 2015 yılından beri aralıklarla 4A lı olarak çalışmış bulunmaktasınız. Size özel nasıl bir uygulama olabilir. Hiç SGK ya danıştınızmı bu konuyu.

Bugün emeklilik basvurusu için Adana SGK ya gittim görevli memur buraya basvurmicaksin emekli sandığı Ankara da Ankara ya başvuru yapacaksın dedi.

Son 7 Yıl baz alınıyor hangisi fazla ise (1260 gün)

Senin son 7 yılında hangisi daha fazla (2014 NİSAN olur)

ÖYLE BİR HAKKIN VARSA HİÇ DURMADAN BAŞVUR.

Tabiki emekli sandığı. Çünkü 4A lı olarak 1040 günüm var. 1260 ı geçmiyorum

Adana da çözemediler haftaya ankaraya gidecegim artık

Hesap yapmışsınızdır mutlaka. NİSAN 2014 ten bu yana kaç gün SSK kaç günde EMEKLİ SANDIĞI hizmetiniz bulunmakta.

Günü gününe hesaplamanı istiyorum.
Sanırım NİSAN 2014' ten bu yana 450 gün falan EMEKLİ SANDIĞI gününüz var.

Pekala(NİSAN 2014) ten bu yana kaç gün SSK nız olmuştur?

Yatan primlerin son 7 yılına göre hesaplanıyor diye biliyorum. 4A dan 1260 ı geçmez isem sorun olmaması lazım

Toplam 7700

1040 gün olan SSK gün sayınızı 2015 HAZİRAN ayından sonramı oldu hepsi.

Benim bildiğim bu yönde başka görüşü olan varsa yazabilir. 😁😁👍

@ayDÜNYAvazo

Teşekkür ederim

Evet şimdi tekrar baktım fiilen prim ödenmiş son 7 yıl. Yani prim ödenmeyen yıllar sayılmıyor.

Son 7 yıl hizmet içerisinde 3 yıl 6 ay (1260 gün) hesaplamasında hizmet süresi uygulanmaz, bu süre içerisinde SGK primleri ödenmiş hizmetler toplamı uygulanır.

Bilemedim şimdi nasıl hesap yapıyorsun o halde?

Son 7 Yılın aktif yatan pirimler toplanıyor. Yani bir memur 15 yıl çalışsın sonra 6 yıl hiç çalışmasın. Sonra 4A lı olarak 1100 gün çalışsa ve yaşı geldiğinde emekli olsa memur olarak emekli olur.
1260 günü geçmediği için.

ÖZETLE; Son 7 yıl süre ve 3 yıl 6 ay sürenin hesabında hizmetlerin bitiminden geriye doğru 7 yıl hizmet süresi hesabı yapılmayıp, geriye doğru 7 yıl SGK primleri yatırılmış hizmet toplamı esas alınmaktadır.

O zaman "4C Aktif Çalışan Sigortalı" olmaya gerek yok desene😁✋ SENİN İÇİN DAHA İYİ😎😎

Banada Emekli Sandığında 24 ay olmuş, enaz 18 ay daha 4C li olarak çalışmalıyım ben.

@MEHMET DNCKL

Hakkında hayırlısı olursun inşallah.

2008/EKİM öncesi "EMEKLİ SANDIĞI" girişi olan nemurların asgari maaşı "3.020,37" TL midir?

Bu konuya müteakip defalar ben ve diğer arkadaşlarımı cevabın evet olduğunu yazdık ve belirttik aynı konuyu ısrarla neden soruyorsunuz?? anlamak mümkün değil.

Madem devlet memurusunuz dilekçe yazmayı biliyorsunuzdur.

İlgili kuruma dilekçe yazın gelen cevabıda diğer merak edenlerle paylaşabilirsiniz.

İLK İŞE GİRİŞ (SSK)=01.10.2003

İLK DEFA EMEKLİ SANDIĞI=04.06.2007
2. DEFA EMEKLİ SANDIĞI=15.04.2019

SSK=2615 gün
EM.SAND=1971 gün

ENGEL ORANI=%65 (SONRADAN ENGELLİ OLDUM)

5434 SK ve %65 engelli raporla memurluk'tan emekli olsam SGDP ile özel sektörde çalışabilirmiyim?

4A emekli olup sonrasında 4C sigortalısı olunması sonrasında emeklilik uygulamaları nasıldır? Bu şekilde emekli olabilen varmıdır?

"5434 Sayılı Kanun" ister "5510 Sayılı Kanun" olsun "Malülen Emeklilik" veya "Engelli Emeklilik" maaşı memurlar için farkedermi?

1)-5434 SK olsun kendi içinde ve aynı şartlar içinde "MALÜLEN EMEKLİLİK" veya "ENGELLİ EMEKLİLİK" maaşları aynımıdır?

2)-5510 SK olsun kendi içinde ve aynı şartlar içinde "MALÜLEN EMEKLİLİK" veya "ENGELLİ EMEKLİLİK" maaşları aynımıdır?

1 "e tabiyim(5434 SK) ama malülen emekli olmaya korkuyorum doğrusu maaşı düşük olur diye.

SİZLER HANGİ KANUNA TABİSİNİZ?
VE
HANGİ EMEKLİLİĞİ İSTİYORSUNUZ?
("Malülen" mi "Engelli" emekliliğimi)

Önce 5434 sk tabi olup daha sonrada 5510 sk tabi olarak görev yapanların emekliliği?

Önce "5434 sk" tabi olup daha sonrada "5510 sk" tabi olarak görev yapanların emekliliği nasıl olacaktır?

ayDÜNYAvazo, Önce 4A'lı olup, sonra 4B'li olarak görev yapanların emeklilikleri 4B statüsünden olacaktır. ayDÜNYAvazo Kardeş bu örnektende anlaşılacağı üzere: önce 5434 sayılı kanun hükümlerine tabi olarak çalışmış olup ta daha sonrada 5510 sayılı kanuna tabi çalışanlar 5510 sayılı kanuna göre emekli olurlar.

ayDÜNYAvazo

2022 Aralık 15 den sonra maaşini alip emekli olursan memur emeklisi 5434 SK. dan olursun. Ayrica ikramiyende zam artisindan faydalanirsin.

Engelli, malul veya normal emekli olsanda 5434 SK ya göre emekli maaşın prim gün sayın, derece, kademe, ek gostergen varsa makam, temsil,görev,kadrosuzluk gostergen uzerinden olur. Ayrica 5434 SK da taban aylik vardir ve buradan emekli olan bir kisi bu taban ayliktan az almaz. 5510 Sk dan emekli olursan yatan primine gore emekli olursun taban aylik diye birsey yok. Her iki kanunda da engelli veya malulen emekliligin maasa bir etkisi yok. Sadece yaş beklemezsin.

Emekli ikramiyesi her iki kanunda da aynidir ve 5534 sk ya gore hesaplanir. Hesaplamada sadece memurlukta gecen surelerin tam yili kadar ikramiyeyi hak edersin.

Her iki kanuna gore maasini edevletten hesapla ve hangisi coksa ona gore emekli ol.

%60 ve üstü raporu olan memur kendi isteğiyle malülen emekli olabilir mi?

%60 ve üstü raporu olan memur kendi isteğiyle neden "malülen emekli" olamıyor?

Kim var MEMUR statüsünde olup "Malülen Emekli" olamayan?

(İster 5434 SK. olsun ister 5510 SK. olsun farketmeksizin)

Yüzde 60 raporunuz eğer tek hastalıktan ise malulen emekli olabilirsiniz..
Değilse engelli emekliliği gündeme gelir

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erdinc1972

%60 ve üstü raporu olan herkes "malülen emekli" olamıyor kamu dan ben onu sormuştum.

EVET tek hastalıktan diyelim.

bır hastalıgın etkısı senın vucudunda yuzde altmısın uzerındeyse yasamını yasanmaz kılabılıyor dıye dusunuyorlar ondan yzude 10 ondan yuzde 15 olunca etksı zayıf oldugundan vucuda cokta etkısı olmuyormus gıbı dusunuyorlar . Kendını cok yorgun hıssedersende bunun ıcın haplar verırler o yuzden tek hastalık yuzde 60 oranına bakıyorlar yapcak bırsey yok :)

Sizosalgun
İşe girmeden önce %60 ve üstü raporu olan memurlar hakkında bir soru sormuştum ben.

Üst Alt