Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E- devlet üzerinden online emeklilik başvurusu mantıklı mı?

scakmak81

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar e-devlet üzerinden emekliliğe başvuru yapan varmı , sgk ya gidip başvuru yapmakmı mantıklı e-devlet üzerinden başvuru yapmakmı mantıklı hangisi daha hızlı ilerler ?

30.11.2015 tarihinde online olarak başvuru yaptım evrak numarası verdi sgk evrak takipten inceledim 01.12.2015 tarihinde emeklilik işlemleri başladı gözüküyor 2 dk sürmedi cok basit

online olan daha hızlı diğerinde evrak kayıt işleme giriş daha uzun oluyor

e devlete girince zaten sgk ya tıkladığında diğer işlemler kısmında emekliki başvurma var direk orayı tıklayacaksınız

e devlete giriş yaptıktan sonra sırayla ;

Sosyal Güvenlik Kurumu / Ortak (4A/4B/4C) Hizmetler/ Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi

bilgilerini dolduruyosun

Ümit Kurtuluş

emeklilik için başvuru seçeneğini göremedim..

Bende oraya tıkladım seçeneklerde emeklilik başvurusu yok bende

sonbahar.44

yeni başvuruya tıkladıktan sonra bilgiler kısmı gelir ,sigorta talep türüne tıkla orda seçeneklerde yaşlılık aylıgı kısmını tıkla sonra sigortalı türünede ssk'lıysan 4a ssk'lıyı bag-kur'luysan 4b bag-kur seçenegine tıkladıktan sonra ilerle tuşuna tıkla bir sonraki sayfa tahsis talep formunu doldur formu doldurduktan sonra evrak numarası verir daha sonra sgk evrak takipten t.c. numaranla gelişmeleri görebilirsin

sağ üstte "+ Yeni Başvuru" sekmesine tıklaman lazım. Birde başvuru yapabilmen için işten en az 10 gün önce ayrılmış olman gerekmektedir. çünkü sistemlerine anca düşüyor.

@GoXEl ben çalıştıgım iş yeri insankaynaklarına gittim online olarak arkadaşın biri çıkışımı yaptı benim telefonuma sms geldi çıkış yapılmıştır diye , hemen 1dk sonra e-devlet e girdik emekliliğe başvuru yaptık onun içinde sms geldi başvurunuz kabul olmuştur diye , ben 1 dk bekledim

Emekli sandığı çalışan yada istifa eden yaşlılık aylığına yani erken emekliliğe başvuramıyor muyuz acaba

Şuan ben çalışıyorum 2000 gün prim var emekli başvurusu hangi şartlarda yapılıyor,calismiyor olsam bile başvuru yapınca illaki beni arayıp hastaneye sevk için gelin diyecekler yani yüzde 60 rapor almak için onuda vermezler

scakmak81

sonuç ne oldu acaba?evrak takipten bakınca aşamalar nelerdir paylaşırsanız memnun oluruz.

labidu

Sıra NoTarihBirimİşlem
130.11.2015ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ(GELEN EVRAK) SERVİSİ-1ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
230.11.2015ANKARA SGİM SIHHIYE SGM DESTEK HİZMETLERİ(GELEN EVRAK) SERVİSİ-1
301.12.2015ANKARA SGİM SIHHIYE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-1ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
401.12.2015ANKARA SGİM SIHHIYE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-1
504.12.2015ANKARA SGİM SIHHIYE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-1ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
604.12.2015ANKARA SGİM SIHHIYE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-1

30.11.2015 tarihinde online olarak başvurduğum emekliliğim için bugun tahsis numarası verildi cok şükür 10 gün sürdü ... allah herkeze nasip etsin

Hayırlı olsun. Ben kasım ayının beşinde elden verdim hala bekliyorum. :)

Danua.

inşallah 1 hafta içinde sizin tahsis de e-devlette gözükür ben online başvuru yaptım ,online başvuruları hemen işleme alınıyormuş..

E DEVLETTEN başvurulduğunda Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesini doldururken ne gibi bilgiler soruluyor hazırlıklı olmak bakımından soruyorum 20 gün sonra bende başvuracam EDEVLETTEN mi yoksa sgk şubeden mi başvurayım tereddüt ettim ama scakmak81 çok hızlı ve rahat bir başvuru gerçekleştirmiş Edevletten

ben şu şekilde anlatayım kardeş; 30 kasım iş yerime geldim saat 9 gibi insankaynaklarına gittim ordaki memur arkadaştan biri benim işten çıkışımı online olarak sgk ya bildirdi ve bana sms geldi işten çıkışınız yapılmıştır diye sonra benim e-devlete giriş yaptık ordan tahsis talep belgesini doldurduk orda bir kaç soru var mesela sgk numarasını filan yazıyosun forma evlimisin bekarmısın başka aldığın maaş varmı filan yerler var oralara evet yada hayırı işaretliyosun sonra başvurunu gerçekleştiriyosun yine sms geliyo tahsis talep başvurunuz kabul olmuştur diye ve doldurdugun formda sana evrak numarası veriyor sonra sgk evrak takipten t.c numaranı girerek emeklilik işlemlerini takip edebilirsin

baya kolaymış çok iyi bende bu şekilde başvuruda bulunmayı düşünüyorum bende sizin gibi ilk önce 20 gün sonra hak ediyorum emekliliği o zaman sgk ya gidip emekli olabilir yazısı aldıktan sonra e devletten işlemlerimi yapmayı düşünüyorum .Bir şey daha sorucam bende bir ay önce tahsise hazırlık dilekçesi verdim bana yazı geldi 18 yıl 4080 gün ile emekli olabilir şu an 17 yıl 11 ay sigortalı 5000 gününüz var diye şimdi ben 20 gün sonra dolunca emekliliği hak edince tekrar sgk ya gidip emekli olabilir yazısı alıcam bu yazı hemen o gün içerisinde verilirmi

kardeşim ne desem yalan olur yanlış bilgi vermek istemiyorum, ben günüm dolduktan sonra gitmiştim 25 günde geldi emekli olur yazım , birde online başvuru yaparsan e-devletten devamlı takip et tahsis numarası verilmişmi diye ve tahsis numaran verildikten sonra bilgilerini dikkatli oku ilk aylık bağlanma tarihine filan

ben de 01.12.2016 da emekliliği hakediyorum. ancak şu aralar staj sigortası başlangıcının emeklilikte ilk işe giriş tarihi olarak kabul edileceğine dair ciddi söylentiler var ve sgk sisteminde ilk işe giriş tarihleri staj sigortası başlangıcı olarak güncellendi. bu sebeple ben de e-devlet üzerinden tahsis talep formunu doldurup gönderdim. bakalım ne cevap gelecek. engelli indirimi olduğunu formda yazacak bir alan bulamadım. ben de herhangi boş bir satıra yazdım.

scakmak81

Bilgi için teşekkürler.

Ne kadar çok kişi onlinebaşvuru yapıp deneyimini aktarırsa o kadar iyidir...

30.11 2015 de emekliliğe online başvuru yapmıştım 18.12.2015 de SGK dan mektup geldi ödeme günü ,birikmiş maaş , birikmiş ek ödeme
hepsi ayrıntısıyla yazıyor 18 gün sürdü tavsiye ederim

tşk bilgi verdiğiniz için birde kaç gün pirimle ne kadar maaş bağlandı rica etsem yazarmısnız..

e,devlet ten emeklilik başvurusu yaptım

arkadşlar e devletten emeklilik başvurusu yaptım durum bu şekilde görünüyor yalnız vergi indirim bana ulaşmamış durumda süreç noralmi ?1 22.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GELEN EVRAK SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
2 22.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM GELEN EVRAK SERVİSİNE
3 23.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM TAHSİS EMEKLİLİK MÜRACAAT SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 23.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM TAHSİS EMEKLİLİK MÜRACAAT SERVİSİNE
5 23.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM TAHSİS EMEKLİLİK MÜRACAAT SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
6 23.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM TAHSİS EMEKLİLİK MÜRACAAT SERVİSİNE
7 23.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ 3 SERVİSİNE ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
8 23.12.2015 İSTANBUL SGİM UNKAPANI SGM EMEKLİLİK İŞLEMLERİ 3 SERVİSİNE

e devletten emeklilik basvurusu

Butun islemlemlerim tamam emeklilik basvurumu e devlet uzerinden yapabilirmiyim vede nasil bilen varmi lutfen yardim

Üst Alt