sen inanıyormusun bu yazdıklarına ALLAH aşkına..kimsenin devletle yada hükümetle sorunu yok sorun bireysel..........anıtkabirde karşılaştığım turistler engellileriniz nerede diye sormuyor........senin o yazdığın yazı kalıplaşmış bir propagandadır.....kimseyi kandırma kendin ol............buarada sende engellileri evde oturan biri olarak görüyorsun...bana öyle yazmışsın ...
söz banamı abi ...peki yelpaze sana bir dilkeçemi paylaşıyorum...
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE
Ben 2010 yılından anadolu üniversitesi kamu yönetiminden mezun oldum.rahatsızlıklarım sebebiyle ilk kpss sınavını yarıda bıraktım sınavım çok iyi gidiyorken.malum sınavdan bir kez çıkarıldınmı birdaha salona alınmıyorsunuz.bir daha da ne kpss nede başka kurumların sınavlarına girdim.2013 yılında rahatsızlıklarım nedeniyle B engelli raporu aldım. 2011 yılından beri psikolojik olarak çok bunaldım ve psikolojik destek almamı önerdiler. Bense tedaviyi ret ettim.şimdi ben rahatsızlıklarım nedeni ile çalışamaz duruma geldim.yaşım 26 daha sigortaya girişim bile yok devlet tarafından engelli maaşı alayım dedim oda babam emekli diye vermiyorlarmış.ne yapacagımı şaşırmış durumdayım.ben hep kaymakam olmayı isterdim ama malum sınavların süresi çok uzun bu yüzdende giremiyorum.engelliyim bide dayanamıyorum sınavlara.daha öncede 15.11.2011 tarihinde 864546 tarihli bimere müracat ettim .benimle ilgili sınavda biraz olsun prosedürü rahatlatın yani sınavım biter bitmez çıkabileyim.ancak gelen cevapta merkezimizce yapılacak birşey olmadıgı yazıyordu.
şimdi..türkiye cumhurriyeti anayasasının 10,41,42,49,50,60,61 maddelerince benim devlet tarafından.
Kanun önünde etşiliğimin oldugu ,sosyal güvenlik hakkımın oldugu,engelli insanlara tedbirlerin alınıp korunması gerektigi,egitim ve öğretim hakkından kimsenin yoksun bırakılamıyacagı,çalışma hakkımın oldugu belirtilmetedir.
Ben ösym tarafından kpss a gibi sınavlarda herkese tanınan 3 saatlik çıkma yasagının engellilere kaldırılmasını istiyorum. Devlet mademki otobüslerde kaldırımlarda giriş çıkış olan yerlerde engellileri daha iyi bir yaşam seviyesi katmak için önlemler alıyor .ösymninde bu konuda adım atması gerekmektedir.
Kimse engelli kaymakam ,vali ,müfettiş,gelir uzmanı olamaz diyemez kanunun 10 maddesinde eşitlik ilkesi gayet açıktır..
Gereginin yapılmasını arz ederim……
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
X. Kanun önünde eşitlik
(Ek fıkra: 7/5/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
II. Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi
Madde 42–Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.
A. Çalışma hakkı ve ödevi
Madde 49–Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir.
(Değişik: 3/10/2001-4709/19 md.) Devlet, çalışanların hayat seviyesini yükseltmek, çalışma hayatını geliştirmek için çalışanları ve işsizleri korumak, çalışmayı desteklemek, işsizliği önlemeye elverişli ekonomik bir ortam yaratmak ve çalışma barışını sağlamak için gerekli tedbirleri alır.
B. Çalışma şartları ve dinlenme hakkı
Madde 50–Kimse, yaşına, cinsiyetine ve gücüne uymayan işlerde çalıştırılamaz.
A. Sosyal güvenlik hakkı
Madde 60–Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir.
Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar.
B. Sosyal güvenlik bakımından özel olarak korunması gerekenler:
Madde 61–Devlet harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malül ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar.
Devlet, sakatların korunmalarını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayıcı tedbirleri alır.