Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@paloco,

Ben tabloyu tam bilmiyorum ama Hastalığınızı tam olarak yazarsanız yardımcı olurlar. Yüzde 40 rapor bir şey ifade etmiyor. Toplam gün iş gücü kaybınıza göre değişir...

Arkadaşlar bir arkadaş bişey demişti bana tam hatırlatmıyorum nerede söylemişti ama yeni olmuştu . Tek hastalık %40 ve üzeri varsa raporunda yenileme istemeyebilirler raporun için diye öyle bişey var mı? Benim iki hastalıktan mevcut birinde %20 birinde %80 . Raporum %84 vergi indirimi raporum da %72

@tsunami_,

Gün olarak her türlü yeter ama yıl olarak bilmiyorum. Bir de başvuru yapınca iş gücü kaybına bakacaklar. Tutuyor ise yapacaklar...

@Kervan41,

Onunla alakalı Yok. Raporu Son 6 ayda alıp almadığına bakarlar...

@paloco,

O raporla bütün engelli haklarından faydalanabilirsiniz. Emeklilik için farklı bir değerlendirme yapılacak. Sizdeki rapor engelli raporu.

Emeklilik başvurusu yaptığınızda durumunuz ile ilgili çalışma gücü kayıp tespiti yapılacak. Şartlar sağlanıyorsa emekli olunabilecek.

Merhaba, Ankaraya gonderilen engelli raporuma istinaden Ankara Merkez Saglik kurulu tarafindan hakem hastaneye yonlendirildim ve 3 ay sonra çalışma gücü kaybı % 46 olarak tespit edilmiştir yazisi aldim.

Emeklilik basvurusu yapacagim zaman tekrar mi hastaneye gonderilecegim yada mevcut raporumu inceleyip SGK karar mi verecek?

@Blac_sea,

bana memurun söylediği yeni rapor getir. genelge vs bekleyecek miyiz dedim, SGK dan gelen başvuruları kabul edin açıklaması gelmiş. sevk etmedi. yeni tip rapor istedi. gelen raporu sağlık kurulu değerlendirecek dedi.

@gannicus,
komplikasyon yapmış tip 1 diabetim mevcut, ek olarak sol 4 ayak parmak ampute, orta derece böbrek bozukluğu, hipertansiyon tansiyon, hipertroidim ve el-ayak ana damarlarım tıkalı

@tsunami_,
Hastalık listesini bilmiyorum. Bilsem de tam bir değerlendirme yapamam. Çünkü çok karmaşık maddeler var. Umarım olursunuz.

Yazdiginiz şikayetin oranına bakarsak emeklilik için şansınız var. Başvurabilirsiniz...

@tsunami_, Geçmiş olsun hastalığınız listede mevcut. Emeklilik başvurusu yapıldığında alacağınız raporun SGK Sağlık Kurulu tarafından incelenmesi sonucunda Hafif Düzey olarak çalışma gücü kayıp tespiti yapılırsa çalışma yılı ve prim günü yönünden kriterler sağlanıyorsa emekli olabilirsiniz.

Aşağıdaki listede Hafif Düzey için yazılan hastalık ile ilgili tanı sizin durumunuza uygun diyorsanız şansınızı denemelisiniz.

Öncelikle tüm engellilere geçmiş olsun akp ve guççuk ortağı sonunda bizede bir kazık attı.
Benim öğrenmek istediğim elinde süresiz vergi indirimi olanlar da mı artık yeni yasaya tabi

Arkadaşlar bir tanıdık vesilesiyle ulaştığım sgk bilir kişisi ile yaptığım vatsap yazışmasını sizinle paylaşmak istedim,evet süresiz raparumuz bir şey ifade etmeyecek yenisi istenecek maalesef.
[21/1 11:35] Gülçin: Yılmaz Bey ben eğer yasa düne kadar değişmeseydi 2025 Eylülde vergi indiriminden emeklilik şartlarını tamamlamış olacaktım.
Şimdi yeni yasayla birlikte prim ve yıl şartı düşürüldüğü için beklemeden baş vuru yapabilirim
[21/1 11:35] Gülçin: Ama şimdi beklemem daha mı doğru olur, bilemiyorum
[21/1 11:36] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: Gülçin hanım sizin giriş tarihiniz ve giriş tarihlerine göre değişiklik yapıldı sizi kapsayıp kapsama adına bakmak lazım Bir de onunla ilgili düzenleme henüz bize gelmedi evet engelli emeklilik bize devredildi ancak biz buradan sevk işlemleri yapıyoruz genelge bekliyoruz genelge kapsamında daha detaylı bilgi verebiliriz
[21/1 11:36] Gülçin: O zaman genelge beklememiz gerekcek doğru mu
[21/1 11:36] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: Artık engelli emeklilikleri için raporları bizim sevkimiz ile alacaksınız
[21/1 11:37] Gülçin: Evet doğru
[21/1 11:37] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: hastaneye sevk yapıyoruz isterseniz onu beklemeden müracaat edebilirsiniz
[21/1 11:37] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: Ama genelge detaylarını görürsek Bir aya kadar çıkar muhtemelen aceleniz yoksa biraz bekleyin
[21/1 11:37] Gülçin: Peki Yılmaz bey,benim raporum 2013 tarihli yüzde 71 sürekli ortopedik rapor
[21/1 11:37] Gülçin: Benden emeklilik aşamasında yeni rapor istenecek mi
[21/1 11:38] Gülçin: Evet evet acelem yok 👍
[21/1 11:38] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: Son 6 ay olanlar hariç hepsinde yeni rapor istiyorum
[21/1 11:38] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: İstiyoruz
[21/1 11:39] Gülçin: Anladım, teşekkür ederim bilgiler için 👍
[21/1 11:39] Sgk Bikirkişi Yılmaz Gumrukçü: Rica ederim

Son 6 aydan daha fazla geçmiş suresi olan raporları kabul etmiyorlarmis bir de yeni yasadan henuz emeklilik başvurusu almaya başlamamışlar.Genelge bekliyorlarmış

@Gülçnn, Burada yazılanlardan pek farklı birşey söylememiş.

Yeni sisteme göre başvuru almaya başlayan SGK'lar var şu an.

Süresiz rapor ile emekli olan öz ve öz teyze kızınıza emeklilik iptali benzeri gibi bir tebligat geldiğini söylemiştiniz. O konu ile ilgili bilgilendirme yapacaktınız öğrenebildiniz mi ne olduğunu ?

@BnymnYldz Son altınç ay kabul ediliyo muş abi bu durumda benim 17aralıkta aldığım durum bildirir geçerli olacak sanırım.

@samedo99,

Merhabalar,mevcuttaki durum bildirir raporu ile kaç ay içerisinde engelli emekliliği başvuru yapılabilir? Tanı=OKB tedaviyle işlevselliği düzelmeyen. teşekkürler.

Bu şekilde sormuşsun ve son 6 ay içerisinde alınan raporların kabul edildiğini zaten sana daha önce söylemiştik niye bu kadar şaşırdın

Sana yazılan cevapları okumuyorsun galiba 👇

OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) ile emeklilik için yeterli tanı nedir?

@grafakir, elimdeki rapor verdiklerimin ikiside süresiz bizimki doğuştan onlar sadece yeni heyet raporunu kıyaslamak icin aldılar zannimca cunku memur yinede yeni yasaya göre sevk olacaksınız vergi indirimi emekliliği bitti dedi. 17 ocakta

Bugun 21 ocakta SGK dan mesaj geldi

SN. MUHAMMED ——-, 1104——-, SAYILI 21/01/2025 TARiHLi EVRAKINIZ SGK KAYITLARINA GiRMiSTiR. EVRAK TAKiBiNi e-Devlet Kapısı ADRESiNDEN YAPABiLiRSiNiZ. SAGLIKLI VE GÜVENLi GÜNLER DiLERiZ. B002

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem TarihiAçıklama11047227621/01/2025 YAŞLILIK AYLIĞIANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ SIHHIYE SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİGelen Evrak Kayıtlı21/01/2025 10:47 AM 11047227621/01/2025 YAŞLILIK AYLIĞIANKARA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ (SIHHIYE SGM) T-3.EMEKLİLİK SERVİSİGelen Evrak İşlemde

Sıhhiye bölümü boş muhtemelen oradan. Sevk yapılacak beklemedeyim henüz sevk kağıdı gelmedi sadece mesaj geldi bir kac güne sevk icin bilgi verip kagit gönderebilirler

Son düzenleme:
@grafakir, sevk olacak cunku sorgulamada suan Dışkapı SGK gelen evrak işlemde demiş sıhhiye kısmına ulaşmamış ( burası merkez sevk eden yer)başvurum oradan sevk olacağı icin o kısma ulaşınca sevk kağıdı gönderip bana mesaj atacaklar

Üst Alt