28 subat 2017 de unkapanına emeklilik basvurusu için gittim. Vergı ındırım yazım henuz işyerıne gelmemıstı, asamaları takip ettiğimden cok kısa zamanda gelecegını biliyordum. 1 Mart tan aylık baslasın istedim. Formu elle doldurup, evis cıktısını alıp "sadece ankaradan onay bekliyor" yazıyordu. (Ben onaylanıp istanbula geldıgını biliyordum)
Unkapanında gişedeki memur elinde evis goruntusunun "raporunuz onaylandı" yazılı olanı olması lazım dedi. Boyle basvuru almıyoruz dedi. Ben 2 ay once abim için de sadece formla basvurdugumu benden rapor bıle alınmadıgını soyledım.
Artık oyle olmadıgını bu işlerde yolsuzluk tespit edıldıgını, 2 aydır boyle oldugunu yukarıdan uyarı geldı vs birseyler soyledı ve geri cevırdı.
Ben ısrar etmedım cunku edevletten de basvuruldugunu biliyordum ve garantı olsun dıye elden vermek istemiştim, yanılmışım. Sacmasapan bır nedenle geri cevrildim. 1 saat sonra edevletten basvurdum. Acıklama kısmına vergı indiriminden dıye acıklama yazdım. Mantıken Edevlette de belge vermemiştim. Evrak once esenler oradan gazıosmanpasa gıttı. 1 hafta gectı ve 8 martta yazı geldı. Gazıosmanpasa gıdıp vergı yazısını teslim ettim.
Bana dedilerki biz ssk ya yazı yazıyoruz ama cevabı beklerken bıryandan emeklilik işlemlerine baslıyoruz. Aynı anda yurutuyoruz. Unkapanı abim için oyle yapmamıstı sskdan yazının gelmesını bekledı. Yazının yazılması ve gerı gelmesı 23 gun surmuştu.
Simdi basvuru tarıhım 28.02.2017 oldu.
E devletten basvurun, doldurulam form aynı ve basvurduktan sonra print edebiliyorsunuz. Sgk evrak izlemedendw dosya nerede gorebiliyorsunuz.
Unkapanında ki abimin basvurusunda hiç evrak kayıt bılgısı gorememiştik, ancak tel ederek takip ettik. @
OturanBoğa