Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur %50 raporuma karşın erken emeklilik talebimi reddetti. Ne yapabilirim?

28. madde olması yeterli:
Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.

Selam Oturan Boğa.Senin bilgin var ise detaylı bir mahkeme dilekçesi hazırlayabilirmisin,çünkü avukatlarda bu işi tam bilmiyor.Mesela şu sakatlık oran cetveli vs.%40 ila % 49 sonra sağlık kurulunca kırpılıyor.Birde heyet raporunun hangi yasaya göre Sağlık Kurulları tarafından düşürülmeyeceğini yazarmısın.

Dananın kuyruğu çalışma gücünün kayıp oranında kopuyor.

O yazdığın kanunu Sungurlu SGK Müdürüne anlattım.Seni % 20 olarak görmüşler diyor.

Bugün itibari ile bir gelişme oldu arkadaşlar.Üst üste Bimere yaptığım şikayetler sonucu yeğenimi Çorum SGK ya salmıştım.3 tane evrak vermişler,bununla yeniden başvurak demişler.Bu onların hata yaptıklarının ispatı değilmidir.

onlar hata yapmaz kardeşim onlar sadece yanlış yaparlar sen bimer e bir daha şikayet et o memurları iş bilmedikleri için...

Aynen İlker kardeş şerefime namusuma yapacağım.Tam 2 senedir uğraşıyorum.Ayrıca Kamu Etik Kurulu dahil tüm yerlere şikayet edeceğim.Zaten son 3 gündür 8 mesaj attım Bimere.

O üç evrakta ne yazıyor burada yayınlarmısın bizde görelim.....

Peki şikayetizaten yapacağım,ama raporum sürekli olduğundan geçerli rapora göre talep edeceğim.Üstelik Ankara Numuneden aldığım 2.rapor hala dikkate alınmış değil.

10 ay sonra aldığım 2.rapor.Ondada süreklidir ibaresi var.Sürekliden kasıt özürlülükte bir değişme olup olmadığı değilmidir.

Ama önce Bimerden başlayarak,Kamu Etik Kuruluna ve Çalışma Bakanlığına isimvererk şikayet edeceğim.

Hele dün bir Sungurlu SGK Müdürü vardı,çağırmış.Havalı havalı otur bakalım şöyle dedi,ders verecekmiş gibi.

Arkadaşlar Çorum SGK dan yeniden doldurmam için gelen 2 evrak aynen şöyle.

ÇORUM SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNE Kurumumuzda..................... sigorta sicil/Bağkur-no ile kayıtlıyım.Halen çalışıyorum/çalışmıyorum. Aşağıda(x)ile belirttiğim maluliyet durumumun tesbiti için ikametgahıma yakın bir hastaneye sevk işlemimin yapılmasını.

(x) ile işaretli bölüm aynen şu:
Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün %40 ila % 49 oranında kaybedip kaybetmediği.

2. doldurmamı istedikleri evrak aynen şu:
ÇORUM SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNE Müdürlüğümüzün..................................Bağkur/Sigorta sicil numaralı Sigortalısıyım. Maluliyetimin tesbiti için yapmış olduğum müracaat sırasında ilk işe giriş tarihinde sağlık raporumun olmadığı sorulmuştur.İlk işe girdiğim tarihteki sağlık raporunu temin edemedim.

2008 deki sevk kağıdında yazan aynen şu: İşe giriş tarihi 01-08-1986.Maluliyete esas başlangıç tarihi 01-08-1986 .Ya bu adamlar ne yapmak istiyor.Bana işlem yaparken sağlık raporumun olup olmadığı sorulmadı.Zaten sorulsa askerlik raporum var derdim.

Durum bu. Benden işe giriş tarihinden evel özrüm olmadığımı beyan etmemi istiyorlar beyefendiler.

Bu (X) ile işaretledikleri kısım benim işe giriş tarihinden sonra iş kazası veya meslek hastalığı geçirmemi, işe giriş tarihinden sonra özürlü olduğumu belgelemiyor mu?

Yeni yasa ile Sakatlığın öncesi sonrası yok Bağ-kurda....Çorumdaki bu memurlar kanunu neresinden okuyorlar...sen internetten 5510 sayılı kanunun 28.maddesi çıktısını al götür masaya koy okuyun de bakim.Ne diyecekler sana bakalım....Başlık böyle
5510 SAYILI YASADA ÖZÜRLÜ STATÜSÜNDE ÇALIŞANLARIN EMEKLİLİĞİ

01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5754 sayılı Yasa ile değişik 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’ndan önce özürlü statüsünde çalışanlardan SSK ya tabi çalışanların tamamının, T.C. Emekli Sandığı iştirakçilerin ise bir kısmının erken emeklilik hakkı bulunmakta iken Bağ-Kur’a tabi sigortalıların böyle bir hakkı bulunmamaktaydı. 5510 sayılı yasa böyle bir ayrım ortadan kaldırılmış olup tüm sigortalılar 4/a (SSK’lı),4/b (Bağ-Kur’lu) ve 4/c’liler (Emekli Sandığı İştirakçileri) erken emeklilik hakkından yararlanacaklardır.

Ya Miremur bu adamlar bana neden böyle bir evrak imzalamamı istiyorlar.Sorumsuzluktan kurtulmakmı istiyorlar.

Yeni yasa ile sakatlığın öncesi sonrası yok ama,oluyor işte.

Miremur bence iş bağkurun sevk kağıdında karışıyor.( ) ile onların işaretlediği kısım meslekte çalışma veya iş kazası veya meslek hastalı kısmı.Oysa bir üstündeki ( ) bölüm şu Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten evel çalışma gücünü kaybeden sigortalının 28 e 4 ten değerlendirilmesi diyor.Bu bölüm beni ilgilendiriyor.

Oturan Boğa.Bağkur neden bana sevk tarihinde özrüm olmadığına dair imzalı belge almak istiyor elimden,anlayamadım.

Dün Bimere benden şu şekilde imzalı evrak vermemi istiyorlar.özürlülüğümün daha evel olduğunu belirtip,askerlik raporunun aynısını yazdım.

Bu siteden okuduklarıma göre Bağkur özürlü emekliliğini uygulamak için işe giriş tarihinin öncesini istiyor.Yine benim dediğim yere geliyor.Onların sevk kağıdunda( ) .......... luk var.

2 sene evelki sevk kağıdında işe başlangıç tarihi 01-08-1986,maluliyet esan başlangıç tarihi 01-08-1986 diye yazmışlar.

Deki onların dediği şıkı onayladın veya işe başladığında sakat idin değildin ne değişiyorki.Kanunda senin 23 yıllık pirimin fazlasıyla var, ve %40 üssü engelin varsa işlem tamam yahu!Sen birebir memurlarla görüştünmü?

Dedim ya Miremur.Çorum Sungurlu SGK Müdürünü aramış,beni çağırdılar.Kardeşim sen şikayet etmişsin,%20 red vermişler ne i,stiyorsun dedi bana ukala ukala.Beyefendi dedim beni yanlış sevk yaptınız,malulden değerlendirdiniz.Oysa ben ben malul edğilim dedim.Ya %20 vermişler işte ya ne istiyorsun diyor hala.Beyefendi bana malulluğu tarif edermisiniz deyince biraz afalladı.Malulluk iş kazası,meslek hastalığ geçirme olup,enazz 3/2 sini kaybetmekmidir diye sordum evet dedi.Bakın beyefendi ben işe giriş tarihinden evel özürlüyüm dedim.Zaten sitede yazılanlara bakılırsa işe giriş tarihinden evel ibaresine dayanarak bence bağkur böyle yapıyor benden imzalı evrak istiyor.

Bilgine eski yasada %67 idi malulen Bağ-kurda emeklilik sınırı,yeni yasada %60 'a indi...Sen % 40 alabilecekmisin yeni sevkinden....

Osman kardeş;
Sen o memur bozuntusuna deki Adana da Selim KIRIK bey efendi var onu bir ara der misin...

Miremur kardeş hangi hastane olursa olsun % 40 alırım,ama sağlık kurulu dairesinde ne olur onu bilemem.

İlker kardeş sen bırak telefonu yanına çağırıp aklı sıra beni azarlayacaktı.Şikayet etmişsin %20 vermişler daha ne istiyorsun dedi.

Anladığım kadarı ile olayı iş kazası,meslek hastalığı olarak görüyor.Benim ısrarla işe giriş tarihini görmüş olacakki işe giriş tarihinden evel özürlü olduğumu beyan etmediğime dair imzalı evrak istiyor.

Eğer hakem hastanelerinden birinine ''araştırma hastaneleri'' sevk olabilirsen oranın verdiği % yi bozamazlar diye biliyorum....Yinede OturanBoğa'ya danış derim...

Selam Oturan Boğa ve Miremur.Yaptığım şikayetler üzerine işe giriş tarihimde özürlü olduğumu farketmiş olacaklarki Çorum SGK dan hemen gelmemi istiyorlar.Kardeşler Ankara Numune Hastanesinin vermiş olduğu 2.raporun işleme konmasını talep edeceğim,olmaz diyebilirlermi????Raporlarda SÜREKLİ yazması bir dayanak değilmidir??????Ne yapmam gerekiyor.Eski rapora göre işlem yapılmasını talep etsem olurmu?????

Oraya gittiğimde net olarak nasıl sevk yapmasını isteyeyim.

Şimdi Bimere tekrar mesaj attım.Yanlış sevk yaptıklarını isim isim verdim.Bunun hesabını kimin vereceğini sordum.

Konu böyle uzayınca benim kafam allak bullak oluyor. Sanki hep aynı soru ve aynı cevaplar oluyor hissine kapılıyorum :)

sgk çağırdıysa gidip son durum nedir öğrenin tabii ki. Teorik olarak kurum erken Yaşlılık emekliliği için dilekçe almalı ve sonra sizi hastaneye sevk etmeli. Elinizdeki rapor böylesi bir sevkle alınmışsa, evet, onun işleme alınması konusunda ısrar edin.

Haklısın Oturan Boğa haklısın,Osman kardeş git bir görüş sonucuda buraya yaz olmazmı?

Selam arkadaşlar.Bağkur yeni sevk yapacağım diyor.Benim dediğim işe giriş tarihinden evel özrlü olup olmadığı maddesinden olursan % 60 ile bile olamazsın diyor.Ya ben bu adamlara güvenmiyorum.Orda mimlendim.Sadece Bimere devamlı mesaj atıyorum.Bugün yine yazdım.Yanlış sevk yaptılar,şimdide yeniden sevk yapacağız diyorlar dedim.2008 deki başvuru tarihinne göre yapsınlar ben sonuca razıyım dedim.Ayrıca Çorum SGK ya müfettiş gönderilmesini dosyamın incelenmesini talep ettim.İşte gelişmeler bu şekilde.

Çorum Devlet Hastanesinden % 40 alırsan hemen olursun diyorlar.Ama ben yinede güvenmiyorum.Gerçekten mimlendim orada.

Bence valiliğe gidip şikayet edeceğinizi söyleyin. Sizi 5510 sayılı yasanın 28. maddesinin aşağıdaki fıkrasına göre işlem yapmak zorundalar. Öncede-sonrada veya %60 şartı vs. asla söz konusu değil.
Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü madde hükümlerine göre kontrol muayenesine tâbi tutulabilirler.

Selam arkadaşlar.Uzun zaman oldu.Çorum SGK çağırıyor ama ben ısrarla eldeki raporlara göre yapılması için şikayet ediyorum.

özürlüler başbakanlık email at başbakana cumhur başkanın meclisede gönder mağdurluğunu bildir ben öyle yaptım
ben habire bimere yazıyorum isteklerimi sıralıyorum
bir gün bana sgk kurumundan tlf geldi 1999 yılında aldığım raporum erken emekli için geçerli olsun vergi indirimi kaldırılsın dilekçelerim sgk kurumuna yönelendiriliyormuş
memur bana diyor meclise dilekçe gönder bimere gönderdikleriniz bize gleiyr
buda yönlendirme işlemi yapıyor bimer bir anlamı yok yani yinede gönderin derim

5510 un 28,maddesi

Selam arkadaşlar.

Uzun zaman oldu.Hala şikayetlere devam ediyorum ama. Arkadaşlar şunu merak ediyorum. İlk defa işe g,r,ş tarihinden evel %60 özürlü olduğu önceden veya sonradan anlaşılan sigortalılar hakkında maluliyet esasları hükümleri uygulanmaz diyor maluliyet sigortasında. Bilen var ise bu dayanktan mahkemeye vermeyi düşünüyorum.

Sizlere baştan aşağı yazışmaları aktarıyorum. Bağkurun Sağlık Kuruluna sevk evrağı aynen şöyle:

Konu : Maluliyet talebi.
İşe başlama :01-08-1986. Maluliyete esas başlangıç tarihi:01-08-1986. Değerlendirilmesi için görüş istedikleri bölüm: (x) Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslek hastalığı sonucu kazanma gücünün %40 ila %59 oranında kaybedip kaybetmediği(5510/28-5).

Bu maddenin bir üstündeki bölüm aynen şu: Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünü kaybeden sigortalının 28/4 dördüncü fıkrasına göre değerlendirilmesi.
Buraya kafam takıldı.Beni bu maddeden sevk etmeleri gerekmiyor muydu. Bu konu hakkında görüşü olan varmı.

07-09-2009 tarihli Çorum SGK nın cevabı aynen şöyle:
23-12-2008 tarihli maluliyet talebiniz.
04-08-2009 tarih 27669 sayılı maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığı kararı:
Kurumumuz 0453138584 bağkur numaralı sigortalımız olup a) da kayıtlı maluliyet talebinize istinaden Genel Müdürlüğümüz maluliyet ve sağlık kurulları dairesi başkanlığınca incelenmiş ve b) de kayıtlı Genel Müdürlüğümüzün yazısı ile 5510 sayılı kanunun maluliyet sigortası ile ilgili hükümleri çerçevesinde incelendiğinde,özür durumunuza göre tüm vücut fonksiyon kaybınızın %20 olduğuna karar verildiğinden talebiniz RED olmuştur.​

Karar bu.

Bir de şunu merak ediyorum. Şikayetler sonucu askerlik yapmadığıma dair raporu istediler verdim. Mahkeme yoluna gitmeyi düşünüyorum. Bana yardımcı olur musunuz.
Yukarıda bahsettiğim maluliyet sigortası hükmünden yararlanırmıyım merak ediyorum.

Mahkeme yolunu seçipde kazanan arkadaşlar var mı.? İşe giriş tarihinden evel özürlü olmam mahkemede etkili olur mu?

Kafayı yemek üzereyim inanın.

Hakanaca kardeş o dediklerinin hepsini yazdım,tınlayan yokk

Maluliyet talebi diyerek yanlış yaptıklarına inanıyorum.

Konu başlığının MALULİYET talebi olması hata yaptıklarının ispatı değilmidir.Vergi indirimim olmadığı halde %50 nin %20 ye düşürülmesi yasalmıdır?????????????????

28/4 ten sevk etmeleri gerekmiyormuydu.İşe girişten evel özürlü olduğum için bu maddeye kafayı taktım.Sorduğumda bu maddeden hiç olamazssın dediler.

22-08-2008 deki Çorum SGK ya başvuru dilekçem aynen şöyle:0453138584 nolu bağkur üyesiyim.Özürlü olduğumdan 5510 sayılı yasanın 28.maddesinden yararlanmak istiyorum.Gereğinin yapılmasını saygılarımla ilgilerinize arz ederim.
Dilekçe aynen bu şekilde.

Çorum Devlet Hastanesinin ilk raporu aynen şöyle:Kas iskelet sistemi:polio sekeli,kısa bacak ve tek bastonla yürüyor.Rapor süresi:Sürekli.Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı: % 50.Teşhis:polio sekeli.

Kabul edilmeyen Ankara Numune Hastanesinin raporuda şöyle:Sinir sistemi:poliomyelit sekeli.Hasta sol alt ekstremite için uzun yürüme cihazı kullanıyor.Bir çift kanedyen ile mobilizeRaporun süresi:Sürekli.Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıp oranı: % 60 .

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde rapor alabileceğinizden emin olmadan ne yasal süreç başlatın ne de karara itiraz edin. Bunun teyidini doktorunuzdan alın mutlaka.

Selam Oturan Boğa.İnan bu sakatlık oran cetvelinden anlamıyorum.
Mesela benim rapor özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıp oranı % 50.
Kas iskelet sistemi açıklaması: Polio sekeli,kısa bacak ve tek bastonla yürüyor.
Çalıştırılmayacağı bölüm: Değerlendirilmedi.

Oturan Boğa birde şu husus kafamı karıştırıyor. Çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kayıp oranı tesbit yönetmeliğinin malul sayılmaya ilişkin esaslar bölümünün 12.maddesinin 2.fıkrası şu: "Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünün %60 ını önceden veya sonradan tesbit edilen sigortalılar hakkında, bu hastalık veya özürleri sebebiyle malulluk sigortasına ilişkin hükümler uygulanmaz" diyor.
Bu maddeden yararlanabilirmiyim?

Selam Oturan Boğa.Bugün 2 rapor arasında fark olduğundan hakem hastaneye sevkimi talep ettim.Bu hakem hastaneden %60 kesin çıkarsa Çorum SGK bunu dikkate alırmı.Hakem hastane tam teferruatlı olarak rapor verebiliyormu.Karar kesin olursa geriye dönük geçerli olurmu.

Olası hakem hastane raporu sonucu yine mahkeme yolu gözükürmü

Üst Alt