Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Beyaz Kart kaldırılıyormuş. Bilginiz var mı arkadaşlar?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar engelli kartları beyaz kart yıl sonuna kadar gecerli 2010 yılı sonunda artık chipli kartları kullanmaya baslayacağız

Az önce bende iett ile bu konu hakkında görüştüm

Ilk defa kart basvurusu yapacaklar için zaten yeni çhipli kart basılacaktır

beyazkartı olandan ne belgesi istolar extradan zaten beyaz kart belge demek değil mi?

Yok belge istenmiyo vakıfbanka eğer beyaz kartın mevcutsa elinde yenileme için 10 tl yenileme bedeli yatıracaksın ama dekontu kaybetme o dekontun sürsi bir ayı gecmesin almıyorlar yoksa sonra karaköye yenileme için basvuruda bulunacaksın birde senden vesikalık resim istiyorlar

Resim,
nüfus cüzdanın
banka dekontu
birde beyaz kartını istiyorlar

Radikal52

2009 raporun %70 yüksek özürlü oranı varsa fefakati yeni istanbul katr alabilirsin , başbakamlık özürlü kartına gerek yok!

Neriman27;

Aaaa bak işte böyle kolaylaşır bu iş.
Önceki yorumlardan ben daha önce beyaz kartı olanlar bile yeniden rapor çıkartacak veya başbakanlık özürlü kartını gösterecekler olarak anladım.
Bu yöntemle kolay olur bu iş o zaman.

başbakanlık özürlü kartı kolay çıkıyo mu

iett kartı alablmeniz için başbakanlık özürlü kartı veya 2010 tarihli rapor gerekiyor arkadaşlar

Evet doğru ben başvuru da bulundum,bi resim, engelli kimlik kartı ve nüsuf kağıdı önlü arkalı fotokopisi gerekli,ben 15 haziran da alacağım hemen vermiyorlar,engelli kimlik kartı olmayan arkadaşlar engellilik oranını belirten raporu istiyorlar,

AsTeRuNyA;

Bir konuyu açıklığa kavuşturalım. Daha önceden beyaz kart sahibi olan arkadaşlarımız bankaya yenileme ücreti, vesikalık fotoğraf ve beyaz kartımızla başvurursak yeni kartımızı çıkartıyorlar mı, çıkartmıyorlar mı? Daha önce beyaz kart sahibi olsa dahi yeniden 2010 raporumu istiyorlar.

Hayır ya engelli kimlik kartı ya da engelli raporu gerekli arkadaşım ve 10 tl

başbakanlık özürlü kartın varsa onun kopisini eger yoksa 2010 tarihli rapor istiyorlar

Hımmmm anladım arkadaşım teşekkürler.Demekki biz işi garantiye almak için rapor almaya gideyim bu raporu hem beyaz kart için hem de başbakanlık özürlü kimlik kartı için deyip ikisine birden başvurumuzu yapalım.
Ama hiç kimseden başbakanlık kimlik kartı için detaylı ve açıklayıcı cevap gelmedi. Ne gibi belgeler lazım vs.?

[SIZE=2]Engelli kimlik Kartı nasıl alınır ?
[/SIZE]
Sağlık Bakanlığı tarafından özürlü kapsamına giren tüm hastalara en iyi şekilde hizmet vermek maksadı ile 25.3.1997 tarihli ve 571 sayılı Kanun bağlı olarak Özürlüler idaresi başkanlığı kurulmuştur. Bu kanuna bağlı olarak ta Diyalize gire hastalarımız dilerler ise özürlü sayılacak ve Özürlü Kimlik Kartı Almaya Hak kazanacaklardır.

SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKANLIĞI
ÇAĞRI MERKEZİ
183
Uzmanlarımız Sorularınızı Cevaplandırıyor
http://www.ozida.gov.tr/

25.3.1997 tarihli ve 571 sayılı Kanun ile Özürlü Kapsamı

MADDE 2.- Bu Kanun özürlüleri, ailelerini, özürlülere yönelik hizmet veren kurum ve kuruluşlar ile diğer ilgilileri kapsar.

Tanımlar

MADDE 3.- Bu Kanunun uygulanmasında;
a) Özürlü: Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiyi,
b) Özürlülük ölçütü: Uluslararası temel ölçütler esas alınarak hazırlanan ve gerek duyuldukça revize edilen ölçütleri,
c) Hafif özürlü: Özürlülük ölçütüne göre, hafif özürlü olarak tanımlanan kişiyi,
d) Ağır özürlü: Özürlülük ölçütüne göre, ağır özürlü olarak tanımlanan kişiyi,
e) Bakıma muhtaç özürlü: Özürlülük sınıflandırmasına göre resmi sağlık kurulu raporu ile ağır özürlü olduğu belgelendirilenlerden, günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gereklerini önemli ölçüde yerine getirememesi nedeniyle hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olan kişileri,
f) Korumalı işyeri: Normal işgücü piyasasına kazandırılmaları güç olan özürlüler için meslekî rehabilitasyon ve istihdam oluşturmak amacıyla Devlet tarafından teknik ve malî yönden desteklendiği ve çalışma ortamının özel olarak düzenlendiği işyerini,
g) Korumalı işyeri statüsü: Çalışanlarının yönetmelikle belirlenen oranını özürlülerin oluşturduğu veya özürlülere yönelik çalışmaları ile korumalı işyerine sağlanan teknik ve malî destek sağlanma şartlarını taşımayı,
h) Rehabilitasyon: Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle oluşan özrü ortadan kaldırmak veya özürlülüğün etkilerini mümkün olan en az düzeye indirmek, özürlüye yeniden fiziksel, zihinsel, psikolojik, ruhsal, sosyal, meslekî ve ekonomik yararlılık alanlarında başarabileceği en üst düzeyde yetenekler kazandırarak; evinde, işinde ve sosyal yaşamında kendine ve topluma yeterli olabilmesi ve özürlünün toplum ile bütünleşmesi, ayrımcılığa karşı tüm tedbirlerin alınması amacıyla verilen koruyucu, tıbbî, meslekî, eğitsel, rekreasyonal ve psiko-sosyal hizmetler bütününü,
i) Sınıflandırma: Önemli bir sağlık öğesi olarak insan vücudunun fonksiyonu ve yetersizliğinin tanımı konusunda ortak ve standart bir dil ve çerçeve geliştirme çalışmasını,
İfade eder.

ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI NASIL ALINIR

İzlenecek Yol:
1. 18/Mart/1998 tarih ve 23290 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe uygun düzenlenmiş Sağlık Kurulu Raporu alınacaktır.
2. Özürlü Kimliği Bilgi Raporu veren hastanede ya da Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri'nde doldurulacaktır.
3. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü formların aslını, Sağlık Kurulu Raporunu, tasdikli nüfus cüzdanı fotokopisini ve iki fotoğrafla birlikte Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'na gönderecektir.
Formların ikinci nüshası Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde saklanacaktır.
4. Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri'nden Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'na ulaşan formlar ve ekler incelenerek bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Son şeklini almış olan kart postayla özürlü vatandaşın adresine gönderilecektir.

Özürlü Kimlik Kartının Sağladığı Yararlar
Özürlü ;
a) Değişik kurum ve kuruluşlardan istenen rapor yenileme işlemlerinden kurtulacaktır,
b) Gelir Vergisi indiriminden faydalanabilecektir. (Gelir Vergisi indirimi, özürlü kişinin herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna bağlı olmaması durumunda kendisine bakmakla yükümlü olan kişi içinde geçerli olacaktır),
c) Devlet Demir Yolları ile seyahat etmesi ve özür oranının %40 veya üstü olması halinde %50 indirimden faydalanabilecektir.
d) Havayolları ile seyahat etmesi ve özür oranının %50 veya üstü olması halinde %40 indirimden yararlanabilecektir.
e) Yerel Yönetimlerin alacağı kararlar ile belediye otobüslerinden ücretsiz ya da indirimli yararlanabilecektir.
f) Sinema, Tiyatro vb. faaliyetler için ödeyeceği ücretlere indirim uygulanacaktır.
g) Kamu Kurum ve Kuruluşlarının özürlü çalıştırma zorunluluklarına bağlı olarak özürlü istihdamı amacıyla açılan sınavlarda özrünü kanıtlayabilecektir.
h) Turkcell ve Telsim tarafından % 40 indirim uygulanmaktadır.

Özürlü Kimlik Kartı ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup bundan sonra da özürlüler için verilecek bütün haklardan özürlü birey aynı kimlik kartı ile yararlanabilecektir

iett kartı alablmeniz için başbakanlık özürlü kartı veya 2010 tarihli rapor gerekiyor arkadaşlar

eski beyazkart varsa yine mi istiyolar

yares;

yares ,
sana nasıl hemen vermediler ben 3 gün önce gittim.
Evrakları verdim.
20 dk sonra kartımı hemen verdiler.
Sen nerden başvurdunda hemen vermediler anlamadım.

istanbul kart beyaz kart yerınemı verılıyo yoksa ayrı bır kartmı beyaz kart alırken onudamı almak gerek

Ben karaköy'den başvurdum,bilmiyorum diğer yerleri. Ben işimi sağlama alayım da, beyaz kart var nasıl olsa elimde................

elinde 2009 kasım da almış refakatli beyaz kart, fotoğraf,2005 te alınmış yüzde doksan engelli sağlık kurulu raporu, dekont olan engelli vatandaş ucretsiz refakatli kart çıkartabiliyo mu?

Belbim e attığım maile gelen cevap hepimizi üzecek şekilde :(
Hakkımız elden gidiyor bişeyler yapmak gerek.

İETT'ye yaptığınız başvuru incelenmiştir;

Ücretsiz kartlar ilk defa okuttuktan sonra tekrar okutulup kullanılabilmesi için belirli bir sürenin geçmesi gerekmektedir.

2010-06-10 00:00:00 tarihli mesajınız:

hülya 2010-06-10 XXXX XXXX Merhaba, İstanbul kart kullanıma açıldı takip ettiğimiz kararıyla. Ben bir engelli olarak beyaz kart kullanıyordum. Fakat bazı forumlardan öğrendiğim kadarıyla 1. binişten sonra yarım saat sonra 2. defa otobüse binme diye bir uygulama olduğunu öğrendim bunun hakkında bilgi verebilir misiniz ? Syg. Telefon : GSM : XXXX XXX XX XX

arkadaşlar yavaş yavaş haklarımız elimizden gidiyor baksanıza sınırlandırmışlar limitli adsl kotası gibi olmuş belli bir süre nedir?

Bu adamların yeni rapor istemesi yasal mı? Çünkü işkur da buna benzer bir uygulamaya yeltenmişti ama kazanılan haklar geri alınamaz diyerekten yeni rapor alma derdinden kurtulmuştuk. Yeni rapor olayını da daha az kişi bu imkandan faydalansın diye yapıyorlar çünkü bilindiği üzere yeni derecelendirmeye göre önceden engelli olanlar şimdi turp gibi sağlam çıkıyor maaşallah.....

Arkadaşlar 16 Temmuz 2006 tarihli resmi gazetede yayımlanan "ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK" 4.bölüm kazanılmış haklar geçici madde1-ç bendine göre eski raporlarımızın hala geçerliliğini koruyor olması gerekir. Yeni rapor almakla mı uğraşacağız işimiz yokmuş gibi? Bu konulara vakıf bir kişi olarak Oturanboğa arkadaşım bu konu hakkında bir açıklık getirebilir misin? Ona göre kavga etmeye gideceğim iettye. Her canı sıkılana rapor mu çıkaracağız, hayret bir şey...

Rapor istediler

Bu gün karaköydeki paso merkezine gittim. ilgili ile görüştüm. elimde 2003 tarihli raporum ve beyaz kartım vardı. Kabul etmediler , yeni rapor çıkarman gerek dediler. Raporumun sürekli oldugunu söylememe ragmen kabul etmediler. Ancak bana başbakanlık kartın varsa rapora gerek yok denmedi. Lütfen yeni rapor çıkarmadan başbakanlık kartı ile çıkaran varsa bilgilendirsin

alibaba;

arkadaşım raporunla sosyal hizmetlere git başbakanlık engelli kartı çıkar öyle git iett ye başbakanlık kartını kabul ediyorlar veya 2010 yılı yeni rapor istiyorlar.

[FONT=Verdana][SIZE=2]ÜCRETSİZ SEYAHAT KARTI
[/SIZE][/FONT][SIZE=2][/SIZE][FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT]

[FONT=Verdana][SIZE=2] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana]16 Temmuz 2006 tarih ve 26230 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş, % 40 ve üstünde bir oranda Özürlüler İçin Sağlık Kurulu Raporu aslı ve fotokopisi,[/FONT]
[FONT=Verdana]T.C.Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı`nın düzenlediği Özürlüler İçin Kimlik Kartının aslı ve fotokopisi,[/FONT]
[FONT=Verdana]Nüfus kayıt bilgilerine özürlülük oranının kayıtını yaptırmış olanlar için de Nüfus cüzdan kayıt örneği veya nüfus cüzdan aslı ve fotokopisi,[/FONT]
[FONT=Verdana]1 adet resim,[/FONT]
[FONT=Verdana]Özürlüler İçin Ücretsiz Seyahat Kartı bedeli 10.00 TL 'dir. Kartların herhangi bir sebeple yenilenmesi talebinde (eski kartın ibrazı şartıyla ) 10.00 TL, 1., 2. ve 3. kez kayıp ve çalıntı gibi nedenlerle kart talebinde 20.00 TL ücret alınmaktadır.[/FONT]

[FONT=Verdana]NOT: Beyaz ve Refakatli kartlar 2010 yılı sonuna kadar geçerlidir.

Refakatçi için ;[/FONT][FONT=Verdana] 16 Temmuz 2006 tarih ve 26230 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanan "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş, % 50 ve üstünde bir oranda Özürlüler İçin Sağlık Kurulu Raporuna sahip kişiler Özürlüler İçin Beyaz Kart; ağır derece özürlülerle, raporlarında (Birbaşkasının Yardımı Olmadan Yalnız Başına Seyahat Edemez."ağır özürlü bölümünde"EVET" ibaresi Refakatli Özürlüler İçin Beyaz Kart alma hakkına haizdirler.
[/FONT]

Benimde Kasım 2006 raporum var. Bununla sosyal hizmetlere gidip başbakanlık engelli kartı çıkartabilirim o zaman sanırım.
Ama merak ettiğim bu kart ne kadar zamanda elimize geçiyor. Bu konudaki tahmini zaman nedir?

Arkadaşlar az önce İETT'yi aradım.Gerekli evraklarla ilgili kesin bilgi istedim.
Tel 02122450720.
Cevap:
10 TL PARA.
1 FOTOĞRAF.
Ve aşağıdaki evraklardan sadece biri yeterli:
RAPOR ASLI VE FOTOKOPİSİ
BAŞBAKANLIK KARTI ASLI VE FOTOKOPİSİ
NÜFUS CÜZDANINA ÖZÜR ORANINI İŞLETENLER NÜFUS CÜZDAN ASLI VE FOTOKOPİSİ.
Çok sorulduğu için söyleyeyim.Yeni raporu olmayanlar,başbakanlık kartıyla da beyaz karta başvurabiliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt