Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2011'de emekli maaşlarına ne kadar zam gelir?

Emeklilerin zamlı maaşları marta kaldı
16.02.2011
Emeklilerin iki aydır beklediği zamlı maaş şubata da yetişmeyecek. İki aylık farklar mart maaşı ile birlikte yatırılacak. Edinilen bilgiye göre 5,5 milyon SSK emeklisinin maaşları bankaya zamsız olarak gönderildi.

2,1 milyon Bağ-Kur emeklisi de aynı durumda yer aldı. Torba yasa ile emekliye aylık 60 lira seyyanen zam yapılmıştı. Ancak yasanın Meclis'ten geçmesi geciktiği için emekliler zammı ocak ayında alamamıştı. SSK emeklilerine maaşları her ayın 17'sinden itibaren ödeniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ise parayı birkaç gün öncesinden bankaya yatırıyor. Ancak bu ay gönderilen miktar içinde zammın bulunmadığı öğrenildi.

Yüzdelik zam dışında emeklilere seyyanen zam yapıldığı için yasal düzenleme gerekiyordu. Böylece devletin alacaklarına af ve taksitle ödeme imkânı getiren torba yasaya eklendi. Ancak çok sayıda farklı düzenlemenin de eklendiği torba yasa, 224 maddeye ulaşınca Meclis süreci beklenenden uzun sürdü. Önce emeklinin zamlı maaşının ocak ayına yetişmediği, bir aylık farkla birlikte şubat ayında yatırılacağı duyuruldu. Ancak emeklinin zamlı maaşı şubat ayına da yetişemeyecek. 7,6 milyon emekli, zamlı maaşını alabilmek için mart ayını beklemek durumunda kalacak. Hükümet, SSK ve Bağ-Kur'dan maaş alan emekli, dul ve yetimlere, 2011 yılı için önemli bir iyileştirme yapmıştı. Enflasyon artış oranında zam alması gereken emeklilerin ekonomik durumunu düzeltmek için seyyanen zam kararı alınmıştı. Maaşı 1.500 liraya kadar olan emeklilere seyyanen 60 lira zam yapıldı. Maaşı 1.500 liranın üzerinde olanlara ise yüzde 4 oranında artış yapılmıştı. Temmuz ayında ise bütün emekli maaşları yüzde 4 daha artırılacak.

İki aylık maratonun ardından Meclis'ten geçen torba yasa ile yapılan seyyanen zam düzenlemesi ve yüzdelik artışla birlikte SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına, 2011 yılı için yüzde 8 ile yüzde 21 arasında değişen oranlarda zam yapılmış oldu. En düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşı 80 ile 91 lira arasında artırıldı. Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere en düşük işçi emeklisinin maaşı yıl genelinde 91 lira artacak. Aralıkta 648 lira alan SSK emeklisinin maaşı ocakta 710 liraya çıktı. 511 lira olan en düşük Bağ-Kur esnaf emeklisinin maaşı ise ocaktan geçerli olmak üzere 574 liraya yükselmiş oldu. Diğer taraftan, memur emeklileri ile işçi ve Bağ-Kur emekli maaşları arasındaki zam yöntemi de tartışmalara yol açıyordu. Memur emeklileri, memurlar gibi ocak ve temmuz aylarındaki zamlarını gelecek dönem enflasyon tahmini üzerinden alırken, işçi ve Bağ-Kur emeklileri zamlarını geçmiş 6 aylık enflasyona göre alıyordu. Torba yasayla, işçi ve Bağ-Kur emeklileri de bundan sonra zamlarını memur emeklileri gibi alacak.

Hakkımızda hayırlısı olsun.Bunada şükür.

Torba yasaya şirin göstermek için biz emeklileri kullanıyorlar işde.
Başbakan zammı Ekim 2010 acıkladı. şubat 2011 . artniyet yokmu ?....

Emekliye zam farkı 180 lirayı bulacak
Emekli maaşlarındaki 3 aylık zam farkı martta topluca yatırılacak.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, farklara ilişkin tutarın nakit olarak bekletildiğini, Torba Yasa'nın onaylanmasının ardından hesaplara yatırılacağını açıkladı. Maaşı 60 lira artan bir emeklinin eline gelecek ay 180 lira fark geçecek.

Erdoğan Bey,
bahsettiğiniz rakamın bir kısmı zaten Ocak maaşından bu yana ödenmekte,dolayısıyla biriken fark aylık 60 tl değil daha az olmaktadır.
Maaşı 1500 tl den az olan emeklilerin alacağı zam 60 tl dir.
Bunun bir kısmı Ocak ayında %2.7 zam uygulanarak ödenmiştir.
Örneğin bir emeklinin maaşına ocak ayında %2.7 olarak uygulanan zammın karşılığı 25 tl olsun.
Bu durumda bu emeklinin biriken farkı aylık 60 - 25 = 35 tl olacaktır.
Yani emekli aylıklarına yapılan zamda hem 60 tl seyyanen hem de %2.7 değil sadece 60 tl dir.

Ufuk bey:Bir arkadaş güncel diye mesaj atmişdı şubat tada maaşıma zam vermediler diye ben kısadan kesdim çünkü yazılan ları okumadan bilgi istemişdi %2.7 verildiginde yazmişdım.

ZAMAN
18.02.2011-180 zammı ALİ BABACAN SENDE BİLİRSİNKİ BUŞEKİL GAZETE MANŞETLERİDE SÖYLEDİ ĞİNİ YAZININ TAMAMINI KOPYALAMADIM DI.

Ben sizden şu benim eleşdirime birşeyler yazmanızı isterdim.....Torba yasaya şirin göstermek için biz emeklileri kullanıyorlar işde.
Başbakan zammı 12 Ekim 2010 acıkladı. şubat 2011 . artniyet yokmu ?.... yani

Erdoğan Bey,yanlış anlamayın maksadım eleştiri değil,bazı arkadaşların yüksek beklentilere girerek sonra hayal kırıklığı yaşamalarının önüne geçmekti.
Eleştirinizde ise haklısınız.
Malum seçim yaklaşıyor ve illa ki bunu da seçim malzemesi olarak kullanmak istiyorlar.Ne kadar geciktirirlerse seçimde o kadar taze olur mantığı.
En ufak bir konuyu bile seçim malzemesi yapmak siyasilerin ortak huyu.

Sürekli İş Göremezlik geliri için kontrol muayenesinde yaşanan aksama..?

Zeynep hanım: yukardaki konu başlığından sürekli iş göremezgöremezlik roporunu görepilir siniz.

Ayrıca sorunuzu biraz acar mızınız arkadaş lar yukardaki başlıkta cevap verecek dir.

Bu başlık emekli maaş zamlarıyla igili.

Az önce ayrıntıl olarak sürekli iş göremezlik ilgili bir yazı kopyaladım.

Bu ayki şubat maaşına hiç zam gelmedi, marta da kar yağmasın maaşa :)

Faruk,her ay zam gelmeyecek sanırım.
Ocak'ta %2.7 aldınız ve maaşınız 1500 tl nin altında ise şubat ve Martta zam 60 tl ye tamamlanmış olarak farkını alacaksınız.
1.500 tl nin üzerinde maaşı olanlar da %4 - %2,7 = %1,3 zam farkı alacaklar maaşları da %4 zamlı olacak.

GAZETE ALINTI:
Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan Torba Yasa ile emekliler Mart'ta 3 aylık zam farkını alacak. 1 aylık zam en az 60 TL olacak. Maaşlar Temmuz'da yüzde 4 artacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı Torba Yasa en çok emeklileri sevindirdi. Ocak ayından bu yana zam farklarını bekleyen emekliler, Mart maaşlarıyla birlikte 3 aylık zam alacak. Yıllardır tartışılan memur-işçi emeklileri arasındaki zam eşitsizliği de, ortadan kalkmış oldu. Böylece memur emeklilerine yapılan yüzde 4'lük zam, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de uygulanacak. Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarına enflasyon oranında zam yapılıyordu.

TEMMUZ'DA YENİ BİR ARTIŞ

Yasanın yürürlüğe girmesiyle 2011 yılı ilk yarısında zamlı haliyle 710.5 TL alması gereken SSK işçi emeklisi Mart ayında 3 aylık zam ile birlikte 835.3 TL alacakken, Bağ-Kur esnaf emeklisi ise 574

TL yerine 700 TL maaş alacak. Böylece emekliler 3 aylık olarak en az 180 TL fark alacak. Mart ayında, 2010 yılı Aralık ayına göre 3 aylık zam farkı alacak olan emekliler, Nisan ayı ile birlikte öngörülen maaşlarını yeniden almaya başlayacak. 2011 yılı ikinci yarısından itibaren emekli maaşlarına yüzde 4'lük zam yansıtılacak. Buna göre ise Temmuz'da SSK işçi emeklisi 739 TL, SSK tarım emeklisi 577.5 TL, Bağ-Kur esnaf emeklisi 597 TL ve Bağ-Kur tarım emeklisi ise 451.5 TL maaş alacak.

MAAŞINA GÖRE HESAPLA :
ESKİ MAAŞ:371 TL . OCAK MAAŞ: 434 TL.
400 . 463
500 . 563
600 . 662
700 . 762
800 . 862
1.000. 1.062
1.500. 1.562

BUMAAŞLARDA SEYYANEN 60 TL DEĞİL %4 OLARAK ZAM YANSIYOR.
1.750 . % 4 . + 70 TL. = 1.820 TL.
2.00O . 2.080

NOT ARKADAŞLAR: MAAŞLARA EKÖDEME OLAN %4 . HESAPLAMMAMIŞDIR.

ÖRNEK KENDİ MAAŞIM ESKİ MAAŞ. 692 +27= 719 TL: OCAK MAAŞ EK ÖDEMEYLE 782 TL GİBİ.....

Gazete den alıntı.....

Emekli ne kadar zam farkı alabilecek?
Emeklilerin, mart ayında 180 yerine en fazla 99.74 lira zam farkı alabileceği bildirildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) emeklilerin mart ayında alacağı zam farkı konusunda bir çalışma yaptı.

Çalışmada, ''Emekliye fark müjdesi gibi başlıklar altında 180 lira zam farkı ödeneceği yönünde haberler yer almaktadır. Bu rakamlar ne yazık ki doğru değildir. Emeklilerimiz boşuna umutlandırılmaktadır'' denildi.

İşçi ve BAĞKUR emeklilerini ilgilendiren, 2011 yılı birinci altı aylık dönem artışlarına ilişkin farkların, ''Torba Yasa'' olarak adlandırılan 6111 Sayılı Kanun kapsamında düzenlendiği belirtilen çalışmada, emeklilerin aylıklarına yapılan zamların 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince geçmiş 6 ayın enflasyon oranı kadar olduğu anımsatıldı.

Çalışmaya göre, Temmuz-Aralık 2010 dönemi enflasyon oranının TÜİK tarafından yüzde 2.73 olarak açıklanmasıyla ve emeklilerin aylıkları Ocak 2011'de bu oranda artırıldı.

Torba Yasa ile getirilen ek düzenlemede ise verilen bu zam oranın 60 liralık artıştan düşülmesi ve arada oluşan farkın emeklilere defaten ödenmesi öngörüldü.

Bu düzenlemeye göre, Aralık 2010'da 720 lira olan en düşük işçi emeklisi aylığı, Ocak 2011'de uygulanan yüzde 2.73'lük zamla 19.66 lira artarak 739.66 liraya yükseldi.

Bu 60 liralık artıştan, 19.66 liralık zam düşülünce emeklilerin bir ay için 40.34 lira alacağı kaldı. Ocak ve Şubat ayları için bu farklar uygulandığında da iki aylık 80.68 lira tutarında bir fark alacağı ortaya çıktı.

Çalışmada, ''Yani iddia edildiği gibi, fark ödemeleri 3 aylık değil, 2 aylık olup; mart ayına ilişkin fark oluşmamaktadır. Diğer taraftan farklar, yukarıdaki hesaplamadan da anlaşılacağı gibi, en düşük işçi emeklisi aylıklarında 40 lira civarında olacaktır'' denildi.

AA

Erdoğan Bey,yukarıda yazdığım mesajlarımda dile getirmeye çalıştığım hep buydu işte.
Hem yüzdelik zam hem 60 tl seyyanen diye birşey yok,toplamı 60 olacak,kısaca olay bu.
Bazı arkadaşların burada yüzdelik zam + seyyanen 60 tl gibi gibi bir beklenti içerisinde olduğunu gördüğümden bu açıklamayı yapmak istemiştim.

Ufuk Bey : Teşekürler bende hep arkadaşlar gerek yorum lardan gerekse gazete lerden alıntı emekli maaşlarının bilinmesini istemişdim sizlerinde bildiği gibi amacım acılan başlıgın bir habe degeriolan yazıları baylaşmışdım oysaki bazı arkadaşlar hala sonuç ne oldu diye yazabiliyor pes doğrusu .....

paranoya ARALIK MAAŞINIZI YAZINDA KURUŞUKURUŞUNA BİR HESAP LAYALIM....

Doğukan : size bir soru sormak istedim.umarım bana yardımcı olursunuz.
ben babamdan yetim maaşı alıyorum aylık 150 ile 160 TL arasında değişiyor.acaba bu bahsettiğiniz zamlardan bende yararlanacakmıyım? yararlanırsam ortalama kaç para olur maaşım.
soruma yardımcı olursanız çok sevinirim.tekrar teşk.ediyorum.saygılarımı sunuyorum

Cevap: Vefat eden babanızdan almış oldugunuz yetim maaşı ocak 2011 dede seyyanen 60 tl zam olacak sizin alacağınız zam ise yaklaşık 15 ile 20 tl olur.
emekli vefat ederse geride kalan dul veyetimleri maaşın %75 Eşi %50 çoçuklarıise %25 alırlar.

mesajlarınızı özeldeğilde ilgili acılan başlıklarda sorasanız bir birimize daha da yardım etmiş oluruz . Çünkü birimiz atladıı olursa diger arkadaşlar uyarır. yukardaki cevapım ben bukadarrırı biliyorum umarım yardım etmiş olurum.....

paranoya :Ocak 2011 şubat zamın seyanen 60 tl olan kısmını % 2.7 aldınız 16.47 tl olarak aylardankalan 43.53 tl yide mart ayındaalacaksınız kalan iki aydan zamfarkı 87 .06 tl +mart 670 =757.06 tl. mart da alacağınız tutar.....

Anlatalbildiysem nemutlubana :).....

ben bağkur emeklisiyim
bana ssk lıdan %40 daha az maas veriyorlar
bu makas hiç kapanmayacakmı

ben emekli değilim fakat bu verdiğiniz rakamlar asgari ücretten malülen emekli yada vergi indirimi ile 3600 den primleri asgari ücretten emekli olan herhangi bir özürlü vatandaş içinde geçerlimi yoksa engellilerin emekli maaşları hesaplama şekli farklı mı...?
mesela benim ne olur;primlerim hep asgari ücretten yattı şuan 1500 günüm var %73 raporum var vergi indirimi için kurul raporumu gönderdi henüz cevap gelmedi diyelim ki okeylendi emekli ne zaman olabilirim yada olduğumda sizce ne kadar emekli maaşı alırım.
(kaç gün sigortalılık ve prim günü ile ne kadar emekli maaşı alıyorsunuz?)
başlığında çok çarpık rakamlar 500 den başlıyor 1500 e kadar alan var neye göre alıyorlar bu kadar çözemedim kiminin var 4890 günü 700 tl alıyor.kiminin var 1800 günü 910 tl alıyor anlam veremedim.
sizlere bir sorayım dedim.
Tatmin edici cevaplarınız için şimdiden Teşekkür ederim...

Mustafa Bey:Emeklilikte primlerin askeri üçretden yatması esasdır primlerin yüksek yatması emekli maaşsında yüksekolur.
askeri üçretden yatan 1800 günle 3600 günle ve primlerini doldurup normal emekli olanların maaşları tapandanoldugu için birfark oluşmaz. ancak vergi indirimi almış olan ların maaşı alınan 1 derece 2 derece 3 derece alınam vergi indirimi maaşlara fark artışı yaratır. ayrıca emeklilik yıllarıda önemlidir. benim bu konuda vazla bilgim yok.
bukonuda bir başlık acarsanız arkadaşlar sizlere daha sağlıklı bilgi vereceklerdir. site içi konu başlık larındanda yararlanırsınız.

Aşağıdaki başlıkta emekli olan arkadaşların prim günleri almış oldugu maaşlarını ve emeklilik yıllarını bakınız.....

Kaç gün sigortalılık ve prim günü ile ne kadar emekli maaşı alıyorsunuz?

Arkadaşlar zamlı maaşlar herkeze hayırlı olsun.

Edevlet şifresiyle bakdığım maaşım 2010 aralık daki eködemeyle aldığım 719.96 tl. olan maaşım 2011 ocak şubat mart zam olarak yansıyan 61.05 tl zamla maaşım 781.05 tl olmuş. Bunada şükür herkeze sağlıklı mutlu günlerdilerim.....

863 tl olan aylıgım ocak vede şubatta 888 tl olarak aldım

arkadaşlar benimde ek ödemeyle birlikte 697 Tl olan aylığım 825 Tl olmuş ama bu nisan ayında kesin düşer gibi çünkü baktıgımda herkesin farklı gözüküyor saniyorsam nisanda 750 gibi olur.

bülent bey bugün maaşımı aldım ama söylenen 60 tl farktan eser yok ben %45 malülen emekliyim malülen emeklileri bu zam kapsamıyormu bu konuda bilgi verebilirmisiniz.not:2002 deydi herhalde seyyanen 100 tl verilecekti yalnız bana 25 tl gibi bir fark verdiler.bunu ssk,ya gidip sorduğumda ise bana verilen cevap %45 malülen emekli olduğumdan özür oranına göre zam yapılmıştır cevabı aldım.bu konuda bir cevap yazarsanız sevinirim.

yediparmakec: zamlar ssk ve bağkur emeklisine verilir malülen ollan emeliyede verilir .Ortada bir yanlış anlatım var.
Aralık 2010 aldıgınız maaşı ve 20011.mart maaşı miktarını yazarmısınız.

ayrıca 2002 verilen 100 tl nin 25 tl sini aldım diyorsunuz siz herhalde Aileden hisseli emeklisiniz.....

Bende zam farkı alamadım

Merhaba ben siteye yeni üye oldum. Ben sürekli işgöremezlik geliri alıyorum. aralık 2010 da 798.00 tl olan maaşımı ocak - şubat - martta 818.00 tl olarak aldım. Bu itibarla bana da zam verilmedi . Acaba bize zam verilmeyecek mi?

ben yaşlılık emekli ilk maaşım aldım 915tl,yani geçen ay birikmiş maaş aldım ama aylık maaş ne kadarmış anlamış değildim..peki ocak 60 tl-şubat 60tl ve mart 60tl toplam olarak seyyanen zamlar dahilmi acaba..e-devlet de baktım emekli bilgisinde 869tl ek ödeme 35 tl yazıyor acaba zamlar dahilmi..

arkadaşlar bu sürekli iş görmezli maaşı alanlara denildiği kadar zam yok bu hükümeti desteklemeye devammı

erdoğan bey 2010 maaşım 760 tl 2011 mart maaşım 810 tl ama oçak şubat farkları yatmamışmı yoksa hepsi bukadarmı ben iş kazasından dolayı emekli oldum.

Bu hükümetten çok maaş zammı beklemek hayaldir... %2+2 zam veriyorlar memurlara buna karşın benzine elektriğe suya doğalgaza ekmeğe giysiye herşeye bolca zam yapıyorlar... Bir milletvekilleri var tabi 7,000 tl lik maaşlara %40 zam yapıyorlar bize gelince yok tabiki... Bizlere adam gibi adam lazım halka değer veren bizlere değer veren insanlar lazım...

Merhaba yaşlılık emekli ilk maaşımı 915tl aldım ama Ocak ve Şubat aylarına ait farkların Mart ayı aylıklarıyla birliktemi ödendi acaba.bu sorusu bir çok forumda yazdım ama kendileri soru soruyo hep,cevap bekliyorum.saygılar

mayruk kardes sıze bır sorumolaktı sız nezaman emeklıoldunuz kac gunle pırımkactı genel kazanc nedır benım de emek lılıgım onaylandı benım pırım 4560 genel kanc ise 71 milyon maas kacparaolur

Üst Alt