Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

E- devlet üzerinden online emeklilik başvurusu mantıklı mı?

E devlette Sosyal Güvenlik Kurumu nun verdiği hizmetlerde,Tahsis Talep Beyan Formu diye bişey olması lazım.
Talebinizi ordan yapıyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar
e-devlette emeklilik için tahsis talep doldurma bölümü var. Acaba buradan başvurmak mı yoksa sgk gidip şahsen başvurmak mı daha iyi olur birde vergi indiriminden dolayı yaşlılık emekliği talebi seçeneği e devlette mevcut mu nasıl bir yol izlemeliyim. teşekkürler

birde Ankaradan vergi indirimini onaylandığının teyidini aldıktan sonra yazıyı beklemeden direk emeklilik için başvuru yapabilirmiyim

MRM

Arkadaşlar başvuru açısından hiç bir soruna işaret etmediğine göre, bence de internet üzerinden başvuru yapılabilir.

Vergi indiriminin onaylandığı sisteme işlenmişse, emeklilik için başvuru yapılabilir. Ayrıca evrak gelmesini beklemeye gerek yok

pvc demirci çoğu arkadaş,internetten yaptıkları müracaatların daha hızlı işlediğini söylüyor.Prim gün,hizmet ve yaş şartlarını tamamlamışsanız sizde müracaatınızı internet üzerinden yapın bence.E-Devlet sitesine girince Ortak (4A/4B/4C) Hizmetlere tıklayın sonra Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi linkine tıklayıp doldurun.İşleminizi bitirdikten sonra barkod numaralı olan kısmın yazıcıdan bir çıktısınıda alın sizde bulunsun.

taleb tahsis numarası

slm arkadaşlar bilmek istediğim e devletten nasıl başvuru yapılıyor yardımcı olursanız sevinirim.bide ssg.dan.başvursak dahamı iyi olur

arkadaşlar e devletten emekli talebinde bulundum 20.04.20016. bilmek istediğim taleb tahsis numarasını e devletten nasıl nereye girmem lazım yardımcı olursanız sevinirim

Kolaymış da bizim %40 vergi indirimimizi nasıl işleyeceğiz oraya erken emeklilik için yardımcı olursanız sevinirim

emeklilik

mrb e devletten emekli dilekçesi verdim tahsis taleb numarasını nerden takip edebilirim

E-devlette tahsis talep doldurulası için yardım lütfen

Bugün Ankara merkez sağlık kurulunu aradım. şubat ayında yapmış olduğum başvuru 2 gün önce %42 ile onaylanmış. Emeklilik şartlarım daha önceden oluşmuştu. emeklilik başvurusu için e devletten tahsis talep formu dolduracağım orada vergi indirimi ile yaşlılık emekliği diye bir seçenek var mı birde Ankaradaki memur İstanbul vergi dairesine gönderildiğini sisteme onların işleyeceğini söylediler. bu ayı kaçırmamak için cuma günü başvurumu yapmayı düşünüyorum. konu hakkında acil yardımlarınızı bekliyorum.

Sizinle de paylaşmak istedim.

28/04/16 da e devlet üzerinden tahsis talep formu doldurup emeklilik için başvuruda bulundum. Sgk evrak takip sisteminde takip ediyordum. yaklaşık 20 gün ayın 18 kadar hiçbir işlem olmayınca sgk yı aradım. oradaki memur vergi indirimi ile emekli olacağım için e devlette öyle bir vergi indirimi yazısını eklemek için yer olmadığından dolayı vergi indirimi yazımı elden getirmemi istediler. Bende aynı gün gidip yazıyı teslim ettim.
ondan sonra işlemler başladı. şuan anladığım kadarıyla vergi dairesinden teyit almak için yazı gönderdiler. evrak kurum dışında diyor. Benim anladığım kadarıyla her sgk nın kendine göre uygulaması var herhalde

MRM

Bilgi için teşekkürler.
Ama "vergi indirim yazısı getirin" denmesi anlamsız. Bu belgeyi sigorta müdürlüğü Maliye'den kendisi ister zaten. Başvuran sadece vergi indirimi olduğunu beyan eder, olur biter. Gereksiz bir uygulama...

OturanBoğa
Bülent bey oradaki memur arkadaş elden istedi. Mail veya faxla gönderim dedim kabul etmedi. Mayıs ayının 17 siydi. Sonra eviss de gözüküyor vergi indiriminiz mayıs sonuna kadar eve yazınız gelir dedi. Bende şuanda sgk evrak kayıt sisteminden takip ediyorum. Ayın 25 de vergi dairesinde evrak kapandı diyor. Bülent bey yaklaşık 20 gün oldu ne kadar sürer evrağın tekrar sgk ya gelmesi birde formdan takip ediyorum sgk Unkapanı 8 10 günde emeklilik işlemlerini tamamlıyor. hepsinde prosedür aynı olması gerekmiyor mu ben pendik sgk ya başvurumu verdim.

Arkadaşlar, 2003 yılında almış olduğum vergi indirim belgem var
e devletten emeklilik başvurusu yaparken bu belgeyi nasıl ekleyeceğim.

mesutgu

Bu belge sizde bulunmak zorunda değil ki sizden talep edilsin! Siz "vergi indirim hakkım var" diyeceksiniz sgk'ya, onlar da bu beyanın doğruluğunu Maliye'ye sorup teyit edecek ve emeklilik işlemlerini sürdürecek.

Cevap için teşekkür ederim. Son durumda başvurumu Kadıköy SGK ya giderek 30.06.2016 da şahsen yaptım. Evrak takipten baktığımda vergi indirim yazısı teyiti için gönderildiğini görüyorum. Araya bayram tatilinin girdiğini düşünürsek ve şu an kamuda olan açığa almalar vs işle yavaşlayacaktır. Herhalde 1 ay daha sürer :( Gelişmelerden haberdar ediyor olurum.

MRM

mrb size bir sorum olacak 28.04.2016 başvuru yapıp 20 gün sonra belgenizi gotürdünüz.Başvuru tarihiniz hangisi kabul edildi 28.04.2016 mı yoksa evrağı gotürdünüz tarih mi?bilgi verirseniz ben de aynı durumdayım belgeyi bekliyorum ağustos ayını kurtarmak istiyorum eğer internet başvurusu kabul ediliyorsa belge geleseye kadar zaman kazanabilirim.teşekkürler

E devletten emeklilik başvurusu yaparken ben vergi indirimi diye herhangi bir satıra yazmıştım ve bir sorun olmamıştı.

e devletten dilekçe vermeden önce yapılması gereken bir işlem var mı? mesela önce gidip emekli olabilir yazısı almak gibi?

elbette o tarih geçerli.bizim vergi indirimi yazısını sgk ya vermek gibi bir zorunluluğumuz yok. onlar zaten maliye ile yazışma yapıyorlar.

E Devletten Emeklilik Müracaatı

Arkadaşlar E devletten Engellilerde Emeklilik Müracaatında Buluna Biliyormu Herhangi bir Evrak Rapor Vs İsteniyormu Yardımcı Olurmusunuz.

osmanmuhammed

ben 23 agustos da e devlet üzerinden basvurdum ama içime sinmedi 29 agustos da unkapanına gittim vergi indirim evragın fotokopisini dosya ya ekledim saygılarımla

e devletten de başvuru yapılabiliyor. o formu doldururken herhangi boş bir satıra'engelli vergi indirimi ile emeklilik' yazabilirsiniz. geçen yıl ben şansımı denemek adına başvurdum e devletten. vergi dairesi ile yazışmaları falan yapıldı ve 17 yılı doldurmadığınız için emekli olamazsınız diye cevap geldi. sonuç olarak vergi indirimi ibaresini görüp ona göre işlem yapıyor sgk

slm e 31 aralık bende e devlet üzerinden başvuru yapmak istiyorum başvuru yapan arkadaşlar burda örenek olarak nasıl doldurulur yazabirse yada örenek görüntü varsa yazarlarsa sevinirim.

iş yerinden çıkış almadan e devletten tahsis talep dolduramıyoruz mu ? sigortalıya yakınlığı diye bir sekme çıkıyor ve kendi diye bir seçenek yok. Seçim yapmadan da işlem yaptırmıyor :(

Kızıltürk
işten ayrılmadan tahsis talep başvurusu olmaz
sigortalıya yakınlık kısmı eğer bir kurumdan aylık alıyorsa emekli dul yetim babadan ve kendinden gibi sen yeni emeklilik başvurusu yapacağın için kendinden olma şansı yok örneğin;
T.C. KIMLIK NUMARASI *********
2- ADI VE SOYADI *******
3- SIGORTA SICIL NUMARASI/BAG-KUR NUMARASI/TAHSIS NUMARASI / -
4- TAHSIS TALEP ÇESIDI Yaslılık Aylıgı
5- ÖLÜM TARIHI
6- ÖDEMELERIN YAPILACAGI BANKA VEYA PTT SUBESI PTT (VERGI INDIRIMI ILE ENGELLI EMEKLILIGI)
7- SIGORTALIYA YAKINLIGI Boş bırakılacak
8- ÖLÜM/TAHSIS TALEP TARIHINDE BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUGU KISILER VAR
MI? EVET
12-SSK4/1-(a)SIGORTA SICIL NUMARASI 06**********8
HIZMET SÜRELERI VE GEÇTIGI ILLER ANKARA

en alttada adres telefon var doldur başka yok bu kadar

manel teşekkür ederim.

işden çıkışımı henüz yaptırmadım lakin e devletten tahsis formunuda dolduramıyorum sigortalıya yakınlığı kısmına işlem yapmadan formu kabul etmiyor. Acaba çıkış almadığım için aktif sigortalı göründüğüm için mi anlamadım gitti. Çıkışı alıp sgk ya gitmem gerekecek herhalde.

Kızıltürk
1)Çıkışınızı yapın
2)e devletten tahsis talep başvurunu yapınız
3) yakını kısmını doldurmayınız
zaten orada çıkışınız yapılmadığı için doldurmanıza müsade etmez kolay gelsin
ama çıkışınızı bu ayın sonunda yapın başvurunuzuda ayın sonunda yapın hem çalıştığınız işteki maaşınızı tam alın hemde emekliniz bugünde başvursanız 1/3/2017 olacak 26-27 şubTT çıkışınızı yapıp 28 şubat başvurunuzu yapabilirsiniz

Üst Alt