Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biz, neyiz? Tanrı ve engelliler..? [Tartışma]

Ganj nehrine girip de günahlarından arındığına inanan insanlara müslümanlar ne diyor acaba...

metepe sen verdiğin linki tekrar oku istersen orada Allah yerine demiyor ilah yerine tanrı kullanılabilir diyor ilahla Allah arasındaki farkı tekrarlamaya gerek yok sanırım inanç ve ibadette tabiki herkes istediği gibi davranma ve konuşma hakkına sahiptir ama namaz kılmamak ayrı birşey islamda namaz yoktur yada namazın şekli yoktur demek ayrı bir şey birinde günahkar olursun diğerinde ayeti inkardan kafir olursun ha kafir lafınında hakaret olarak algılaması son derece yanlış sonuçta hepimiz bir diğer dine göre kafiriz

bir video izledim.buradaki tartışanlar geldi aklıma birden.amacım kimseyi eleştirmek,dine döndürmek falan değil burada.çok negatif bir hava oluştu.biraz dağıtayım istedim.15dklık bir video ama sıkılmadan izlersiniz çünkü içinde mizahta var.bir genç dinleri araştırıyor,kendini eleştirirken ise kibirden eser yok.çok hoşuma gitti :)izleyenlerde olmuştur mutlaka ama nedense paylaşmak geldi içimden.

[SIZE=1]Not: Sevgili MeTePe bu söylemimin dışında. Çoğu konuda zıt fikirlere sahip olsam da, iyi niyetine ve insan sevgisine inancım tamdır... [/SIZE]
.

Değerli Pasaman arkadaşım,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Niyet iyi olduktan sonra zıt fikirlerinizin olması beni hiç rahatsız etmez, memnun eder. Ne demişler;

"Barika-i hakikat, müsademe-i efkardan çıkar."

(Meali; Gerçeğin ışığı fikirlerin çarpışmasıyla çıkar)

delal arkadaşım
sen ya hiç ilmihal kitabı okumadın yada okuduklarını anlamamışsın.insanlar peyganber efendimizi tanrılaştırmıyor aksine bizim için ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyor.bize ALLAH katında tek şefaat edecek insan o.yoksa ailen sana bu bilgileri vermedimi.ayrıca hangi dinde dogarsan doğ ALLAH'u teala herkese araştırıp doğruyu bulması için akıl vermiş.dünyadaki müslüman sayısının artışına bakarsan ne dediğimi anlarsın.ayrıca dinimiz oldukça esnek tabiki sapıklaşmadıkça abartmadıkça.yüce kitabımızda bu açıkça anlatılmış.sana sadece şunu dicem anlamak isteyene kitabımız çok açık bir şekilde her şeyi anlatıyor.anlamak istemezsen bin kere okusan boş.

sevgili arkadaşlar arkadaşın cevap aradığı soruların hepsi Allah'ın göndermiş olduğu Kuran'nın içinde var acaba bu kitabı baştan sona kadar burda yorum yapan arkadaşlarımızın kaçı okumuş önce ona bakmak lazım, Allah'ın en son göndermiş olduğu kitapta bu soruların cevabı mevcuttur.

Sevgili Merdoli, Öyle uzun uzun açıklama yapıp ne seni ne kendimi ne de sayfada bunu okuyan arkadaşların zamanını çalacağım. Mezo'nun penceresinden gördüklerimi, hissettiklerimi aktaracağım sadece. Öncelikle bilmeni isterim ki, bunları sana yazan kişi de ne çocukluğundan ne de gençliğinden birşey anladığını sanıyordu. Sonra bu sanrılarla hayatın geçmeyeceğini anladı ve sorgulamaktan vazgeçti. Sadece kendi olmak için, başkasını mutsuz etmeden mutlu olmak için çalıştı. Kimsenin ne düşündüğü önemli olmadı. Ve inanır mısın ondan sonra güzelleşmeye başladı yaşam...

Tanrı bizi neden yarattı?

Bu konuda ne söylesem havada kalır, zira "benim inandığım ve sevdiğim Allah'ın" kullara garezi yok. Doğada hiçbir canlının bir üst güce sahip canlı için "şunu niçin yarattı?" diye sorduğunu, sorguladığını görmedim. Bu sadece insana özgü bir sorgulama olsa gerek. Benim Felsefeme göre Adriana Lima'yı neden yarattıysa beni de o yüzden yarattı. Ama görüyorsun ki Adriana işi abartı... :)

Diğer insanları yaratırken bizler kenarda duran ve unutulmuş olanlar mıydık?

Ya hu niye bize "Küçük Emrah" modeli çiziyorsun çocuğum? Fiziksel, duygusal, bilişsel farkı insan beyni yaratıyor. Allah'ın suçu yok. Doğayla savaşmak zorunda kalan insanlar, onunla yeterince savaşma gücü gösteremeyenlere "zayıf" gözüyle bakmış... Bakış o bakış! :)

Yoksa sınanmak için mi böyle yaratıldık?

Sınanmak için mi yaratıldık? Kulağa adilce gelmiyor. İnsanoğlunun kusursuzu istemesi inan bana Allah'ın bile gücüne gidiyordur...

Tanrının sevgili kulları mıyız?

Sevgili miyiz değil miyiz bilmiyorum. Ama ben sadece kulu olduğuma inanıyorum.

Normal insanlar varken bizi neden yaratma ihtiyacı duydu?

Kime göre normal? Bin tane "normal" tanımı yapacak insan var şu sitede. Herkesin normali kendine. Bu safsatalar insancıkların uydurması...

Sadece ibret alınmak için mi yaratıldık?

Yeryüzünde her canlı her durumda olabilir. Olumsuz durumların imgesi durumuna düşürülmek yukarda da belirttiğim gibi Allah'ın adaletine uymuyor. Sağlam kafaların aptallıkları da bize ibret olsun, haklaşalım ;) İnan bana eşitlenmek istersen bir sürü şey bulabilirsin...

Ahiret varsa engelli oluşumuz sizce bize ek katsayı getirecek mi?

:) Olursa fena olmaz. En azından ilk sırayı versinler... Yaşarken yeterince bekledim.

Tanrı tüm hesabını ahirette kesecekse neden doğmadan veya sonradan engelli oluyoruz?

Engelli olmak ya da olmamak için şartlar müsaitse yani ne bileyim bu bir hastalık olabilir, genlerle ilgili olabilir, ya da bir kaza olabilir, "engelli olunabilir..."

Tasavvuf düşüncesine göre hepimiz tanrının yansımalarıysak tanrı da engelli olabilir mi?

Bu son soru beni gülümsetti. Hallacı Mansur'u hatırlattı bana... O "en-el Hakk" demişti... Yani Ben Hakk'ım... "Haktır, sözü... Hakk söyledi..." der bir şair... Tasavvuf düşüncesine göre insanın özünde Allah vardır. Peki o özün içinde mutlak bir sakatlık var mı? Yok... Bütün insaların ortak özelliği midir engellilik?

Ya hu aslında biz insanların uydurduğu, kurumsallaştırdığı bir durumdur sakatlık... Allah'ın bir suçu yok. Kulları boş kaldıkça kaşınacak yara arıyor hepsi bu... Yaralarını gösterme çocuk!

Sevgili Mezo,

Cevapların ve önerilerin için teşekkür ederim. Oldukça aydınlatıcı oldu. En azından oturup bir şeyler yazmış sorularımı cevaplamışsın. Geride kalan 10 sayfa ayet kopyala yapıştırından ibaret çünkü. Tekrar teşekkürler.

Mert

Konuyu açan ve sonradan yazan arkadaşların isyanını anlamam zor. Herkes kendi gerçekleriyle yaşar. Kendimden örnek vereyim kalp hastası olduğum için bu sitedeyim ve sigara içtiğim için hasta oldum. Bunu Allah cezalandırdı veya Allahın sevgili kuluyum diye anlatamam. Kendim ettim ve buldum.
Tanrı mı demeliyiz yoksa Allah mı tartışması çok yapılmış birde ben yazayım. Tanrı genel isimdir insan gibi. İnsanların yaratılışından buyana Allahtan başka kendi yarattıkları ilahlara da tapınmışlar. Bunların genel adı tanrı veya ilahtır. Allah özel isimdir. Tanrı derseniz Allahıda kastdebilirsiniz veya insanların taptığı başka şeyide. Ama Allah derseniz semavi dinlerin yaratıcı olarak kabul ettiği ilahı kastedersiniz. Bu kadar din dersi yeter.
Ateist arkadaşlar laf ve isim kalabalığıyla karışık baya vaaz vermişler. İki sorum olacak kendilerine ateistliğin kazanımı veya getirisi nedir. Mesela Allaha inanırsa cennet vadedilmiştir. İnsan inanmazsa ateistlere göre öldükten sonra ne olacaktır mazot olduğuylamı kalacaktır. Bu dünyadaki artıları nelerdir.
Bu sitelere girip insanların kafalarını karıştırmaya çalışarak nasıl bir haz elde etmektedirler.
Öyle iddialar varki biri Hz. Muhammedin varlığı tartışılıyor demiş. Veda hutbesini okurken 120 000 insanın dinlediği, her sözü ezberlenmeye çalışılmış birisinin varlığını kim tartışır, bunu iddia diye burada neden tartışır merak ettim.

Bir engele sahip olan insanlar aslında 2 türlü imtihan aracı. Hem kendileri, hem başkaları. Engeli olmayan, yani engeli olmadığını zanneden insan, engeli bariz şekilde görünen insana nasıl davranıyor? Birisinin yaratılışı ile dalga geçen, hor gören emin olun öldüğü zaman pişman olacak.

Bir laf vardır. "Kendine uyanık dedi, bana enayi. Geberince anlar kim uyanık kim enayi"

Bir de, Ahmet Şerif İzgören - Avucunuzdaki Kelebek - YouTube

Poooooof laf yetiştirmekten yoruldum galiba:rolleyes: ecük dinlenecem.

şaka bir yana, merdoli arkadaşımızın açtığı konuyla herkes fikrini söleme ortamı buldu.ben çok keyif aldım.insanların din gibi hassas bir konuda konuşabilmeleri güzel bişi.inananda inanmayanda düşüncelerini ifade edebilmeli özgürce.çok aydın dindar bir arkadaşımla kadının örtünmesiyle ilgili konuşmuştuk."bir şey kişi için anlam ifade ediyorsa ,onu eylemlerinde özgür bırakacaksın"demişti.çok hoşuma gitmişti bu söz.insanlar kendileri için neyi anlamlı görüyorlarsa yapsınlar.ama başkalarınada zorla bu en doğrudur bunu kabullenmek zorunluluğu varmış gibi davranmasınlar.

delal dinde ayetle kesin olan hükmün senin benim onun doğrusu olmaz uyup uymamak tamamen kiye kalmıştır günahıda sevabında kişiye aittir ayetle emredilen her ne olursa olsun benim inancıma göre bu dinde yoktur yada zaman değişti emirde esneklik yapalım diyemezsin en basit örnek faiz haramdır alırsan günahtır ama o zamanlar enflasyon yoktu şimdi para değerini korusun diye faiz alınmasında sakınca yoktur dediğin anda bizler değil din seni tamamen veya kısmen ayeti inkardan kafir ilan ediyor ve ebedi cehenneme sevk ediyor yoksa bizene kimin cennete kimin cehenneme gideceğinden sonuçta kimse cennetlik olana cennette yer kalmadı sen cehennemde takıl demeyecek bunlarıda yazmamın nedeni senin günahını paylaşmamak sen bunada saçma her koyun kendi bacağından asılır dersin o nedenle bir örnekle açıklayım birisi bilmeden kıble yerine bşka yöne doğru namaz kılıyor ve sen bunu fark ettiysen o insanın yönünü düzeltmek zorundasın yoksa günah bilmeyip yapana değil bilip düzeltmeyene yazılır ben dinen görevimi yaptım bundan sonra istediğini inkar et zerre kadar umrumda değil senin günahın sana benimki bana yalnız bu mesaj sırf sana değil sen gibi düşünen herkese

:eek:Ben ve benim gibiler haaaaa:eek: her ne kadar biraz küçümseme içeriyorsada,art niyetli olmadığını düşünerek teşekkür ediyorum beni düşündüğün için.

hiçkimsenin başına kaldırabileceginden daha fazla yük gelmez" evrenin yasasıdır bu...cocuklugumdan beri psikolojik sorunlarla mucadele eden ben( bide buna gözlerimdeki rahatsızlıklarıda ekleyelim) bu evren yasasiyla kendime bir dayanak edindim..

ölmekmi engelli yaşamakmı sorun bu asıl bence engelli yaşamak daha iydir bir insan için ölümü anmak boş bir laf ve sacma an amsamak tanrı zaten öldürürse öldürür tanrıya beddua etmek isyan etmek boşuna bir forest gump filmini izleyin

kısa yazmak zorunda kaldım, parmaklarımı kullanamıyorum. engelli görünce halimize şükürler olsun diye etmedigim dua kalmıyordu.şimdi ben engelliyim,dahada cok şükretmeye başladım.bu konuyu seninle tartışacak deyilim ikna etmek icin mucadele de etmeyecegim.bilmedigimden deyil.

merdoli;

Bu düşüncelere seni iten imtihanın ta kendisidir. Mesela diğer sana göre sağlam olan insanlarında kendi çaplarında sorunları ve kafasına taktıkları ciddi! şeyler vardır. ( sana göre ciddi olmayabilir ama ona göre ciddidir ) Ve bu sorunlarla yüzleşirken kendilerine aynı soruları sorarlar. Misal: Kaşı büyük olan biri şöyle bir soru soracaktır: Tanrı beni neden yarattı? Diğer insanların kaşları inceyken benim kaşım neden kalın. Onlara torpil geçmiş bana geçmemiş. Benim yaratılış amacım ne, yoksa ben kaşlarımdan yumakmı oluşturacağım, bu hayatta niye allaha tapayım ki? vs vs
Kısaca ikili tartışmalara gereksiz yere girmeden ve vaktimizi boşa harcamadan, "Herkesin bir imtihanı vardır kendisine bu soruları yöneltmesini sağlayan". Ve önemli olan bu soruları sormak değil bu sorulara cevapları bulabilmektedir. Umarım cevapları arayarak bulabilir, bulamazsanız da sağlık olsun diyerek bir bardak su içebilirsiniz...

delal kesinlikle küçümsemek gibi bir niyetim yoktu zaten haddimde değil böyle anlaşıldıysa çok üzgünüm ben mesleğini gerektiği gibi yapmayanlar ve kendi olduğundan çok daha farklı göstermeye çalışanlar dışında kimseyi küçümsemem heleki bu inanç meselesine gelince kimin kimden üstün olduğunu bir tek Allah bilir bizde peygamber değiliz bırak bilmeyerek bilerekte günah işleriz (bende iddaa sorun var oynamadan yapamıyorum haram ama ne yapam buda benim zafım)

Demirc:)iyi niyetli olduğuna kuşkum yok rahat ol lütfen.

arkadaş herşey inanç meselesi inanmayan imanı zayıf olan adam atıp tutar ve Allahın varlığını tartışır durur

hayalet73
benim yazdıklarım kudsi hadis bir yerimden de uydurmuyorum işte kanıtı
SUAL:sen olmasaydın alemleri yaratmazdım kudsi hadisine kim neden karşı çıkıyor?
CEVAP:Resulullahın üstünlüğünü anlamayan veya ona düşman olan yahut kudsi hadislere uydurma diyenler karşı çıkıyor
Adem aleyhisselam arşta gördüğü nurun mahiyetini sual etti hak teala buyurdu ki:
Bu nur gökte Ahmet yerde Muhammd denilen zürriyetinden (Hz.Ademin soyundan)bir peygamberin nurudur O olmasaydı seni de yer ve gökleride yaratmazdım (Mevahibb-i ledünniye)
Allahü teala yine hadisi kudsilerde buyuruyor ki:
Ya Adem Muhammed aleyhisselamın ismiyle ne isteseydin kabul ederdim o olmasaydı seni yaratmazdım

Merdoli,

Gerçekten kafan karışmış sadece yaradılış açısından değilde olaya bir de şu yönleriyle bak. Madem Allah bizi yarattı normal insanları neden yarattı veya tam tersi, bizim ahirette artılarımız olacak mı?.. Engelli olmak normal olmayı gerektirmiyor mu? Neden bu kadar çizgi çiziyorsun normal insanlarla diyemeyeceğim ama sağlığı yerinde olan insanlarla. İnsan kendisiyle barışık olduğu zaman tüm insanlarla barış içinde yaşar. Evet, engelliyiz ve bundan dolayı da sıkıntı yaşıyoruz ancak sağlığı yerinde olan insanların sıkıntıları yok mu?..Bence sen öncelikle kendini sev ve değer sonra aradığın sorulara kolaylıkla ve güzellikle ulaşacaksın.

recep güzel kardeşim bu hadis kutsi (Hz. peygambere ait söz) değildir Hadis bil-mana sınıfındandır yani peygamberin ağzından böyle bir söz çıkmamıştır ancak bu manaya gelen sözler(yukarıda belirttiğin) cıkmıştır bu nedenle islam alimleri hadisi uydurma ama manayı doğru kabul etmiştir ha hadislere iman diye bi şart yok isteyen inanır isteyen inkar eden bununla kimse müminde olmaz kafirde islam mantık dini mantığına uymayan şeye sırf öyle diyolar diye inanman islamın mantığına ters örneğin bana bin hadis onbin alim gelse beni mehdi geleceğine ikna edemez bu kurana ters ayette kıyamet ansızın gelecek demiyormu ansızın gelenin habercisimi olur

İnkar edenlerin inkarlarındaki iman, iman edenlerin imanındaki küfürden daha şiddetli ve bu çok tuhaf bence, bu ikilikten kaçmak mümkün mü bilemiyorum

k.ergun

Vaaz “Bir kimseye kalbini yumuşatacak, kendisini iyiliğe götürecek biçimde söz söyleme” ise ne mutlu bana yazdıklarım işe yaramış demek:)Önceki yazılarımda ateizmin inanç olmadığını belirtmeme rağmen ya okumamışsın ya da okuyup anlamamışsın.Sırf kelimenin sonuna –izm geldi diye inançtır mı sanıyorsun ateizmi? ‘Benim oğlum bina okur; döner döner bidaha okur’ demişler ,sen yazdıklarımı birdaha oku.Din mekanizması basitçe, ödül ve cezaya dayanır. Uy(u)dun mu eyi, uymadın mı eyvahlar olsun, kazanlarda kaynayıp kor ateşlerde yanasın!! İşte ‘’ben bilmem beyim bilir’’ dermişçesine, anca akıllı tasarıma boyun eğilir ve sürüye katılınır .Sen herhangi bir şey üzerinde (canlı-cansız) emeğini, cennete girebilme arzusuyla mı sarfediyorsun? bense insanlara adilce -cennet beklentisi olmadan- yardım etmekteyim.Aramızdaki fark bu işte!Senin açından bakıldığında sırf tanrı yoktur diyen ben, eğer sen haklıysan ve tanrı varsa, şimdiden cehenneme yer ayırtmış olmuyor muyum? Hem de en dibinden. Sırf bunu göze alabildiğim için bile hayal edemeyeceğin kadar cesur oluyorum. Bir aptal da olamam. Çünkü aptallar bulundukları durumu değerlendiremez, fark edemez, kendilerine farklı açılardan bakamazlar. Lütfen bu son dediğime alınma. Sen ille de her şeyi tanrı inancına bağlıyorsun. Ama herkes senle aynı hissiyatı paylaşmak zorunda değil.Bu sitelere girip insanların kafalarını karıştırmak mı:)bu site senin olduğun kadar benim de sitem,senin her konuda fikrini beyan etme özgürlüğün varsa benim de vardır bu kadar basit.Ayrıca yazdıklarımdan birilerinin kafası karışması iyiye işarettir korkma:)
Sana inandığım bir şey söyleyebilirim: senin, inancını gerçekten inanarak savunduğuna inanıyorum. İşte budur trajedi. Ben insanların bu iyi niyetinin, vicdanının boşa gitmesinden haz etmiyorum. Kendini beğenmiş, ukala biri olduğumdan değil bu çaba sen de buna inanabilirsin. Din adına yapılan her kötülük, öteki tarafta değil, bu dünyada sevabını buluyor!

Her şey bir yana, dogmatik mesajları bir tarafa ayırırsak, konu içinde oldukça güzel mesajlar da var.

Ancak, bir insanın soru sormasında ne gibi bir beis var, onu anlamakta zorlanıyorum. Genç bir kardeşimiz aklındaki soru işaretlerini ortaya koyuyor. Anladığım kadarıyla kendisi oldukça zeki ve başarılı, aklı başında bir insan... Muhtemelen verilen her yanıttan kendisine uygun sentezler yapacak ve kendi yanıtlarını oluşturabilecek kapasiteye sahip. Kendisine öyle veya böyle "yol gösterme" misyonumuz olduğunu düşünmek oldukça anlamsız olur. Bir şeyler inandırmaya çalışmak da anlamsız olur. Burası bir tartışma platformu ve herkes kendi fikirlerini özgürce dile getirebilmelidir.

Mevlana'nın söylediği gibi "bir toplulukta herkes aynı fikirdeyse demek ki hiç kimse yeteri kadar düşünmüyor" her insanın aynı inanca sahip olmasını beklemekle haçlı seferleri arasında ne fark var karşınızdakini rencide etmetikce isteyen istediğini savunur istediğinide sorar soru size ters geliyorsa cevaplamazsınız böylece ne siz nede karşınızda ki strese girmez en önemliside neyi neden savunduğunuzu yada neden karşı olduğunuzu bilmiyorsanız susmak en hayırlı olandır unutmayın yanlışı savunan alim doğruyu savunan cahili her zaman ikna eder nasılki zamanında tanrı böyle istiyor diyen papa katolik olmayan hristiyanlar dahil her kesi katlettirdiyse şimdide sahte imamlar cihadı anlamı dışına çıkartıp teröre sebeb oluyor eğerki insanlar önce inandıkları şeyden şüpe duyup araştırsalar ve neye nicin inandıklarını bilselerdi bu denli kan dökülmezdi Kuran boşuna demiyor beni kıyaslayın diye ne olursa olsun soru yanlış olmaz ama cevap öylemi???

Berfin yazdığın herşeye her bir satıra sonuna kadar saygı duyuyorum doğru yada yanlış bence kimseyi baglamaz yazdıklarından çıkardıgım sonuç boş konuşmuyorsun cümlelerin havada kalmıyor yada körü körüne saldırmak için saçma sapan kurulmuş cümleler degil buraya kadar tamam. ama benim senin yorumlarınla ilgili rahatsızlıgım bazı cümlelerde sanki alay eder gibi eylenir gibi Milyarlarca insanın inandıgı ugruna canını verdigi hayatını o varlıga göre yaşadıgı bir inanışa yeteri kadar saygı göstermiyor olman senin kadar bilgili kültürlü kafası çalışan birine hiç yakışmamış sonuç olarak olayın geneline baktıgımızda ben senin inandıklarına saygı duyorsam sende Allah'a inananlara saygı duymalısın.

Bu konu ile ilgili benim düşündüklerim şöyleki bence Yüce Yaradan insanların hayata gelmesini sağlar ve ölene kadar hiç bir şeye karışmaz bir ihtiyacın varsa dua edersin verir yada vermez o da ona kalmış bu kısmını sorgulamak bize düşmez sonrasında insanlar bütün hayatı kendi istedikleri gibi yaşar ve tamamlar yaradan biz öldükten sonra doğru ve yanlışlarımıza bakarak bir karar verir ve uygular (bunlar tamamen benim düşüncelerim)

Yukarıda yazdıklarımdan yola çıkarsak aslında sorulan bir çok sorunun cevabı yerine oturmuş oluyor.

1- Neden engelli doğduk yada olduk ?
Şuan bilim hemen hemen tüm rahatsılıkları açıklayabilir durumda ya genetik bozukluk ya kaza yada başka birşey bu duruma gelmemize sebep oluyor buda bence insanlık tarihinden bu güne gelen bir düzenin parçası olarak yaşanıyor. Sonuç olarak genetik bir rahatsılıgımız varsa bunun mutlaka bilimsel bir açıklaması vardır berfinin dedigi gibi daha bulunamamıştır belki ilerleyen yıllarda yeni bir teknoloji çıkacak ve şuan neden oldugunu bilmedigimiz olayları ögrenmiş olacagız.

2-Neden ben fakirim o zengin neden onun imkanları daha çok benim az meselesi de yıllardır konuşulan bir konu bu konudada aynı düşüncedeyim fakir bir ailede doğmuş olmanız Allah'ın size bunu layık gördügü anlamına gelmiyor yukarda yazdıklarıma göre düşünürsek fakir bir ailede doğmuşsan mutemelen suçlusu babandır yada annen onlara sorarsakta onların babası annesi ve bu iş böyle gider belki dedenin dedesi çok zengindi ama deden parayı batırdı babanada bişey kalmayınca sen fakir doğmuş oldun olamazmı illa bunu Allah'a baglamamak lazım diye düşünüyorum.

3- Neden küçücük çocuklar tecavüze ugruyor yada dövülüyor öldürülüyor ben niye engelli doğdum yada oldum vs bunu sağdan soldan duydgumuz 1-2 yalan yanlış cümle ile açıklayamayız diye düşünüyorum bence yukarda anlattıgım gibi dünyada her kez herşeyi yapmaya özgür taaaaaki hesap günü gelene kadar ister inanmayıp ateist olun isterseniz dini bütün müslüman nasıl yaşarsanız yaradanın karşısına öyle çıkacaksınız.

Bence ne sorarsanız sorun eger yukarıda yazdıklarım gibi düşünürseniz ozaman açık havada cevapsız bir soru kalmıyor diye düşünüyurum hatta evrim teorisi bile bu düşündüklerimle çıkmaz olmaktan çıkıyor bir çok kesim hem evrime hem Allah'a aynı anda inanmak gibi bir düşünce olamaz diyorlar bence bal gibi olur ben sonuna kadar müslümanım ve Allah'a inanıyorum evrim teorsini biraz araştırdım anlayabildigim kadarı ile bilimsel olarak ispatlanmış durumda sadece makale okumadım tartışma programlarını izledim videolara baktım resimler vs vs vs hatta evrim teorisinin çöktügü bittigi gibi haberler darvinden kaynaklı çıkıyor adamın yıllar önce söylediklerinin bir çogunun aslında yanlış oldugu şuanki teknolojik imkanlarla kanıtlanmış ama bu çöktügü bittigi anlamına gelmiyor yeni keşifler yapılmış daha sağlam deliller ortaya konulmuş durumda bukadar bilimsel gerçek 3-5 saçma sapan cümle ile yalanlanamaz buraya kadar eyvallah ama benim inandıgımda bu bütün düzeni evrimde dahil olmak üzere Allah'yaratmıştır nasıl evrim inkar edilemez durumda ise ALLAH'ta inkar edilemez bir gerçektir.

Üst Alt