Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024 Emekli aylıkları zam farkı ne zaman ödenecek?

hozgul

Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
334
Malumunuz üzere emekli aylıklarının zam oranlarının %49,25'e çıkarılması TBMM'de görüşülerek yasallaştı. Zam farklarının resmi gazetede yayımlanmasından 1 hafta içerisinde hak sahiplerine ödemelerin yapılacağı bildirildi. Açıklama Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanından geldi.

Aynı bakan dedi ki: "2024 yılını emekliler yılı olarak kutlamaya karar verdik"

Biz de evde ailece bu farkın ödenmesi ile haritadan yer seçmek suretiyle tatil seçeneklerini masaya yatırdık. Tabi para çok olunca uzlaşma sağlayamadık. Ardından gün içinde bankalar arıyor. Bize müşteri temsilcisi atamak istediklerini hatta portföy yöneticinin daha münasip olacağını bildirdiler. Biz karar veremiyoruz. Zira paranın ne kadarını değerli madenlere, ne kadarının hisse senetlerine yatıracağımızı bilemedik. Bu konuda her görüşe önem vermeyi düşünüyorum.

Sizce bu farkları hangi yatırım aracında değerlendirmeliyim? Mesela siz nasıl değerlendireceksiniz? Malum para çok olunca insanın kafası karışıyor.

@hozgul

7500 aliyorumdum 9700 aldım Ocak maaşı neden eksik bilen arkadaşlar varsa cevap verirse sevinirim

@(Gölge)

Ocak eksik değil ocak zam farkı resmi gazetede onaylandıktan sonra 1 hafta sonra yatmaya başlayacak. Şubatın ilk haftası gibi ödemeler başlar.

37 olan yansimadimiki o zaman 9700 olmazdı anlamadım gitti@deasn12,

(Gölge)

Kök maaşın ne kadardı? 7500 olmadığı kesin aralık 2023 kontrol ederek bakabilirsin..

Yüzer gram bir iki çeşit çerez yaptırın çıtır çıtır yiyin.. yatırıma ne lüzum var kefenin Çebi yok.

Bizler MEMUR olarak emeklilikten neden çok korkuyoruz bunun TIP ben açıklaması varmıdır?

@ayDÜNYAvazo

Emekli olduktan sonra alacağınız maaş, şu an ki aldığınız maaşın yarısı belki de yarısından da az olacak. Bununla ilgili maddi yönden bir korku olabilir mi acaba 🤔

emekli aylıkları ile asgari ücretin ne durumda olduğu şu foruma yazmıştım. Emekli aylıkları kelimenin tam anlamıyla pul oldu.

Çıktı %5 daha arttırdım dedi, olmadı bir %5 daha dedi. Üstüne üstün 2024 emeklilerin yılı olacak diye hepimizle dalga geçti. Siz asıl şenliği seçimlerden sonra görüm. Hele ki 4 yıl seçim yok. Emekliler bakımından asıl kıyımı daha görmemişiz diyeceğiz.

Merhaba arkadaşlar.
Sgk Emekli Günlük ödeme olarak SGK ve BAĞKUR 2024 zam farkı işlemi hesaplaması tamamlandı.
E-devlet sisteminde ;

1.Çalışma hayatım

2.Emeklilik

3.Diğer Emeklilik işlemleri

4.Emekli Günlük ödeme sorgulama yaparak zam farkınızı kontrol edebilirsiniz..

Ödeme işlemi resmi gazetede yayınlandıktan sonra 4 şubat itibarı ile ödenmeye başlanacak..

gb1qvvn.jpg

Son düzenleme:
E-devlet te görünen zam farkları, artık Emekli Günlük Ek ödeme kısmında gözükmüyor...Bi dümenler dönüyor ama çözemedim 🤔🤔

@deasn12,
Emekliye ek ödemeler resmi gazetede yayınlandıktan sonra kısa süre içinde yapılacak demişlerdi. Bu açıklamalarının ardından resmi gazete 2-3 kere başka kararlar için yayınlandı. İstedikleri şeyi bir gecede hemen yayınlayıp yürürlüğe sokabiliyorlar ama emeklinin alacağı üç kuruş paraya gelince milleti isyan etme günaha sokma derecesine getiriyorlar.

@BnymnYldz,

Sgk bakan bugün emekliler derneği başkanı ile görüşme yaptı 1 saat sürdü. Birşeyler dönüyor ama. Resmi gazetede onaylanması 1 saat bile sürmez normalde cumhurbaşkanı imza sonrası Resmi gazetede açıklanır.

Arkadaşlar memur emeklileride fark alıyor neyin nesi bu 6 ayda birmi alıyor bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim

@hozgul,

Geçmiş olsun herkese. Resmi gazetede onaylanması gelmeden emekli zam kesinleşti. E-devlet sisteminde yeni maaşlar güncellendi.
374.22 x 26 = 10.000

Devam devam devam devam devam

@(Gölge),
Bize (4A) emeklilerine yapılan zam ile devlet memurları emeklisine yapılan zam aynı olmadı. Pek değerli hazretleri reis-i cumhur önce %5 sonra bir %5 de benden dedi. lütfetti!

Devlet memurları aldı ayrıca.

SSK kapsamında emekli olanlar 2024 zam farkı ödemesi 6 Şubat'ta
Bağ-Kur kapsamında emekli olanlar zam farkı ödemesi 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

tatil konusunda; bence zamanınızda varsa kendinizi sınırlamayın. önce bir kış tatili,baharda bir kültür gezisi, yazın ise egede uzun bir yaz tatili ayarlayın.

bankalarda mutlaka özel bankacılıkla irtibat kurun. malum rakam büyük.

yatırımınızı ise bölerek yapın, zaten özel bankacılık portföy yöneticiniz size uygun yatırımları önerecektir.

eklemek istediğim bir başka konuda keyfinizi yatırımdan önde tutun. sonuçta maaşlar her ay yatıyor. ne kadar harcasanızda bir süre sonra parayı koyacak yer bulamayacaksınız zaten.

@deasn12 selâm dostum bu ödenecek fark galiba bizi etkilemiyor. Temmuz enflasyon kadar arttı olmadi şimdi 49.25 arttı yine 7500 olmadi kök maaş bizim alacağımız 10 bin maaş Ocak dahil mi yoksa Şubat ayı ile mi 10 bin almaya başlayacağız bilen var mı konuyu

@ercan 34 senin bilgin varmı dostum bu konularda...

@Volkano80,
Aklın yolu bir, ben de tam olarak böyle düşünmüştüm.

Hele seçimlerden sonra paramız daha da kıymetli olacak. Emekli aylıkları altın gibi değerli.

Bu arada haberlerde gördüm, 6 Şubat'ta farklar ödenecekmiş!

10 bin maaş Ocak dahil mi yoksa Şubat ayı ile mi 10 bin almaya başlayacağız bilen var mı konuyu
@Raymen
Bizlerin alacağı fark hazine desteği farkı.
Kök maaşı 7500 altında olan herkes zam farkını alırlar.
Resmi gazetede yayınlandı dün gece.

MADDE 5- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “7.500” ibaresi “10.000” şeklinde değiştirilmiştir.

Benim kök maaşım 2023 aralık ayında 4685.00 den %49.25 zam ile Ocak 2024 tarihinden itibaren 6999 oldu.
Bizlerin En düşük emekli maaşı 7500 olduğu için 6 Şubat tarihinde 2500 hazine desteği farkı alıyoruz.
s5m9luz.jpg

Güncel emekli maaşınızı ek ödeme x 26 iş günü ile çarparak hesaplaması yapılır.

384.62 x 26 = 10.000

E-devlet sisteminde Emekli Günlük ödeme sistemi sgk tarafından kapatıldı şuan.
6 şubattan sonra tekrar aktif edilecek.
Zam farkları Emekli Günlük ödeme sistemine girişi yapıldı..

@BnymnYldz, evet 7500ü bir lira dahi geçmedi

@deasn12, haberlerde hep 49,25 lik fark gibisinden bahsediyorlar bunlardan herşey beklenir işleri güçleri hep bi dalavere hani bazı emekliler örnek 8/9 bin alanlar oldu yoksa onlara yüzde 11.68 lik fark mi diye düşündüm. Cevabın için teşekkür ederim saygılar devrem 😉

Son düzenleme:
Üst Alt