Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur 5510/28. madde yerine malulen emeklilik işlemi yapmakta ısrar ediyor!?

selamlar
SGK benden yeni rapor istedi.Yeni rapor almadım.Çünkü o zaman yeni rapor tarihi esas alınır.Oysa ben mayıs2009 rapor alıp kuruma vermişim.Bu nedenle işlemlerin 5510 sayılı yasanın 28.maddesine ve 2009/67 nolu genelgeye göre emeklilik işlemlerin devam etmesini talep ettim.tekrardan Rapor almam gerektiğini söylediler.
Bende Önceki raporun devam etmesi gerektiğini çünkü malüliyetten emekli olunamaz kararı verilenlerin prim günleri tamam ise memurun o dosyayı sakatlık oranının belirlenmesi için MALÜLİYET VE SAĞLIK KURULLARI DAİRE BAŞKANLIĞINA GÖNDERMESİ GEREKTİĞİNİ VS VS SÖYLEDİM. EN SONUNDA DİLEKÇEMİ KABUL ETTİLER sonuç bekliyorum.
Eğer olumlu sonuç alırsam ki almam gerektiğine inanıyorum gerekirse dava edeceğim.
Böyle tıkanmış bir süreçinde önü açılmış olur.
sağlık kurulu ile görüştüm onlara bu tür dosyalar geliyormuş.Bende işte SGK memurlarını aşabilirsen sizlere tek tük dosyaların geldiğini birçok engellinin şu anda zorluk yaşadığını anlattım.
Aydın yarınlar

----------

Sayın mevt88 eğer emeklilik karar tarihiniz haziran/2009 ise ondan sonra yatırmış olduğunuz primleri alırsınız unutmayın...
aydın yarınlar

Mehmet bey siz hem bilgili hemde Ankara'da yaşamanın avantajnı iyi kullanmışsınız,gidebildiğiniz yere kadar gidin ve bizleri aydınlatın.Gerçi uzun uğraşlar sonucunda ben bağ-kur'dan emekli oldum ama diğer arkadaşlara yol olur çabalarınız,teşekkürler size...

sayın miremur

Bu mücadele tüm engellilerin mücadelesidir.
hepimiz değişik illerde SGK birşeyler anlatmak durumundayız.
Hepimiz hak kayıplarına maruz bırakılıyoruz.
Elbette bunları aşaçağız dün aştığımız nice büyük dağlar yokmuydu.
Süreç SGK na karşı hak alma savaşı gibi geliyor.
Çünkü tüm illerde engelliler "ENGELLENİYOR"
EMEKLİLİK TALEBİNDE BULUNMAK oradakilerin sanki zoruna gidiyor maaşlarımız adamların cebinden çıkıyor.

Sanki görünmez bir el bunları ya emekli etmeyin ya da süreyi uzatın haklarını vermeyin diyor.
Bizler çalışma hayatında bugüne kadar onlara prim ödedik maaşlarını biz verdik.Vergileri ödedik.Bu yasal hakkımız hiç kimsenin bağışı yada zekatı değil.

Sayın Mehmet Bey

Yukarıda yazdıklarnıza gözü kapalı imzamı atarım.
Bağ-Kur emeklilik başvurumda hata yaptı, şimdi işler iyice karıştı..? (
multipage.gif
1 2 3)
benin formu bir incelerseniz ne çektiğimi daha iyi anlarsınız,saygılar efendim.

sonuç ne zaman açıklanacak...

merhaba arkadaşlar benim emeklilik talebimden sonra ne zaman cevap gelecek acaba benim bu sonucun hangi durumda olduğunu nasıl öğrenebilirim.evrak takip sistemi var mı?bilgilendirirseniz sevinirim...

SGK sitesinden takip etmek mümkün.

En son gelişmeleri yaz..

merhaba arkadaşlar uzun bir zamandır yazamıyorum kusuruma bakmayın.
arkadaşlar 25.08.2009'da bağkura erken emeklilik için başvurdum hala herhangi bir sonuç gelmedi.
acaba bunun sonucunu sorabileceğim bir makam mevkii tel. nosu var mı?

saygılarımla...

acil cevabnızı bekiliyorum arkadaşlar;
merhaba arkadaşlar bu gün bağkurun internetten borç sorgulama linkinden borcumu sorgulamak için tıkladığımda durumumun terk etmiş sigortalı olarak değiştiğini gördüm. acaba bu erken emeklilik için bir adım atıldığının işareti olabilirmi? saygılarımla...

Evet, bağkurluluğuna son vermeden emeklilik işlemlerin yürümezdi...

Haydi hayırlısı o sayfayı takip et,bundan sonraki aşama ''yaşlılıktan emekli''olacak.Eğer tlf nun bağ-kurda var ise cepinede mesaj gelir.Şahsen git son durumu bizzat öğren...

merhaba arkadaşlar;
Nihayet...İnşallah herhangi bir yanlışlık yoksa bağkur il müdürlüğünü aradım.bana malulen(erken emeklilik için başvurduğumu ısrarla sordum.emeklilik talep dilekçem 28.maddeye göreydi.) emekliliğimin genel müdürlükten onaylandığını söylediler.sistemde bi sorun olduğu için ayın 13ünde emekli aylık bilgilerini gireceklerini ve maaşı inşallah aralık ayına yetiştireceklerini bildirdiler.

şimdi başka bir sorunum var acaba bağkur erkenmi emekli etti yoksa malulenmi?bu sorunu nasıl giderebilirim.eğer malulen emekli ederlerse maaşım düşük olacak.size zahmet bu soruna bir çözüm yolu göstermenizi istiyorum.teşekkürler.sizlerin cesaretlendirmeleriniz sayesinde 3.kez başvurdum.2006dan bu yana süren mücadelem inşallah galibiyetle sona erecek.Allah hepinizden razı olsun.Kalın sağlıcakla.sanmayınki ayrılıyorum ben ve benim gibilere yardım için her zaman yanınızdayım.

sevgi ve saygılarımla...

Hayırlı olsun mevt88 kardeş,

Tavsiyelerimizi dinleyip sonuca ulaşmana gerçekten sevindim.Tedirgin olacak bir durum yok.Sen ''yaşlılıktan''yani 28.maddeden emekli oldun.Bu şu anlama geliyor.Prim gün ve yılın vede sakatlığının derecesi bazı verilerle çarpımı ve çıkartılması sonucu maaş+ek ödeme tespit edilir.Raporun onaylandığı tarihten itibaren işlem yapılır.Güle güle harca,bizide gelişmelerle bilgilendir olmazmı?

saolun saygı değer arkadaşlar;

bu gün bağkuru tekrar aradım.önce bu bağkur bilgilerime baktım orda terk veya talep tarihini 13.08.2008 olarak yazmışlar.benim hastaneden raporu alma tarihim 13.08.2009 benim bu durumdan dolayı fazla ödemem gözüküyor.bağkurdaki memura böyle bir yanlışlık olduğundan bahsettim.bana memurun dediği''beyfendi bizle alakalı bir durum yok genel müdürlükten gelen bilgilere göre biz düzenleme yaparız dediler.bu aşamadan sonra bir itiraz dilekçesi vs vereyimmi?yoksa sonucumu bekleyim.daha fazlada ortalığı karıştırmak istemiyorum.sonra verecekleri üç kuruşluk maaşıda keserler ortada kalırım ondan korkuyorum.ne dersiniz?ne yapayım?

saygılarımla...

saolun saygı değer arkadaşlar;

bu gün bağkuru tekrar aradım. önce bu bağkur bilgilerime baktım orda terk veya talep tarihini 13.08.2008 olarak yazmışlar.
benim hastaneden raporu alma tarihim 13.08.2009 benim bu durumdan dolayı fazla ödemem gözüküyor. bağkurdaki memura böyle bir yanlışlık olduğundan bahsettim. bana memurun dediği ''beyfendi bizle alakalı bir durum yok genel müdürlükten gelen bilgilere göre biz düzenleme yaparız".
bu aşamadan sonra bir itiraz dilekçesi vs vereyim mi?yoksa sonucu mu bekleyim

.daha fazlada ortalığı karıştırmak istemiyorum. sonra verecekleri üç kuruşluk maaşı da keserler ortada kalırım ondan korkuyorum. ne dersiniz? ne yapayım?

saygılarımla...

Bekle,raporunun Ankara'dan onaylandığı tarih maaş bağlanma tarihindir.Fazla ödeme varsa zaten öderlerimerak etme...

Evet, hele bir sonuç belli olsun, ondan sonra gerekirse itiraz edilir. Bence şimdilik sonucu beklemek en iyisi

Tamam arkadaşlar sonucu bekliyoruz.herşey için teşekkürler...

merhaba arkadaşlar bu gün bağkurun sitesinden baktım bu hizmet süremdeki yanlışlık düzeltilmiş.emeklilik sorgula kısmına girdim.''Son işleminiz henüz ilgililerce onaylanmamıştır.'' yazıyor bakalım onayı bekliyoruz bu dakikadan sonra.
Arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunuyorum iyiki bu forum ve sizler varsınız...

----------

Merhaba arkadaşlar müjdeeeeeee.çok şükür verilen mücadelenin mutlu sonuna geldik.Arkadaşlar emeklilik sorgulaya girdim.nihayet emeklilik başvurum kabul edildi. yaşlılıktan emekli yazıyor.çok şükür çok sevinçliyim...

3750 ssk + 9 yıl 8 günlük bağkur hizmet süresi ile 476 lira aylık bağlanmış.

hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Arkadaşlar çevremizde ne kadar engelli bizim durumumuzda olan varsa bu forma yönlendirelim...
Ayrıca ben 10.08.2009 tarihinde talep başvurumu yaptım. bağkur aylık talep tarihimi 25.11.2009 olarak belirlemiş... hayırlısı olsun 3 aylık kayıbım var ama nihayet böyle sonuçlandıya yeter. aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz demişler...

Hayırlı olsun güle güle harca....

hepiniz çok sağolun arkadaşlar...bilgilerimi bağkur bana ulaştırdığında gireceğim inşallah.

----------

arkadaşlar benim emekli sorgula kısmında S.G.D.P kesintisi var yazıyor. ne yapmak gerekiyor.bu kesinti herkeste olurmu?bu kesintinin olmaması için ne yapmak gerekiyor...saygılarımla.

Bu kesinti herkeste olmaz. Adına kayıtlı ticari veya mesleki bir işin varsa (daha açıkcası vergi dairesinde vergi mükellefiyetin varsa) sgdp kesilir. Bu 2009 yılı için alınan aylıktan %13 oranında kesinti yapılarak uygulanır. Böyle bir mükellefiyetiniz yoksa kuruma mükellefiyetiniz olmadığına dair belgelerle durumu düzelttirebilirsiniz.

merhaba arkadaşlar
bir sorum olacaktı:internette emeklilik kaydı sorgulamada benim yaşlılıktan emekli yazıyor geçen hafta perşembe gününden beri böyle.fakat bana bir bilgilendirme kağıdı gelmedi aylığı hangi bankadan alacağım falan...bilmiyorum belkide çok sabırsızım ama gecikti gibi geliyor ne yapayım.bağkur il müdürlüğünüde rahatsız etmek istemiyorum. şimdi mazaallah kızdırırız filan ne olur olmaz diye.ne yapayım bekleyimmi?ben ilçede oturuyorum.

Emeklilk bölümünü ara veya git.Maaş göstergesinin çıktısını iste,o kağıtta ne zaman ne kadar maaş alacağın ve diğer bilgiler var.Genelde Halk Bankası ile çalışırlar.Yaşlılıktan emekli bilgisi doğru...

Üst Alt