Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

orhan51 doğruda toplu para alacak fazla ama maaş ne bileyim düşük geldi bana

aynslk

Hesabı şöyle yapıyoruz:

ek ödeme 197,08 tl
maaş başlangıç 01.10.2016
ödeme günü 23.12.2016

Birikmiş herşey dahil 23 12.16'da alacağınız para = 197,08 * 26 = 5.124,08 tl

Alınacak birikmiş maaşın ay detayı
01.10+01.11+01.12+22 günlük
30+30+30+22 = 112 günlük birikmiş maaşınızı alıyorsunuz

5.124,08 / 112 = 45,750714 günlük maaşınız
45,750714 * 30 = 1.372 TL civarı net herşey içinde aylık emekli maaşınız oluyor.

Bu ek ödeme rakamı birikmiş toplam alacağınız maaşın ek ödemesi olduğundan, başvuru ve ilk maaş arasında fazla zaman geçmemişse yüksek görünmesi normal.

masterzek 19-09-2016 tarihinde dilekçemi vermiştim Aylık Başlangıç Tarihi01.10.2016 olarak e devlette görünüyor.
vallah seninde başını ağırttım ama yardımların için teşekkür ederim 320 günde askerliğimi satın almıştım bu kadar maaş bağlancağını bildeydim 5.600 tl yatırmazdım

aynslk

Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.Umarım konu netleşmiştir.

Emeklilik aşamasında borçlanma ödemeleri vs konularında mümkün olduğunca sonuçların ne kadar tatmin edici olacağı ve cepten çıkan paranın amorti edilme süresi vs iyice hesap kitap yapılıp ondan sonra borçlanmanın uygulanması gerekiyor.

Borçlanma sonuçta emeklilik için gerekli prim gün sayınızı biranda arttırıyor.Emeklilik için süresi azalmışlar için avantajlı.Ama 4-5000 gün çalışmış ve emekli olma hakkını zaten elde etmiş ya da acelesi olmayan zaten 1,5 yıl daha çalışmayı düşünen arkadaşların cepten boşa para harcamaları tehlikesi var.

Askerlik borçlanması şu dönemlerde emekli olacak olan arkadaşlar için genelde 2000 öncesini içeren süreler için yapıldığından maaşa biraz katkı sağlıyor ama bu katkı düşünüldüğü kadar çok olmuyor gibi.Maaş hesaplama sitelerinde rakamlar yükseltilip azaltılarak sonuçları görüp neyle karşılaşacağımızı bilmeden kafadan borçlanma o kadar da karlı değil.

Peki arkadaşlar ben de şöyle bir soru sormayın anlayan arkadaş lara ben 50 günlük maaş alacağım peki ek odemedemi 50 gunluk

masterzek ilgin için tekrar teşekkür ederim maaşımı çektiğimde sizlerle paylaşıcam

aynslk

Maaşınızı değil ama hesaplamalar ve gerçekler arasındaki farkla ilgili bilgiyi paylaşırsanız çok güzel olur.:)

Onu da aşağıdaki konuda yaparsınız.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Sukru12345

Geçen gün bu konuyu halletmiştik sanıyorum.Rakamlarda hala kafanıza tam oturmayan birşey mi var acaba?

İlk maaş alınmadan önce e-devlette görünen ek ödeme birikmişler dahil tüm maaşın ek ödemesidir. 50 günlük maaşsa 50 günlük ek ödeme, 150 günlük maaşsa 150 günlük ek ödeme.

2.maaşı alıp normal aylık ödemeler başlayınca e-devlette o ay için görünecek ek ödeme artık direk 30 günlük olacak ve öyle devam edecek.

@umitkal

e-devlet SGK tescil bilgilerini kopyalamışsınız?

Format garip olduğundan upuzun ve okunmaz bir mesaj olmuş Ancak çok düzgün bir kopyalama olsaydı bile bu bilgilerle ( sanıyorum ne kadar emekli maaşı alabiliriz gibi bir soru soracaktınız ama? ) kimse bir sonuca ulaşamaz.

Maaş hesaplama sitelerine bu bilgiler girilerek maaş hesaplaması istenebilir.

SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı

@umitkal

Az önceki mesajınızı değiştir diyerek aylık aşağı doğru uzanan bilgileri silerseniz konu daha okunaklı hale gelecek.

Ne problem olduğunu anlamak için önceki mesajlarınıza göz attım. 04.12.16'da yine bu konu altında, birikmiş ek ödeme 96,93 tl ne kadar emekli maaşı alırım diye sormuştunuz ve yanıt verilmişti.

Az önceki mesajı neden attığınızı tam anlayamadım.Sanıyorum ek ödeme aylık mı yoksa birikmiş mi diye emin olamadığımdan tescil bilgilerini gönderdiniz.Ama o bilgiler böyle mesaja upuzun eklenmez:)

Neyse..Verdiğiniz bilgileri emekli-maas.com'a yerleştirdim ve %40 sakatlık oranı olarak kafadan bir oran yazdım.Sakatlık oranının maaşa etkisi olmadığından hesaba da bir etkisi olmadı tabii.

emekli maaş.com emekli maaş tutarını 2000 öncesi hesabındaki bir problemden dolayı hatalı biraz yüksek hesaplıyor.1505 tl gibi bir rakam çıkardı.Zaten linkte görürsünüz.

Dolayısıyla devletin verdiği ek ödeme rakamı belli olduğuna göre 04.12.16'da verdiğim rakamların doğru olduğunu düşünüyorum.

Yaptığım hesap doğruymuş ve ek ödeme birikmiş tüm tutar içinmiş. Konu bence netleşmiş oldu.

Tekrar mesajınızdaki ay prim rakamları gibi aşağı uzanan satırları silmenizi hatırlatayım.

http://prntscr.com/dft3wv

Bana maas1168 deniyor 83.95 50ye bolersem 1300 gibi çıkıyor kafama takılan buydu kusura bakmayın be o yüzden yazmıştım

Sukru12345

Aşağıdaki kopyaladığım 03.12.16 tarihinde başka bir konudaki mesajda ek ödemenizden yola çıkarak hem birikmişiniz, hem de aylık emekli maaşınızı zaten hesaplamıştık biliyorsunuz.
Size maaş 1168 tl diye kim dedi? Eve gelen kağıttan okumuş olma ihtimalinize karşı, eğer öyleyse orada yazan rakam ek ödeme hariç olan rakamdır.

1168 x 0,04 = 46,72 tl eder - aylık ek ödeme tutarınız budur
1168+46,72=1.214,72 TL yapıyor.
Bu tutarda benim aşağıdaki hesapladığım aylık ek ücret dahil emekli maaşınıza oldukça yakın bir rakam.

03.12.16 tarihli emeklilikte ilk maaşın birikmeye başladığı tarh nedir başlıklı konudan alıntı
Sukru12345

Bence siz hesap mantığınızı gözden geçirin.Kağıdınızda kasım diye birşey yoktur.Emekli aylık başlangıcı 01.12.2016 yazmıyor mu? Sizin önceki mesajdan gördüğüm yazıyor.O zaman Maaş başlangıcınız Aralık/16'dır.Bunun ötesi yok.

Ek ödemenizden yola çıkarak maaşınızı ve birikmiş ödemenizi hesaplayalım:

83,95*26=2.182,7 tl ek ödemeler dahil toplam alacağınız para.
ödeme günü 25 aralık

01.12+24.12
30+24=54 günlük maaş alacaksınız.

2182,7/54=40,4203704 günlük tutar
40,4203704*30= 1.212,61 TL Aylık emekli maaşınız
970,09 tl 24 günlük birikmiş fark
2.182,70 tl 25 Aralıkta elinize geçecek toplam tutar.

masterzek slm benim ek ödeme 01.12.2016 da görüktü maaş nezaman görükür ben bunu merak ediyorm teşekkürler

BuTcHeR
benim geçen yıl yapılan vergi dairesi ile yazışmayı dikkate almadı sgk. bugün evrak takipte gördüm kurum dışına diye. aradım sordum tekrardan vergi dairesi ile yazışma yapacaklarmış.

orhan51

Normalde e-devlette SGK'daki 4A emekli aylık bilgisi gibi yerlerde görünmesi gerekiyor.Ancak eve kağıt gelmişse ve orada ödeme gününüzü görüyorsanız zaten e-devlette birşey çıkıp çıkmaması fiili durumu etkilemez.

Ben ilk maaşı birikmişlerle geçen ay almıştım.Şimdi e-devlete bakıyorum.Bende de bu ayki ödemeyle ilgili sadece aylık ek ödeme görünüyor.Belki ilerleyen günlerde güncellenecektir.Bu haftasonundan önce ekranların güncelleneceğini sanıyorum.

xxxxxx244 Tahsis Numaralı 12 / 2016 için 4A emekli ödeme bilgileriniz.
Ad ZEKAİSoyad Sicil No Ödeme Dönemi201611Ödeme Günü24Net Aylık Tutarı104.26 TLAylık Tutarı0.0 TLEk Ödeme Tutarı104.26 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı0.0 TLKesinti Tutarı0.0 TL

masterzek daha posta falan gelmedi evrak takiptede yazmıyor gelir demekki daha teşekkür

Son düzenleme:
tanerbudak
O zaman evrağı kaybetmişlerdir.
Öyle bi geldiyse mutlaka dosyaya eklemeleri lazımdı.
Muhtemelen dosyada yok.

orhan51
Evrağınız mutlaka gelir.Endişelenmeyin.

BuTcHeR cevabı bana yazdıysan. sgk memuru tekrar yazışma yapmamız gerekir bazen kontrollü oluyor vergi indirimi falan dedi. oysa benim vergi indirimim sürekli. adamların iş bilmezliği tamamen. vergi dairesi başkanlığında tanıdık var onunla işlemi hızlandırmaya çalışıyorum bakalım.

BuTcHeR

Ek ödemem belli ama e-devlette hala bir şey gözükmüyor. Bir sorunmu oldu acaba
Ek ödeme 73.52
Aylık günü 24 nde
Maaş ne kadar olur acaba

BuTcHeR 72.28 tl ek odeme aylik baslangic 01.12.2016 ayin 26sinda alacagim me kadar alirim

merhaba...19 yıl 3ay emekli sandığı ve 5ay 16 gün ssk çalışma günüm var.% 53 engelli raporum var.malülen ne zaman emekli olabilirim ve ne kadar maaş alabilirim acaba?teşekkürler...

Selçuk Atik
Maaşınız 1.082 TL civarında
24 Aralıkta alacağınız toplu para 1.911,52 TL

Zerdal
Maaşınız 1.025 TL civarında
26 aralıkta alacağınız toplu para 1.879,28 TL

BuTcHeR slm arkadaşlar bugun sgk gittim maaş ek ödeme dahil 1557 dediler 1.12.2016 aylık baglama tarihi kasımda muracat ettim ek ödeme 103.82 cıkmış maaş alma tarihi 23.12.2016 bilginize

Merhaba Butcher usta benim e devlette bu bilgiler var ben ne kadar alacağım şimdiden teşekkürler.

Aylık başlangıç 01.09.2016

Ek Ödeme:
193.02

Aylık her ayın 17 sinde her ay alicam.

YILMAZ35
Maaşınız 1.107 TL civarı (Ek Ödeme Dahil)
17 Aralıkta alacağınız toplu para 5.018,52 TL (Ek Ödeme Dahil)

orhan51
Hayırlı Olsun.

Cevabınız için teşekkür ederim Eyüp Bey ve Tesekkur ederim Orhan Abi.

arkadaşlar bugün itibari ile sgk dan adresime emeklilik evrakları ulaştı
ayın 24 nde alınacak 1040 lira bağlanmış.
birikmiş ise 797.65+31.90=829.55
allah herkese nasip etsin.

Üst Alt