Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024 Emekli aylıkları zam farkı ne zaman ödenecek?

Arkadaşlar memur emeklileride fark alıyor neyin nesi bu 6 ayda birmi alıyor bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim
Memur emeklileri öncedende alıyordu fark SSK bagkurda bu durum yok neyin nesi bu durum memur emeklilerinin aldığı bu fark
Bilen arkadaşlardan yorum bekliyorum

Mart ayı içinde yani seçime 5 kala, 4 veya 5 bin lira zam yapılacağı konuşuluyor. Seçim yatırımı için tüm emekliler bu rakamları alacak gibi. Zaten seçim olmasa halimiz arap.

@Master,
Seçim öncesi Sgk ve Bağkur emekli zam olması imkansız. Seçim sonrası yani 9 gün sonra Ramazan bayramı olacağı için bayram ikramiyelerinde düzenleme olacak ve yılda 2 defa ödenmesi yapılan bayram ikramiyeleri 4000 TL olacak. Sgk herşeyi her zaman milimine kadar bütçe hesaplaması yaparak hesaplar. En düşük emekli aylığının 10.000 olması sonrasında bayram ikramiyelerinin artış olması planlanır..

Son günlerde yandaş/fondaş/yanlı/yansız tüm basında emeklilere yeni zam haberleri aldı başını gidiyor. Kimilerinde emeklilere ilave zam yapılacağı belirtilirken kimilerinde ise bayram ikramiyeleri üzerinden emekliler heveslendiriliyor. Bir de öyle kesin konuşuyorlar ki sanırsınız adamlar Tayyip Beyin sırdaşı. Seçim havasına girildiğinden ben muhtemelen bayram ikramiyeleri üzerinden bir güzelleme yapılabileceğini tahmin ediyorum. Seçim atmosferinden uzak olmuş olsaydık bu ikramiyelerde ufak bir artış olabilirdi ama şimdi ufağın biraz üzerinde bir şeyler verebilirler.

Her ne olursa olsun para cebe girmeden hiçbir habere inanmamak en güzeli.

Selametle.

@alifatih1958

Ben haberlere istinaden yazmadım zaten. Siyaset yaptığımı düşünür gibi olmazsak sevinirim. Ben sadece sgk temelini anlattım. Şuanda Türkiye de en mağdur duruma düşen kesim emekliler zaten bunu kimse inkar edemez. Seçim öncesi zam vermesi hayalden ibaret.
Kök maaşın yerlerde gezmesinin sadece 2 tane en büyük nedeni vardır.

1. 2008 sonrası Abo oran düşürülmesi
2. Seçim öncesi EYT sözü verilmesi ve 2.7 milyon kişinin 41 yaşında emekli olmasıdır..

@deasn12,
Böyle düşünmen bana göre hatalı. Nedeni ise, 2023 Nisan ayının başlarında, zam ayı olmamasına rağmen en düşük emekli maaşlarını 7500 liraya çıkarttılar. Hatta tanıdığım birinin maaşı 3500 liradan 7500 liraya çıktı.
Yani anlatmak istediğim, her şey bunların elinde. İstedikleri an istedikleri saat zam yapabilirler. Yani, o ay olmaz bu var, şu ay olmaz şu var diye bir şey yok. Gece yarısı bile zam yapılabilir bu ülkede. Seçim varken her şeyi beklememiz gerekiyor.

@Master

Keşkem ama keşkem senin söylemiş olduğun gibi olsada 1 günde 1 saatte herşey değişse..

Peki senin not da burada beklesin..
Benim not da burada beklesin..

Bi yakinim 7500 alıyor du
10300 olmuş maaşi
Bağkur
Bodroda öyle yazıyor
49 zama göre. 11 200 olması lazım neden böyle oldu bilgisi olan

@alifatih1958,

@(Gölge),
Senin o arkadaşının kök maaş 6900 seviyesinde olduğu için 10300 olmuş.
6900 x 49.25 = 10298

Bide kök çikti 37 verdi 10 bin oldu 5 puan daha verdi 10 bin oldu 49.25 verdi 10 bin oldu dalga geçiyorlar😜😜😜😜🤣🤣

deasn12

Muhterem kardeşim ben senin yazdıklarını şimdi okudum. Dolayısıyla senin yazdıklarına istinaden bir karalama yapmamıştım.
Selametle..

@deasn12,
Bir yakınım 7.500 aylık alıyordu, 2.500 fark yatırmışlar. Bana da %5'lik zam farkını yatırmışlar. Birimiz ayın 21'inde ben de 17'sinde aylık alıyorduk. İkimiz de İstanbul'daydık. Aynı anda ikisi de dün gece yatmış.

İnsanlar bu ücretlerle nasıl geçinecek?

çok çok düşük rakamlar ...

Seçim olmasa ne olacaktı bilmiyorum... seçim ayağına 2 ila 4 bin zam yapabilirler benim tahminim..

Seçim sonrası kıyamet senaryoları konuşuluyor. Bu aylıklarla bu millet ne yapacak bilmiyorum. Halk böyle istedi. Herkes memnunuz, çok bile diye beyanat veriyor. 4 sene seçim de yok. Zor günler bizi bekliyor maalesef.

@hozgul

Emeklinin bir de evi yok,kiradaysa işi çok zor.

Şahsen emekli olmaktan tırsıyorum. :rolleyes:

bana fark yattı ama yanlış sanki ...zam nasıl hesap ediliyor? günlük olan dahil mi banka hesabımıza yatan net rakam üzerinden mi yani hesap ediliyor?

@hanifeaydin

Edevlet sisteminde emekli ek ödeme tutarı x 26 iş günü hesaplaması yapılır ve net aylığınız belli olur.

@hanifeaydin, 2023 aralık maaşınız kaç ise, (kök maaş) onu 1.12 ile çarpın, maaş farkınızı görebilirsiniz.

@hanifeaydin

Net aylığınız ve kök maaşınız şuanda güncellenmedi. Güncelleme yapılan sadece ek ödeme yani günlük haketmiş olduğunuz ödeme güncel.
Ek ödeme X 26 işgünü ile çarpma işlemi yaparak maaşınızı öğrenebilirsiniz.

@deasn12,

Bakan açıkladı bayram ikramiyesi talebi olduğunu ve ikramiyelerde düzenleme olacağını söyledi..
Maaşlarda 31 hazirana kadar hiç bir düzenleme olmayacak..

merhaba ,

sgk sitesinde ne kadar maaş alırım diye sorgulattığımda Ek Ödeme384.62 yazıyor. daha önce 7500 tl ye tamamlanan aylıklarda kök maaş 7211,54+288,46(ek ödeme) =7500 tl yazıyordu.Şimdi en düşük maaş 10 bin olduğu için 10 bine tamamlanan aylıklarda ek ödeme herkeste 384.62 tl mi yazıyor ?

Bizler MEMUR olarak emeklilikten neden çok korkuyoruz bunun TIP ben açıklaması varmıdır?
1-8040 TL lik iyileştirme düşecek
2-Ek Ödemen kalkacak
3-5510 sayılı yasaya tabi isen Aldığın maaştan 8040 Tl yi düş onu da 35 le çarp 100 böl maaşın netleşir. Örnek: 35.000 TL aldığını varsayalım. 35.000-8.040=26.960*35/100=9.436 TL Harca harca bitmez.
4-Hadi 5434 sayılı yasaya tabi 25 yıllık memursun diyelim. Alacağın maaş 15.400 TL. Biraz daha iyi harca yine bitmez.

Üst Alt