Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bağkur 5510/28. madde yerine malulen emeklilik işlemi yapmakta ısrar ediyor!?

arkadaşlar kağıt geldi inşallah 26 ocakta birikmiş para ile maaşımı halk bankasından verecekler. açıklayıcı birşey yazmamışlar malullük talebeniz kabul edilmiştir.diye bir yazı göndermişler.parayı alacamız bankayı yazmışlar o kadar.

işyeri kapatma (sgdp) kesintisi...

merhaba arkadaşlar

inşallah 26 ocakta ilk emekli maaşımı alacağım.Arkadaşlar kafamı karıştıran birkaç sorun var:
1.şu anda alacağım emekli maaşımdan sgdp kesintisi var gözüküyor fakat kesinti miktarı yazmıyor.kesinti ne kadardır?maaş ocak itibari ile:527.77
2.şimdi iş yerimi kapatsam başvuracak makam mevki neresi olacak ben bakkaldım esnaf sanatkarlara kapatmak için müracat etsem yeterli olurmu?
3.eğer mesleğime devam edecek olsam bu aylık böyle devam edermi yoksa internet sitesinden baktığım(bağkur) bundan dahamı az emekli maaşı alırım?

saygılarımla esen kalın...

Yaşlılıktan emekli olduğunuzdan almış olduğunuz maaştan %14 oranında sgdp ödeyeksiniz. Bunun için herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok çünkü sgdp kaynağında kesilerek maaşınız net olrak ödeniyor. sgdp 2010 yılı için alınan maaşın %14 kadarıdır. işinizi kapatmayı düşündüğünüz taktirde kayıtlı olduğunuz vergi dairesi ve sonrasında da esnaf odasından işinize son verin.

merhabalar sayın arkadaşlar
ben mevt88.formun en son erken emeklilerinden. dün ilk maaşımı sizlerin vasıtası (yardımı) ile aldım çok teşekkür ederim.
Fakat bu gün itibari ile sgk ya gittim oğlumun sağlık karnesi iptal görünüyordu. onu aktif hale getirmek için kuruma gittim. kurumda memurlar dosyamı getirtti. incelediler ben 1989dan 2000yılının 8.ayına kadar ssklı idim .ondan sonra 9yıl 10gün bağkur primim vardı.
öncelikle sağlık sigortası 10 yılı doldurmamışsın deyip 1yıl kesinti yapmak istediler. baktılar beceremediler. daha sonra sen 19 yıl sigorta sürenle nasıl emekli olursun diyerek emekliliğimi iptal işlemine kalkıştılar.
bunlarda yetmedi sen normal bir emekli maaşı gibi aylık alıyorsun senin maaşın malül maaşına dönderilmeli diyerek malul maaşı bağlamak istediler. ben 28. maddeye göre emekli oldum siz benim bu emekli işlemlerimi değiştiremezsiniz diye sözlü itiraz ettim. bana gel otur şuraya çok iyi biliyorsan kendin yap diyerek azarladılar.
biz senin işlemlerini bu gün gözden geçirecez yarın bilgi alırsın deyip başlarından gönderdiler.

canım çok sıkılıyor ne gibi işlemler yapmalıyım.

Olmaz öyle şey,
Emekliliğini il müdürlüğü personeli değil Sgk-Ankara yapıyor. Onların dediği gibi "çevirdik-evirdik" mihvalinde yapılmıyor bu işler. Ama, dosyandaki bilgilerin Ankaraya yanlış intikal ettirilmişse -ki öyle olmamıştır umarım- iptal edilmesi için engelleyebilirler. Bekle derim.

Yani ağız dolusu küfretmek geliyor içimden!
28. maddeye göre emekli oldunuz ya, memurlar bu mevzuatı bilmiyorsa, birkaç gün önce arkadaşların yazdığı Adana Bağku'rdaki şef selim kırık'ı aramalarını söyleyebilirsiniz oradaki memurlara: 0322 352 0554 / 136

sayın yönetmenim kim bu şef biraz açarmısınız konuya vakıf tek kişi galiba Türkiyede Ayrıca Mevt arkadaşım senin raporun kaçtı 28 maddeye göre nasıl emekli oldun prosedüre paylaşyırmısın bizimle merak ediyorum

:) Kim olduğunu bilmiyorum. Başka başlıkta yazmıştı arkadaşlar... Biz konuşuyoruz konuşuyoruz kurumdakiler duymuyor! Onun için, kurum içinden bir sese kulak verirler diye önerdim...

Şef Selim Kırık Adana Bağ-kur da emeklilik bölümü Şefi,İyi niyetli biri,ilk yasa çıktığında Ekim 2008 de beni eski yasaya göre malulen gönderip hastaneye 2 ay sonra olumsuz gelen onay sonrası Selim beye beni yeni yasa gereği niye yollamadın?deyip yeniden 5510 yasanın 28 maddesi gereği yaşlılıktan göndererek sıfırdan işlem yaparak emekli oldum.10 ay sürdü her aşamada Selim beyle gerek tlf.gerek bizzat görüşerek uğraşmam gerekti.Selim bey anladığım kadarı ile kendini iyi geliştirmiş bu sevindirici bir gelişme bizler için....

Tebrik ediyorum o halde bende selim Beyi SGK calisanlari cok yetersiz bunlara egitim vermiyorlar bunu anladim

arkadaslar emeklilik bilgilerimi (maaş bilgilerini)forma yazdım bilginize...ben çalışmaya hala devam ediyorum sgdp kesintisi veriyorum maaşımın %14ünü kesiyorlar.ama yakında inşallah eşimin üzerine devredip ordan çalışacağım veya devretmeden bu işime bakkal işine devam edebilirmiyim?

Destek primi ödeyerekdilediğiniz statüde çalışabilirsiniz...

Sahi, ne oldu sigorta müdürlüğündeki konu? "Sen nasıl emekli oldun" diye boş laf eden memeurllarla işi nasıl çözdünüz?

sayın bülent bey ogün olanları ve daha sonrasını kısaca özetleyim size:
benim oğlum üniversitede okuyordu. sağlık karnesini iptal etmişlerdi. karnesini aktif hale getirmek için gitmiştik. bana önce sen nasıl emekli oldun olamazsın filan diye emekliliğimin iptali için uğraştılar. daha sonra benim 30.07.2000 yılına kadar ssk hizmetim o tarihten 13.08.2009 a kadar da bağkur hizmetim vardı. emekli olunca 10 yıllık sağlık sigorta primim kesilmemiş gözüküyor. yani 9 yıllık sağlık sigorta prim hizmet sürem gözüküyor. bana ertesi günkü verdikleri bilgi her ay maaşının %10 oranında bir yıl boyunca kesilecek daha sonra tekrar kesintisiz maaşını almaya devam edeceksin dediler.
böylelikle bir yanlışlarından daha döndüler.

saygılarımla...

verdiğiniz bilgiler için ve biz engelli arkadaşları aydınlattığınız için size çok teşekkür ederim.

SGK'nun sevk işlemlerine dair tüm detayları düzenleyen 30.04.2009 tarihinde yayınlanan B.13.2.SGK.0.00.00.00/ 130 / 374 sayılı genelge 'nin 15. sayfasında yer alan EK-2:

Evrakta yer alan "Çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünü en az ne oranda kaybettiğini" kısmı işaretlenecek...
diyerek vevap vrdiğiniz üzere bülent bey benim sgk dan hastaneye sevkim bu şekilde şimdi ben ne için başvurdum lütven beni aydınlatın kafam çok karıştı ..teşekkürler.

1515g.jpg

Üst Alt