Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EYT ve engellilerin emekliliği hakkında bilgi paylaşım platformu

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
640
Reaksiyonlar
371
EYT ve engellilerin emekliliği hakkında herşey paylaşım platformu

BU KANUNLA EMEKLİ OLABİLECEK ENGELLİLER VARMI?
EYT sağdan soldan engellileri etkilemiyormu.

Benim emekliliğe 3 yıl dan az bir süre var aslında bizlerinde ekleniyor olması lazımdı EYT torbasonda...
Son 10 yıldır hak arama mücadelemiz olmadığı için sesimiz çıkmıyor bir bedensel engelli olarak 20 yıl boyunca çalışmak hakikaten zulüm oluyor...

Engelli dernekleri zaten cukka gelirse oraya yöneliyorlar çoğunun başında bir mesleği olmayan sahışlar var ve mücadele etmiyorlar çoğunun tuzu kuru..

Bir şey yapılacaksa ben desteğe hazırım

telegramdan platform oluşturdum katılmak isterseniz birlikte bir şeyler yapalım ama elimizi çabuk tutalım az zaman kaldı

https://t.me/engelliemeklilik

Engellilikte nasıl EYT takılıyorsunuz? Engelli çalışan prim üzerinden emekli olur priminiz dolduysa emeklisiniz. EYT yaş avantajı sağlar ama engellilerde zaten yaş sınırı yok.

İnşallah eyt maratonu sonrası 2008 öncesi engelli prim günleri için bir yasa çıkarırlar prim günü ve yıl düşürürler.

Etkilemez bildiğim kadarıyla iyi araştırın. 3600 leyse emeklisin 3960 laysa işe girişine göre yine emeklisin bildiğim

eyt emeklilikte yaşa taklan demek, engelli emekliliğinde yaş sınırı yok zaten

Yanlış bilgi malesef prim yanına çalışma yıl zorunluluğu var
Örnek kendimden vereyim prim günüm 6250 çalışma yılım 17 yıl 3 ay

çalışma yılım dolmadan emekli olamıyoruz

Arkadaşlar EYT kastımız engelli emekliliğinde ciddi hatalar ve sorunlar var nedir bunlar açıklıyayım sizlere

2000 -2008 yılları arasında en düşük oranlı %40 raporla 20 yıl emekli olunuyor

2008 den sonra en üşük rapor oranı %40 18 yıl emekli oluyor..

Şimdi saçmalığı anladınız mı bu saçmalığı devam ettiren bizleriz kimse ses çıkarmıyor

Kaldı ki 20 yıl gibi süre çok uzun bir süre 20 eli kolu bacağı olmayan dostlarım var kendimde keza koldan engelliyim çalışmak zor oluyor hadi ben idare ediyorum kolu bacağı olmaan psikolojisi yerinde olmayan dostlarım var 20 yıl hakikaten uzun süre gel gelelim ''2000 -2008 yılları arasında en düşük oranlı %40 raporla 20 yıl emekli olunuyor bu durum 2008 sonrası 18 yıl...

EYT boyuntunda kadınlarda 20 erkeklerde 25 yıl ve prim ve yıl şartları doldurulması ve 1999 yılı öncesi sgk lı olması yetiyor

Şimdi engelli emekliliği deki saçmalığı alayabiliyormusunuz ciddi haksızlık var bence engelli emekliğinde vergi indirimi almış her %40 rapolu engellinin emeklilik şartları 17-18 yıla esnetilmeli ama işte siyasiler yatarken engelli dernekleri siyasi gidim altındalar

Merhaba. EYT ile engelli emekliliğinde hangi gelişmeler olacaktır? Prim tamam ise sigortalılık süresi kalkabilir mi? 1 ekim 2008 öncesi için mesela?

engelliler genelde EYT takılmıyor bizde sorun EMT yani emeklilikte maaşa takılanlar. maaş %50 oranında azalıyor.

Normal vatandaşta emekli olsa engellide olsa hesaplama aynıdır....zaten genel olarak bağlanan maaş azdır bu ayrı bir konu.

[FONT=sans-serif]ASIL SORUN BU;[/FONT]

[FONT=sans-serif]2000 -2008 yılları arasında en düşük oranlı %40 raporla 20 yıl emekli olunuyor[/FONT]

[FONT=sans-serif]2008 den sonra en üşük rapor oranı %40 18 yıl emekli oluyor..

[/FONT]
sevgili akadaşlar emeklilik konusunda grup kuruldu lütfen katılımlarınızı bekliyoruz

https://t.me/engelliemeklilik

Yaşa takılanlar hakkında yapılacak düzenlemenin emekli engellilere zararı olur mu?

10/06/99/ SSK Başlangıcı 3780 prim günü olan biriyim %72 Engelli Emekliyim EYT Yaşa takılanlar hakkında yapılacak düzenlemenin Emekli engellilere etkisi ve zararı olur mu? Yani EYT'lisiniz diye gidin eksik günlerinizi tamamlayın deyibde
Emekli maaşımız kesile bilir mi ?
Bu konu çok aklıma takılıyor
OturanBoğa Bilgi Hazinedir

EYT ve engellilerin emekliliği hakkında bilgi paylaşım platformu

Hocam siz zaten emeklisiniz. Devlet neden sizze sen EYTlisin desin ki. O şekilde düşünürseniz EYT li olup daha önce emekli olanlara da aynı şeyi söylemesi gerekir. Sistem emekli olanları otomatik olarak devre dışı bırakıyor. gönlünüz rahat olsun.

Çağatay27

Merhaba,EYT ile ilgili düzenlemeler emekli olamamış ve halen emekli olmayı bekleyen arkadaşlarımız için yapılacak kanuni değişiklikleri ifade etmektedir.

Anayasal haklar gereği ve tabii EYT kapsamındaki vatandaşlarımızın paylaştığı kanunlar geriye işletilemez konusu sizin gibi olabilecek ,EYT kapsamında olup herhangi bir şekilde emekli olmuş (Malulen,Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik,İş kazası sebebiyle ödenek) arkadaşlarımızın haklarına bir etkisi olamayacaktır.

İşin özü verilmiş bir hak geri alınamaz ilkesi anayasal bir ilkedir ve EYT sürecinin ana dayanağıdır.Sizin emekliliğiniz kendi dinamikleri ile sürecektir.

Saygılar.

Merhaba.
Bir yıl önce sağlık sorunlarından dolayı yüzde 43 ile vergi indiriminden süresiz emekli oldum.
Beş ay sonra kontrole çağırdılar. Beni yonlendirdikleri hastane iki yıllık sureli Yüzde 73 verdi. Sgk bunuda kabul etmedi hakem hastanesine sevk etti. Yüzde 73 bir yıllığına onaylandı. Hem stres hem zaman kaybım oldu.

7800 prim günüm var. 25 yılı doldurdum. EYT çıktığında zamanı geldiğinde geçiş yapabilirim.

vergi indirimi ile emekliğimi iptal edip eyt emekli olmak istiyorum

vergi indirimi ile emekliğimi iptal edip eyt emekli olmak istiyorum olur mu sizce

Bilgi Hazinedir

Merhaba ben 5 yıllık vergi indirimi ile emekli oldum kontrol muayenesi 2026 şimdi eyt cıkıyor ben normal emekliliği hakediyorum.anladınızmı 8200 prim 1989 sigorta başlangıcı zaten seneye emekliydim ama çalışamadıgım için vergi indrmnden yararlanarak emekli oldum 7ay oldu şimdi sorum şu benim kontrol muayenesi var yani Sil baştan mı her şey.yoksa kontrol muayenesi kalkacak mı. Yardımcı olursanız sevinirim bilginiz var mı durumu anlatabildimmi teşekkür ediyorum

Talihsiz50

Merhaba,kontrol muayenesi hakkında Engelli52 arkadaşımızın girişlerimleri ve büyük emekleri mevcuttur.Bildiğim kadarıyla bu konuda başvuruda bulunulduğu ancak hala mevcut yönetmelikler gereği kontrol muayenesinin devam ettiğini biliyorum.

İnşAllah seçim süreci ile birlikte kontrol muayenesi hakkında tüm arkadaşlarımızın faydasına olacak güzel gelişmeler yaşanabilir.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

eyt yasası çıktığında mevcut vergi indiğimi emekliliği iptal edilip normal emekliliğe geçilebilir diye düşünüyorum. bu durumda kontrol muayenesi de artık gerekmeyecektir.

ben de vergi indiriminden emekliyim. konuyu yakından takip ediyorum. konu netleşir netleşmez normal emekliliğe geçmeye çalışacağım. vergi indirimim süresiz ama sgk tarafından her an kontrole çağırılma ihtimalim de var tabi. rapor yenilemek ve yeniden rapor almak gerçekten çok zahmetli süreçler. umarım normal emekliliğe geçiş için problem çıkarmazlar.

hece_he
Ne zorlugu çıkaracaklar sence. Gidip başvuracagız ben yaştan emekli olmak istiyorum bitti. Bize felegin vurdugunu unutmazlar umarım.

Bilgi Hazinedir
Sağol bilgihazinedir.tesekkürler

Selamlar.Ben de 4a dan engelli emekli oldum 3 yil once.Gecen ay 4c aciktan atama ile memurluga dondum.Bu EYT ciktiginda emekli olmak istersek olabilir miyiz ya da daha once emekli kaydimiz oldugu icin istedigimiz zaman emeklilik isteyebilir miyiz?

Talihsiz50

nasıl bir zorluk çıkabileceği konusunda hiç bir fikrim yok ama sürprizlere de hazır olmak lazım. %1 de olsa hiç beklenmedik bir problem çıkabilir. bu konuda bir bilgim olduğundan değil, sadece daha önce emekli olmuş birisinin emeklilik statüsünün değişip değişemeyeceği veya ne şartlarda değişebileceği konusunda yeterli bilgim olmamasından ve internetten de bu konuda yeterli cevap bulamamdan dolayı problem çıkma ihtimalini hesaba katıyorum.

bizlere de bilgi velirseniz sevinirim

şu an 26 yıl 4 ay 27 gün hizmetim var bugün itibariyle.engelli emekliliğini çoktan hakettim.normal statüde emekli olmak istersem temmuz 2024 tarihinde emekli olabiliyorum.EYT yasası büyük ihtimal ocak 2023 de çıkacak.bu yasayla normal şartlara göre ocak 2023 de emekli olabilirim.

Arkadaşlar konu hakkında bilgisi olan cevap verebilirmi

%57 ile vergi indiriminden 2 yıl kontrol şartı ile emekli oldum, 2023 de iki yılım doluyor kontrole girecegim,sayet 40 in altında bir rapor alırsam EYT şartlarım tutuyor EYT den emekliliğe nasıl geçiş yapabilirim.

saygılarımla

Son düzenleme:
Üst Alt