Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ek ödeme belli, ama ilk maaşım E-Devlet'te görünmüyor. İlk maaşım kaç TL?

Hayırlı olsun
1.040+Ek ödeme olması lazım
Ayrıca alacağınız toplu paraya 1 aylık peşin maaşınızı ekleyin.
Alacağınız toplam para çıkar.

BuTcHeR
Birikmiş ek ödemeniz 31.90
24/12/2016 tarihinde alacağınız birikmiş toplam tutar 797.65+31.90=829.55
Yazan bu

Benim ilk yaptığım hesap doğru
Brikmiş tutar ile beraber 1 maaş daha alacaksınız.

manel vergi dairesi yoğunluğuna göre değişiyor. eşimin 28 gün sürdü. 30 ekimde eşim için başvurduk hala maaş bağlanmadı. sgk evrak takip ten takip edin.

tanerbudak
Teşekkürler daha emekli olur yazısı için bekliyoruz bu arada e devletten tahsis talep için başvursak olurmu isleri cabuklastirmak için

manel ben öyle yaptım. e devletten başvurdum.
BuTcHeR e-devlette emeklilik kaydım çıktı. 6 gün oldu başvuralı. demek ki geçen yıl ki yazışmaları dikkate aldılar. ancak ek ödeme belli değil daha.

slm bugün evraklarım geldi aynı sizin hesapladınız gibi cıktı hepinize teşekkür ederimBuTcHeR

tanerbudak

Geçen Yılki Yazışmalarınız'dan kastınız nedir? SGK dilekçe ilen nezaman emekli ola bilirim diye dilekçe mi verdiniz?

Ümit Kurtuluş hayır. geçen yıl ben 17 yıl dolmadığı halde bilerek emeklilik başvurusu yaptım e-devlet üzerinden. sgk da hem 4c günleri için hem de vergi indirimi için yazışmaları yapmış oldu böylece. şimdi de 6 gün içinde e-devlette emeklilik kaydım çıktı ama ek ödeme belli değil. maaş 01.01.2017 den başladığı için sanırım ocak zammından sonra ek ödeme belli olacak diye düşünüyorum.

tanerbudak

Çalışırken E Devlet üstünden emeklilik başvurusu yapıla biliyormu? Tam olarak nasıl yaptınız? E devlete girdim ama başvuru için yeri bulamadım. Bulduğum yer ise şöyle bir uyarı veriyor.

"[FONT=Tahoma]İşvereniniz tarafından İşten Ayrılış Beldirgesi Kurumumuza Verilmeden Tahsis Talebinde bulunamazsınız.Lütfen İşyerinize Müracaat Ediniz."

[/FONT]

Ümit Kurtuluş işten çıkışımı yapıp başvurmuştum. ben çalıştığım yerin muhasebecisiyim. :) e-devlette tahsis talep beyan formu nu doldururken 'Açıklama' bölümüne 'VERGİ İNDİRİMİ İLE ENGELLİ EMEKLİLİĞİ' yazdım ben. bu şekilde işlem yaptılar.

30/11/2016 da başvuruyu yaptım.e devletten bakıyorum Hale'n tık Yok.evrak beklemede diyor.170 i aradım açılan bir dosya görünmüyor diyor sorun mu var acaba :(((

masterzek
Edevlette görünen maaş bilgilerim
Ödeme günü 23
Net aylk tutarı 5.123,089
Aylık tutarı 1.319,68
Ek ödeme 197,08
Birikmiş ödeme tutarı 3.607,13
Merak ettiğim benim burada gerçek maaşım hangisi ek ödeme ile birliktemi hesaplıyoruz yani ek ödeme her ay mı teşekkürler

Gerçek maaşınız 1.319,68 TL+%4 Ek Ödeme = 1.372,47 TL

Net aylık yazan alacağınız toplu para.

BuTcHeR Eminmisiniz? Ben öyle bir resmi açıklama göremedim. Gözümden kaçmış ola bilir. Lakin benim bildiğim 2015'te Çıktı ilk. Sonra 2016'da kapsıcak dendi. 2017 için böyle bir söylem duyamadım, okuyamadım da. Hatta sene başında bu sitede yazılan bir çok post vardı 100 TL seyyanen 2017 için geçerli değildir diye.

masterzek 2000 oncesı baglanma oranı 52.90 gozukuyor dusuk degılmı

1065537 Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :
AdÜMİTSoyadKALPAKÇIOĞLUDoğum Tarihi18.01.1975Sicil No35010195514Aylık Başlangıç Tarihi01.12.2016Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 52.90 2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 32.79İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün9432000 – 2008/10 arası Gün 15022008/10 sonrası Gün 2877Toplam Gün5322Göstergesi14225Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık Tutarı1,425.60Birikmiş Aylık Tutarı997.92TLEk Ödeme Tutarı96.93Kesinti Tutarı0.00BankaDENIZBANKBanka ŞubeBAYRAKlı

umitkal

Brüt maaşın 3000TL altında ise ; normal arkadaşım ayrıca 2000 yılından sonra çalışma günlerin daha fazladır buda düşük maaş almana etken

umitkal

2000 öncesi oranın düşük görünmesi katsayının yüksekliği ile ilgili birşey.2000 öncesi oranı 60 olanlar genelde daha düşük SSK primi yatırılmış kişiler olarak görünüyor. Sizde de 2000 öncesi gösterge 14225 olarak gerçekleşmiş.Oranın düşük görünme sebebi bu.SSK tablosunda matris olarak kaçıncı kademe kaçıncı derecenin katsayı karşılığı nedir görünmekte.Ancak bizlerin hesap kabiliyetini aşan birşey olduğundan irdelemeye çalışmak gereksiz olur.

Ama sorunuzun özet cevabı olarak benim anladığım kadarıyla o oran düşük değil tersine yüksek.Yani maaş hesabına yüksek olarak yansıyor.Saçma gibi görünecek ama durum bu.Bende de 2000 öncesi oran 51,60 karşılığı katsayı da 14375'ti.
İnternette şöyle bir açıklama gördüm.Sanırım bu olayı netleştirir:
"2000 öncesi birçok kişinin maaşları asgari ücretten prim gösterildiği için maalesef 12/1'den yani 9475 katsayıdan hesaba girmektedir."
Yani buna göre katsayının yüksekliği yatırılan primlerin asgari ücretin üstünde olduğunun yani maaş hesabına daha olumlu bir şekilde yansıyacağının göstergesi olmakta.Çünkü bu alıntı yaptığım yazıda bahsi geçen herkesin maaş bağlama oranı %60 ama düşük maaş alıyorlar.

Sizde problem 2008 sonrasında çok gün var.Dolayısıyla maaşa önemli olarak etki eden kısımda yani %30 maaş bağlama oranlı kısımda ( sizde mesela o da herkesin aksine %30 değil %32,79?:) ) zannediyorum primler düşük olduğundan alacağınız emekli maaşında böyle bir durum oluşuyor.

Son olarak söyleyeceğim; herkes kendinin muhasebecisidir:) Bir problem hisseden siz ve benzeri herkesin yapması gereken şey SGK sitesine yansıyan emeklilik prim aylarını dikkatlice gözden geçirmek ve oraya eklenmemiş muhtemel çalışma aylarını yakalamaya çalışmak.İşyerlerindeki beceriksiz bazı personelcilerin isim yanlışları yüzünden bazen devlete yanlış işimlerle bildirimler yapılabiliyor ve bu yanlışlar zamanında düzeltilemezse, farkedilmezse emeklilik sırasında eksik hesaba neden olabiliyor.TC kimlik no çıktıktan sonra bu tür hatalar esasen bayağı azaldı.Çünkü o numara ciddi referans.Ama insan hatasından kaynaklanan çeşitli durumlar olabilme ihtimalini sıfıra indirmek birazda bizlerin elinde.

Son düzenleme:
masterzek
Merhaba Zekai Bey.Bende sizin gibi uzun bir süreç geçirerek Vergi İndirim belgesiyle birlikte 29.11.2016 tarihinde Emeklilik dilekçemi vermiştim.14.12.2016 tarihi itibarı ile e-devlette aşağıda bilgiler görünmeye başladı.Aşağıdaki bilgiler doğrultusunda Emekli Maaş acaba ne kadar çıkar?Konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Aylık Başlangıç Tarihi01.12.2016
Durum Kodu:
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı: 62.40
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı: 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı: 34.35
İntibak Aylık Bağlama Oranı: 0.00
2000 öncesi Gün:1688
2000 – 2008/10 arası Gün: 1793
2008/10 sonrası Gün: 2644
Toplam Gün:6125
Göstergesi:10975
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör :Özel
Aylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı:0
Ek Ödeme Tutarı:
Kesinti Tutarı :
Banka:

KAPTAN5800

Öncelikle hayırlı olsun diyeyim.

Emekli maaşı bu gibi bilgilerden yararlanarak hesaplanamaz.Bu konuda tahminde bulunmak bile boşa çaba oluyor.Konunun başlığında belirtildiği gibi e-devlette maaş görünmüyor ancak ek ödeme belliyse belli bir formülle ek ödemeden maaşa ulaşmak mümkün.Ancak sizin durumda henüz ek ödeme de çıkmadığından birşey demek imkansız gibi.

Bu arada e-devlette bu bilgiler göründüğüne göre ocağın başlarında diğer satırlarda dolarak sanıyorum ocak/17 döneminde birikmişlerle birlikte ilk maaşınızı alacaksınız.

Emekli maaşı hesaplama sitelerine 4a hizmet bilgilerinizi kopyalayarak maaşınızı çok yakın bir şekilde hesaplatabilmeniz mümkün.Bu bilgilerle maaşınızı değil hesaplamak kimse düzgün tahmin bile edemez ama bahsettiğim hesap siteleri ciddi bir fikir sahibi olmanızı sağlar.Linki aşağıda:

http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

Bu linkte ilk mesajda göreceğiniz SGK SSK 4A Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SGK SSK 2016 4A Emekli Aylığı Hesabı da hesaplatmaya çalışırsanız emekli maaşınızın ne olacağına dair ciddi bilgi edinirsiniz.

merhaba maaş başlama 01 11 2016 ek ödeme 122,16 maaş alma ayın 25 maaşım ne kadar

hacıı yanlışım varsa düzeltin. maaş : 1.090,71+43,63 = 1.134,34 TL Toplam alacağınız maaş ise : 3.176,16 TL

Taner Budak keşge senin dediğin gibi olsaydı dün eve kagıt geldi maaş 872 tl yazıyor ek ödeme 122 toplam birikmiş 2569 yazıyor maaş alma tarihi 25 01 2017 yazıyor birikmişle beraber bir aylık alacaksınız yazıyor

yani ben bu ay maaş alamayacakmıyım

hacıı
tanerbudak ın hesap mantığında aslında bir hata yok.Ek ödemeyi ve ödeme tarihini gören konuya biraz vakıf bende dahil herkes aynı hesabı yapacaktı. Siz 16 aralıkta yazdığınız bir mesajda ödeme günü ayın 25'i derken kimse 25 ocağı kastettiğinizi anlamaz ki? Burada ek ödeme belli, ödeme günü de belli ve bu günde bize göre 25 aralık olduğundan hesap ancak bu bilgi doğru ise net yapılabiliyor.

Ek ödemenin maaşın %4 ü olması mantığı ile ödeme tarihin 25.01.17 olarak revize ederek hesap yapalım.Bunun sonucunda da şöyle bir sonuç çıkıyor:

3.176,16 TL Bu rakam 25.01.2017'de alacağınız birikmişler dahil toplam para.
835 TL de ek ödeme dahil aylık rakamınız olmalı?

Verdiğiniz bilgilerde bence bir gariplik var? Maaşınız 872 tl yazıyorsa o kağıtta yazan rakam ek ödeme hariç olduğundan, net aylığınızın 906 tl olması gerekirdi ki ek ödeme rakamınız belli olduğuna göre bu da sözkonusu olmamalı?

Bir ihtimal daha var.Maaşınızın aşırı düşük olması dolayısıyla ek ödeme tutarınızın maaşınızın %4'ü değil %5'i olması.Nadir görünen ve hesap yapmaya çalışanları yanıltan bir boyut.Sitede hemen herkes ek ödeme görünce hemen %4 oranını ele alıp ona göre hesap yapmaya başladığından nadir de olsa hatalar yapılma durumu var.

Screenshot by Lightshot

Bu benim maaş bağlama kağıdımın ilk sayfası.Mümkünse eve gelen maaş bağlama kağıdınızın ilk sayfasının sol alt köşesi ve en sağdaki sütununun fotoğraflarını çekip link paylaşır mısınız? Ne yazıyor görebilsek belki daha net yorum yapılır.Özel bilgilerin olduğu kısımlar fotoya girmez sadece bu bahsettiğim kısımları görsek durum biraz daha net anlaşılır bence.

Bir de son olarak eve kağıt geldiğine, orada da 25 ocakta maaş alacağınız belirtildiğine göre ortada bir soru yok bir gerçek var.Yapacak birşey yok.
umitkal

Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz:)
KAPTAN5800

Umarım kısa sürede ek ödemeniz belli olur ve maaş alma aşamasına geçersiniz.

hacıı
tanerbudak ın hesap mantığında aslında bir hata yok.Ek ödemeyi ve ödeme tarihini gören konuya biraz vakıf bende dahil herkes aynı hesabı yapacaktı. Siz 16 aralıkta yazdığınız bir mesajda ödeme günü ayın 25'i derken kimse 25 ocağı kastettiğinizi anlamaz ki? Burada ek ödeme belli, ödeme günü de belli ve bu günde bize göre 25 aralık olduğundan hesap ancak bu bilgi doğru ise net yapılabiliyor.

Ek ödemenin maaşın %4 ü olması mantığı ile ödeme tarihin 25.01.17 olarak revize ederek hesap yapalım.Bunun sonucunda da şöyle bir sonuç çıkıyor:

3.176,16 TL Bu rakam 25.01.2017'de alacağınız birikmişler dahil toplam para.
835 TL de ek ödeme dahil aylık rakamınız olmalı?

Verdiğiniz bilgilerde bence bir gariplik var? Maaşınız 872 tl yazıyorsa o kağıtta yazan rakam ek ödeme hariç olduğundan, net aylığınızın 906 tl olması gerekirdi ki ek ödeme rakamınız belli olduğuna göre bu da sözkonusu olmamalı?

Bir ihtimal daha var.Maaşınızın aşırı düşük olması dolayısıyla ek ödeme tutarınızın maaşınızın %4'ü değil %5'i olması.Nadir görünen ve hesap yapmaya çalışanları yanıltan bir boyut.Sitede hemen herkes ek ödeme görünce hemen %4 oranını ele alıp ona göre hesap yapmaya başladığından nadir de olsa hatalar yapılma durumu var.

Screenshot by Lightshot

Bu benim maaş bağlama kağıdımın ilk sayfası.Mümkünse eve gelen maaş bağlama kağıdınızın ilk sayfasının sol alt köşesi ve en sağdaki sütununun fotoğraflarını çekip link paylaşır mısınız? Ne yazıyor görebilsek belki daha net yorum yapılır.Özel bilgilerin olduğu kısımlar fotoya girmez sadece bu bahsettiğim kısımları görsek durum biraz daha net anlaşılır bence.

Bir de son olarak eve kağıt geldiğine, orada da 25 ocakta maaş alacağınız belirtildiğine göre ortada bir soru yok bir gerçek var.Yapacak birşey yok.
umitkal

Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz:)
KAPTAN5800

Umarım kısa sürede ek ödemeniz belli olur ve maaş alma aşamasına geçersiniz.
http://cloud.tapatalk.com/s/58554fc739308/20161217_173625.jpg?

SM-A310F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hacıı

Paylaştığınız linke baktım.Maaş ek ödeme hariç 872,69 tl olduğuna göre bence bu işte hala bir gariplik var:) Bunu neden söylüyorum? Bu net maaşa ek ödeme eklemeye çalışınca %5 değil %4 bile koysak, aşağıda düz mantıkla hesapladığım alacağınız net maaşın üzerinde bir maaş rakamı çıkması gerekiyor? O açıdan öncelikle bu işte anlamadığım birşeyler olduğunu belirteyim.Fotoğrafta görünmüyor merakımdan sorayım.Ek ödeme tutarınızı 122,16 tl yi yanlış yazmış olamazsınız değil mi?

Toplam alacağınız ve aylık net emekli maaşınızı bulmaya gelelim.Nasılsa tüm rakamlar belli olduğundan, matematiksel düz hesapla, ek ödemeden falan yararlanmadan maaşınızı ve 25.01.17'de toplam alacağınızı bulalım.

872,69+122,16+2443,53 = 3.438,38 tl ( 25.01.17'de elinize geçecek toplam para )
3.438,38 / 114 = 30,161228 ( Günlük ek ödeme dahil maaş tutarınız. 114 nedir derseniz, 84 günlük birikmiş maaş+30 günlük peşin maaşınızı içeren toplam gün sayısı )
30,161228*30 = 904,83 TL ( Ek ödeme dahil aylık net emekli maaşınız )

Bu hesabı yapmama rağmen ek ödeme rakamından falan yararlanarak değil sadece düz mantıkla işlem yaptım.
BuTcHeR da bu mesajları incelerse belki atladığımız bir nokta varsa belirtir.

zekai bey

SM-A310F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt