Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Geç türkçeyi anlamını Kur'an da yazanı okuyacaksın telaffuz edeceksin Türkçe meal okuyan da hatim etmiş olmuyor dimi bu örnek daha iyi anlatır.
hiç ilahiyatcı birinden tanrı ve Allah aynıdır lafını duydunuzmu yada tanrı diye dua edeni ne tuhaf ilahiyatçılar ve dil bilimciler Allah yerine tanrı, ilah, god vs.. kullanılamaz derken biz türk milleti olarak onlar ne anlar mantığıyla bunu tartışıyoruz
Daha önceki bir mesajımda bu konuda bir ilahiyatçının görüşlerini yazmıştım. Adam tanrı sözcüğünü kullanmakta sakınca yoktur, ama Allah özel isminin yerine geçmez, dualarda, ayetlerde kullanılmaz diyor. Ayrıca sormak isterim; Birisi "aman tanrım" dediğinde aklınıza başka bir tanrı mı geliyor?
Nerde yazıyor böyle bir şey ?? Ey din kardeşimkarahanweb' Alıntı:;tek dil var ahiret hayatında oda Kur'an dili
Allah yerine kullanılamaz diyende sizsiniz tanrı Allahın türkçesi diyende sizsiniz duada ayette yani ibadette kullanılamayan bir kelime nasıl oluyorda günlük hayatta Allah yerine kullanılabiliyor... aman tanrım diyemezsiniz buna türkçenin kuralları izin vermiyor
besmele yerine "esirgeyen ve bağışlayan Allah'ın adıyla başlarım" diyeni duydunuz mu ne
Bu benim görüşüm değil, bir din aliminin görüşü! Bana göre kullanmakta sakınca yoktur. Hatta, şu eleştirdiğimiz Türkçe ezanı hazırlayan Diyanetin o dönemki ilahiyatcıları da "Tanrı uludur!" demekte bir sakınca görmemişler. Askerde de biliyorsun yemek duası "Tanrımıza hamdolsun" diye yapılır.
çok dogru bu sitede ne zaman bi konu açılsa tartışmalar kaçınılmaz oluyor iki lafı bi araya getirip bi şey anlatalım yada dinleyelim diyen yok ya siyasete yada hakaret baglanıyor konu...çok güzel tartışıyorsunuz tebrik ederim sizleri. engelli olmak Allah'ın insana verdiği en büyük güçtür desem.