Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

YELPAZE----"inandığım şey ne biliyormusunuz. doğru ve dürüst insan olunca, hiçbir dine ihtiyacınız yok."------- EVET KESİNLİKLE DİNLERE İHTİYACIMIZ YOK.HATTA DİYORUMKİ DİNSEL DÜŞÜNÜRSEK ASLA GELİŞEMEYİZ.

seni yaradanı sen nasıl tanımassın sen neden yaratıldın bir araştır yol yakınken dön gerçi sen öbür dünyada belkide hesaba çekilmiyeceklerden olabilirsin...--delal--hanım

Köpek var diye sokağa da mı çıkmayalım arkadaş...
Köpek köpekliğini yapacak insan da insanlığını...
Köpek deyip de hor görme aman haa onun da var bir sırrı...
Kalbine sor o sana söyler bu sırrı...

Kalperenlere
selam olsun...

Din Manevi bir olgudur, Fiziki bir yaptırımı yoktur.. Eğer Tanrı diye bir şey varsa ve Dünyayı yönetiyorsa ben bu kadar kötü yönetici görmedim.

herkes aynı inancı benimsemek zorunda değil.. hem diyorlar ki Bu dünyaya sınav için geldik.. hemde allah öyle istedi böyle oldu madem sınav için geldin sınavda niye karışsın ki? Alınyazısı - kader Değişir mi? kader değişmez alnımıza ne yazıldıysa o diyorlar sonra değişmesi için dua ediyorlar.. hem dünya işlerine karışacak.. hemde kendi değiştirdiği kaderden hesap soracak.. Komik yani.. Tüm dinler komik.. ve Efsanalerden ibaret..

yalan söyleme - hırsızlık yapma - komşuna selam ver - çocukları sevindir - hayvanlara eziyet etme vs.. zaten tüm dinler seni kabul eder

bu yaşıma kadar islamın tek değişmeden kalan din diye biliyordum. sevgili demirc ve metepe sayesinde bunun yanlış olduğunu öğrendim.
yelpaze islam değişmeyen tek dindir benim eleştirilerim mezhepler üzerindedir maalesef mezhepler günümüzde dinin yerini aldı kuran aynı kuran hatta ilk orjinal yazımlardan biriside topkapı sarayında bulunmaktadır ayetlerde hiçbir değişiklik bulunmamaktadır ama mezhepler mantığa aykırı olarak ayetlerden tuhaf anlamlar çıkartmaktadırlar örneğin şia zekatı kabul eder ama zekat mal değil ilimdir ilim sahibi olanlar ilmi öğretmelidir(kast edilen sadece dini ilim) diyerek kendince din çıkarmıştır kimi mezheplerde ali Allah'tıra kadar sapıtmışlardır hatta bazı mezhepler saçmalıklarına kuranda bahane bulamayınca kuranın sayfalarının eksiltildiğine kadar götürmüşlerdir yani işin özü kuran indirildiği günden beri aynıdır ama insanlar her ayeti işine geldiği gibi yorumlamışlardır arap yarım adasına gelince islama göre ademin indirildiği bilme göre adamın hayat bulduğu yer afrika çoğrafyasıdır ilk peygamber ademdir ve kurana göre her kavme peygamber yollanmıştır yani senin düşündüğün gibi eşşeği saldım çayıra diye bişey yok binlerce peygamber var tabi bunlar islamın tezleri Allah'ın varlığına inanmayanlar için hiç sorun yok islama inanmayanlara kimsenin neden inanmıyorsun demi hakkı yok lakin islmda bana göre derseniz orda dur derler dinde bana göre olmaz kurana göre olur ya inanırsın yaparsın yada inanmaz yapmazsın din konusunda kim doğru kim yanlış bunun kesin cevabını almanın tek yolu mezara girmektir

[FONT=Helvetica]Lal Olan Yüreğim... Gel seninle Yar'e gidelim... Gel benliğimizden vazgeçip Aşk ile Sükut-a erelim... Ne gelirse Hak'dan deyip Razı gelelim... Gel gönül biz kendimizden Vazgeçelim... "Bismillah"deyip"La İlahe İlallah "ile"Hamd edelim..!![/FONT]

Kime göre engelli, neye göre engelli... Engelli olmak et ve kemiğin eksik olması mı ya da yere basamamak mı, tutamamak mı, görememek mi... Acımasız bir katil belki engelli değildir, eli ayağı tutuyordur... ne diyeceğiz aferim mi diyeceğiz? Ya katil olsaydın, çocuk istismarcısı olsaydın, ya aklın olmasaydı, ya aklın olup da yokmuş numarası yapan bir zavallının dibi olsaydın, hatta dibinin dibinin dibi olsaydın, ya cehennemin dibine gidecek olsaydın ne olurdu halin...

Şükür şükür yine şükür yetmez kardeşim hep şükür...

dinler olmasa dünya nüfusu 30 milyar olurdu. dünya tarihine bakıyoruz savaşların ve ölümlerin %80'i din kaynaklı. Dinler yayılmak için arap yarımadasının nüfusunu yarıya indirdi savaşlarla. ortadoğu öyle, afganistan pakistan öyle. sonuçta nüfusu dengeleyici birşeydir. ama tabi insan hakları gelişmişlik, evrensel hukuk, eşitlik, paylaşım, hukuk konularını göz ardı eder.

Bu konunun içinde boğulup gidersiniz.İslam dinine inancı zayıf olanlar Kuran-ı Kerimi anlayarak okusun.Ayetlerini irdelesin.İnancı tam olanlar ibadetlerini elinden geldiğince yerine getirmeye çalışsın.İnsan iradesi cüzzi iradedir.Sandığımız kadar akıllı değiliz.Bizide aklımımızıda yaratan bir Allah var.Ona inanın ve itaat edin yeter.

dinler olmasa dünya nüfusu 30 milyar olurdu. dünya tarihine bakıyoruz savaşların ve ölümlerin %80'i din kaynaklı.
bu tamamen yanlış bir teori din insanların açgözlülüğü için mazeret olarak görülmüştür haçlı seferlerine bakın hiçbirinde dini kurtarmak gibi bir amaç yoktu yada mohaçta savaşan osmanlı ordusunun dini yaymak gibi derdi yoktu moğollar, hunlular, vikingler gibi tarihin en kanlı ordularının dinide yoktu ne romalılar zeus için nede mısırlılar ra için kan dökmedi şunuda asla unutmayın islam yahudilikte olduğu gibi dininiden olmayanı katletmeyi sevap yada hristiyanlıktaki gibi kendinden olmayanın insan olmadığını ve zevk için dahi olsa öldürülmesinde sakınca olmadığını söyleseydi osmanlı bırakın yahudileri katliamdan kurtarmayı avrupada müslüman olmayan tek kişiyi bırakmazdı ispanyada endülüs halkına yapılan katliamı değil endülüs devletinin ispanyada katliam yaparak ispanya çoğrafyasının müslümanlaştırıldığını söylüyor olurduk

ben inanmayanların hepsine sadece kafirun suresini okurum. sizin dininiz size benin dinim bana. o kadar insanlar size anlatmaya çalışıyor bazıları halen saçma sapan şeyler yazıyor. arkadaşım inanmıyorsan inanma ama benim dinimede dil uzatma sen kendi dinini yaşa ve delikanlı gibide vasiyetini yaz cenaze namazımı kıldımayın müslüman adetlerine göre beni gömmeyin diye, iyice dinsiz cehennemin ortasına düşün işte bu kadar kolay cehennemi bulmak. dini anlatan arkadaşlarımada burdan sesleniyorum siz görevinizi yaptınız tebliğ göreviniz tamam gerisi kendilerine kalmış bırakın kendi aralarında çalsın oynasınlar. çünkü artık din hakkında saçma sapan kelimeler yazıyorlar sizde buna şahit olmayın artık

Musibete uğrayan kişiye gelince, bu musibet netice itibariyle o insan hakkında rahmet olacaktır. Eğer günahları varsa onlara keffaret olacaktır. Günahı yoksa gelecekte işleyeceği günahlara keffaret olacaktır. Ayrıca başına gelen bu musibetler belkide onun Cennet'e gitmesine vesile olacaktır. Yani Allah o musibetzede kuluna rahmetiyle muamele edecek, vereceği mükafatlar o musibeti hiçe indirecektir.
Elbette bela ve musibet istenilmez. Ancak geldiği zaman da isyan etmemek, sabredip şükretmek, mükafatı düşünmek gerekir.
Cenâb-ı Hakk, Kur'an-ı Kerîm'inde:
"Allah, kişiye ancak gücünün yeteceği kadar teklif eder..." (Bakara, 2/286.)
buyurmakla, kullarına çekemeyecekleri yükleri teklif etmediğini açıkça bildirmektedir. İnsanın bedeninin takat getiremeyeceği veya mal varlığının kâfi gelmeyeceği yükler olduğu gibi, aklının da tek başına erişemeyeceği hakikatler vardır. Bunların hepsi, kullara çekemeyecekleri yüklerin yüklenmediği hakikati içerisindedir.

yazılanların hepsini okuyamadım ve benim gibi düşünen biri var mı bilmiyorum ama ben reenkarnasyona inanıyorum.dolayısıyla engelli olmak hem bir ceza hem de bir sınavdır.cezadır çünkü,geçmiş hayatımızda bi kusur işlediğimizi gösterir engelli olmak.sınavdır çünkü,ruhumuzun şimdikinden sonra gireceği bedenin özelliklerini şimdiki hayatımızda yaptıklarımız belirleyecektir.bir de reenkarnasyon inancının bir yaradan olmadığı fikrini savunmadığını belirtmek istiyorum,zira bu inancı bilmeyen bazı arkadaşlar öyle zannedebilir.sonuç olarak herkes ektiğini biçer diye düşünüyorum.s
sevgılı arkadasım senı gerçekten Zeki bilirim bu sapkın düşünceni biran önce degıstır...hrıstıyanlık anlayışına göre ceza vardır reenkarnasyon ıse safsata bi kurgudur.. Hemen hepimizin sorduğu soru biz neyiz diye peygamberlerin hayatını incele deirim bır peygamber hertarafı yaralı bi hastalığa yakalanmiş Allah'ın en sevdiği kulu üstelik cezalimi sence? bı vide o koycam buraya izle

http://m.youtube.com/watch?v=wGjWhhX6NtE

Eğer mezheplerı yanı ıtıkadı doğru yolu araştırsanız bu yazmanızın ne kadar anlamsız oldugunu anlayacaksınız mezhepler koruyucu kaledir, ornegın 5 vakit namazın nasıl kılacağı bellı deıldır uygulamadan ögrenrız. Mezheplerın cikisl selefi tabın dıye basamağın 1 i olan 3 basamaktan oluşuyor yanı sahabelerın anlatıklatırı ve onlar bir kelimeyi unutmazdı . Üstelik peygamber edendımız sav. Övgü sozlerı üzerınde. İktıdat önemlidir mezhepler önemlidir

butterflyeffect;

İnsan istediği gibi düşünüp istediği gibi inanabilir. İnancı yüzünden onun sapkın olup olmadığını gerçekten kalbine inmeden bilemezsiniz. Ayrıca herhangi bir inanç biçimine safsata demek de çok yanlış.

Dünya nufusu 7-7.5 milyar arası, bunun kaçı müslüman; 1.5 milyar ortalama.. Yaklaşık 1500 senedir bu yeryüzünde olan en son ve en iyi din, neden dünyanın beşte biri kadar?..

Üstelik tüm müslüman ülkeler neden geri kalmış?.. "Televizyona şeytan icadı diyen bir topluma şahit olacak kadar da yaşım var.."

Neden dini iyi kullananları ekonomik durumları samimi inanlara göre daha yüksek?

Neden bu dünyayı kötüler yönetiyor?...

O kadar çok merak ettiğim soru var ki..

[SIZE=2]2050 den cevap isteyenlere Oktan Keleş ten mesaj var...

Başka sorusu olan...
[/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE]
[SIZE=2]C*[/SIZE][SIZE=3][SIZE=2]

Yıl 2050: Işın Binaları[/SIZE]

[/SIZE]
Kulbak Bilge yeni bilgilerle çığır açmaya devam ediyor...

Oktan Keleş'in çizgi romanı Kulbak Bilge yeni ve ilk defa açıklanan bilgilerle çığır açmaya devam ediyor: Kulbak Bilge-13 / ON ALTI YILDIZ

2050 yılındaki IŞIN BİNALARI:

5576.jpg

Yıl 2050: Işın Binaları / ON ALTI YILDIZ

ne güzel özetlemişler; " Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır. " devlet yönetiminde etkili olabilmek halkları toplu şekilde yönlendirebilmek için dinler insanlar tarafından geliştirilmiştir. Herşey ortada, sırf dinlerdeki mezheplerin varlığını anlamak bile yeterli. Mezhepler Yönetimdeki görüş ayrılıklarının yansıması olarak karşımıza çıkıyor. allaha inanacaksın diye arap yarımadasının yarısını kılıçtan geçirmekle mi cennete gidilecek ?

Konu gitgide bir islam tartışmasına dönmeye başladı...

Ne çare ki; İslam gelmeden önce insanlar dinsiz değildi. O zaman da dinler vardı. Hatta semavi dinlerden önce de insanlar dinsiz değildi.... onlardan önce de çok tanrılı, tek tanrılı dinler vardı. Bildiğimiz kadarıyla bu tarihçe en az M.Ö. 10.000 yıl geriye kadar gidiyor.

Kısacası, bir konuyu sadece 1 inancın penceresinden bakarak değerlendirmeye çalışmak oldukça yüzeysel ve yetersiz bir bakış açısı... Aynı soruyu 5000 yıl önce bir Sümerli olarak kendinize sorsaydınız, veya 7.000 yıl önce Veda dinine mensup biri olarak sorsaydınız hangi yanıtları verecektiniz?

Kolay ve kaçamak yanıt şudur: Benim dinin en iyi ve en hakiki, doğru dindir. Onun dışındakilerin ne dediğinin önemi yoktur. İyi ama 3.000-5.000 yıl önce yaşamış bir insanın aynı soruyu sorma hakkı yok mudur?

Sonuç olarak; böyle bir soruya verilecek yanıt sadece tek bir dinin bakış açısıyla, ayetlerle, surelerle veya risalelerle yeterli olmaz. Genel felsefe ve mantık çerçevesinde olmalıdır.

ruhsal yönden rahatsız olarak nitelendirdiğiniz benim gibi engelliler napsın o kadar çok şey yaşıyoruz ki her gün o kadar büyük sorunlarımız var ki Allah a çoğu zaman isyan ediyoruz eğer çok fazla bi engeliniz yoksa şükredin halinize

siz kendinizi boyalı cümlelerle uyutun aldatın, cinlerle perilerle korkutun yıl olmuş 2014 uzay çalışması yapan din eksenli hiç bir devlet yok. en basit örnektir bu. dinin, fakir ve sorgulamayan insanların uyutulması için kullanıldığına dair. dinler sorgulayan eğitimli insanlardan hoşlanmazlar.

Konu başlığından iyice sapıyor... Başlığı hatırlatayım: Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..?

Not: Başlığa alıntı içerik eklememek tartışma açısından çok daha verimli olur. Kendi görüşünüzü yazıp içerisine küçük alıntılar eklemek okuyucu açısından daha kıymetlidir. Uzun alıntıları eklemektense o alıntının orjin sitesine bağlantı verebilirsiniz.

sevgili kardeşim sana şunu söylemek istiyorum Allah cc öncellikle kafandaki bu soru işaretlerinden kurtulmanı nasip etsin.şuan yeryüzünde milyarlarca insan var bir okadar gelip göçmüş ve islam inanışına göre her insanın sınavı ayrı,ayrıdır kimi bedeniyle kimi maddi durumuyla veya makamıyla sınava tabidir ve bu sınavlar sadece bizim gibi sıradan kullar için geçerli değil peygamberlerin hayatına bak hz ibrahim hz musa hz isa hz yahya hz muhammed as ve diğer peygamberlerin hayatına baktığımızda kimisi saltanat sahibi kimi bir lokma ekmeyi bulamıyor kimi hastalıkla ve işkencelerle.bizim şunu bilmemiz gerekiyor bize verilen bu beden ve bu bedenle verilen herşey bizim sınavımızdır eğer sabredib isyan etmeden allah cc rızasını alabilsek işte ozaman bunu karşlığını alırız oda sonsuz nimetler olacaktır.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Üst Alt