Sanki yapılması gerekeni yapmak iş sanıyorlar farklı ne yaptınız uygulamalarda eğer engelli hala sıkıntı yaşıyorsa demek ki bişey yapılmamış.
Kendimden çok basit bir örnek vereceğim geçirmiş olduğum bir ameliyat sonrasında farklı engellerimin bulunduğu bir raporum mevcut araç alımı için maliyeye müracaat ettim aracımı da almıştım özel tertibatımı da yaptırdım maliyedeki memurlar raporumun geçersiz olduğunu söylediler
yasa çok net ama maliyedeki memurlar kendilerini doktor yerine koyup değerlendirilen teşhis ve tanı bölümünü okuyorlar
doktor heyet değerlendirmiş ve özel tertibat yazmış ki ben otomatik vitesli araç kullanır ibaresi istemişim dilekçemde heyet ısrarla özel tertibat yazmış
neyse ben hem bimere şikayet ettim hemde bir dilekçe yazdım maliyeye yasaya uyduramadıkları için tıbbi terimler kullanıldığını öne sürdüler
doktorlar hangi terimi kullanacaksa orasıda ayrı bir komedi
heyete raporumu tekrar yolladılar
heyete geldik özel tertibat yazan doktorlar heyette olmasına rağmen onlarda bu sefer cevap yazmakta zorlanıyorlar her nedense
işte burası benim güzel ülkem engelliler için çok çalışıyorlar. televizyonda reklam üstüne duygu sömürüsü üstüne duygu sömürüsü ağızlarını açtıklarında böyle yaptık şöyle yaptık diyorlar ama maalesef uygulatırken kurumlara bir genelge yolluyorlar memurlara baskı ve sonrasında olan bu . Güya ibareler değiştirildi sayın başbakanımız özürlü değil engelli diyor ya heyete sevk yazısında en az 50 kez özürlü kelimesi kullanılmış
bunlar 2 üzeri maaş alan memurlar ağızlarında sakız yeni çıkan yasalardan bi haber genelgeye göre hareket eden ve koltuğundan korkan rapor için görüşüyorum ben kabul etsem ankara hemen savunma istiyor benden diyor kadın sırf korkudan dolayı yasayı görmüyor
trajikomik ama bazı engelli kardeşlerim ne yazsak çizsek sığ bir düşünce ile hala hak ettğimizi bile alamazken yok bundan önce buda yoktu gibi saçma sapan bir savunma içerisine giriyorlar. İşte tamda bu noktada söylenecek hiç bişey kalmıyor engellilere her durumda can acıtıcı sözleri durumları hak ediyoruz kimse kusura bakmasın ne zaman birlik sağlanır o zaman düzelir çok şey bakınız memurlar nette öğretmenlerin dayanaşmasına adamlar neler yaptırıyorlar neler artık uyanın sadece ben değil Ne zaman BİZ OLARAK tanımlar ve düşünürsek işte o zaman zaferlerin kralını kazanır engelli camiası aksi halde hakkını bilmeyen önüne konan ufacık bir fayda sağlayan işteden dolayı razı gelirse bunların devamı gelecektir.
Evet yanlış ifade olabilir ama çıkıpta onu yaptık bunu yaptık demiceksin arkadaş oraya o koltuğa geldiysen eşşek gibi yapacaksın sosyal devletin anlamı budur. Ama göz boyama için yapmıcaksın oy avcılığı için yapmıcaksın bakın eğer bunlar seçimden önce alım yapmaz ise görün sırf oy avcılığı için alsında yeter ki işe girelim diyenler olabilir anlamak istediğim engellilerin nasıl kullanıldığı hususudur umarım bazı noktaları anlatabilmişimdir eksiklikler dile gelmez hatalar söylenmezse hiç bir zaman düzelmez SAYGI DUA VE MUHABBETLE KALIN....