Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011'de emekli maaşlarına ne kadar zam gelir?

Eğce

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Başbakan 2011 Emekli maaş artışlarını yarın gurup toplantısında acıklayacakmış.Emekli arkadaşlar verilecek olan maaş farkları ne kadar olur ?. Bence 25- 30 tl vererek yine hayal kırıklıgı yaratacak.....

Geçen dönem artış beklenenden yüksekti, bence seçim yılı olduğu için bu sefer de beklenenden yüksek olacak. Ben yıllık 100 TL ve üzeri bi zam bekliyorum :)

emekli maaşlarına zam

arkadaslar merhaba bugun syn başbakan emekli zamlı maaşlarını acıkladı

SSK ve Bağ-Kur'luya yıllık yüzde 4 ile yüzde 21.7 oranında zam yapılacak.
Zamlar en düşük maaşlara yüzde 21.7 olurken yüksek maaşlara yüzde 4 olarak uygulanacak. Buna göre en düşük emekli aylıklarına 80 ile 91 lira arasında zam yapılacak
11:52 | 12 Ekim 2010

bu zam acaba benım gibi surekli işgörememezlik geliri alanlarıda kapsıyomu

Elbette sürekli iş göremezlik gelirlerini de kapsıyor...

normal seviyelerde bir zam.evde bakım ücretleride bu seviyelerde arttırılsa iyi olur.

sürekli işgöremezlik maaşı alanlar ne kadar alıyular

sürekli iş göremezlik maaşı alıyorum. emekliye gelen zam benide etkiler mi?

sürekli iş göremzlik maaşı almaktayım. emeklilere yapılan bu zamdan bende yararlanabiliyormuyum ? oluyorsam maaşım ne kadar artar.....

Evet bu zamdan sizde faydalanacaksınız ama ne kadar olacak bilemiyorum???

ilker abi. yanlız ben malülen emekli olmadım. sürekli iş göremzlik maaşı alıyorum.

Olsun emekli (malulen-erken-yaştan-dul-2022-iş görmezlik) maaşı alanların hepsine zam olacak

bunu ankaradan tlf la yada bılgi edınmeden ögrenebılırmıyız eger oyleyse içinizde bilen varsa bılgi edınmenın adresini ve ankaranın tlf soyleyebılırmi cunku gecen senede aynı zammı yapmışlardı ama bıze zam cok az yapılmıştı yıne busene aynı olmasın :confused:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında emeklilere yapılacak artışın 2010 yılında olduğu gibi düşük aylık alanlara daha yüksek oranda artış şeklinde olacağına dikkat çekerek, şu bilgileri verdi:

Enflasyon düşse de 4

İlk 6 aydaki enflasyona bakılmadan, enflasyon daha düşük oranda çıksa dahi yüzde 4 oranındaki artışın aynen geçerli olacak. 2011 yılının tamamında emekli aylıklarını yüzde 21.7 ile yüzde 8 arasında artırılacak. Rakamsal olarak söylersek, en düşük emekli aylıklarına yıllık 80 TL ile 91 TL arasında artış sağlanacak.”

Tarım emeklisine en az 434 TL

En düşük aylık alan Bağ-Kur tarım emeklisinin aylığı ocak ayında 371 TL"den 434 TL"ye, temmuz ayında ise 451 TL"ye çıkacak. En düşük Bağ-Kur emeklisinin aylığına 2011 yılında yüzde 21.7 oranında, 80 TL tutarında artış yapılacak.
SSK tarım emeklisinin en düşük aylığı 492 TL"den, ocak ayında 555 TL"ye, temmuz ayı artışıyla birlikte 577 TL"ye ulaşacak. Böylece SSK tarım emeklisi aylığı yıllık 85 TL, yani yüzde 17.3 oranında artacak.

SSK işçi emeklisine 91 TL"lik artış

SSK işçi emeklisinin en düşük maaşı 648 TL"den 710 TL"ye çıkacak. Temmuz ayında da 739 TL olacak. SSK işçi emeklisinin aylığı da 91 TL tutarında, yüzde 14 oranında artacak.

Bağ-Kur esnaf emeklisi aylığı ocak ayında 511 TL"den, 574 TL"ye, temmuz ayı artışıyla birlikte 597 TL"ye ulaşacak. Esnaf emeklisinin aylığına böylece 86 TL, yüzde 16.8 artış yapılacak.

60 TL"lik seyyanen zam verilmeseydi 371 TL"lik maaş 15 TL artacaktı

EMEKLİ, dul ve yetim maaşlarına ilişkin zam tutarında, “60 TL"lik” ve “yüzde 4"lük” ayrı bir zam oranından söz edilmesi, “Düşük maaş alanlar 60 TL seyyanen zam alacak, üzerine de yüzde 4 zam alacak” algısı yarattı. Bu durumu en düşük emekli maaşlarından yola çıkarak şöyle anlatmak mümkün: “Halen 371 TL alan Bağ-Kur tarım işçisi, Ocak 2011"de seyyanen 60 TL"lik almasa, yüzde 4"lük 14.84 TL zam alacaktı, maaşı 385.9 TL olacaktı. Hükümetin uygulamasında, bu işçinin maaşı 63 lira artarak 434.1 TL olacak. Temmuzda alacağı yüzde 4"lük zamla da 451.5 TL"yi bulacak. 648.1 TL maaşlı SSK işçisinin maaşı ise, yüzde 4"lük zamla 25.92 TL artacaktı. Bu işçi Ocak 2001"de 710.5 TL yerine 674 TL alacaktı. Yılın ikinci yarısında artı yüzde 4"lük zamla maaşı 26.96 TL daha artacak ve 700.96 TL olacaktı. Hükümetin yönteminde bu işçi 39 TL fazla zam almış olacak.

Maaşı 1500 TL"nin üzerinde olan yüzde 4 zam alacak
Arkadaşlar ssk ve bağkur emeklisiolarak 371 tl- ile 2450 tl -arası 26 ceşit farklı farklı maaş alanvar. sizce bu kadar fark olurmu ?
tamam diyecek sinizki yatırılan pirime göre fark oluyor ama düşük maaş alana fazla yansıyacak makas okadar acıl mışki 2000 tl
alan %4+ %4 + 164 =2164. yüz delik artışlar bile zaten acıkolan makası 2011 dede 74 tl fark atarak gececek.....

Arkadaşlar. ssk ve bakur emeklilerin .2011 Ocak maaşlarına yapılan 60 tl seyyanen zamlar yetişmeyecekmiş. ama % 2.7 zam çantata keklikmiş !.....

Ekim ayında Başbakanın açıkladığı zamlar bu süre içinde yasalaşmaması sizce normalmi yoksa anormalmi ?.....

Ocak ayının maaşlarına zam yansıyacakmı ?Gecen Aralık ayı 25 lira gibi zamlı aldım .

gov tr de çıkyor ne kadar zam aldığınız
ayrıca ben iki dosyadan maaş alıyorum malüllük ve iş görememezlik ikisinde zam yapılıyor herkeze hayırlı olsun
ayrıca bu 13.maaş(pramosyon) ondan bir ses yok bakan dediğini yaptıramadı sgk dan 12000 000 000tl para dönüyor fakat ne hikmetse dediğini yaptıramıyor bu arada emekliler derneğide boşa kürek çekiyor

Arkadaşlar ben internetden baktım şimdi.
Ocak 2011 maaşıma 2.7 zam gelmiş ve 26.5 TL zam olmuş.
En az %4 zam olmayacakmıydı ve 60 TL de seyyanen zam yapılmayacakmıydı?

Emekli arkadaşlar 2011 yılı için maaş zamlarından memnunlar sanırım kimseden cevap yok :)
yada kimse merak edip maaşlarını sorgulamadı.
Arkadaşlar 2011 yılı emekli maaşı artışları için sağlıklı bilgiye ihtiyacım var.
Benim maaşıma 24,5 TL zam gelmiş.
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Bana da 17 tl zam gelmiş. torba yasası yetişmediği için 60 tl seyyanen zam şubat ayında farkıyla birlikte verilecek.

Arkadaşlar. Gazete haberi.....

6.5 milyon emekliye eksik zam

6.5 milyon emeklinin Ocak zammı ‘torbaya’ takıldı.
Torba tasarı çıkmadığı için Başbakan’ın açıkladığı zam müjdesi Şubat ayına kaldı. SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak maaşında yüzde 2.7’lik zamla yetinecek.

Başbakan Erdoğan’ın Ekim ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için açıkladığı ‘zam müjdesi’ torba tasarı Meclis’ten geçmediği için Şubat ayına kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, “Emeklilerimiz merak etmesinler, tasarı 17 Ocak’a kadar yasalaşmazsa maaşlarına geçmiş 6 aylık enflasyon oranında zam yapacağız. Ama Şubat ayında farklarıyla birlikte zamlı maaşlarını alırlar” dedi.

EN DÜŞÜK MAAŞA 60 LİRA

Başbakan Erdoğan Ekim ayında partisinin grup toplantısında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine müjde vermişti. Maaşı en düşük emeklilere 60 lira zam açıklayan Başbakan, maaşı 1500 liranın üzerinde maaş alanlara da yüzde 4 zam yapılacağını duyurmuştu. Erdoğan, “Altı aylık enflasyon daha düşük oranda çıksa dahi yüzde 4 oranında artış aynen geçerli. Bir başka ifadeyle 2011 yılının tamamında emekli aylıklarını yüzde 4 ila yüzde 21.7 oranında artırıyoruz” demişti.

63 LİRA YERİNE 10 LİRA

Erdoğan, rakamsal olarak, en düşük emekli aylıklarına yıllık 80-91 lira arasında artış sağlanacağını belirtmişti. Böylece en düşük maaşı alan Bağ-kur tarım emeklilerinin ücreti 371 liradan Ocak ayında 434 liraya çıkacaktı. Ancak bu zam yetişmediği için, Bağ-Kur tarım emeklisi mevcut yasaya göre yüzde 2.7’lik enflasyon oranında sadece 10 lira zam alacak.

62 LİRA YERİNE 17 LİRA

En düşük 648 lira alan SSK işçi emeklisi ise yasa yetişmiş olsaydı maaşı 62 lira artarak 710 liraya çıkacaktı. Ancak yasa yetişmediği için yüzde 2.7’lik artışla yani 17 lira zamla yetinecek ve maaşı 665 lira olarak alacak. Şubat ayında ise hem 45 liralık Ocak farkını alacak hem de Şubat maaşı 62 lira artacak.

1500’ün üzerindekiler ne alacak?

Maaşı 1500 liranın üzerinde olan işçi ve Bağ-Kur emeklileri ise tıpkı memur emeklileri gibi Ocak ve Temmuz’da yüzde 4’er oranında zam alacaklar. Ancak yasa çıkmadığı için onlar da yüzde 2.7’lik artışla yetinecekler.

MEMUR İLE AYRIM KALKIYOR

Memur emeklileri ile işçi ve Bağ-Kur emekli maaşları arasındaki zam yöntemi büyük tepki yaratıyordu. Memur emeklileri tıpkı memurlar gibi Ocak ve Temmuz aylarındaki zamlarını gelecek dönem enflasyon tahmini üzerinden alıyordu. Enflasyon zamdan yüksek çıkarsa da enflasyon farkı kadar ilave zam alıyorlardı.

Oysa işçi ve Bağ-Kur Emeklileri 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği, zamlarını geçmiş 6 aylık enflasyona göre alıyorlar. İşte 12 Eylül Anayasa Değişikliği ile memur emeklileri ile işçi ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki uygulama da ortadan kalkıyor. Hükümet, uygulamanın yürürlüğe girmesi için gerekli olan yasal düzenlemeyi ise Torba Yasa Tasarısı’na ekledi.

Halen Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan tasarının buradaki görüşmeleri tamamlandıktan sonra TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Tasarı Genel Kurul’da kabul görürse Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Böylece işçi ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklileri arasındaki zam uygulaması eşitlenecek. Buna göre tüm emekliler, Ocak ve Temmuz’da yüzde 4 zam alacaklar. Ancak Başbakan’ın müjdesi gereği düşük maaş alan işçi ve Bağ-Kur emeklilerine seyyanen 60 lira ilave zam yapılacak.

Eğer memur emeklileri ile işçi ve Bağ-Kur emeklileri arasında uygulama eşitlenmeseydi; memur emeklileri Ocak’ta yüzde 4 oranında zam alırken; işçi ve Bağ-Kur emeklileri geçmiş 6 aylık enflasyon olan yüzde 2.7’lik zamla yetinmiş olacaklardı.

SGK: Torba kanun yürürlüğe girince emekliye 120 lira ödenecek

18.01.2011 - 11:46
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı M. Emin Zararsız, 2011 emekli maaş zamlarının Torba Kanun'un yürürlüğe girmesiyle yatırılacağını söyledi. Zararzız, "Kanunun yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Biz bütün çalışmaları tamamladık. Şubat ayında 60 liralık düzenlemeler hem de Ocak 60 lira ödenecek." dedi.

SGK Başkanı Zararsız, 2010 değerlendirmesi ve 2011 yılı hedeflerini anlattığı basın toplantısının ardından soruları cevapladı. Emekli maaş zamlarının ocak ayında yatırılmadığının aktarılması üzerine Zararsız, Torba Kanun'da emekli maaş zamlarıyla ilgili düzenleme bulunduğunu söyledi. Geçen yılda benzer şekilde yasanın yürürlüğe girmesinin beklendiğini dile getiren Zararsız, "Artış düzenleyen madde Torba Kanun'daki maddedir. Yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Ocak ayında 2010 yılı ikinci altı ayında gerçekleşen TÜFE oranını yansıttık. Şubat ayı kanun gerçekleştiğinde oranlar ve rakamlar girilecek." dedi.

Zararsız, maaş farlarının Şubat ayında 60 lira ve yatırılamayan ocak ayının da 60 lira olarak geriye dönük ödeneceğini dile getirdi.

Emekli maaşı zamları belli oldu mu?

slm arkadaşlar benim anlamadığım bir konuya yardıncı olursanız sevinirim emekli maaşı alan arkadaşlar başbakan ocakta 60 tl zam verdiğini acıklamıştı şimdi benim maaşımda sadece 20 tl ilave olarak gözüküyor neden böyle oldu

Talip kardeş torba yasası yasalaşmadığı için şubat ayında hem ocak ayını hem de şubat ayını alacağız. yani 120 tl. maaşa yansıyacak. ayrıca o 20 tl zam normal olarak verilen %2.7 oranında bir zamdır.

emeklilere zam

sgk nın yaptığı açıklamaya göre emeklilere 120 tl zam yapılacakmış tabi ki doğru ise şart nedir şu an bilmiyorum en düşük emekli maaşı alanlara diye duydum hadi inşallah

Bu ay 20 lira kadar zam aldım.Son üç ayda toplam 42 lira zam almış oldum.658 lira olan maaş bugün itibari ile 701 lira, Şubatta da zam gelecek diyen var :)

benim takip ettiğim %2,7(bu sadece memurlara verilirdi diğer emeklilere de uyguladılar +%4(normal olarak verdikleri) +60 tl seyyanen

Sürekli iş göremezlik maaşına dair zam haberleri doğru mu?

arkadaşlar sürekli iş göremezlik maaşı alıyorum. bu ay aylıgımı ptt çektim ama haberlerde maaş zam farklarından bahsediyor bu konuda bilgisi olan varsa durumu açıklıya bilir mi?

bende zam alacam mı? ne kadar alacam ?

Hem yüzdelik zam hem 60 tl diye birşey yok,öyle yazan arkadaşlar hayak kırıklığına uğrarlar.
Maaşınız 1500 tl den az ise 60 tl zam alacaksınız,1500 tl üzeri maaşı olanlar ise %4 kaç liraya karşılık geliyorsa o kadar zam alacaklar.
Ocak ayında söylenen den az zam yansımasının sebebi ilgili yasanın yetişmemesi olup Şubat ayında yukardaki zamlar ile Ocak ayında eksik ödenen farklar ödenecektir.

YAZIKLAR OLSUN.....

Emekliye bu ay da zamlı maaş yok!

Emeklinin maaş iyileştirmesi 'Torba Yasa' içine girdi. Tasarı Meclis'ten geçmeyi beklerken emeklide ödenmeyen para için isyan ediyor...
YaklaŞIk 5.5 milyon emekli kendilerine verilen sözlerin hiçbirisi tutulmadığı için adeta isyan ediyor ve 'Yeter artık. Verdiğiniz sözleri tutun'diye feryat ediyor... Emekliler yıllardır beklediği TÜFE farkını alamadı. Hükümetin seçimlerde söz verdiği maaşlarını düzenleyen 'İntibak Yasası'ndan ses çıkmadı. Memura bankalar tarafından verilen maaş promosyonu ise bankaların keyfine bırakıldı. Son olarak 4 ay önce Başbakan Erdoğan maaşı düşük olan emeklilere 60 lira zam verileceğini açıklamıştı. Başbakan, 1500 liranın üzerinde maaş alanlara da yüzde 4 zam yapılacağını duyurmuştu. Erdoğan, 'Altı aylık enflasyon daha düşük oranda çıksa dahi yüzde 4 oranında artış aynen geçerli. Bir başka ifadeyle 2011 yılının tamamında emekli aylıklarını yüzde 4 ila yüzde 21.7 oranında artırıyoruz' demişti.
ZOR GÖZÜKÜYOR
Başbakan bu sözü verdi. Ancak 'İyileştirme' sözü 'Torba Yasa'nın içine sokuldu. Torba ise şu anda Meclis Genel Kurulu'ndan ne zaman çıkacağı ve yürürlüğe gireceği belli değil. DİSK'e bağlı Emekli-Sen Başkanı Veli Beysülen, 'Emekliye Ocak ayında 60 lira iyileştirme verilecekti. Ancak bu 'Torba Yasa'ya sokulunca ve tasarı da Meclis'ten çıkmayınca bu umut Şubat ayına kaldı. Şu anda Şubat ayının11'ndeyiz. Maaşlar 17'sinde verilmeye başlanacak. Ancak tasarı Meclis'te olduğu için bu ayda zor gözüküyor. Ümitler büyük ihtimalle Mart ayına kalacak' dedi. Beysülen Yasa'nın en çok emekliyi vuracağını sözlerine ekledi.
MAHSUBEN ÖDEME
İşçi, Memur ve Bağ-Kur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz ise Hükümetten emekliye verdiği sözü tutmasını istedi. Öz, zam konusunda ise '680 lira maaş alan SSK işçi emeklisi yasa yetişmiş olsaydı Ocak'ta maaşı 75-80 lira artıp 760 liraya yükselecekti. Ancak yasa yetişmediği için % 2.7'lik artışla yani 17-27 lira zamla yetindi. Yaklaşık 710 lira maaş aldı. Eğer yasa yaşama geçerse bu ay emekli hem 45 liralık Ocak farkını alacak hem de Şubat maaşı 62 lira artacak' dedi. Öz, 'Hükümet istese Torba Yasa Tasarısı'nın yürürlüğe girmesini beklemeden emekliye mahsuben ödeme yapabileceğini belirtip, 'Emekliyi niçin bu kadar bekletiyorlar? Emekli zorda ve bu paraya ihtiyacı var' diye konuştu.

'

Arkadaşlar torba yasa meclisten geçti ama, e-devlet sitesinden baktım bizim maaşlar yine 2.7 artışlı olarak gözüküyor.
Farklar ve yeni zamlı maaşlar yazmıyor.
Sanırım Mart a kaldı zam farklarının ödenmesi...
Gelişmeler hakkında detaylı bilgisi olan arkadaşım var mı?

Üst Alt