5510 un 28,maddesi
Selam arkadaşlar.
Uzun zaman oldu.Hala şikayetlere devam ediyorum ama. Arkadaşlar şunu merak ediyorum. İlk defa işe g,r,ş tarihinden evel %60 özürlü olduğu önceden veya sonradan anlaşılan sigortalılar hakkında maluliyet esasları hükümleri uygulanmaz diyor maluliyet sigortasında. Bilen var ise bu dayanktan mahkemeye vermeyi düşünüyorum.
Sizlere baştan aşağı yazışmaları aktarıyorum. Bağkurun Sağlık Kuruluna sevk evrağı aynen şöyle:
Konu : Maluliyet talebi.
İşe başlama :01-08-1986. Maluliyete esas başlangıç tarihi:01-08-1986. Değerlendirilmesi için görüş istedikleri bölüm: (x) Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslek hastalığı sonucu kazanma gücünün %40 ila %59 oranında kaybedip kaybetmediği(
5510/28-5).
Bu maddenin bir üstündeki bölüm aynen şu: Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünü kaybeden sigortalının 28/4 dördüncü fıkrasına göre değerlendirilmesi.
Buraya kafam takıldı.Beni bu maddeden sevk etmeleri gerekmiyor muydu. Bu konu hakkında görüşü olan varmı.
07-09-2009 tarihli Çorum SGK nın cevabı aynen şöyle:
23-12-2008 tarihli maluliyet talebiniz.
04-08-2009 tarih 27669 sayılı maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığı kararı:
Kurumumuz 0453138584 bağkur numaralı sigortalımız olup a) da kayıtlı maluliyet talebinize istinaden Genel Müdürlüğümüz maluliyet ve sağlık kurulları dairesi başkanlığınca incelenmiş ve b) de kayıtlı Genel Müdürlüğümüzün yazısı ile
5510 sayılı kanunun maluliyet sigortası ile ilgili hükümleri çerçevesinde incelendiğinde,özür durumunuza göre tüm vücut fonksiyon kaybınızın %20 olduğuna karar verildiğinden talebiniz RED olmuştur.
Karar bu.
Bir de şunu merak ediyorum. Şikayetler sonucu askerlik yapmadığıma dair raporu istediler verdim. Mahkeme yoluna gitmeyi düşünüyorum. Bana yardımcı olur musunuz.
Yukarıda bahsettiğim maluliyet sigortası hükmünden yararlanırmıyım merak ediyorum.
Mahkeme yolunu seçipde kazanan arkadaşlar var mı.? İşe giriş tarihinden evel özürlü olmam mahkemede etkili olur mu?
Kafayı yemek üzereyim inanın.
Hakanaca kardeş o dediklerinin hepsini yazdım,tınlayan yokk
Maluliyet talebi diyerek yanlış yaptıklarına inanıyorum.
Konu başlığının MALULİYET talebi olması hata yaptıklarının ispatı değilmidir.Vergi indirimim olmadığı halde %50 nin %20 ye düşürülmesi yasalmıdır?????????????????
28/4 ten sevk etmeleri gerekmiyormuydu.İşe girişten evel özürlü olduğum için bu maddeye kafayı taktım.Sorduğumda bu maddeden hiç olamazssın dediler.
22-08-2008 deki Çorum SGK ya başvuru dilekçem aynen şöyle:0453138584 nolu bağkur üyesiyim.Özürlü olduğumdan
5510 sayılı yasanın 28.maddesinden yararlanmak istiyorum.Gereğinin yapılmasını saygılarımla ilgilerinize arz ederim.
Dilekçe aynen bu şekilde.
Çorum Devlet Hastanesinin ilk raporu aynen şöyle:Kas iskelet sistemi
olio sekeli,kısa bacak ve tek bastonla yürüyor.Rapor süresi:Sürekli.Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı: % 50.Teşhis
olio sekeli.
Kabul edilmeyen Ankara Numune Hastanesinin raporuda şöyle:Sinir sistemi
oliomyelit sekeli.Hasta sol alt ekstremite için uzun yürüme cihazı kullanıyor.Bir çift kanedyen ile mobilizeRaporun süresi:Sürekli.Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıp oranı: % 60 .