Bakın arkadaşlar.En son Cumhurbaşkalığına dilekçe yazmıştım.20-06-2011 tarinde Çorum SGK dan bana gönderilen cevabi yazı aynen şu:İlgi:06-04-2011 tarihli maluliyet talebiniz.
Kurumumuz 453138584 Bağkur sicil numaralı sigortalımız olup,ilgi a) da kayıtlı maluliyet talebinize istinaden
5510 sayılı kanunun 28,maddesi gereği 22-12-2008 tarihinde maluliyet talebinde bulunmuş,sigortalı hakkında düzenlenen rapor ve dayanağı belgelerin Maluliyet ve Sağlık Kuruluna istinaden tüm vücut fonksiyon kaybının % 20 olduğuna karar verilerek maluliyet talebi ret edilmiştir.
Şimdi Bimerden Çalışma Bakanlığına yazdım.İşe giriş tarihinden evel özürlü olan vatandaş malul olarak sevk yapılabilirmi yapılamazmı diye Çorum SGK ya ve Çalışma Bakanlığna soru sordum cevap talep ediyorum dedim.Bu sorumun cevabını verecek bir kurum arıyorum dedim,bu ülkede kavramlarmı değişti dedim.Ayrıca tüm yapılan sevkler maluliyet olarakmı yapılıyor diyede sordum.
Maluliyet iş kazası veya meslek hastağı geçirmemidir,eğer tanım bu ise işe başlamam 1986,askerlik yapamadığma dair 1983 senesine ait rapor var iken ben nasıl malul olabilirm diye sordum.
Arkadaşlar gerçekten merak ediyorum.Bütün müracaatlar maluliyet olarakmı değerlendiriliyor,boşunamı çabalıyorum,kafayı yiyeceğim vallahi billahi.
İşe giriş tarihinden evel askerlik yapamadığıma dair rapor var iken iş kazası mı geçirdimde benimmi haberim yok,bağkurun yazdığı maluliyete esas başlangıç 1986 tarihinde nasıl bir iş kazası veya meslek hastağı geçirdimki bağkurun elinde mevcut bir rapor varmı diye sordum alay edercesine naaaapim.