Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Emeklilik Yeni Yasa Resmi Gazetede Yayınlandı 15.01.2025

@hakkaan,

Bunu neye istinaden yaptılar? Emeklilik dışında niye yapıyorlar bilmiyorum...

Şunun için sordum. Bu vergi indirimi için ise gerçek bir iş gücü kaybını yansıtmıyor. Zaten her durumda Yeni rapor alacaksınız. Ama gerçek iş gücü kaybını yansıtıyor ise endişe etmenize gerek yok. Her türlü emekli olursunuz.

@muhendis3232,

Bir aaparagas haber dönüyor ama bakanlıktan ben hiç böyle bir resmi açıklama görmedim zaten son sözü cumhur başkanı söyler

@gannicus,
Sanirim insanlari engelli de yapmak istemiyorlar ve raporlar ANkara Merkez Saglik kurulu tarafindan tek tek incelenip heyet hakem hastaneye yonlendirip yeniden rapor istiyorlar.

benim icin yonlendirdikleri hastaneden cikan 2. rapor bana elden verilmedi. o raporu ben gormedim. Ankara Merkez Saglik kuruluna hakem hastane raporu gitti ve daha sonra benim calistigim sirkete yazi geldi. calisma gucu kaybi budur diye.

Ben emeklilige basvurunca tekrar mi hastaneye gidip raporlarla ugrasicam ondan biraz kafam karisti. BU surec ne kadar boyle devam edecek-

@hakkaan Nerdeen geldi iş yerine yazı SGK işyerine göndermez neymiş hastalığın çalışma gücü kaybı ne verdiler

Bu yönlendirecekleri yeniden rapor alın kısmında eski aldığımız süresiz raporlarımız iptal mi olacak nedir detayları bilen lütfen yazabilir mi?

KOLAYLAŞTIRILMIŞ YAŞLILIK AYLIĞI -VERGİ İNDİRİMİYLE OLAN KALDIRILDI
18 Ocak 2025

@alibykbs, Raporum %40 ve üzeri kesin emekli olurum diye düşünmeyin. O rapor engelli raporu. Sizin için SGK çalışma gücü kayıp tespiti yapacak.

Hastalığınız listede var ise en az Hafif Düzey Çalışma Gücü Kaybı derse SGK çalışma yılın ve prim günü yönünden kriterler sağlanıyorsa emekli olabilirsiniz.
Bir de şöyle bir var değil mi Bünyamin Bey,yanlışsam lütfen düzeltin.Raporu 6 aydan daha eski olanlardan yeni rapor istendiği için derecenin artması muhtemel olduğu gibi derecenin düşme hatta 40 in bile altına inme ihtimali dolayısıyla engel raporunun iptalide muhtemel değil mi?Yani raporu 6 aydan daha eski olanlar (ben dahil)bence iş gücü kaybı oranından ziyade yetelri engel raporu ile yenilenip yenilenmeyeceğini düşünmeliler.

Bu yönlendirecekleri yeniden rapor alın kısmında eski aldığımız süresiz raporlarımız iptal mi olacak nedir detayları bilen lütfen yazabilir mi?
Hayır iptal değil eğer emeklilik dilekçesi vereceksen raporun en az 6 ay içinde olacak ve emeklilik için sgm yani sgk sizden rapor istememi sebebi şu iş gücü tespiti isteniyor başka birşey değil

@virus1 , @Gülçnn , @sensizolmaz

Her zaman son alınan rapor geçerlidir. Eski tarihli tüm raporlar iptal/geçerisiz olur.

Malulen Emeklilik hariç sağlık kurulundan alınan her yeni rapor, önceki tüm raporları geçersiz kılar.

Üst Alt