Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2024 Sgk ve Bağkur Emekli maaşları kaç TL olur?

Reborn
1. 30k ve 50k alan kişiler ne emeklisi?
2. 30k ve 50k emekli maaşı alması için aylık en düşük maaşı 60k ve 70k üzerinde olması gerekli.
3. 30k ve 50k emekli maaş alması için yatırım amaçlı düşünürlerin prim gün sayısı %60 fazla olması gereklidir. Örnek olarak emekli prim gün sayısı şartı 7000 ise 11000 gün prim sayısı olması gereklidir.
4.Senin çevremdeki insanlar diye hitap ettiğin kişiler Albaylar,Gazeteciler,Prof.Doktorlar,Hakim ve Savcılar mı?
5. 4.madde ile sıraladığımız tüm meslek sahipleri devam eden mesleğinde ve iş hayatında ödenen maaştan 3 kat düşük emekli maaşı alırlar.
Emekli olmadan önce 1 yıl önce verilen NET maaş işlemleri ( BRÜT ÖDEME HARİÇ ) ;
Fatih Portakal Foxtv maaş 80 bin tl
Prof.Doktor aylık maaş 74 bin tl + Gelir
Hakim 48 bin tl + mesai
Savcı 55 bin tl + mesai

Son düzenleme:
Reborn

Yok yahu neden yalan yazasın, onu ima etmiyorum. Ama hayır, maaş zammı Resmi gazetede açıklanır ve sıradan emekli hiç kimseye farklı oranda zam yapılamaz. Bu asla mümkün olamaz.
Tabii ki herkesin maaşı farklıdır, bu apayrı konu.

Fatih Portakal kaç yaşında? Eyt den emekli zam almadan önce 24bintl emekli maaşı alıyordu. Şimdi %37.5 zam ile 33bintl emekli maaşı olmuştur. Emekli KD.Albay kaç lira emekli maaşı alıyor?
Olay şu asgâri ücretin en az üç katı ya da daha yüksek prim ödersin emekli maaşın artar. 2007 yılından önce emekli olduysan daha yüksek emekli maaşı alırsın. Askerlik ya da doğum borçlanması yaparsan daha yüksek evli ve çocuklu olursan bekâr emekliden daha yüksek maaş bağlanır.

Kimse yanlış anlamasın asgâri ücret alıp ve primleri asgari tutardan yatan bugün emekli olsa 7.5tl emekli maaşı bağlanır. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte primlerinizi tavandan yatırın yoksa düşük emekli maaşı alırsınız.

Eşitlik ilkesine aykırı diye yazdım. Örnek memur emeklisi sendikalı %49 zam alırken, 4A sgk emeklisi %37,5 zam alması sizce adil mi? Bence değil ama herkes aynı zam oranını inan almıyor. Bazı kesim daha yüksek alirken genel çoğunluk %37,5 oranında zam alıyor.

Karışıklık yok ve yazdığım her şey gerçek.

Reborn

Hocam hala aynı şeyleri yazıyorsunuz,emekli olduktan sonrasını bahsediyoruz,maaş bağlanma olayını değil,bir kesim %49 bir kesim 37 zam aldı,bir kesimde hiçbir şey alamadı çünkü kök maaşı düşük ,7500 almaya devam edecek bunu biliyoruz,%75 zam gören kesim var dediniz ,kim,kimler ?

Arkadaşlar 7500 tl alıyordum kök maaşım 6300 idi yeni maaşım 8297 tl olmuş . Artık bozdurmadan harcarım.

Kök maaşı 4.500tl olup, zam alamayanlar var.

Aynı dert kanka. Şuanda benim emekli kök maaş 4685 TL.. 5578 prim gün sayım olmasına rağmen..
Ak mı kara mı bugün herşey ortaya çıkar. Kabine toplantısında karar alınacak gibi. Söylentiler en düşük emekli aylığı 10.250 olması yönünde. Keşkem ama keşkem 12.000 verilse ama hiç umudum yok. 1998 yılında 5000 prim gün ile normal emekli olan babam bile yeni zamdan sonra 10.346 TL oldu.

deasn12

valla bizim baba zamla 10 bin yeni oluyor 24 sene önce emekli oldu neredeyse aynı maaş alıyoruz..

Aynen kabine de bugün akşam açıklanır gibime geliyor 11 bin benim tahminim.

Bankalar da promosyonlara el atmaya başlar yakındır :)

HakanEs26

Kabine toplantısı iptal. Bu ay tüm bankalara emekli maaş güncellemesi tanımlanmış. Buda demek oluyorki ocak ayında kimse refah payı beklemesin. Eğer ki seçimden korkularına refah payı verilirse şubat ayında refah payı farkları ödenir. 17 ocak gününe kadar meclis tatilde yasalaştırmaları resmi gazeteye verilmesi imkansız.
👊👊👊👊

Bence bu kabine toplanamasında bır iş var.

Kabine toplantısı meclisin açılmasını bekliyor gibi bir şey dönüyor. Meclis 17 ocakta açılıyor. Kabine toplantısında verilen karar açıklandıktan sonra tüm emekliler şubat ayını bekleyecek..

Onlarda biliyor unutkan bir "halkız, yani tavşan 🥕 muamelesi yapacaklar, seçime yakın, baş komutan dünya lideri çıkacak akşam haber saatinde bütün TVler canlı yayında Emekli ye bişeyler verecek öyle alkış tutacağız! VUR MEHTERİ 😉

Son düzenleme:
şimdide eyt falan diye ekonomik diller söylenmeye başlandı..

HakanEs26

Mart ayında yerel seçim var. Benim tahminim seyyanen bir zam yapmak zorunda kalacaklar.

Şu kök maaşlara kalıcı bir seyyanen zam yapmazlarsa
her 6 ayda bir birilerinin lütfedip artış yapmasını bekleriz maalesef

Valla ben çok sürpriz bir şey beklemiyorum... Seyyanen zam falan yapmazlarsa zor..

E-devlet sisteminde güncelleme yapıldı.Ocak 2024 Memur Sgk Bağkur emekliler net maaşlarını görebilir..
Geçmiş olsun..

E- devlete bugün net maaşlar yansımış. Seçimden önce seyyanen zam yapacaklarını düşünüyorum. Yoksa emekli kesimden oy alamazlar.

Pazartesi kabine toplantısı var. Refah payı verilecek. Ocak zam farkı şubat 2024 ödenecek.

4 kişilik bir ailenin aylık masrafı ocak 2024 itibari ile 14.000 tl tutuyor. Emekli maaşı 10.500 tl. Emekli nasıl geçinsin. Birde bu emekli kirada ise emekli maaşı kiraya gider. Bu emekli ne yesin, ne içsin, faturalarını nasıl ödesin. Emekli maaşı en düşük aylık 20.000 tl olmalıdır.

Kobra_

4 kişilik mi? 14.000tl güldürme beni ya tek kişinin açlık sınırını yaz. Ev kirasının ortalama 15bintl olduğu ülke de asgâri ücret 40.000 ya da 50bintl olmalı yani ev kirası asgâri ücretin 3/1 kadar olması gerekir.

En düşük emekli maaşının 28bintl olması lazım. Hükümet aylık bağlama oranını %30 düşürünce herkes üçün birini aldı.

Reborn

Millet makarna yemekten beyinleri oksijensiz kalmış ama makarnada zamlandı artık,,)) işin özü burada hükümete laf edenlerin çoğu seçim zamanı yine aynı sömürücü hükümete oy verecekler ve ondan sonra yine geçim sıkıntısından veryansın edecektir. Akıllanmazlar böyle tipler

ercan 34

Bu arkadaşın eski yorumlarına bak ekonomi sayfasına falan yazmış ve hükumeti savunup ekonomi gayet iyi gibi yorumlar yapmış. Şimdi geçim sıkıntısı diye yazıyor. Dün metroya bindim ve insanların yüzü gülmüyor. Hayallerimizi, umutlarımızı ve mutluluğumuzu çaldılar.

Üst Alt