Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur 5510/28. madde yerine malulen emeklilik işlemi yapmakta ısrar ediyor!?

mevt88

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
3 Mart 2010 Güncel: Uzun mücadele sonucu 5510/28. madde kapsamında emekli oldum (bkz: bu başlıktaki 72. mesaj)

Arkadaşlar merhabalar, direk soruya geçmek istiyorum:

ben 1989 başlangıçlı ssk sigortalısıydım. Toplam ssk 3750 iş günüm var. daha sonra 02.08.2000 yılında bağkura geçiş yaptım. 2006 yılında malulen emekli olmak için bağkura başvurdum. ankara numuneden rapor aldım fakat işe başlangıç tarihinden önce (askerlikte yapmamıştım hastalığımdan dolayı) hastalığım bulunduğu için talebim reddedildi.
daha sonra 1 Ekim 2008 tarihinde yürülüğe giren 5510 sayılı kanunun 28. maddesini duyunca bağkura tekrar 16.02.2009 da başvuru yaptım. bağkur bana 25. maddeye göre dilekçe düzenledi. yani malulen emeklilik için dilekçe düzenledi. ben bağkurdaki memura anlattım durumu fakat bana biz ona göre(25.madde) dilekçemizi yazarız bağkur sağlık daire başkanlığı araştırır uygun görülürse ancak ordan emekli olursunuz dedi.
hastaneden 27.02.2009 tarihinde rapor aldım. bağkura teslim ettim ancak 18.06.2009 tarihinde bana şöyle bir cevaP geldi: ''çalışma gücünüzün %60nı kaybetmiş durumda sayılmanızı gerektirecek bir bulgu mevcut olmadığından malul olmadığınıza karar verilmiştir.''

ben şimdi o aldığım raporla tekrar bağkura başvursam bişey olur mu? benim hastalığım FRİEDİCH ATAXİ sigorta prim gün sayım 19 yıl 5 ay şu anda .bu hastalıkta n%40 ve üzeri rapor alabilir miyim acaba?

Teşekkürler saygılarımla.

mevt88;
Yapmanız gereken 5510 sayılı kanunun 28. maddesini uygun bir dilekçe ile kuruma müracat etmek sitede iyi bir araştırma yaparsanız 5510 sayılı kanunun 28 maddesine göre emekli olmuş arkadaşlarımız var

Malulen emekli değil,erken emeklilikten faydalanırsınız.Bunun içinde %40 yeterli.

Hay ben o memurların!

Örnek vaka: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-bagkur-ya-da-sskdan-emeklilik-mumkun-mu.html

Şu dilekçeyi verin:
... 'na

... tarihinde başlayan Bağ-Kur'luluğum bulunmaktadır.
5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince sigortalılığa esas faaliyete son verdiğimi bildirir; 5510/28. madde ile bu maddenin uygulamasına dair SGK Sigortalı Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan B.13.2.SGK.0.11.00.02 / 784243 Sayı ve 18.11.2008 tarihli "5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun Tahsis Mevzuatına İlişkin Hükümleri" konulu genelgesi ve sevk işlemlerine dair tüm detaylar düzenleyen 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge gereğince sakatlık sonucu meydana gelen işgücü kaybımdan dolayı emeklilik işlemlerimin gerçekleştirilmesini, aksi halde mevzuata aykırı hareket etmekte ısrar eden personel hakkında Başbakanlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde gerekli şikayette bulunacağımı arz ederim

mevt88 hoşgeldin aramıza,damdan düşenler hep burda!Memurlar emekli yapmamak için bizle savaşmaya azimli ve ısrarcı.Bizde en az onlar kadar savaşçı ve ısrarcı olursak başarıyoruz.Oturanboğa'nın tavsiyelerini uygula.Ben başaranlar sınıfında sizleri bekliyorum.Senin konum yeni yasada yaşlılık statüsüne uyuyor.Sadece %40 ve üzeri raporu almaya bak...Bağ-Kur emeklilik başvurumda hata yaptı, şimdi işler iyice karıştı..?formumu incele bilgilenirsin...

teşekkür ederim

yarın gidip bağkura tekrar başvuru yapacağım gelişmelerden gün ve gün herkesi haberdar edeceğim...

Dükkandanmı bağ-kurlusun,yoksa isteğe bağlı bağ-kurmu ödüyorsun.Prim borcun varmı?Dilekçeni prim borcunu ödeterek kabul ederler.Mutlaka yeni yasa yaşlılıktan emekliliği belirt.

acil yardım...5510dan emekli olanlar!...

merhaba ben bu gün bağkura tekrar gittim sevk kağıdı yazıyorlardı.fakat yine aynı maluliyet sevki yazıyorlardı bu olmaz dedim bundan başka yazacağımız bir sevk kağıdı olmadığını söylediler ben ısrarla erken emeklilik sevk kağıdı için zorladım.lütfen sizden ricam bu hastaneden aldığınız sevkin bir adet örneğini benim emaile atabilirmisiniz acil lazım pazartesiye kadar elimde olmalı.dilekçe değil sevk kağıdı örneği...sayın miremur size zahmet adana sgk dan aldığınız sevkin örneğini emaile atabilirmisiniz...teşekkürler

SGK'nun sevk işlemlerine dair tüm detayları düzenleyen 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge 'nin 15. sayfasında yer alan EK-2:

Evrakta yer alan "Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğini" kısmı işaretlenecek...

1515g.jpg

Selamlar mevt88 Benim ilk dilekçem form idi.İkinci dilekçem ise beyaz kağıda Şef söyledi ben yazdım.Yeni yasadan faydalanabilmemi ve daha önce Adana devlet hastanesinden aldığım raporun değerlendirilmesi yönündeydi.Müdürler beni tekrarda bu sefer Adana Numune hastanesine sevk ettiler Aynen yazıyorum aşağıya...
T.C SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Adana sosyal Güvenlik il müdürlüğü
Sayı;b132SGK4321/tah Bağ-kur tahsis servisi
NUMUNE HASTANESİ BAŞHEKİMLİĞİNE

Kurumumuz sigortalılarından 6xxxx7xxxxxx0umaralı Miremur müdürlüğümüze verdiği dilekçede malul olduğunu bildirerek hakkında maluliyet ,işlemi yapılmasını telep etmiş ve ilgilinin talebine istinaden 1479 sayılı Bağ-kur kanununun 56. Maddesinde öngörülen Sağlık Kurulundan birine sevki kurumuzca uygun görülmüştür.
Adı geçen sigortalımızın muayenesinin yapılarak geçirilmiş cerrahi müdahaleler ile hastalığın başlangıç tarihinin belirlenmesi ve Bağ-kur'a giriş tarihi 26/12/1985'aynı arıza veya hastalığın bulunup bulunmadığı tespit edilerek anılan Kanunun 28.maddesi hükümlerine göre Bağ-kur Sağlık kurulunca yapılacak değerlendirmeye esas olmak üzere,düzenlenecek BUGÜNKÜ SAĞLIK DURUMUNU BELİRTEN RAPOR ve dayanaklarının (Grafiler,E.K.G.vb.)Müdürlüğümüze gönderilmesini,
Arz ederim

Mehmet KARA
Şb.Müdürü​

Tamammı arkadaş benim işlem böyle başladı.
28.madde ibaresi dikkatini çektimi?Yolun açık olsun....hoşkal...

Hepinizden Allah razı olsun

Başta Genel Yayın yönetmenim olmak üzere bu formdaki herkese teşekkür ediyorum.inşallah bu form için elimden geleni yapacağım.eğerki bu şekilde emekli olursam çevremde benim kadar bir sürü kişi var onlarıda aydınlatacağım.ben burdan şunu anlıyorumki kırşehir SGKdan bu şekilde emeklilik talebinde bulunan ilk kişi benim.çünkü daha hastaneye sevk edecekleri bir sevk kağıtları bile yok ellerinde...

----------

sayın genel yönetmenim bu sevkle ilgili yani(hastaneye sevk edildikten sonra)hastane masraflarını benmi yoksa bağkurmu karşılayacak? saygılarımla...

4) 4-(b) SİGORTALILARININ 5510 SAYILI KANUNUN 28 İNCİ MADDESİNİN BEŞİNCİ FIKRASINA GÖRE (ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBI %60 ‘IN ALTINDA OLANLAR ) KURUMCA YETKİLENDİRİLEN SAGLIK HİZMETİ SUNUCULARINA SEVK İŞLEMİ YAPILIRKEN EN AZ 4320 PRİM GÜN SAYISININ OLMASI ŞARTI ARANACAK ,YİNE BU GÜN SAYISININ HİZMET BORÇLANMASI YAPILMASI SURETİYLE TAMAMLANMASI VEYA 4(b) SİGORTALILARININ SEVK TARİHİNDE PRİM BORÇLARININ BULUNMASI HALİNDE SEVK İŞLEMİ YAPILACAK; ANCAK SEVKE İLİŞKİN TÜM MASRAFLAR SİGORTALILAR TARAFINDAN KARŞILANACAKTIR..’

diyor kanun...mevt88 hoşkal...

OturanBoğa;
bu kagıdın aynısı bize gelmişti 5 ay önce

Gelişme varrr...

merhaba sayın bağkur zedeler yılmadan usanmadan azimle kararlılıkla mücadelemiz devam ediyor inşallah devam edecekte...
bugün nihayetinde bağkurda bir tane bu genelgeyi okumuş bilgili bir memur çıktıda halimizden anladı.(cuma günü bu memur izinli imiş bugün onu Allah gönderdi).çalışma gücünün işe başlangıç tarihinden önce kaybettiğine dair olan yeri işaretleyerek sevkimizi yaptı.sevk sonucunda hastane nöroloji ve FTR nin muayene etmesini istedi.oralarda muayenemizi yaptırdık kurula girecek bakalım ne gibi gelişmeler olacak herkesi bilgilendireceğim bundan sonra benim yapacağım birşey varmı? saygılarımla...herkese kolay gelsin

kolay gelsin

Evet kuruldan sonra rapor önce Kırşehir Bağ-kur oradan Genel Müdürlük Malülüliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığına Ankara'ya gidecek.Sen bağ-kura hangi statüden prim yatırıyorsun.İş yerimi var,isteğe bağlımı?Prim borcun varmı?yaz buraya....

sayın miremur

benim bir bakkalım var o işletmeden bağkurluyum.prim borcum yok.

Primleri yatırmaya devam et.Gelişmeleride yaz...Hoşkal...

acil soru?

merhabalar sayın genel yönetmenim.ben nasipse inşallah raporumu salı günü hastaneden alıp bağkura SGKya verecem. bundan sonraki süreç nasıl olacak?
bu bana söylediğiniz 30/04/2009 tarihli genelgenin EK:4te yer alan bölümlerin doldurmasını bağkurdaki memurlar yapacaklar... orada bişey yazıyor ilk işe giriş tarihi benim işe başlangıcım SSK idi şimdi ise yani 02/08/2000'den bu zamana bağkurluyum. Bu bölüme sskya başlangıç tarihimimi yoksa bağkur başlangıç tarihimimi yazayım? yazsınlar?

Sigorta başlangıcın SSK ise Bağkur onu baz alır. Sigortalılığa hangi kurumda başladığının ya da hangi kuruma prim yatırdığının hiç bir önemi yok. Hepsi senin talebinle birlikte bağkur tarafından birleştirilir...

Teşekkürler...

Sayın genel yönetmenim ve değerli engelliler.biz formunun üyeleri hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum.

Sene 2006da bağkura malulen emeklilik için başvurdum reddedildi. Yine 16.02.2009da başvurdum (malulen emeklilik için erken emeklilik için değil) talebim reddedildi. Artık hiç umudum kalmadı başka çarem yok, bekleyecem diyordum internette uğraşırken bu formu buldum. Üyelerin mesajlarını okudum bir daha neden olmasın dedim. Tekrar başvurumu yaptım.

Bu gün hastaneden raporum çıkmış direk postayla SGKya göndermişler... bundan sonrası ALLAH büyüktür. bekleyecez.
Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu sefer İnşallah olur ümidi ile esen kalın

.Gelişmelerden haberdar edeceğim sizleri...

Selamlar

Kardeş hayırlısı ile sonuç olumlu gelir inşaallah,Senin bağ-kur'a borcun varmı?

miremur kardeşe

İNŞALLAH SAOLASIN.BORCUM yok kardeş bu gün itibari ile fazla ödemem bile var sonuçlanana kadar primimi yatırmaya devam edecem

sayın mevt88

Önce malüliyet için hastane rapor vb için zaman kaybettin.şimdide sanırım tekrar sevk alıp oran belirleniyor.
Bu zaman kaybını önemsemiyormusun.Bizler vatandaş olarak hangi maddeyi bilmek zorunda değiliz.Emeklilik için başvurmuşuz.Kurum hangi maddeden emekli edecekse etmeli.Bu güne kadar prim ödemek zorunda bırakıldın.Emekliliğin en son rapor tarihi itibari ile bağlanacaktır.
SGK kurumu zaman kaybettiriyor.Önce malüliyetten emekli olamazsın diye sağlık kurulu karar veriyor.Sonra Yeniden emekliliğin 28.maddeden diye talepte bulunuyoruz.Arada geçen zaman ne olacak.
Sosyal sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı emeklilik İşlemleri Daire başkanlığına Bu durumu sormaya gideceğim.Bakalım sonuç ne olaçak.

Saygılarımla

Mehmet bey

Selamlar,
''Sosyal sigortalar Genel Müdürlüğü Sigortalı emeklilik İşlemleri Daire başkanlığına Bu durumu sormaya gideceğim.Bakalım sonuç ne olaçak.''
demişsiniz.Valla büyük bir hayra girersiniz.Sonucu merakla bekliyeceğim.Şimdiden teşekkürler...

Sayın mdz

çok teşekkür ederim inşallah bu konuyu aydınlığa kavuşturursan çok iyi olur ben annemin emekli maaşını alıp primimi ödeyen bir kişiyim.çok zorluklar içerisinde primlerimi ödüyorum benim gibi birçok insan var bu şekilde bundan eminim.sorduktan sonra bizleri aydınlatırsan çok seviniriz.Saygılarımla...

bana göre arkadaşlar son rapor tarihiniz derler bağ-kur zaman kazanmayı çok seviyor çookk,,,

engelli vatandaşı süründürmeye bayılıyorlar hele hele oradaki memurlar işini adam gibi yapmayanlara hakkımı asla hellal etimiyorum bizlerin yatırmış olduğu bağ-kur paralarımız ile maaş alıyorlar inşallah şu mübarek ayda verdiğimiz paraları kendileri hastahanede harcarlar....ki

engellileri anlasınlar....

Üst Alt