Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık engelli kimlik kartı ve beyaz kart nasıl çıkartılır? Arasındaki farklar?

Benim oran %45, Daha yeni başvurdum.
Öyle bir durum olsaydı, başvurumu alan hatun söylerdi.
Öyle bir durum olduğunu sanmıyorum.

[SIZE=2][FONT=Verdana]IETT'nin sitesinde aşağıdaki açıklamayı okuyunca şüphelendim. Bunların ne yapacağı belli olmaz? %48 olan sakatlık oranım 5 sene sonra % 40'a inmişti. Aradan bayağı bir zaman geçti. Şimdi tekrar rapor almak gerekirse "Birader, senin ayaklar çıkmış tekrardan turp gibisin, sana karta gerek yok" diyecekler ondan korkuyorum:) [/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Verdana][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Verdana]Açıklama: 16 Temmuz 2006 tarih ve 26230 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş, % 50 ve üstünde bir oranda Özürlüler İçin Sağlık Kurulu Raporuna sahip kişiler Özürlüler İçin Beyaz Kart; ağır derece özürlülerle, raporlarında (Birbaşkasının Yardımı Olmadan Yalnız Başına Seyahat Edemez."ağır özürlü bölümünde"EVET" ibaresi Refakatli Özürlüler İçin Beyaz Kart alma hakkına haizdirler.[/FONT][/SIZE]

Durup durup ordan burdan kulaktan dolma eksik gedik bilgilerle açıklama yapılıyor.
İETT den sakatlara verilen ücretsiz seyahat kartı almak için % 40 ve üzeri rapaorunuz olması yeterli.
Şehirlerarası seyahatlerde %40 ve üzeri sakatlık oranı için %30 indirim uygulanıyor.

%50 gibi bir uygulama yok bildiğim kadarıyla, ben de beyaz kartımı değiştirdim ve yeni okut geç kartımı aldım , bir hafta sonra aldım ,,,,sanırım yoğunlardı ama olsun. buna da şükür....en azından artık kartı gösterip -bazı anlamsız bakış atan şofor ve muavinlerden - kurtulmus olduk...8 senedir bu bakışlardan inanılmaz sıkılmıştım ...bu uygulama bence cok yerinde oldu buarada...

ego da özürlüler için indirimli mi yoksa ücretsiz seyahat kartı veriyor

arkadaşlar ben %50 işitme engelliyim, engelli kartım var ego bana indirimli yoksa ücretsiz kartı verecek bide nasıl başvuruda bulunacağım bilgisi olan varmı ?

başbakanlık kartı hala veriliyor mu , benim bildiğim artık verilmiyor ,yeni basvuran ya da alan varsa yazarsa sevinirim,hoşçakalın...

hastaneden aldğım sağlık kurulu raporuyla özürlü kimlik kartı almadan beyaz kart alabilirmiyim

2006 yılında aldığım %45 engeli raporumla Ekim 2010 da İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurdum ve 1 ay sonra Başbakanlığın verdiği Engelli Kartını aldım. Yani hala veriliyor.

nsak
hastaneden aldğım sağlık kurulu raporuyla özürlü kimlik kartı almadan beyaz kart alabilirmiyim​

Bence alabilirsin. Raporunla ilgili yere başvur.

ankarada durum nasıl peki bu metroya ankaraya ego otobüslerine ücretsiz binme hakkımız varmı yada maçları ücretsiz izleme

başbakanlık engelli kartı ile maçlara ücretsiz girebiliyorsunuz. En doğru bilgi için tuttugunuz takımın stadını arayıp, stad görevlisine bunu sorunuz ve engellilerin girişi nereden hangi kapıdan yapıldığını sorunuz.

salih kardeş teşekkürler ne güzel acıklamışsın ellerıne saglık...

merhaba...11/02/2011 tarihinde raporumla beraber istanbul il sosyal hizmetlere müracat ettim 20 gün sonra 01/03/2011 tarihinde gel kartını al dediler..bugun ısı gucu bıraktım kalktım gittim kartımı almaya ama malesef alamadım.sıstemlerı yokmus verılen cevap bu..zaten bınbır guclukle gıdıyoruz ama malesef kısa ve oz bır cevap sıstem yok..artık onumuzdekı hafta tekrar gıdecegım..

Ben gitmeden önce arayıp telefon ile kartımın gelip gelmediğini sormuştum. Kontrol edip, "Kartınız gelmiş, gelip alabilirsiniz." dediklerinde gitmiştim. Sen de aynı yolu izlersen mağdur olmazsın.

Saygılar.

ben ANKARA da 28 şubat ta başvuru yaptım 4 martta kartım çıkmış

özürlü kimlik kartı ne işe yarıyo beni bilgilendirir misiniz arkadaslar.

BAŞBAKANLIK ENGELLİ KARTI ALMAK İÇİN (İZMİR)

Başbakanlık Engelli Kartı başvurusu yapmak için; Hatay Basın Sitesi Huzurevi Durağında inin Yeşilyurt Devlet Hastanesinin arkasında Ayşe Sevinç Solmaz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünün bahçesinde bulunan “Özürlü İşlem Bürosundan” başvuruluyor.
Başbakanlık Engelli Kartına başvuruda istenilen Belgeler:
*Özürlü Sağlık Raporunun % 40 ve üzeri olması, Özürlülüğün sürekli olması veya Özürlülük süresinin sağlık kurul raporunda geçmemesi gerekiyor,
*1 adet özürlü sağlık raporunun aslı gibidir diye yazılı onaylı fotokopisi(Onaysız aslı gibidir onayı bulunmayan rapor olunca işlem yapılmıyor)
*1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi
*2 adet resim,
Belgeler ile başvuru yapabilirsiniz başvuru sırasında nüfus cüzdanınızın aslı yanınızda bulunması lazım.
Başvuru yapamayacak kadar özürlü hali bulunan kişilerin ise başvurularını bir başka kişide yapabiliyor( Başkasının yerine başvuru yapacak kişilerin başvuru yaparken yukarıdaki belirtilen belgelerin yanında da kendi nüfus cüzdanlarını da yanlarında bulundurmaları gerekiyor.Başvuru yapacak kişiye de vekalet vermenize de gerek yok.
Unutmayın Başvurular ücretsizdir
Daha fazla bilgi için Tel: 243 90 67

Daha fazlası Engelli El Kitabı ENGELLİ EL KİTABI, ENGELLİLERİN EL KİTABI, ENGELLİLERİN REHBER KİTABI, ENGEL NEDİR, ENGELLİLER İÇİN EL KİTABI, ÖZÜRLÜ EL KİTABI

özürlü kimlik kartı ile basbakanlık kimlik kartı aynı sey mi yoksa ikiside farklı mı?

engelli kilmlik kartı almak için rapor süreklimi olmalı benim rapor iki yıllık 2022 maaşı için aldım yüzde 40 raporla alabilirmiyim

Neden Başbakanlığın özürlü kimlik kartı yeterli gelmezde belediyelerde ayrıca kimlik çıkarttırır anlamış değilim..

adana"dada şehir içi otobüslere üzretsiz binebilmesi için engellierin kent kart uygulaması başladı rapor veya özürlü kimlik kartı fotokopisi resim ve 5 tl karşılığı alınıyo herkes kimlik veriyo kendine uygun başbakanlık özürlü kimlikartı ne işe yarıyosa vermesin daha iği cepte fazlalalık başbakanlık kimlik kartı sonuçta biçok kurum rapor istiyo :)

başbakanlık kimligi belediye araçlarında geçerli degilmi

Değil hocam..O kartı çıkartmak için ayrıca belediyeye gidip birde orda cebelleşmen gerekiyo bürokrasiyle..

yo başbakanlık kartı için hiç uraşmadım bir gün icinde aldım ve cokda basit oldu yaradıgı işlere gelince onu devlet hastanelerinde devlet dairelerinde sıra beklememek icin cogunlukda kulanıyorum işede yarıyor iett de işe yaramıyor he birde başka ile yani ist dışına cıkdımda belediye otobuslerinde onu kulanıyorum ve zorluk cıkarmıyorlar. iett her ilde yok malesef :):)

Ben Galatasaraylıyım, başbakanlık kimlik kartım yok fakat nüfus cüzdanımda özürlülük derecem yazıyor. Form doldursam girişte nüfus cüzdanı yeterli olur mu? Bir de engelli biletleri ücretsiz mi, yoksa indirimli mi?

bildim kadarıyla almazlar başbakanlık kartın olması gerekiyor yoksa almıyolar diye biliyorum.

ben gebzedeyım beyaz kart için ıllada ıstanbulda mı ıkamet gerekıyor

Valla ben iett genel müdürlüğünden basvuru yapmıştım 2005 te çağaloğlundaki yerden cıkartılıyordu

özürlü kimlik kartı ne işe yarıyo beni bilgilendirir misiniz arkadaslar.

engelli kimkilkartı geelde bazı indirimler oluyor onda rapor yerine bunu gösteriyorsun su elektrik devlet tiyatroları önceden otobüslerdede yani iettlerde gecerdi şimdi elektronik kart cıkardılar mesela beyaz kartımı yeniletmem gerekiyorduu benden ya basbakanlık kımlık kartın olacak dediler yada yeni rapor alman gerekli dediler bende kartım vardı yeni rapor almaktan kurtuldum

Üst Alt