Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
yelpaze islam değişmeyen tek dindir benim eleştirilerim mezhepler üzerindedir maalesef mezhepler günümüzde dinin yerini aldı kuran aynı kuran hatta ilk orjinal yazımlardan biriside topkapı sarayında bulunmaktadır ayetlerde hiçbir değişiklik bulunmamaktadır ama mezhepler mantığa aykırı olarak ayetlerden tuhaf anlamlar çıkartmaktadırlar örneğin şia zekatı kabul eder ama zekat mal değil ilimdir ilim sahibi olanlar ilmi öğretmelidir(kast edilen sadece dini ilim) diyerek kendince din çıkarmıştır kimi mezheplerde ali Allah'tıra kadar sapıtmışlardır hatta bazı mezhepler saçmalıklarına kuranda bahane bulamayınca kuranın sayfalarının eksiltildiğine kadar götürmüşlerdir yani işin özü kuran indirildiği günden beri aynıdır ama insanlar her ayeti işine geldiği gibi yorumlamışlardır arap yarım adasına gelince islama göre ademin indirildiği bilme göre adamın hayat bulduğu yer afrika çoğrafyasıdır ilk peygamber ademdir ve kurana göre her kavme peygamber yollanmıştır yani senin düşündüğün gibi eşşeği saldım çayıra diye bişey yok binlerce peygamber var tabi bunlar islamın tezleri Allah'ın varlığına inanmayanlar için hiç sorun yok islama inanmayanlara kimsenin neden inanmıyorsun demi hakkı yok lakin islmda bana göre derseniz orda dur derler dinde bana göre olmaz kurana göre olur ya inanırsın yaparsın yada inanmaz yapmazsın din konusunda kim doğru kim yanlış bunun kesin cevabını almanın tek yolu mezara girmektirbu yaşıma kadar islamın tek değişmeden kalan din diye biliyordum. sevgili demirc ve metepe sayesinde bunun yanlış olduğunu öğrendim.
bu tamamen yanlış bir teori din insanların açgözlülüğü için mazeret olarak görülmüştür haçlı seferlerine bakın hiçbirinde dini kurtarmak gibi bir amaç yoktu yada mohaçta savaşan osmanlı ordusunun dini yaymak gibi derdi yoktu moğollar, hunlular, vikingler gibi tarihin en kanlı ordularının dinide yoktu ne romalılar zeus için nede mısırlılar ra için kan dökmedi şunuda asla unutmayın islam yahudilikte olduğu gibi dininiden olmayanı katletmeyi sevap yada hristiyanlıktaki gibi kendinden olmayanın insan olmadığını ve zevk için dahi olsa öldürülmesinde sakınca olmadığını söyleseydi osmanlı bırakın yahudileri katliamdan kurtarmayı avrupada müslüman olmayan tek kişiyi bırakmazdı ispanyada endülüs halkına yapılan katliamı değil endülüs devletinin ispanyada katliam yaparak ispanya çoğrafyasının müslümanlaştırıldığını söylüyor olurdukdinler olmasa dünya nüfusu 30 milyar olurdu. dünya tarihine bakıyoruz savaşların ve ölümlerin %80'i din kaynaklı.
sevgılı arkadasım senı gerçekten Zeki bilirim bu sapkın düşünceni biran önce degıstır...hrıstıyanlık anlayışına göre ceza vardır reenkarnasyon ıse safsata bi kurgudur.. Hemen hepimizin sorduğu soru biz neyiz diye peygamberlerin hayatını incele deirim bır peygamber hertarafı yaralı bi hastalığa yakalanmiş Allah'ın en sevdiği kulu üstelik cezalimi sence? bı vide o koycam buraya izleyazılanların hepsini okuyamadım ve benim gibi düşünen biri var mı bilmiyorum ama ben reenkarnasyona inanıyorum.dolayısıyla engelli olmak hem bir ceza hem de bir sınavdır.cezadır çünkü,geçmiş hayatımızda bi kusur işlediğimizi gösterir engelli olmak.sınavdır çünkü,ruhumuzun şimdikinden sonra gireceği bedenin özelliklerini şimdiki hayatımızda yaptıklarımız belirleyecektir.bir de reenkarnasyon inancının bir yaradan olmadığı fikrini savunmadığını belirtmek istiyorum,zira bu inancı bilmeyen bazı arkadaşlar öyle zannedebilir.sonuç olarak herkes ektiğini biçer diye düşünüyorum.s
tedariksiz s..maya giden domala domala taş aranırmış...Aynen mezara girip beklemeye geçicez olay budur...