Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu çıkan yasa ile birlikte diğer firmaların engelli araç satılmasının önünü kapadılar eğer ben bu ülke de araç satan bir firma olayım dükkanı kapar giderim. Öyle olmaz böyle olur derim.

Şimdi Putin ve Trump düşünsün. Milli ve yerli sanayimize diz çökertemeyecekler. Büyük resmi kaçırmamak lazım. Buradan hasıl olacak sevabı 85 milyon kazanacak. Hem gardaşım engelliler lüküs arabalara binip geziyorlardı. Suiistimal vardı. Şimdi devlet aklı milletimizin bekası için ve yeniden büyük Türkiye için, haydi, hep beraber!

Ali Tezel de uyarmıştı: (lafını söyleyince spikerin yüzüne özellikle bakın, kadıncağız şok geçiriyor)

Evet suistimaller vardı yalan değil, örneğin; adam engelli komşusunun raporu üzerine araç alıp komşusuna da üç beş kuruş veriyordu keyfince binip geziyordu hakkı olmayan araçla, ancak bu suistimallerin önüne de bu şekilde geçilmez. Yaparsın bir kanun dersin ki; Engelli araçları ya kendileri ya da birinci derece 1-2 yakını kullanabilir, % bilmem kaç yerlilikle, 10 yıllık bir uzun vade satamama ile sadece ENGEL olursun.
Velhasıl 600 milletvekili olan koca bir meclis bir KANUN yapmayı bile beceremiyor, sonra utanmadan sıkılmadan halkın karşısına çıkıp beni seçinnn beni seçinnnnn diye zırlarlar. Hepsi de emir ve talimatlarla iş yapıyor.

@Havan-Kime-GuzeLim,

Onun adı da "suistimal" değil aslında. Yasa çıkartsınlar koltukaltında iki karpuz taşıyana ötv'siz araba vereceğiz diye, herkes elinde karpuzla gezse ve araç alsa, bu suistimal midir? Mevzuat alabilirsin dediği sürece herkes alır. Nokta. Buna mani olacak düzenleme yapmak yerine "suistimal var" demek esas suistimaldir.

Bundan sonra tek yapacak şey var. Buradaki üyeler ve ailesi çevresi ayda iki üç defa CİMER e yazmak. Şikayette ve istekte bulunmak lazım. 2026 da Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak değiştirme yetkisi var mı bilmiyorum. Yada kanun yeniden değiştirmek için ciddi bir başvuru yapmak gerekir.

Güzel bir şablon hazırlayıp, herkesin kopyala yapıştır göndermesi gerek.

Açıkçası yerlilik çok sorun değil. Togg alırız geçeriz.
Lakin 10 yılda pili bozulur.
Şahsen beni ilgilendiren "evde bakım" olarak maaş konusunda bile "torun" kabul edilirken, şöför olarak kabul edilmemesi.
Madem öyle yaşlılara devlet kendi baskın!!!
Evde bakım için gelen hemşireler bile 1 hafta sonra geliyor.
Doktorlar %90+ engelli hastayı görmeden ilaç yazmam diye diretiyor.
Böyle sistemim ben..

örneğin; adam engelli komşusunun raporu üzerine araç alıp komşusuna da üç beş kuruş veriyordu keyfince binip geziyordu hakkı olmayan araçla
Valla bunu da anlamıyorum. İnsanlar neden bu hakkını bir başkasına versin. %90 rapor almak kolay değil. Gerçekten engelli olman lazım. Gerçekten engellininde mutlaka araca ihtiyacı var.

Buna mani olacak düzenleme yapmak yerine "suistimal var" demek esas suistimaldir.
Okumuş adam tabi, kibar kibar yazıyor. Diyemiyor, insanlar kırılmasın diye düşünüyor galiba. Yok gardaşım yok. Bu memleket böyle garip bir memleket. Can Yücel geldi aklıma:

bir Değil,
beş Değil,
yüz Milyonlarlasın Maalesef.
koyun Gibisin Kardeşim,
gocuklu Celep Kaldırınca Sopasını
sürüye Katılıverirsin Hemen
ve âdeta Mağrur, Koşarsın Salhaneye.
dünyanın En Tuhaf Mahlukusun Yani,
hani Şu Derya İçre Olup
deryayı Bilmiyen Balıktan Da Tuhaf.
ve Bu Dünyada, Bu Zulüm
senin Sayende.

Zulme onay verip onu meşru hale getiren zulmü yapandan daha aşağıdadır nazarımda. Erdoğan ve avanesi nereden bakarsan bak zulüm makinesidir. Soru şu hep mi öyleydiler? Sanırım evet, hep öyleydiler.

@selo46,

"Tecavüzcümle evlenmem" diyeceksin en başta. Yoksa Polyanna'nın düştüğü duruma düşmüş olursun. Bağıracaksın, çağıracaksın, söveceksin, gördüğün yerde suratlarına tüküreceksin. Günü geldiğinde de oyunu doğru yere atacaksın, yapılanları hiç unutmayacaksın.

@Havan-Kime-GuzeLim,

Yok öyle bir şey uydurmayın. Hiç kimse kendi aracını komşusu 3-5 para veriyor diye vermez. Araçla ölümlü kaza olursa yada kaza olursa aracın masrafı zaten vereceği 3-5 den binlerce kat fazla tutar.
2. bir konu ise aracı kullanacak adam da parasını ben vereyim aracı senin üzerine alalım demez aptal mı ?

kafanıza göre misal uydurmaktan vazgeçin.

ve bügünden itibaren yürürlüğe girdi...tam gazla yani..herkes-ze geçmiş olsun..horon ekibi sahaya............

kardeşim resmi gazetede on yıl yazıyor..geç beş yılı sen...yaparsa akp yapar ....verilmiş hak alınmaz ...da... o eski türkiyedeydi...geçmiş olsun..

@hozgul,
ezan susmayacak bayrak inmiyecek...:):):)

Moderatör tarafında düzenlendi:
@fatihsevimli,

Hocam TOGG alınmaz. Elektrikli alacaksanız Tesla alınır. Elektrikli araç şarj problemleri de sıkıntı oluyor.

ÖTV siz aracın fişini çektiler zorlaştırdılar sıra geldi emekllik sistemi o da değiştiğinde artık emekli olmakta hayel olacak...

Bundan sonraki süreçlerde engelli raporu almak zorlaşacaktır özellikle fiziki engeli olmayıp kanser şeker koah tansiyon yani fiziki hiçbir belirtisi olmayan kişileri engelli saymayacaklar saysalar bile süreli raporlar vererek sizi bunaltacaklar sürekli hastane peşinde koşacaksınız bunu aten 2019 ağustos ayından itibaren yapıyorlar bundan sonrası için bakım maaşları ve sosyal yardımların kesintisi olacaktır....

Allah yardımcımız olsun engelliyi zor zamanlar bekliyor

ENGELLİYE ARABA ALMASIN DİYE DAHA NE YAPMALARI GEREYOR.DİLERİM ALLAHTAN KİMİN PARMAĞI VARSA O LÜX ARAÇLARDA ALLAH ALSIN CANINI

AKP YE OY VEREN ENGELLİLERE DE SELAM OLSUN.GERÇİ AKP LİYSEN SAVUNACAK BİRŞEY BULURSUN.KAFALARI ZEHİR GİBİ

Bunların en temel nedeni EYT dir 50 yaş altı yaklaşık 2.5 milyon insan emekli oldu dünyanın hiçbir ülkesinde siz 38 yaşında EYT den emekli olmuş biri gördünüz mü hayır burası Türkiye gayet normal 1,5 milyon insan tamamı 45 yaş altı emekli oldu EYT hakkımızdır emeklilik hakkımızdır diye diye.....Malum parti tabanını doyuırdu şimdi sıra bunları nasıl nereden çıkarabilriz

eee engelli düşmanı MŞ yıllardır zaten uğraşıyordu ve elinde kozu vardı peş peşe goller ile gol kralı yarışında 1 ci tebrikler MŞ artık ben neglli değilim sapasağlam adamım :)

Kanun bugün yayımlandı, yürürlük tarihine bakarsak bugün yürürlüğe girmiş oldu. Kimler 10 yıla tabi, kimler değil kanunda açık bir hüküm yok. geçici madde ile de bir düzenleme yapılarak daha belirli ve öngörülebilir bir düzenleme yapma ihtiyacı duyulmamış. Bence bunun anlamı mümkünse 10 yıl tüm engelli araç sahiplerini kapsasın arzusu güdülmüş. Ama hukuk mantığı öyle işlemez.

Anayasa mahkemesi bu tür durumlarda konuyu iki açıdan ele alıyor. Kazanılmış hak ile haklı beklentiler kuramı...

Kazanılmış hak kavramına göre bugün itibarıyla 5 yılını doldurmuş tüm engelli araç sahipleri 10 yıl kuralından muhaf tutulması gerekir. çünkü yeni araç almak için hak kazanmış durumdalar. eğer aksi iddia edilirse mahkemelerde kazanma ihtimali anayasa mahkemesinin vermiş olduğu kararların geneli itibarıyla %100....

Haklı beklentiler kuramı yönünden 5 yıl süre için araç almış ancak 5 yılını doldurmamış engelliler için bu kuraldan muhaf tutulması mümkün olabilir. Ama yargı ekonomik ve mali hususlarda daha çok devletin yanında oluyor. Bu yönden ihtimal düşük...

Dolayısıyla 5 yılını doldurmuş engelli araç sahiplerinin bence yılı dert etmelerine gerek yok, ama bu sefer de hangi aracı alabileceğim derdi başlıyor.

"onu"peygamber ilan eden insanlara bu yapılanlar müstehak aslında. işin kötü yanı bizde yanınızda gidiyoruz işte

@marto1,

Yahu ne alaka emekliye verdiğin maaş zaten yatırılan prime göre hesaplanıyor.Burakın bu saçmalığı savunmayı.Her sene ultra lüx araçlar makam araçları değişiyor.Bunlae dert olması engelli ve eyt mi dert oldu.He millwt olarak baştan kıça kadar herkes bir fedekar yapar anlarım.Yahu kıçı kırık müdürün altında A6 var..Buradaki döviz kaybına bakın önce

@OturanBoğa,

Ben efendiliğimden ödün vermeden, KENDİME YAKIŞIR şekilde, isteğimi talebimi, şikayetimi iletirim. Herkes kendine yakışır şekilde davranabilir. Nereye nasıl yazacağımı, nasıl söyleyeceğime kimse karışamaz. Afilli laflardan uzak durmaya çalışıyorum. Ayrıca polemik yapmaya da hiç gerek yok.

Son düzenleme:
@Bozdemir,

bu kanun değişikliğinden önce alınmış araçlar 5 yılını doldurunca satılabilecek mi yoksa 10 yılı mı bekleyecekler bende merak ediyorum. neden açık bir şekilde belirtilmemiş kanunda acaba.

Merhaba yeni alınan araçlar içinmi geçerli 10yıl süresi yoksa eski araçlarıda kapsıyormu

Sİzde sadece böyle kendi aranızda konuşur ahh vah edersınız .. AKp yandasları ise sesini dahi çıkarmaz . Bu mıllete hersey mustehak . Sanarsın ülkeyi firavun yönetiyor . Halkına bu kadar eziyet eden ve sesini dahi çıkramayan tepki koyamayan bir kitle ...

Burada arşivde duyor olabilir. 2017 de bu yasa yani limit gelirken akpnin bu işin yolunu yaptığını ve giderek kısıtlayacağını yazdık.O zamanki chp m.vekili Ceyhun beydi sanırım komisyonda bunlarla baya tartıştı.O zaman komisyonda akp nin başı mustafa elitaş ne dedi " abi adam sakat yürüyemiyor, sandalyede dolaşıyor ama arabası audi mercedes.Bu kanun suistimal ediliyor " dedi. Yani heriflerin kafasında şu var adam engelli ama nasıl mercedes biner ? Çünkü layık olan var olmayan var.ayaklar baş mı olsun demişti reisleri sanırım. O gün işte sarı öküz veriliyordu. Medya havlıyordu işte adam engelli ama yakını onun yerine biniyor mercedese vs.Ee algıda tamam yurttaş ikna olmuştu engeliler vergisiz mercedes binmekteydi var mı lan öyle yağma , Türk milleti adaleti, hakkı, nizamı , insaf vs düşünürdü tabii. Ve limit geldi sonrada kırpa kırpa bugüne gelindi. 2019 da ben ugrastım sol bacak cp sekeline kesinlikle özel tertibat veya otomatik vites kullanmalı ibaresini yazmadılar, maliye zaten onlar olmadan asla diyor. 2024 de gittim göztepe hastanesi bırak özel tertibatı sürücü olamaz dedi.Evet o.evladı bir norolog var orda o kendini biliyor. Kocaeli itiraz, Ankara derken 3 ay sonra cp sekeli sol bacakta otomatik vitesle sürücü olur raporunu verdilerde 3 ay ehliyetimi aldılar o gecen sürecte. Benden daha fazla sıkıntı çekenlerde var biliyorum. Zehir zıkkım olsun aldıkları maaşlar da yedikleri paralarda.

CİMER e yazın dedik, birsürü afilli afilli laflar işittik. Elimizden gelen bu dedik. Kendi aramızda polemiğe gerek yok dedik.

@nfrysmn,

Kapsamıyor diyelim satıp ne alacan hiç düşündün mü sattığın anda 10 yıla tabisin. Soru bu olmamalı ama sarı öküz gitti

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt